Beethoven87 je napisao/la:
Zanimljiva ti je ideja da se odredjena lova dijeli na broj pogodaka... Vjerojatno je preriskantna da se netko naglo jako obogati (pogotovo na racun nebitne sitnice i ciste srece, npr. tko ce prvi izac na stazu u FP1 ili tko ce prvi odustati u utrci), a s druge strane da se u slucaju puno pogodaka dobije za "kiki riki". ima 400 ekipa. Ovisi o pitanju i vjerojatnosti pogotka. Koliki bi iznos stavio na pitanja koja sam naveo, a koliko za smislenija tipa: tko ce osvojiti pole poziciju, ili malo teze: tko ce pobijediti u utrci?
Ne znam jesi li svjestan da su pitanja koja si ti naveo 10, ili ajde, nek bude, 5 puta teza od toga tko ce osvojit pole poziciju! Na tvoje prvo pitanje sansa ti je 1/20, na drugo je malo manje, ajde recimo 1/16 (ako uzmemo u obzir da su Merc i Ferrari napred i da ih nitko nece skucat, a uber su pouzdani, svi ostali iza njih imaju sanse za sudar, kolko god pouzdani bili). Nadalje, vjerojatnost za pogodit PP s obzirom na trenutne odnose snaga, koji mislim da se nece drasticno promijenit (smanjit razlika se hoce, ali promjene neke nece bit), znaci vjerojatnost ti je 1/4. Isto tako i za pobjedu 1/4. Tako da, realno gledano, tvoja pitanja je teze pogodit od ovih drugih!

#vjerojatnostistatistikajepredivnastvar