McLaren
- Mr.Spaceguy Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 2 mj
- Navija za: Fernando Alonso
Citao sam da za razliku od Mercedesa i Force Indije koji muku muce sa tezinom bolida, Mclaren nema takve probleme nego da je njihov bolid cak prelagan. Tamo da izgleda nije vise size zero u modi nego weight zero.
- alonso5
- Formula 1
- S nama već: 9 god 9 mj
- Navija za: Alonso & Lorenzo
Pa vjerovatno je prelagan zato sto Hondi fali mnostvo dijelova tipa MGU- K i H i ICE pa zato Alonso i nemoze razvit brzinu vecu od 300 kmh....sala malaMr.Spaceguy je napisao/la:Citao sam da za razliku od Mercedesa i Force Indije koji muku muce sa tezinom bolida, Mclaren nema takve probleme nego da je njihov bolid cak prelagan. Tamo da izgleda nije vise size zero u modi nego weight zero.

"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart
- MrDoomroom
- Formula 1
- S nama već: 9 god 11 mj
U podcastu koji je hatt stavio objašnjeno je ono što muči Hondu i da su te probleme imali svi. Dakle na dinamometru svi PU su prolazili ali čim su stavljeni u bolid i kod rada cijelog paketa na stazi dolazi do rezonance PU od XY faktora i dolazi do kvara. Mercedes je prvi testirao e sad nisam točan za naziv (chassis dynamometer) kako bi otklonili sve te probleme. Istim putem je krenuo Red Bull, a i Ferrari. Red Bull je za to postrojenje izdvojio jako puno vremena i novca očito. Čudno u cijeloj ovoj priči kako to da Honda nije napravila? Dakle ništa mi nije jasno tko tu koga obmanjuje i zašto sve ide krivim putem za njih. Jako puno je u ove tri godine bilo tekstova kako Hondin PU dobro ide na DINO kad se stavi u bolid sve se raspada. Ova činjenica ili je poluistina ili totalna laž da Hondin PU uopće dobro ide na DINO. Drugo nije mi jasno da neko tko ulaže toliko puno u F1 kao Honda ne pristupa problemu zrelije, a odnos dva giganta je u najmanju ruku čudan kao da jedan drugome sputavaju uspjeh i napredak. Nije mi jasno da Honda pravi PU i samo ga shipa McLarenu gdje oni garantiraju što taj PU može naravno potkrepljeno sa DINO, no kad se taj PU ubaci u bolid pokaže sve mane istoga.
Zanima me jel' Honda ima taj chassis dynamometer i ako ga nema zašto ga nema?
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Zanima me jel' Honda ima taj chassis dynamometer i ako ga nema zašto ga nema?
- MSC
- Formula 1
- S nama već: 9 god 8 mj
- Navija za: Ferrari
- Kontakt:
Zar nebi po tome Mclaren trebao imati chassis dynamometer?
"What a little star." May 26, 2012.
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
Kao što rekohMSC je napisao/la:Zar nebi po tome Mclaren trebao imati chassis dynamometer?

Jeste navalili sa dinamometrima.Frantic je napisao/la:croatic f1 je napisao/la:Honda na dinamometru ima 100 ks više od Mercedesa već 3. godinu zaredom...![]()
![]()
Ipak mislim da se premalo vjeruje dinamometru
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- senna66 Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
“I have to say for the first time: I am really grateful to Ron Dennis for having vetoed our Honda ambitions, otherwise we might have Honda engines,” Marko, Red Bull’s motorsport chief, told motorsport-total.com.
http://www.planetf1.com/news/red-bull-g ... onda-veto/

- zekohonda Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: sve powered by honda
ovo boli.senna66 je napisao/la:“I have to say for the first time: I am really grateful to Ron Dennis for having vetoed our Honda ambitions, otherwise we might have Honda engines,” Marko, Red Bull’s motorsport chief, told motorsport-total.com.

The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- MrDoomroom
- Formula 1
- S nama već: 9 god 11 mj
Ovo je od prošle godine što sam našao. Honda i McLaren nisu spomenuti. Možda imaju ali prije će biti da nemaju. Što naravno nije nikakva novost.MSC je napisao/la:Zar nebi po tome Mclaren trebao imati chassis dynamometer?
One of the areas that Mercedes got the jump on its rivals in the lead up to the hybrid era was the adoption of a chassis dynomometer, enabling them to understand the behaviour of the power unit whilst installed in the chassis.
Ferrari, Renault and Honda continued to plug away with their standard dynos, but we understand that at least Ferrari and Red Bull now have their own chassis dynomometers, allowing them to dynamically simulate the power unit's behaviour.
It’s understood that Renault’s updated power unit was signed off once fitted to the Red Bull chassis dyno, as Renault doesn't have space for its own at its factory in Viry.
It is also believed that, while the Mercedes and Ferrari chassis dyno is software-based, Red Bull has renewed its simulator in order that it be linked to the chassis dyno next door, with inputs created by the drivers truly putting them ‘in-loop’ and giving an even more accurate model of how the energy recovery and brake-by-wire systems can be utilised throughout a lap for each driver.
- zekohonda Verified
- Formula 1
iz naslova vam je sve jasno
+
''As it emerges McLaren boss Eric Boullier met with Mercedes’ Andy Cowell in Shanghai, ''
http://www.thisisf1.com/2017/04/09/no-e ... sF1.com%29

''As it emerges McLaren boss Eric Boullier met with Mercedes’ Andy Cowell in Shanghai, ''
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- blown diffuser
- Formula 1
- S nama već: 8 god 7 mj
- Navija za: Love Parade
Da se vrate na mercedesove motore nebi dobili ništa osim što bi ulazili u q3 i osvojili poneki bod, bili bi u rangu force indije i williamsa.zekohonda je napisao/la:iz naslova vam je sve jasno+
Ja sam i dalje optimista i pošto ove sezone nema tokena uvjeren sam da će honda sklepati koliko toliko konkurentan motor.

God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs
- zekohonda Verified
- Formula 1
to je opet puno više nego što imaju sad.
bila je nedavno vijest kako ojjeh povlači svoje daimler-benz veze kako bi mclaren dobio mercov pu, ali da specifikacija bude bolja od onde koje dobijaju williams i fi.
bila je nedavno vijest kako ojjeh povlači svoje daimler-benz veze kako bi mclaren dobio mercov pu, ali da specifikacija bude bolja od onde koje dobijaju williams i fi.
- Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Ja mislim da je to moguće za Mclaren. Kako i RBR dobije indetične motore on Renaulta.
Mislim da bi vrlo vjerojatno bili 4. momčad da imaju Mercov PU ,ali bilo bi svakako bolje, a i razvoj bolida bi isto bio puno laganiji.
Sve je moguće.
Mislim da bi vrlo vjerojatno bili 4. momčad da imaju Mercov PU ,ali bilo bi svakako bolje, a i razvoj bolida bi isto bio puno laganiji.
Sve je moguće.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

- Grah0 Verified
- Formula 1
- S nama već: 9 god 10 mj
- Navija za: KMag, Seb
Ma najuri ba Bojlera, fino počnite raditi u tišini sa Hondom, napravite šasiju za motor, a ne obrnuto, i ne se**te više!
Послато са ZTE Blade V6 уз помоћ Тапатока
Послато са ZTE Blade V6 уз помоћ Тапатока
- HeatBlast44
- Baniran
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
[youtube]https://m.youtube.com/watch?v=W4iVCU8U9H8[/youtube]
@flavio slazem se za Whitmarsha. Mc'Laren bi u njegovo vrijeme bio jos bolji da nije bilo Sam Michaela, koji je samo nazadovao momčad...
@flavio slazem se za Whitmarsha. Mc'Laren bi u njegovo vrijeme bio jos bolji da nije bilo Sam Michaela, koji je samo nazadovao momčad...

- Mr.Spaceguy Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 2 mj
- Navija za: Fernando Alonso
Nakon sto je Horner rekao Brownu da bi trebao posjetiti psihijatra jer je dopustio Alonsu da vozi Indy 500. Stigao je i ekspresni odgovor Browna.
Sve vise i vise mi se svida Zak.

Sve vise i vise mi se svida Zak.

- HeatBlast44
- Baniran
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
Hahaha