VN MONAKA (21.-24. svibnja)

šŸ“° Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: Glasniju F1
U redu sve 5, moja greÅ”ka, dobio sam dojam da Alonso nije trebao bit kažnjen. JoÅ” jednom tvoje miÅ”ljenje i da ne piÅ”em joÅ” jednom sve gore, ja stojim do miÅ”ljenja da je ovaj drugi incident trkači i da su podjednako krivi i Ricciardo i Raikkonen. Tipično naguravanje, tko izađe živ, dobio je poziciju a u ovom slučaju je to bio Ricciardo. Nema veze di je on bio prije u trenutku kočenja oni su bili poravnati (ne bolid uz bolid) ali kotač uz kotač (prednji- zadnji) i tu je moje miÅ”ljenje da je Ricciardo ostavio dovoljno prostora Kimiju da izađe na vanjski dio zavoja. Po meni to trkača linija nije, jer ako malo bolje pogledaÅ” vidit čeÅ” tamniji dio asfalta ljevo, znači kimi je neÅ”to pokuÅ”ao i malko je izaÅ”o desno od trkače linije, kao da je iÅ”ao zatvarat vrata u kojoj se Riccardo vec ugurao

Evo ti drugi kut, pogledaj kako je Kvyat prosao kroz zavoj a kako Kimi
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rjeŔavaju tako Ŕto naprave joŔ jedan problem"

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 6 mj
Izvinite na upadu. Nesto sam zaboravio za Lady.

Kao prvo kimijev TR je bio smjesan. Kada se uzme u obzir citava situacija. Gdje se nalazi, sta radi itd.

Tebi je bolje da kimi jos nije na top nivou, jer bi moglo biti tugovanja kada krene uzimati vettelu bodove. A posebno ti ne treba neki mladi lav da remeti mir tvom vozacu.
A najvise od svega pustite kimija na miru jer on zna sta radi ;) Ti i njegov sef, koji ga javno proziva kao da je debil. Kao da on ne zna sta mu je ciniti. Cak se ni kimi prosle godine nije ovoliko zalio koliko se sada ferrari zali na njega. Tako da... A kimi je 4 vozac u poredku prvenstva tako da nema zime. A on ce proraditi ja ne sumnjam u to. I ostat ce sledece sezone...
No!

luka vz
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: McLaren
slika

Lady
GP3
GP3
vlado je napisao/la:Izvinite na upadu. Nesto sam zaboravio za Lady.

Kao prvo kimijev TR je bio smjesan. Kada se uzme u obzir citava situacija. Gdje se nalazi, sta radi itd.

Tebi je bolje da kimi jos nije na top nivou, jer bi moglo biti tugovanja kada krene uzimati vettelu bodove. A posebno ti ne treba neki mladi lav da remeti mir tvom vozacu.
A najvise od svega pustite kimija na miru jer on zna sta radi ;) Ti i njegov sef, koji ga javno proziva kao da je debil. Kao da on ne zna sta mu je ciniti. Cak se ni kimi prosle godine nije ovoliko zalio koliko se sada ferrari zali na njega. Tako da... A kimi je 4 vozac u poredku prvenstva tako da nema zime. A on ce proraditi ja ne sumnjam u to. I ostat ce sledece sezone...
Mislim da ti mene krivo shvaćaÅ” vezano za Vettela... Ja Vettelu ne želim mlakonje od timskih vozača, već vrhunske momčadske kolege pa nek se bore na stazi žestoko. Lanjsku sezonu mu joÅ” i mogu nekako 'oprostit' jer je možda bio ne motiviran nakon 4 osvojena naslova, možda je tražio izlazna vrata iz Red Bulla..itd..., ali sad kad je u Ferrariju nema viÅ”e opravdanja! Pokazao je da je motiviran, bolid mu leži.. i ako dođe neki mladi lav i počne ga pobjeđivat na stazi, znači da ipak Vettel nije onaj materijal kakvog ga svi smatramo. Onda će moje miÅ”ljenje o njemu kao vozaču prilično past...

Kimi je meni simpa vozač, ali smatram da je njegovo vrijeme polako pri kraju i ako ćemo bit objektivni prema samom Ferrariju, onda oni trebaju nekog mladog i nabrijanog. Ako misle da im Vettel bude vozač broj 1 i traže vodonoÅ”u, onda neka dovedu nekog posluÅ”nog vozača i stvar rijeÅ”ena. Ja osobno nisam za to da se radi neÅ”to Å”ta se u prvom redu radilo sa Schumacherom kad su mu momčadski kolege iskljućivo bili vozači br 2 koji ni u ludilu nisu imali Å”ansu za bilo kakvom ozbiljnijom borbom ili uopće pokuÅ”aju borbe za naslov...

A ovo oko Kimijevog team radia: svatko gleda na svoj način.... meni osobno su već postale otrcane te Kimijeve fore preko radia. Ali to je samo moje miÅ”ljenje

I btw...Ja i Kimijev Ŕef ne spadamo u isti koŔ....mislim da ipak Arivabene zna malo viŔe od mene i sigurno ne proziva Kimija bez veze.....
slika

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
Lady je napisao/la:
vlado je napisao/la:Ja osobno nisam za to da se radi neÅ”to Å”ta se u prvom redu radilo sa Schumacherom kad su mu momčadski kolege iskljućivo bili vozači br 2 koji ni u ludilu nisu imali Å”ansu za bilo kakvom ozbiljnijom borbom ili uopće pokuÅ”aju borbe za naslov...
A Vettelu kao nisu? Koja je to momcad nakon Senne i Prosta imala dva razjarena pijetla u timu? Zar stvarno mislis da bi neko mogao bolje voziti Ferrari od Michaela!? Sad ako trazimo nesto na bazi predpostavke onda cemo sve sampione uzeti i pogledati njihove timske kolege i hocemo li naci kvalitetnu konkurenciju? Zar im treba uopste pored protivnicke!?

Otici ce debata u krivom smijeru, Raikkonen je ipak dokazan vozac, dobar vozac. Raikkonen ima motivacije, ali trenutacno iz Vettela kipti vise. Sto je logicno. Na VN Bahraina Kimi je pokazao da moze bolje. Na VN Australije su mu zeznuli utrku, u Maleziji je bio 4, Kina isto 4 odmah iza Vettela, Bahrain 3 ispred Vettela, Spanija 5, opet je tu negdje - vrti se oko Vettela. Istina Monako je usro, ali u Monaku je sve moguce! Mislis da bi Vettel ovako dobro vozio pored Alonsa, koji je pustio korjene u Ferrariju i da li je to prioritet Ferrarija da se bore sami sa sobom ili s Mercedesom!?

Kimi je meni super vozac i super ga je gledati na stazi i trenutacno drzi 4 poziciju na tabeli, odmah iza Vettela sto se dugo nije desilo u Ferrariju!
šŸ‘¤ 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
šŸŽ 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Ali mu sigurno ne zelis nekoga koji je na njegovom nivou ili cak bolji. Zelis da je on ispred momcadskog kolege u poredku. Sto je slucaj sa ovom sezonom, za sada. E ako Vettelu mozes oprostiti lanjsku sezonu onda nemas nikakvog prava da prigovaras kimiju.
Da, nema vise opravdanja od kako je seb u ferrariju jer niza dobre rezlutate, da nije tako nasla bi to opravdanje, garantujem.

Kimi jeste u godinama, nema sta. Ali nije jos za odbaciti. Treba ga pustiti na miru da vozi ovu sezonu. Ne bih garantovao da vettel nije broj jedan i sada. Ja mislim da ti ipak zelis da on ima poslusnog no2 vozaca. ;)

Kimijev TR, smjesan mi dio kada kaze kako to nije bilo lijepo. Kao da nu je neko u gradu stao na prste ili sl.
No!

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Kimi jednostavno nije ego triper, da su svi vozaci Kimijevog karaktera onda bi mogli gledati Hamiltona i Alonsa zajedno u timu ili Vettela i Alonsa itd. itd. Kimi kad gubi i kad pobjedjuje uvijek je isti, njega je Massa posteno pobjedio na stazi i nigdje nismo vidjeli Kimija kako prica o nekakvim zavjerama tima protiv njega i slicno, tacnije nikad od sebe nije pravio zrtvu. Da je Alonso ostao u Ferrariju, a dosao mu Vettel gledali bi reprize Silverstona iz 2014! U pocetku bi bilo sve sjajno - sve super, ali sredina sezone bi bio rat!

Uostalom nikad se nije toliko pricalo o nekoj zdravoj atmosferi u timu, realnost je da jedan vozac mora odudarati od drugog, u ovom slucaju je to Vettel, a i u Ferrariju zele jednog vozaca koji ce pretendirat za titulu i drugog kao dobar saucesnik u bodovima. Vettel je posteno bolji i on ce vece sanse imati za titulu, takve stvari Kimi podnosi, dok Alonso bi se pojeo. Zna Arrivabene kakav je Kimi, zna da on bolje vozi kad je pod kritikom, mislim da Kimi najbolje podnosi stres, Arrivabene s njim igra psiholosku igru tjera ga da se trzne, mislim da ne moramo pricati kakav je Kimi kao vozac, a za razliku od prosle godine on je mnogo bolji.
šŸ‘¤ 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
šŸŽ 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Ja sam siguran da uslucaju zestokog duela na stazi izmedju vettela i kimija, kimi prvi povlaci rucnu. Dok je vettel spreman ici do kraja. Ovo nije kritika na racune vettela, ja to volim. Takav je i ms bio.

Jos da se osvrnem na ovo sto arivabene izjavljuje za kimija. On vjerovatno zeli pokazati da je svako u ferrariju da radi. I da nema izgovora. Ali ipak, mozda malkice previse jer kimi je upravo na tabeli gdje se i ocekuje. Nisam siguran da ce zbog javnog prozivanja kimi proraditi. Mozda su toga svi svjesni pa to koriste kao primjer za druge, jer ustvari on nije ugrozen, nece biti napucan i on ta prozivanja ladno podnosi, on se barem nikada nikome nije pravdao. Savrseno u tom slucaju. I ne treba zaboraviti da je vettelu jako vazno da bas kimi ostane, njemu je on savrsen kolega. Ne moze bolje od toga. Pusti te price kako bi on mladog lava, pa da mu ugrozava detaljno isplaniranu karijeru. Kada bi slucajno i bilo ozbiljnog govora o otkazu kimiju, vjerujem da bi i sam vettel iskoristio svoju reputaciju u borbi za njegov opatanak.

Kako god, sezona je jos friska, kimi je cetvrti. Totalno je neodgovorno vec sada pricati kako treba zamjena.
No!

Lady
GP3
GP3
Slavenowsky je napisao/la:
A Vettelu kao nisu? Koja je to momcad nakon Senne i Prosta imala dva razjarena pijetla u timu? Zar stvarno mislis da bi neko mogao bolje voziti Ferrari od Michaela!?
Vettel je imao momčadskog kolegu s kojim se borio za naslov prvaka 2010. Oko toga mislim da dalje ne moram pisat....
Sennu neću ovdje spominjat da mi se opet ne pojavi @fjaka....
A o Schumacheru također neću, jer mi nikad baÅ” nije bio drag i imam svoje miÅ”ljenje o njemu koje se baÅ” ne bi tebi sviđalo, a poÅ”to je trenutno takva situacija sa Michaelom, iz poÅ”tovanja prema njemu neću niÅ”ta loÅ”e pisat....
vlado je napisao/la:Ali mu sigurno ne zelis nekoga koji je na njegovom nivou ili cak bolji. Zelis da je on ispred momcadskog kolege u poredku. Sto je slucaj sa ovom sezonom, za sada. E ako Vettelu mozes oprostiti lanjsku sezonu onda nemas nikakvog prava da prigovaras kimiju.
Da, nema vise opravdanja od kako je seb u ferrariju jer niza dobre rezlutate, da nije tako nasla bi to opravdanje, garantujem.

ImaÅ” krivo miÅ”ljenje o mom viđenju vozača i navijanja....
Ovako: meni je samo jedan vozač bio 'nedodirljiv' i to je bio Ayrton. Ostali su mi 'sad jesi, sad nisi...', jedino mi je joŔ i Montoya bio zakon. Vettel je na mojoj vječitoj ljestvici (po dragosti) negdje na četvrtom ili petom mjestu.
Iskreno, voljela bi zajedno Vettela i Hamiltona u istoj ekipi, po mogućnosti McLaren-u, mojoj najdražoj ekipi, ali mislim da taj scenario neću gledat....
Iako Hamiltona baŔ nikad nisam previŔe voljela, nekako mi je u zadnje vrijeme sve draži i draži...i tko zna....možda mi postane omiljeniji i od Vettela! :P
Pa i Kimi mi je nekad bio najdraži kad je otiŔao Montoya, ali eto, stigao Vettel i postao mi draži....
Max Verstapen mi je recimo sad odmah poslje Vettela i mali me sve viÅ”e obara s nogu,a to me već dugo jedan vozač nije baÅ” obarao s nogu. Zadnji je bio Juan Pablo....
Kad bi kojim slučajem vozili zajedno Max Verstapen i Vettel, mislim da bi navijala za Maxa.

Ti kažeÅ” da nemam prava prigovorit Kimiju jer sam oprostila Vettelu...,ali, Vettel je samo jednom izgubio od momčadskog kolege, a Kimi je 2 puta gubio, a sad ( za sad) po treći put gubi...., tako da smatram da nije viÅ”e vrh, vrh....

Za mene je jako velik kriterij odnos snaga s momčadskim kolegama i kakve to vozač ima momčadske kolege. ;)
slika

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Ja sam stekao dojam tokom ovih godina da je tebi bas vettel nedodirljiv. :) Volio bih i ja njih dvojicu zajedno ali ne bih rekao da bi njih dvojica to voljeli. Ustvari, ja ovakvog Lewisa ne bih zelio u ferrariju. Sto vise, bilo bi zanimljivo za vidjeti kakva bi bila reakcija momcadi ferrarija bila da je hamilton onako reagovao. Posebno novog sefa. Svakako, fino je za procitati da imas visoke kriterijume za vozace, to je ispravno.
No!

JFK
Formula 4
Formula 4
Navija za: No.7
Lady je napisao/la:
Ti kažeÅ” da nemam prava prigovorit Kimiju jer sam oprostila Vettelu...,ali, Vettel je samo jednom izgubio od momčadskog kolege, a Kimi je 2 puta gubio, a sad ( za sad) po treći put gubi...., tako da smatram da nije viÅ”e vrh, vrh....

Za mene je jako velik kriterij odnos snaga s momčadskim kolegama i kakve to vozač ima momčadske kolege. ;)
Kimi je 4 puta izgubio od momčadskog kolege, vjerojatno si zaboravila Heidfelda 2001 i Coultharda 2002.
Srećom, Ron Dennis, a kasnije i Jean Todt nisu gledali odnos snaga s momčadskim kolegom kad su ga angažirali, već su imali druge kriterije. MisliÅ” li da su Heidfeld i Coulthard bili bolji od Kimija?

Njemu je uspjelo, kao jednom od rijetkih vratiti se u Ferrari i to nakon pune 4 sezone i to dvije van F1, i to nakon Ŕto su ga nogirali 2009.
Pa onda je lani izgubio od Alonsa, a ove godine (zasad) gubi od Vettela. Nekako imam feeling da će bez obzira na sve to voziti i slijedeće godine za Ferrari, bez obzira na tih 5 poraza od momčadskih kolega. ZaÅ”to je onda tako cijenjen (ili možda precjenjen)? ZaÅ”to ga u momčadi svi hvale, i cijene njegov feedback.
ZaÅ”to je Arrivabene u 11. mjesecu tražio korekciju projekta i prilagođavanje bolida Kimijevim željama (iako je razvoj bio u poodmakloj fazi).
Na sve Ŕto se on žalio proŔle godine bilo je opravdano, i vidimo rezultat na ovogodiŔnjem bolidu. Da su ga počeli sluŔat i ranije u (u 6. mjesecu) sad bi bili joŔ bliže Mercedesu. Ovo se odnosi na nedavnu izjavu da je bolid limitiran.

Što misliŔ da li bi Bottas ili Hulkenberg (ili kakav mladi lav željan uspjeha) dali takav feedback potreban za razvoj bolida. Vjeruj mi da nebi.
On je vozač koji ima jedinstvenu osjetljivost i na najmanju promjenu setupa i koji i nakon 1. kruga osjeti kad neÅ”to nije u redu. To u Ferrariju znaju jako dobro, i upravo to moraju iskoristiti do maksimuma jer ipak su inženjeri ti koji povratnu informaciju vozača iskoriste kako bi unaprijeđenja Å”to bolje funkcionirala.
I ne zaboravi, Kimi je veliki timski igrač i veliki profesionalac i to je jako bitno za Ferrari u ovom trenutku.

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
I ne zaboravi, Kimi je veliki timski igrač i veliki profesionalac i to je jako bitno za Ferrari u ovom trenutku.

Ovo! Velika, velika, velika istina! :thumbs:

Lady
GP3
GP3
vlado je napisao/la:Ja sam stekao dojam tokom ovih godina da je tebi bas vettel nedodirljiv. :) Volio bih i ja njih dvojicu zajedno ali ne bih rekao da bi njih dvojica to voljeli. Ustvari, ja ovakvog Lewisa ne bih zelio u ferrariju. Sto vise, bilo bi zanimljivo za vidjeti kakva bi bila reakcija momcadi ferrarija bila da je hamilton onako reagovao. Posebno novog sefa. Svakako, fino je za procitati da imas visoke kriterijume za vozace, to je ispravno.
Nije mi nedodirljiv, ne. To samo kad se pojave Alonsovi navijači i kad počnu pljuvat po Vettelu onda ga branim i noktima, zubima.... ;)
JFK je napisao/la:
Kimi je 4 puta izgubio od momčadskog kolege, vjerojatno si zaboravila Heidfelda 2001 i Coultharda 2002.
Srećom, Ron Dennis, a kasnije i Jean Todt nisu gledali odnos snaga s momčadskim kolegom kad su ga angažirali, već su imali druge kriterije. MisliÅ” li da su Heidfeld i Coulthard bili bolji od Kimija?

Njemu je uspjelo, kao jednom od rijetkih vratiti se u Ferrari i to nakon pune 4 sezone i to dvije van F1, i to nakon Ŕto su ga nogirali 2009.
Pa onda je lani izgubio od Alonsa, a ove godine (zasad) gubi od Vettela. Nekako imam feeling da će bez obzira na sve to voziti i slijedeće godine za Ferrari, bez obzira na tih 5 poraza od momčadskih kolega. ZaÅ”to je onda tako cijenjen (ili možda precjenjen)? ZaÅ”to ga u momčadi svi hvale, i cijene njegov feedback.

Što misliŔ da li bi Bottas ili Hulkenberg (ili kakav mladi lav željan uspjeha) dali takav feedback potreban za razvoj bolida. Vjeruj mi da nebi.
On je vozač koji ima jedinstvenu osjetljivost i na najmanju promjenu setupa i koji i nakon 1. kruga osjeti kad neÅ”to nije u redu. To u Ferrariju znaju jako dobro, i upravo to moraju iskoristiti do maksimuma jer ipak su inženjeri ti koji povratnu informaciju vozača iskoriste kako bi unaprijeđenja Å”to bolje funkcionirala.
2001 i 2002 nekako ne računam....valjda jer je tek doŔao, a i posebno 2002 mi je bila bez veze godina u F1.

Naravno da mu je uspijelo se vratit u Ferrari kad su ga ovi već 2008 počeli zahebavat...
Ne znam ako si čitao članak koji sam u nekoliko navrata stavila na GP-u o pravim uzrocima Raikkonenovog pada 2008 i 2009? Za svaki slučaj ću ti poslat članak na privat poruku jer ga ne želim viÅ”e ljepit po 100 –ti put.
Kad se proÅ”le godine Kimi vraćao u Ferrari, jedan od uvijeta je bio da mu se Montezemolo ispriča...

Šta se tiče feedbacka: imaju Vettela, a taj je joŔ jači od Raikkonena u povratnim informacijama.

Kimi je meni jako drag vozač i mislim da si me krivo shvatio oko njegovih kvaliteta, ali ponovit ću: Ako Ferrari ima dovoljno dobar bolid za 3 i 4 mjesto u kvalifikacijama, a vidimo da ima, jer Vettel minimalno uzima 3 mjesto, onda ekipa Ferrarija neće tolerirat Kimijeva loÅ”a mjesta u kvalama. Kimi ima prilično problema oko zagrijavanja Pirellijevih guma Å”ta se tiče tog jednog kruga i to će već jednom morat rijeÅ”it jer mu to odnosi pozicije na startu, a vidimo da se već par puta dobro namučio kod probijanja naprijed, a i u proÅ”loj utrci je realno izgubio od slabijih Red Bullova u samoj utrci....
Zato i kažem da ako se ovaj trend nastavi, a uzmimo u obzir i Kimijeve godine, vrlo lako će se ekipa okrenut prema nekom mlađem koji će tjerat taj bolid do maksimuma, a i tjerat Vettela joÅ” viÅ”e...

A ovo o Kimiju kao timskom igraču se apsolutno slažem! Kimi je definitivno veliki timski igrač i gledajući tako trebao bi ostat u Ferrariju, ali, onda mora dolazit redovito barem prvi iza Vettela.
slika

JFK
Formula 4
Formula 4
Navija za: No.7
Sve 5. :thumbs:
Sve poznato već od prije. Samo napominjem da iako jest pred mirovinu (realno) i ima loÅ”ije rezultate u kvalama nego Å”to bi trebalo, nemojte ga prerano otpisivati. Za bolje rezultate u kvalifikacijama neće sigurno sam doć do rjeÅ”enja već zajedno sa ekipom i tu moraju istinski prionuti. Vettel je tu uistinu bolji i jači.

A kad si se već dotakla Sorena (u PP), rado bi ga ovom prilikom citirao da je u Monacu Kimi kriv Å”to Ricci nije dobio kaznu jedino zato jer se nije zalijepio u zid kao Hulkenberg.
Samo joÅ” jedan od niza primjera o sposobnosti nevjerojatno brze reakcije.
Mnogi će reći izgubio je 2 boda, ja bi rekao: spasio je 8.

Å to se tiče feedbacka pogledaj samo proÅ”lu sezonu gdje su imali po stilu 2 različita vozača. Feedback je bio vrlo sličan (generalno gledajući) ali je razvoj bolida opet iÅ”ao na Alonsovu stranu dok Arrivabene nije potegnuo crtu. Mislim je ovakva postava za Ferrari idealna jer zajedno mogu oba vozača vrlo jako djelovat na tom polju (duplo je sigurnije kad ti obojica potvrde isto). Dovođenje nekog mlađeg: Ferrari si može priuÅ”titi da bira tajming. A sigurno je da imaju nekoliko rjeÅ”enja u rezervi! Uživajte u sezoni, sigurno joÅ” nismo vidjeli sve od Kimija. Ja se nadam i pobjedi ove sezone. :party:

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Treba obratiti paznju na zadnju recenicu Hornera!

https://pbs.twimg.com/media/CGqX_VZXIAESDAo.png

Ovo se ne odnosi samo na Vettela, vec opcenito, bilo ko od ovih jacih (Alonso, Hamilton, Vettel) nebi dobro funkcionisao u timu. Koliko god mi voljeli vidjeti dva dobra vozaca u timu za kojeg navijamo, to je ujedno i mac sa dvije ostrice. Mislim da to najbolje znaju glavesine svojih timova.

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: Glasniju F1
Nove izasle informacije u vezi Team Radia izmedu Lewisa i Mercedesa
Peter Bonnington Lewis Hamilton - It seems Bonnington was in the middle of telling Hamilton he was in his ā€˜Safety Car window’ at the moment the Virtual Safety Car was deployed.
So just a reminder you are in your Safety Car… Virtual Safety Car. So look at your dash, look at the boards, keep positive, stay positive and you are staying out.

Peter Bonnington Lewis Hamilton ā€˜Staying positive’ refers to the time he is being shown on his dash.
So we are staying out and you are staying positive.

Peter Bonnington Lewis Hamilton OK Lewis a Safety Car has been deployed.

Lewis Hamilton Peter Bonnington Are you sure it’s the best thing to stay out? These tyres have lost all their temperature. Everyone’s going to be on [super-softs] now.

Peter Bonnington Lewis Hamilton Nope, we will be boxing the end of the lap, so just stay positive. We are going to go up one-and-a-half turns for the [super-soft] tyre, unless you tell us different.

Peter Bonnington Lewis Hamilton Just give us pit confrirm.

Peter Bonnington Lewis Hamilton OK so we are now staying out, staying out. Just confirm on the radio.

Lewis Hamilton Peter Bonnington Guys, that’s not good. These tyres have lost all their temperature. Everyone is going to be on [super-softs] now.

Peter Bonnington Lewis Hamilton OK, copy copy, box box.

Peter Bonnington Lewis Hamilton So cancel the brake magic. Caution on pit entry. RS modes. Cancel RS. Watch the line on pit exit.

Lewis Hamilton Peter Bonnington What’s happened, guys? Guys, what’s happened?

Peter Bonnington Lewis Hamilton OK Lewis, so we got caught behind… So we’re just getting a look now, just having a look now. We’re just reviewing the
video. So stick the brake warming on, let’s get some temperature into these brakes.

Peter Bonnington Lewis Hamilton OK Lewis so we have lost the marshalling system so we may need to do something to override DRS.

Lewis Hamilton Peter Bonnington I’ve lost this race, haven’t I?

Peter Bonnington Lewis Hamilton Not if they lose all their tyre temp. They’re on [soft] tyre, you’ve got very good [super-soft] on the car at the moment.

Lewis Hamilton Peter Bonnington How many laps left?

Peter Bonnington Lewis Hamilton We’ve got 13 laps remaining.
Izvor - VIDEO
Zadnja izmjena: Ferrari1345, dana/u 05.06.2015., 23:23, ukupno mijenjano 1 put.
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rjeŔavaju tako Ŕto naprave joŔ jedan problem"

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: Massa, Bastianini
Kontakt:
Obrigado Felipe

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 7 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Super da je sve izaÅ”lo na vidjelo, nadam se da će Lewis biti oprezniji u svojim prognozama i biti manje ljut oko odluke u kojoj je i sam sudjelovao.
U razumnu srcu mudrost počiva, a Ŕto je u bezumnom, to se i pokaže.

Lady
GP3
GP3
Explorer je napisao/la:Super da je sve izaÅ”lo na vidjelo, nadam se da će Lewis biti oprezniji u svojim prognozama i biti manje ljut oko odluke u kojoj je i sam sudjelovao.
NiÅ”ta novo.... Lewis ne zna Å”ta se deÅ”ava iza njegovih leđa tko će u box i hoće li u box, a ekipa mercedesa ipak zna da li će Rosberg u box jer je ipak u Mercedesovoj ekipi.
Apsolutna krivica Mercedesa i tu se nema Å”ta zamjerit Lewisu, niti na njegovom ponaÅ”anju poslje utrke jer nije on bio ljut, već razočaran....
slika
Odgovori
šŸ‘€ Registriraj se Prijavi se ⚔