PulsManager - igra za sezonu 2017.

☕ Sve teme o Formuli 1 koje ne možete smjestiti u gornje podforume.

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Ček, pole je 1:33,1 :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
1:32,785 je bila moja prognoza.
Sve je ukazivalo na visokih 1:32, ali eto, svi su se malo izgriješili, pa smo ostali na 1:33,194
Jbga
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Od sreće bih dao ovaj Mercov motor Hondašima badave. :party:
slika

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Glasniju F1
Znači ako sam dobro vidio, fulao sam pole za 0,052. Neka me netko uputi jel se išta dobiva za ovako blizu prognozu ili samo P2 da okupiram prvih 3 mjesta za Ferrari ikada u F1? :kokice: :prcnjau:
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Ferrari1345 je napisao/la: 29.04.2017., 15:39 Znači ako sam dobro vidio, fulao sam pole za 0,052. Neka me netko uputi jel se išta dobiva za ovako blizu prognozu ili samo P2 da okupiram prvih 3 mjesta za Ferrari ikada u F1? :kokice: :prcnjau:
Milionče Antine valute :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Ferrari1345 je napisao/la: 29.04.2017., 15:39 Znači ako sam dobro vidio, fulao sam pole za 0,052. Neka me netko uputi jel se išta dobiva za ovako blizu prognozu ili samo P2 da okupiram prvih 3 mjesta za Ferrari ikada u F1? :kokice: :prcnjau:
Ja sam fulao za 0,027 :shock:

Iako, kad sam vidio što radi Bottas u Q2, mislio sam da će ići unutar 1,32 u Q3.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
I ja sam mislio da bi mogli ic ispod 1.33 u Q3 ali nula bodova..
Fino Alla Fine

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Stigli rezultati za VN Rusije i novac isplaćen svim sudionicima! Čestitam novoj ekipi na čelu poretka! :thumbs:

Carillo
Karting
Karting
S nama već: 8 god 3 mj
Ne znam po kojem je kriteriju kolega KonjiĆi ispred mene :mrgreen: ? Čak sam i abecedno prije. :trep: Trenutno me nije puno briga, ali što ako tako bude na kraju sezone?? :mrgreen: :prcnjau:

Ukratko, Hulk me dovukao do vrha tablice, a vidim i kolegu s kojim dijelim prvo mjesto. Bila je to logična kupnja još prije prošle utrke jer je prejeftin u odnosu na bodove koje skuplja. U kvalifikacijama je oko Masse, a u zadnje dvije utrke također skuplja bodove. Sad vidim da je poskupio 1M, ali još uvijek to nije ni blizu realne cijene. Trenutno je puno bolji izbor i od vozača Torro Rossa (koji imaju istu cijenu) i od Haasa (koji su skuplji, jedan Magnussen je (još uvijek) skuplji što je apsurd) i tek su FI tu negdje (Hulk je malo bolji u kvalama, a malo lošiji u utrci), ali razlika u cijeni je prevelika. Uglavnom, iako sad imam love i za nekog od ovih malo skupljih vozača, ne planiram se riješavati Hulka tako skoro. U odnosu na cijenu daleko je najbolji izbor od svih ovih u sredini poretka.

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
jedna stvar me malo muči. Ja sam stavio pp 1.32.8xx ili 9xx nisam siguran. Ako dobro shvaćam dijeljenje love za to bi trebao dobiti neku siću. Nama na Sauber Hondi to puno znači. Jesam nešto krivo skontao ili??
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Carillo je napisao/la: 01.05.2017., 00:43 Ne znam po kojem je kriteriju kolega KonjiĆi ispred mene :mrgreen: ? Čak sam i abecedno prije. :trep: Trenutno me nije puno briga, ali što ako tako bude na kraju sezone?? :mrgreen: :prcnjau:
Mozda je registriro momcad prije tebe pa ga sustav tako tretira..
Fino Alla Fine

hattrick
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel
Kontakt:
Wooohoo!! :party:
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

mzf1
F1puls vozački prvak
F1puls vozački prvak
Carillo je napisao/la: 01.05.2017., 00:43 Ne znam po kojem je kriteriju kolega KonjiĆi ispred mene :mrgreen: ? Čak sam i abecedno prije. :trep: Trenutno me nije puno briga, ali što ako tako bude na kraju sezone?? :mrgreen: :prcnjau:

Ukratko, Hulk me dovukao do vrha tablice, a vidim i kolegu s kojim dijelim prvo mjesto. Bila je to logična kupnja još prije prošle utrke jer je prejeftin u odnosu na bodove koje skuplja. U kvalifikacijama je oko Masse, a u zadnje dvije utrke također skuplja bodove. Sad vidim da je poskupio 1M, ali još uvijek to nije ni blizu realne cijene. Trenutno je puno bolji izbor i od vozača Torro Rossa (koji imaju istu cijenu) i od Haasa (koji su skuplji, jedan Magnussen je (još uvijek) skuplji što je apsurd) i tek su FI tu negdje (Hulk je malo bolji u kvalama, a malo lošiji u utrci), ali razlika u cijeni je prevelika. Uglavnom, iako sad imam love i za nekog od ovih malo skupljih vozača, ne planiram se riješavati Hulka tako skoro. U odnosu na cijenu daleko je najbolji izbor od svih ovih u sredini poretka.
Hulk je ispa odlicna kombinacija ali dobro se to tebi i poklopilo, staza di se tesko pritice Massi probusena guma Ricciardu kocnica inace oni znaj zabljesnuti samo u kvalifikacijama al u utrci su dosta slabi a ni po pouzdanosti bolida ne prednjace. I Sainz i Kvjat su bili brutalni utrku dvi ovima koji su ih kupili, a sad ih nema nigdi a pare potrosene a konkurencija vec lagano kupuje Ocone Pereze Masse koji su ipak nesto redovitiji u bodovima. Al u svakom slucaju dobro ti je doslo poskupljenje Hulka tako da si vec pola troska prodaje nadoknadija.

Carillo
Karting
Karting
mzf1 je napisao/la: 01.05.2017., 18:05
Hulk je ispa odlicna kombinacija ali dobro se to tebi i poklopilo, staza di se tesko pritice Massi probusena guma Ricciardu kocnica inace oni znaj zabljesnuti samo u kvalifikacijama al u utrci su dosta slabi a ni po pouzdanosti bolida ne prednjace. I Sainz i Kvjat su bili brutalni utrku dvi ovima koji su ih kupili, a sad ih nema nigdi a pare potrosene a konkurencija vec lagano kupuje Ocone Pereze Masse koji su ipak nesto redovitiji u bodovima. Al u svakom slucaju dobro ti je doslo poskupljenje Hulka tako da si vec pola troska prodaje nadoknadija.
U ovoj igri se boduju i kvalifikacije, zato je Hulk isplativ. A stvar i je upravo u tome da se proba pogoditi kome će rasti cijena. A s obzirom da cijene (po mom mišljenju :mrgreen: ) nisu još najbolje usklađene, to i nije tako teško. Tad kad su neki kupovali Sainza i Kvyata oni su koštali 24 i 23 M. Već sljedeću utrku su narasli na 26 oba i tu su i danas. Znači oni koji su ih tad kupili nisu ništa izgubili, dapače u slučaju Kvyata to je bio instant profit. Pogledaj momčad trećeplasiranog trenutno (SPLIT), on ima sastav Hulk-Sainz. Mislim da nitko od Mercedesovih motora još nema takvu postavu sa dva vozača iz sredine poretka. A on je ako se ne varam bio taj koji je kupio Sainza prije porasta cijene.
Kad sam ja kupovao, bilo je Hulk 25, Sainz i Kvyat 26. Tu se stvarno nisam imao puno misliti jer je Hulk je već u Kini bio odličan u kvalifikacijama, a na treninzima prije Bahreina je briljirao. Tad i zato sam ga i kupio. Bilo je realno da će mu cijena ići gore. Da je koštao 28 ili 30, vjerojatno ga ne bih uzeo. Dakle, nije toliko trenutno važno tko će osvajati bodove (sve su to sitni bodovi), nego kome je realno premala cijena.
A što se tiče vas :mrgreen: koji sad uzimate FI, ja ću reći iskreno da ne znam koliko je to dobar izbor. Na ovoj utrci odnos bodova bio je Perez 18, Ocon 13, Hulk 12. A Ocon i Perez su skuplji 4 i 6 milijuna od Hulka. Da meni sad netko ponudi da kupim Ocona ili Pereza umjesto Hulka bez da gubim 10%, nisam siguran da bi to prihvatio. Razlika u bodovima među njima je premala u odnosu na razliku u cijeni. Problem je što Massa i FI realno ne mogu više od 6-7 mjesta, jer su 3 prve momčadi ispred. I onda ne mogu donijeti dovoljnu razliku u bodovima, tj. jednostavno se ne isplati dati 6 milijuna više za Pereza ako da bi osvojio 5-6 ili 10 bodova više po utrci.

mzf1
F1puls vozački prvak
F1puls vozački prvak
Ma sve to stoji ali ja san recimo Pereza uzeja jer se nadan pomacima u cijeni ako B specifikacija bolida bude radila ko prosle godine, tad ocekivan jake Q i utrku sustizanje williamsa a tad i porast cijene bar za 2 milijuna. Za kvjata i sainza mi je falilo para dok su bili jeftini a za hulka san ima ali su me mucili rezultati u utrci plus nepouzdanost renaulta. S druge strane za massu mi je falilo para a ide monaco di su slabi i nemaju sanse priskociti niti jedan tim isprid pa je i cijena recimo fiksirana tako da je perez osta ko jedini logican izbor.

Beethoven87
Karting
Karting
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: najbolje (Senna, Schumi)
Evo decki malo mog razmisljanja i "otvaranja karata", zanimaju me misljenja...
Imam istu postavu od pocetka, nista nisam kupovao osim sto sam zamijenio Ericcsona za Strolla cim mu je pala cijena na 16M. Ekipa: Sauber-Mercedes-Palmer-Stroll. (SennaF1)
Mercedes motor donosi lovu i bodove. Stroll i Palmer su donijeli po jedan bod iz kvala (Kina, Bahrein).
Igram na kartu strpljenja. Prvu slijedecu kupovinu idem na top vozaca, jednog od Mercedesa ili Ferrarija, moozda Red Bullovca ako se dignu u Španjolskoj. Vozaci nose duple bodove u utrci i zato dajem prednost u odnosu na šasiju.
Cekam također da mi ova dva mamlaza od vozaca (Palmer i Stroll) pocnu nosit vise bodova i da im naraste cijena - i da zaradim nesto na njima- jeftino ih kupio... Imaju potencijala zbog dobrih ekipa u kojima se nalaze. Nek im se cijena barem približi momčadskim kolegama- zarađujem poprilicno. Razlika: Hulk skuplji 7M, Massa 18M !!! Pa valjda nisu tolke trube i budu nesto bodova osvojili i približili se po cijeni na bar upola manju razliku, sto bi npr. bilo oko 12-13M više na računu kod prodaje.
Mislim da im je cijena i trenutno nerealno premala jer su ipak donijeli po bod svaki iz kvala za razliku od nekih skupljih vozaca koji nisu ni jedan bod, a vj. ni nece (Ericcson, Wehrlein, Vandoorne, Alonso). Mozda jesu najlošiji vozaci na gridu, ali su i u puuno boljim ekipama i obecavajucim za razliku od navedenih, pa....
Mislim da se zamjene za sada ne isplate (a mogle bi ubuduce zbog sigurnog porasta nihove vrijednosti-cijene) jer je omjer ulozeno-dobiveno premali. Vise se potroši na zamjenu nego sto dohvatljivi i obecavajuci vozaci donose bodova i love (Hulk, Perez, Ocon, Grosjean...). Trenutno mi vodeci bjezi za cca 20 bodova, sto jedan top vozac spička u jednoj utrci, mozda i dvostruko zbog duplih bodova, a medjuvremena kupovina "srednje klase" ne ubrzava zaradu za dohvacanje te "top klase". Samo cu rec, zasad mi je dohvatljiv cak i Massa, dakle svi osim vozaca iz top 3 ekipe, 16M samo od najskupljeg dvojca Ham i Vet...
Eto mozda, nekome bude od koristi...

hattrick
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel
Kontakt:
A gle... svatko misli da mu je ova ili ona taktika najbolja računajući sa onim što raspolaže. Netko će ići na kupovanje šasije gdje zarađuje na oba vozača bodove, dok će netko svoju sljedeću kupnju bazirati na jednom vozaču sa duplim bodovima. Naravno tu je i rizik i sreća koji nije isključiva. Nitko ne garantira da baš kad kupiš nekog do sada dobrog vozača neće doći period da ti tri utrke kiksa... baš kada bi trebao zaraditi skupo plaćene bodove. Mašina kako vidimo je bila krucijalna za dobar početak sezone, ona je kičma... i što je posebno Vetma naglasio u svom prvom postu ove teme, tj. opsežne upute za korištenje PulsMenagera.

Svaka kalkulacija nije "najbolja", to je i bit ove igre... jer nam karte na kraju jrajeva podjele vozači i timovi na kraju utrke, a na njih i njihove pehove nitko od nas ne može utjecati. Ili možda može? ;)
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

HeatBlast44
Baniran
Baniran
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
Hvala Palmeru i Strollu na jos jednoj izvanrednoj utrci, pa msm da bi vise sanse za bodove imao sa Sauberovim vozacima :facepalm:
slikaslika

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Beethoven87 je napisao/la: 02.05.2017., 07:33 Mozda jesu najlošiji vozaci na gridu...
:mrgreen:

Carillo
Karting
Karting
Beethoven87 je napisao/la: 02.05.2017., 07:33 Evo decki malo mog razmisljanja i "otvaranja karata", zanimaju me misljenja...
Imam istu postavu od pocetka, nista nisam kupovao osim sto sam zamijenio Ericcsona za Strolla cim mu je pala cijena na 16M. Ekipa: Sauber-Mercedes-Palmer-Stroll. (SennaF1)
Mercedes motor donosi lovu i bodove. Stroll i Palmer su donijeli po jedan bod iz kvala (Kina, Bahrein).
Igram na kartu strpljenja. Prvu slijedecu kupovinu idem na top vozaca, jednog od Mercedesa ili Ferrarija, moozda Red Bullovca ako se dignu u Španjolskoj. Vozaci nose duple bodove u utrci i zato dajem prednost u odnosu na šasiju.
Cekam također da mi ova dva mamlaza od vozaca (Palmer i Stroll) pocnu nosit vise bodova i da im naraste cijena - i da zaradim nesto na njima- jeftino ih kupio... Imaju potencijala zbog dobrih ekipa u kojima se nalaze. Nek im se cijena barem približi momčadskim kolegama- zarađujem poprilicno. Razlika: Hulk skuplji 7M, Massa 18M !!! Pa valjda nisu tolke trube i budu nesto bodova osvojili i približili se po cijeni na bar upola manju razliku, sto bi npr. bilo oko 12-13M više na računu kod prodaje.
Mislim da im je cijena i trenutno nerealno premala jer su ipak donijeli po bod svaki iz kvala za razliku od nekih skupljih vozaca koji nisu ni jedan bod, a vj. ni nece (Ericcson, Wehrlein, Vandoorne, Alonso). Mozda jesu najlošiji vozaci na gridu, ali su i u puuno boljim ekipama i obecavajucim za razliku od navedenih, pa....
Mislim da se zamjene za sada ne isplate (a mogle bi ubuduce zbog sigurnog porasta nihove vrijednosti-cijene) jer je omjer ulozeno-dobiveno premali. Vise se potroši na zamjenu nego sto dohvatljivi i obecavajuci vozaci donose bodova i love (Hulk, Perez, Ocon, Grosjean...). Trenutno mi vodeci bjezi za cca 20 bodova, sto jedan top vozac spička u jednoj utrci, mozda i dvostruko zbog duplih bodova, a medjuvremena kupovina "srednje klase" ne ubrzava zaradu za dohvacanje te "top klase". Samo cu rec, zasad mi je dohvatljiv cak i Massa, dakle svi osim vozaca iz top 3 ekipe, 16M samo od najskupljeg dvojca Ham i Vet...
Eto mozda, nekome bude od koristi...
Palmeru je vidim čak i pala cijena 2M :mrgreen: Za njega ne znam...ali Strollu će sigurno kad-tad narasti cijena, ovih 16 je stvarno :rofl: kao što i kažeš, on je uostalom već donio bod za razliku od Vandoorna, Wehrleina i Ericssona koji neće cijelu sezonu donijeti ni boda sigurno (osim u nekoj ludoj utrci sa puno odustajanja). Nije on toliki antitalenat, jako je mlad i sve je bliže, sad je bio 11. Tako da njegovi bodovi su neminovnost. Jedino što gledajući promjene u cijenama primjećujem da se kreću jako sporo, tako da ne vjerujem da će rasti puno. Recimo da on sljedeću utrku završi osmi i donese 10-ak bodova, sumnjam da će skočiti na 24-25 M što bi bilo realno, prije će doći na 19-20 M. Čak i ako par utrka osvoji neke sitne bodove, vjerojatno neće doći do nekih realnih 26-27, nego maksimum 22-23.

A što se tiče pitanja kupovati ili čekati...nemoguće je predvidjeti što je bolje. Ja sam razmišljao kad sam kupovao: vozač kojeg kupim mora mi donositi barem 10-ak bodova po utrci da bi se kupnja isplatila. Recimo da ćeš ti čekati kupnju sve dok zaradiš Vettela ili Hamiltona. Za to će ti trebati još recimo 4 utrke. Meni će pošto sam kupovao i trošio tih 10 posto, trebati utrka više, još 5. Ako meni Hulk donese 10 ili više bodova po utrci, ja ću tebi pobjeći 50-60 bodova i ti ćeš me s tom jednom utrkom prednosti otprilike uhvatiti ili čak prestići. Međutim, što ako se dogodi da u toj jednoj utrci ranije u kojoj ti kupiš Vettela on odustane ili odvozi jako lošu utrku? :mrgreen: Znači sve je to rizik. S druge strane, ako meni Hulk bude loš, ne osvaja bodove, ta mi se kupnja neće isplatiit. Zasad je u zadnje dvije utrke donio 10 i 12 bodova, znači isplaćuje se. A postoji mogućnost da mu cijena poraste (ili padne) pa i to utječe na isplativost kupnje. U svakom slučaju, sve ovisi o tome što će se događati na stazi.
Pitanje kupiti šasiju ili vozača je ista priča: kupiš vozača zbog duplih bodova, a on odustane ili odvozi loše....ali dugoročno je ipak logičnije kupiti boljeg vozača u nekom timu i skupljati njegove duple bodove nego šasiju
Zaključano
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡