VN Španjolske (Circuit de Barcelona-Catalunya) 12.-14. svibnja 2017.
- HeatBlast44
- Baniran
- S nama već: 10 god 2 mj
- Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
Merc izgleda vrh vrhova, jos ako je istina da su smanjili duzinu bolida.... + novi motor.... tesko crvenim

- MrDoomroom
- Formula 1
- S nama već: 9 god 11 mj
Smanjena dužina bolida ili meduosovinski razmak? Ukoliko je ovo drugo gdje im je referenca o ponašanju bolida na stazi nikakav simulator to ne može pomoći.HeatBlast44 je napisao/la:Merc izgleda vrh vrhova, jos ako je istina da su smanjili duzinu bolida.... + novi motor.... tesko crvenim
Za sve drugo je ++
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
- avetma
- Administrator
- S nama već: 10 god 4 mj
- Kontakt:
Bilo bi lijepo kad bi lagano zakopali taj mit da se na oko sa slike može vidjeti hoće li bolid biti brz ili ne.
Možda je Mercedes očajnički montirao krilca gdje god je bilo mjesta za to, a možda je pronašao genijalno rješenje za protok zraka - sa slika se jednostavno ne može vidjeti. Brojni stručni i samoprozvani analitičari su to već nebrojeno puta dokazali u svojim analizama prije sezone kad se predstave bolidi. Tada se u najbolju ruku napiše nešto tipa "zanimljivo rješenje" jer je naravno rizično lupnuti konačno mišljenje pa se na početku sezone pokaže kao pogodak u ništa. A gle čuda usred sezone Mercedes donosi "masivne nadogradnje", ili Ferrari ima zanimljivo rješenje bočnih usisnika. Da, i koliko to utječe na krajnju brzinu? Nitko nema pojma.
Logika stvari govori da će ekipe s budžetom biti tu negdje, Mercedes i Ferrari će se loviti i tko uspije naći kakvo zlatno rješenje možda se malo odvoji. Red Bull ima previše love da bi zaostajao ovako puno i oni će se sigurno približiti, za to nije potrebna nikakva posebna pamet.
Sva ta baljezganja oko "analiza" su se pokazala smiješnima najviše u razdoblju 2010.-2013. kad bi svakim novim FIA-inim pravilom kojim bi se nešto zabranilo Red Bullu - opa, evo ga sad su skresali krila Red Bullu i našli su tu čaroliju zbog koje su brži. I onda na idućoj utrci RB opet naprijed. Sve mi se čini da ne postoji nikakav čarobni element nego bolid funkcionira kao cjelina, od prve ideje kako će se konstruirati preko analiza o protoku zraka pa naravno do pogonske jedinice. Ne postoji quick fix koji se ovako namontira na bolid i da sve bude sjajno. Prema tome, slike su fora, ali se iz toga vidi samo i jedino to da ekipa nešto radi, a hoće li to biti učinkovito ili ne - to ćemo vidjeti po štoperici, ne po slici.
Možda je Mercedes očajnički montirao krilca gdje god je bilo mjesta za to, a možda je pronašao genijalno rješenje za protok zraka - sa slika se jednostavno ne može vidjeti. Brojni stručni i samoprozvani analitičari su to već nebrojeno puta dokazali u svojim analizama prije sezone kad se predstave bolidi. Tada se u najbolju ruku napiše nešto tipa "zanimljivo rješenje" jer je naravno rizično lupnuti konačno mišljenje pa se na početku sezone pokaže kao pogodak u ništa. A gle čuda usred sezone Mercedes donosi "masivne nadogradnje", ili Ferrari ima zanimljivo rješenje bočnih usisnika. Da, i koliko to utječe na krajnju brzinu? Nitko nema pojma.
Logika stvari govori da će ekipe s budžetom biti tu negdje, Mercedes i Ferrari će se loviti i tko uspije naći kakvo zlatno rješenje možda se malo odvoji. Red Bull ima previše love da bi zaostajao ovako puno i oni će se sigurno približiti, za to nije potrebna nikakva posebna pamet.
Sva ta baljezganja oko "analiza" su se pokazala smiješnima najviše u razdoblju 2010.-2013. kad bi svakim novim FIA-inim pravilom kojim bi se nešto zabranilo Red Bullu - opa, evo ga sad su skresali krila Red Bullu i našli su tu čaroliju zbog koje su brži. I onda na idućoj utrci RB opet naprijed. Sve mi se čini da ne postoji nikakav čarobni element nego bolid funkcionira kao cjelina, od prve ideje kako će se konstruirati preko analiza o protoku zraka pa naravno do pogonske jedinice. Ne postoji quick fix koji se ovako namontira na bolid i da sve bude sjajno. Prema tome, slike su fora, ali se iz toga vidi samo i jedino to da ekipa nešto radi, a hoće li to biti učinkovito ili ne - to ćemo vidjeti po štoperici, ne po slici.
- Crankshaft
- Karting
- S nama već: 8 god 11 mj
- Navija za: Alonso, Renault
Amen. Bolid može izgledati tako jednostavno i bez puno aerodinamičkih rješenja, pa čak i konzervativno i... biti brz. S druge strane, može biti vizualno itekako zanimljiv, s hrpom rješenja i dodataka i opet biti nigdje. Naravno, vrijedi i obrnuto. Sa slika se ne može znati apsolutno ništa, barem mi koji nemamo uvid u sve te hrpetine podataka s kojima raspolažu momčadi u tvornici.
- HeatBlast44
- Baniran
Normala da se cekaju kvale i trka da se vidi na stoperici dal te nadogradnje donose ista, ali ja sam to napisao vise iz razloga sto je Merc donio novi motor, u to polazem najvise nade, jer to dosad nisu nikad promasili. Usput bi trebale bit od pomoci ove aero dzidze, a i manji međuosovinski razmak ce sigurno biti od pomoci kroz krivine, kao i smanjenje degradacije. Naravno, jedino cega se bojim je da ne ubodu setup, jer ipak je to puno promjena koje ce se odrazit na setup.

- cavallina
- Karting
- S nama već: 8 god 6 mj
- Navija za: Ferrari, Sainz, Ocon, Vet
avetma je napisao/la: 11.05.2017., 22:08 Bilo bi lijepo kad bi lagano zakopali taj mit da se na oko sa slike može vidjeti hoće li bolid biti brz ili ne.
....

Ne smijemo zaboraviti da su i 'zlatna vremena' jednom isla uzivo i da je vjerojatno bilo i tada puno ljudi koji su zalili za prijasnjim 'zlatnim vremenima'....i tako vjerojatno do Fangia..a i oni su mogli zaliti za Nuvolarijem...itd....
hocu reci,ljudi,stvarno svjedocimo necem velikom ove sezone,bolidi su prekrasni,ovo je pravi uzitak gledati (cak i bez stoperice-a vidjet cemo sto ona ima za reci) <3
#KeepFightingMichael
- HeatBlast44
- Baniran
Kako prejako izgleda Merc, a i uopsteno svi bolidi ove sezone od zada... ovaj kadar je bolesno dobar
[ link do slike ]

[ link do slike ]

- alonso5
- Formula 1
- S nama već: 9 god 9 mj
- Navija za: Alonso & Lorenzo
Sta je ovo jbteee 

[ link do slike ]
[ link do slike ]
[ link do slike ]
Gesendet von iPhone mit Tapatalk

[ link do slike ]
[ link do slike ]
[ link do slike ]
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart
- MrDoomroom
- Formula 1
A sta ako sve ode suprotnim smjerom? Otkud sad da će odjednom proraditi sa meduosovinskim razmakom u utrci što ako se poremeti protok zraka i zakaže aeropaket i bolid bude totalno nevoziv. Po meni su to jako velike promjene koje jako mogu poremetiti osnovni koncept bolida.HeatBlast44 je napisao/la:Normala da se cekaju kvale i trka da se vidi na stoperici dal te nadogradnje donose ista, ali ja sam to napisao vise iz razloga sto je Merc donio novi motor, u to polazem najvise nade, jer to dosad nisu nikad promasili. Usput bi trebale bit od pomoci ove aero dzidze, a i manji međuosovinski razmak ce sigurno biti od pomoci kroz krivine, kao i smanjenje degradacije. Naravno, jedino cega se bojim je da ne ubodu setup, jer ipak je to puno promjena koje ce se odrazit na setup.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
- alonso5
- Formula 1
- S nama već: 9 god 9 mj
- Navija za: Alonso & Lorenzo
- Frantic
- Formula 1
- Navija za: Ferrari
Nominovaću sutra komentar za komentar godine, osim ako to neko ne uradi prije mene.
E sad, jel ono 7 onih "pregiba"/"utora"/nazovite kako hoćete??

Jeste.
@zeko, pa ovih dana je premijera "Alien: Covenant".
Ima Alien detalja i kod Benza, npr. onaj "hepek" ispod nosa.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- Ferrari1345
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Glasniju F1
Trebalo mi je par sekundi da skužim da je ovo ovogodišnji bolid. Na prvu sam pomislio da je ovo garant neki bolid iz 197x, kada ono bolid iz 2017... <3HeatBlast44 je napisao/la: 11.05.2017., 23:38 Kako prejako izgleda Merc, a i uopsteno svi bolidi ove sezone od zada... ovaj kadar je bolesno dobar![]()
![]()
[ link do slike ]

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"
- Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Nisu mjenjali međuosovinski razmak...HeatBlast44 je napisao/la: 11.05.2017., 22:59 Normala da se cekaju kvale i trka da se vidi na stoperici dal te nadogradnje donose ista, ali ja sam to napisao vise iz razloga sto je Merc donio novi motor, u to polazem najvise nade, jer to dosad nisu nikad promasili. Usput bi trebale bit od pomoci ove aero dzidze, a i manji međuosovinski razmak ce sigurno biti od pomoci kroz krivine, kao i smanjenje degradacije. Naravno, jedino cega se bojim je da ne ubodu setup, jer ipak je to puno promjena koje ce se odrazit na setup.
Ma to je razmontirano prednje krilo bez gornjih elemenata.alonso5 je napisao/la: 11.05.2017., 23:41 Sta je ovo jbteee
[ link do slike ]
[ link do slike ]
[ link do slike ]
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

- senna66 Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
- Navija za: Ferrari
burn![ link do slike ]