VN KANADE (5.-7. lipnja)

šŸ“° Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Ferrari1345 je napisao/la: ...
Slažem se, vrijeme će pokazat...

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: Massa, Bastianini
Kontakt:
Obrigado Felipe

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Ferrari, KR7
To Å”to Alonso viÅ”e ne vozi za Ferrari ne znači da ću biti pizdun i pljuvati po njemu. I dalje ga smatram top vozačem, najbolji od najboljih. DoduÅ”e ne slažem se s nekim njegovim izjavama, ali hvala Bogu ne gledam u njega (ili bilo koga) ko u svetu kravu.

Gotovo sam 100% siguran da on neće napustiti McLaren. Prvo postoji 35 milijuna razloga zaÅ”to neće. Drugo McLaren njemu neće dati otkaz jer sam gotovo 100% siguran da ga ne plaća McLaren. Ne znam, ali vjerujem da oni nikad ne bi dali toliki novac za vozača.
Treće, bez Alonsa i u manjoj mjeri bez Buttona, McLaren Honda bi doslovno bila momčad na nivou Marussije. Ono wtf Magnussen i tko onaj drugi? Tko su ti? Za promidžbu, za PR, za marketing je vrlo važno imati top vozača. A Alonso to je.
Naravno da je skupo plaćati i top vozača 35 milijuna, ali joÅ” je skuplje biti bez njega.

Jučer je Alonso napokon izrazio pravo stanje stvari preko team radija. Napokon nije pričao bullshit. Činjenica je da je McLaren Honda u teÅ”kim gov..... i pitanje je kada će se izvući iz tih gov..... Smatram da ni on sam nije vjerovao da će McLaren Honda biti u takvoj banani. Nedavno je izjavio kako se želi boriti za pobjede u 2016. Ja osobno ne vjerujem da će do toga doći, a on ili sam sebe laže ili je veliki optimist. Tj. on je borac i mora se motivirati. Drago mi je da je takav. On sigurno neće otići iz F1 ili McLarena podvijena repa.

buby0706
Karting
Karting
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Kontakt:
Kada u tom intervju Bernie izravno kaže da Fernando neče osvojiti nikad naslov,onda znaŔ da je to to...

A i ova danas utrka bi bila užas da nije bilo Seba i Masse.....

Ali da u 70 krugova ,tj. več u 20 krugu Lewis orestiže Buttona za puni krug ...U 54 krugu Lewis prestiže Manore za 3 PUNA KRUGA i da u 70 krugova niti

jedan vozač ma niti malo da počeŔe ili cmokne "Zid Šampiona" e onda znaŔ da je ova Formula 1 otiŔla direkt u onu stvar ... :facepalm: :facepalm:

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Navija za: Glasniju F1
Bravo @iceman :thumbs: , ljepo receno i djelim kao navijac Ferrarija isto tvoje miŔljenje. PreviŔe je tu razloga da Alonso ostane u F1, kako od jedne strane tako od druge. Nažalost hejtera ce uvijek biti, pardon ljudi koje ne vole Alonsa pa ce pisat takve zakljucke. A na ovom forumu ih je dosta i mislim da sa te strane nisu objektivni. Naravno ovo je moj dojam da se neke zeli bacit u mirovinu jel ih drugi ne vole. Jasno da on nema bajnu povjest ali on je jasno rekao koji su mu ciljevi. Trenutno je ovdje gdje je, i preostaje mu jedino vjerovati u taj cudesni nahajpani projekt. Odlazak nema smisla jer samo sebi rusi jedan svoj publicitet a to dobro znaju on i njegovi menaderi. Isto tako i Mclaren mora natjerati svoje da vjeruju u to jer ce se dovest u jako neugodnu situaciju ako izgube dva svjetska prvaka
Isto tako ja mogu donest zakljucak da ce Kimi otici iz F1 jer nemoze pratiti Alonsa ili Vettela, ali takoder postoji puno razloga da se to ne dogodi
Naravno ovime ne zelim napast Antu ili bilo kog, ali ako tolko vjeruje da ce Alonso otic na kraju ove sezone, to je njegovo miŔljenje....
u cijeloj prici mi je žao kako Alonsa, tako i Buttona i samog Mclarena jer to nisu zasluzili i svima je u cilju da ih gledamo pri vrhu kako se bore za pobjede u da pritisnu taj mercedes zajedno sa Ferrarijem i nadam se Renaultom....
David Coulthard on BBC F1 on mclaren honda- "Get everyone out the garage, throw in a hand grenade and walk away".
Ocjene vozaca od Sky sporta
http://www1.skysports.com/f1/news/12433 ... er-ratings
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rjeŔavaju tako Ŕto naprave joŔ jedan problem"

luka vz
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: McLaren
Iceman je napisao/la:To Å”to Alonso viÅ”e ne vozi za Ferrari ne znači da ću biti pizdun i pljuvati po njemu. I dalje ga smatram top vozačem, najbolji od najboljih. DoduÅ”e ne slažem se s nekim njegovim izjavama, ali hvala Bogu ne gledam u njega (ili bilo koga) ko u svetu kravu.

Gotovo sam 100% siguran da on neće napustiti McLaren. Prvo postoji 35 milijuna razloga zaÅ”to neće. Drugo McLaren njemu neće dati otkaz jer sam gotovo 100% siguran da ga ne plaća McLaren. Ne znam, ali vjerujem da oni nikad ne bi dali toliki novac za vozača.
Treće, bez Alonsa i u manjoj mjeri bez Buttona, McLaren Honda bi doslovno bila momčad na nivou Marussije. Ono wtf Magnussen i tko onaj drugi? Tko su ti? Za promidžbu, za PR, za marketing je vrlo važno imati top vozača. A Alonso to je.
Naravno da je skupo plaćati i top vozača 35 milijuna, ali joÅ” je skuplje biti bez njega.

Jučer je Alonso napokon izrazio pravo stanje stvari preko team radija. Napokon nije pričao bullshit. Činjenica je da je McLaren Honda u teÅ”kim gov..... i pitanje je kada će se izvući iz tih gov..... Smatram da ni on sam nije vjerovao da će McLaren Honda biti u takvoj banani. Nedavno je izjavio kako se želi boriti za pobjede u 2016. Ja osobno ne vjerujem da će do toga doći, a on ili sam sebe laže ili je veliki optimist. Tj. on je borac i mora se motivirati. Drago mi je da je takav. On sigurno neće otići iz F1 ili McLarena podvijena repa.
Slažem se s tobom u ovom pogledu-- McLaren ne bi nikad platio vozača toliko! Istina, McLarenu je bio preskup Kimi Raikkonen kada je napuŔtao Ferrari, preskup mu je bio i Hamilton svojevremeno (danas pogotovo)
Honda je željela Alonsa pa su se i vjerojatno pobrinuli za njegove apetite.

No samo jedna stvar - taj publicitet, marketing, napumpavanje pozitive i osjećaja ugode i vrijednosti koju Alonso stvara s Buttonom je ok. stvar
kada imaÅ” asa za volanom - ciljaÅ” na veliko, zar ne? Tako bi bar trebalo izgledati javnosti.
Mislim da Honda kroz povijest voli imati za volanom svjetskog prvaka kojem ne može isporučiti kvalitetan paket - villeneuve. Ovaj danas žestoko kritizira Hondu, okrivljuje ih da su loÅ”i, tromi, da su mu indirektno uniÅ”tili karijeru i da će isto napraviti Alonsu (sudim prema nekim njegovim komentarima)

Ono Å”to želim reći jest, da je toliki financijski izdatak za vozača besmislen ako nemaÅ” dobar bolid. On nije tip vozača kojem se može zamagliti situacija, vikao je on i na Ferrari - da li ga je poboljÅ”ao? BaÅ” i ne...
nema vozač IPAK toliki utjecaj, stoga smatram da neće poboljÅ”ati dramatično ni ovu Hondu.
O tome da ne bi on otiÅ”ao podvijenog repa... hehe ne znam baÅ”, događalo se i to. Bio je on kao faca i svjetski prvak u McLarenu pa je pobjegao od rookiea ;)

Uglavnom, McLaren je postojao i postojat će i bez i sa Alonsom. Nije on nezamjenjiv i sav taj PR će se pretvoriti u negativan publicitet i sramoćenje kako će sezona odmicati - viÅ”e svađa, kritika, loÅ”ih rezultata i sav taj marketing koji danas pumpaju će se ispuhati.

Mislim da je ipak jeftinije bez njega.

luka vz
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Prije nego mi netko ne prikelji atribut "mrziteljaalonsa"
http://www.f1puls.com/1829/the-show-mus ... -fernando/ - ovo sam napisao kada sam sumirao njegove ciljeve i planove prije početka sezone. Tako da ga cijenim i poŔtujem kao vozača.

Ipak sam prvenstveno McLarenovac i razmiŔljam i gledam Ŕto bi bilo najbolje za momčad!

Brumica
GP3
GP3
Navija za: Sebastian Vettel
ZnaÅ” da je sport u banani kad je najzanimljiviji događaj na utrci pretrčavanje onog malog dabra ili koja je to već životinjica bila. Slažem se s Antom, stalno smo očekivali neÅ”to veliko, neki preokret i na kraju niÅ”ta. Bojim se da se naslov već može pripisati Hamiltonu jer Rosberg se skroz izgubio i ima podređen položaj u ekipi, a Vettel koliko god dobar bio, deficit koji Ferrari ima s PU je joÅ” uvijek velik. Ocjene sa Skyja nema potrebe ni komentirati, profesionalne i nepristrane kao i inače.

Ne znam, ja sam uvijek optimist i veselim se i najmanjim stvarima, ali kod mene viÅ”e nema onog uzbuđenja i iŔčekivanja prije utrke, sve mi je ravno. Pitam se ima li smisla uopće pratiti ovaj ciklus do 2017.
They see me strollin', they hatin' :cool:

JFK
Formula 4
Formula 4
Navija za: No.7
Ovo nije projekt - ovo je katastrofa. Ovo je bila 7. utrka a oni joÅ” nisu rijeÅ”ili ni porođajne muke.
Na slijedećim utrkama koje su zahtjevne za po pitanju snage motora očekivam isti rezultat.

A Alonso je zasigurno u ugovor uvrstio izlaznu klauzulu, trogodiŔnji ugovor nije nikakva sigurnost, i u Ferrariju je imao ugovor za joŔ dvije.

josip123
GP3
GP3
Navija za: Raikkonen,Vettel,Leclerc
Dokle je dosla ova Formula 1, i sta uradise od nje ovo je nevjerovatno.
Nakon sto sam pogledao jucer utrku zapitao sam se cemu sve ovo. Zasto trosim vrijeme gledajuci na ovo sranje. Oprostite na izrazu, ali ono sinoc je bilo cisto sranje. Procesija, cuvanje guma, kocnica, stednja goriva, cemu sve to.

Samo steta sto nisam ranije skontao na sta ovo sve slici....
Ne preostaje mi nista drugo nego gledat neke druge serije. Tamo bar ima utrkivanja.
I naravno da ne zaboravim MotoGP. Nek se ugledaju na njih.

:(
RIP Formula 1

Samo se nadam da ce 2017. biti bolje, a sve do tada me ne briga vise.
Being second is to be the first of the ones who lose.
Ayrton Senna

dakako
Formula 4
Formula 4
Navija za: Mercedes
Na sve strane citam vecinom negativne,da ne kazem zlurade,komentare oko Alonsove izjave.Treba sagledati mjesto situaciju i vrijeme kada je ista recena i sve ce leci na svoje. Oni su tu da se utrkuju,pobjedjuju,ne samo Alonso nego od prvoga do zadnjega,sve manje od pobjede je frustracija u manjem ili vecem izdanju. Kad na to multipliciramo adrenalin jos to sve i super zvuci. Zamislite sebe ili recimo nekog Dalmatinca, Zagorca,Slavonca,tj.bilo koga iz lijepe nase na tim radiu u situacijama poput ove ili one Hamiltonove iz Monaca,Vettelove sa krastavcem.....pa tu juhu od psovki tv komentatori bi danima odgonetali.
Timski igrac

luka vz
F1puls suradnik
F1puls suradnik
@jfk - tocno, potpisujem ovo za izlaznu klauzulu
Alonso je prvobitno ciljao na mjesto u Mercedesu, ali nije islo na kraju- sad je tu gdje je, ali vjerujem da se njegov menadzerski tim dobro pobrinuo da ne zaglibi 3 godine u takvom bolidu.
Mislim da bi to svima trebalo biti jasno
Ako on nece imati garancije da sljedece sezone nece imati bolji bolid - ode on (ako ce imati kamo) - tj. Ako ce moci tko platiti ga

Sent from my iPhone using Tapatalk

JFK
Formula 4
Formula 4
Navija za: No.7
Iceman je napisao/la: Danas je Kimi trebao uzeti postolje, ali nije. Što reći? :thumbsd:
Å to reći: Å”teta za postolje, ali krivica nije njegova. :(
ā€œIt’s obviously to do with the pit stop maps and it’s nothing to do with the tyres or anything else. Unfortunate thing but it happens and we have to learn those things and improve.ā€

http://www.thisisf1.com/2015/06/08/the- ... raikkonen/

pero iz bukureŔta
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
JFK je napisao/la:
Iceman je napisao/la: Danas je Kimi trebao uzeti postolje, ali nije. Što reći? :thumbsd:
ā€œIt’s obviously to do with the pit stop maps and it’s nothing to do with the tyres or anything else. Unfortunate thing but it happens and we have to learn those things and improve.ā€/
Po fanovima kimi nikad nije kriv, NIKAD!

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: Vettel
Kontakt:
5 | Sebastian Vettel | Ferrari | G: 18th | R: 5th | 7/10

Vettel had one of those uncharacteristically scrappy weekends. Power unit problems knocked him out of qualifying while a penalty followed for a silly error under red flags earlier in the day. His race recovery was decent enough and it was difficult to see how he could have finished higher than fifth.

7 | Kimi RƤikkƶnen | Ferrari | G: 3rd | R: 4th | 8/10

RƤikkƶnen finally sorted out his qualifying woes by clocking the third best time but his race came undone at the hairpin. It was a repeat of his 2014 error and the Finn attributed it to incorrect settings following his pit stop. A podium went begging.

Ovo je pomalo smijeÅ”no za vidjeti. Raikkonen je kao doveo kvalifikacije u red, a svi zaboravljaju da je Vettel bio onemogućen odvoziti normalno zbog problema s MGU-H generatorom. I onda je u utrci zavrÅ”io 4 sekunde ispred njega. Ne kužim po čemu je to nastup za bolju ocjenu od Vettela. Ako je to zbog crvene zastave, onda su stvarno panjevi koji ocjenjuju krive stvari.
U razumnu srcu mudrost počiva, a Ŕto je u bezumnom, to se i pokaže.

Luca Badoer
Karting
Karting
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Marussia
JFK je napisao/la:
ā€œIt’s obviously to do with the pit stop maps and it’s nothing to do with the tyres or anything else. Unfortunate thing but it happens and we have to learn those things and improve.ā€

http://www.thisisf1.com/2015/06/08/the- ... raikkonen/
Di Resta je odmah spomenuo pit mape u sky prijenosu. Što znači da to svi znaju uključujući Kimija.

Po toj logici su se mogli svi vozači izvrtit jer imaju pit mapu.

Znači joŔ dublje kopa jamu.

Reci lipo ka čovik: U loÅ”oj sam formi, ne ide me baÅ”, momčadski kolega ove godine kao i proÅ”le je brži od mene ali pokuÅ”at ću se potrudit popravit formu Å”to prije.

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Exp, osobno ne čitam te "analize vozača" iz Autosporta koji su u većini slučajeva obojani od samog dotičnog novinara..

Å to se tiče Kimija moramo uzeti u obzir da se Ferrariju zmrdala elektronika nakon tog pit-sopa, te mu je bolid ostao u modu pit-stopa kad to nije smio, Å”to je naravno u zavoju rezultiralo prevelikim obrtajem i vidjeli smo posljedice. Tokom tog spina Kimi je uniÅ”tio stražnje gume (i to žute sa kojim je trebao napraviti veći stint) i samim time su morali ići na drugčiju neplaniranu taktiku kako bi barem ostali Å”to bliže Bottasu. Uprvo zbog toga nije mogao imati isti race-pace kao Vettel.

Vettel je imao izvrsnu utrku.. naravno ako izuzmemo onaj gaf u petak koji ide samo na njegovu duÅ”u. Vjerujem da je ovaj vikend bio loÅ” upravo Å”to su se svi u timu ustali na lijevu nogu.. od samog tima do pojedinih vozača u nekim određenim trenucima. Dobro je Å”to su donijeli novu maÅ”inu kako bi ispitali pouzdanost na ovoj super-test stazi za maÅ”inu i kočnice. Pokazalo se da Ferrari nije imao problema sa gorivom bez obzira na Vettelovo stiskanje i posljedica agresivnog načina u prometu (čitaj kočnice i gradacija guma, posebice onih žutih). Å to uglavnom pokazuje vrlo izbalansiran paket. Drugi pokuÅ”aj im je na nama već "domaćoj" stazi VN Austrije... bit će fora vidjeti dali nam je tko zauzeo ono naÅ”e mjesto u Å”umarku. ;)

Bottas bi naravno izgorio od Ferrarija da im se nisu desile greŔke koje jesu.. i pitanje je dali bi podij bio tako "siv" ili bi se viŔe crvenio nego obično. :D
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Navija za: Glasniju F1
Nisam siguran dal je ovo rekord ili ne, ali u Mercedes trenutno ima u prvih 7 utrka 7 dvostrukih podija... Teska dominacija
slika

Sto se tice ocjena, daleko smijesnije ocjene su mi od Sky-a (aka Hamilton TV) kojemu su pobjedniku dali 9,5 ocjenu.
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rjeŔavaju tako Ŕto naprave joŔ jedan problem"

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
I Kanada je prva ovosezonska utrka bez Ferrarija na postolju.
U razumnu srcu mudrost počiva, a Ŕto je u bezumnom, to se i pokaže.
Odgovori
šŸ‘€ Registriraj se Prijavi se ⚔