roki je napisao/la:Jbt, sa ovcama se ne može. Jer nemaju svoje mišljenje ni razmišljanje. Nego kuda jedna za njom svi…
Kao da nikad niste vidjeli prestizanje u F1. Dvije stvari su očigledne u ovom slučaju. Prva, očigledna mržnja prema Vettelu, koji je svima nabijao velike komplekse tih godina. Čitam na tom videu komentare ovaca. Ima ih čak i koji misle da je taj događaj odlučio ko će osvojiti četiri naredne tiutle prvaka.
Ali niko od ovaca koji Vettela okrivljuju nema nikakvo logičko objašnjenje zašto je kriv. Osim onog da je skrenuo u Webbera. A takvi likovi vjeruju da je baš Vettel tako naglo skrenuo kako je prikazano na snimku, neznajući da je onakav okret Vettelovog bolida izazvao kontakt, a ne naglo skretanje.
Druga očigledna stvar je nepoznavanje osnova utrkivanja. Po vama dok je Webber bio ispred ispada da ima pravo da gura Vettela van staze. A kad ga je Vettel prestigao za više od pola bolida, po vama ispada da i dalje ima pravo izgurivati Vettela. Pogledajte bilo koje prestizanje. Lik koji je prestignut nema pravo da zadržava trkaću liniju, kao što je Webber radio u ovom slučaju. Pogledaj kako ide krivina u nastavku. Kako bi Vettel ušao u sljedeću krivinu da se nije pokušao vratiti na trkaću liniju? Vozeći uz ivicu staze, kao što ga je Webber pokušao prisiliti, sigurno nebi mogao uhvatiti sljedeću krivinu. A Webber to nema pravo raditi bolidu ispred sebe, što je Vettel bio u tom trenutku. Pogotovo to raditi timskom kolegi je van svake pameti.
Ovaj senjin komentar je na mestu predpostavljam ili je ovde druge nazivati ovcama kompliment.
Kao prvo, ovdje je očigledno koga se naziva ovcama. Ako se čita sa razumijevanjem. Komentatore na video klipu koji je kolega postavio.
Kao drugo, nazivanje ovcom nije uvreda, nego opisni naziv za likove koji nemaju svoje mišljenje, i one koji samo slijede ono što je u većini. Poznati ovca sindrom. Isto ako je činjenica da maneš jampo, možeš se uvrijediti koliko hoćeš. To nemjenja činjenicu da maneš jampo.
I ne znam po koji put se ovako javlja neki novi anonimus (multi milion posto), i optužuje me da "uvijek" vrijeđam bez ikakvih osnova. I kao da imam ovdje neku zaštitu. Banovan sam par puta za takve gluposti, kao na primjer kad sam napisao: "ne seri"

Sigurno je lik baš zbog mene banovan, pa uvijek sa novim profilima baca iste optužbe o mom "konstantnom" vrijeđanju i nekakvoj zaštiti. A banovan sam tek par puta za neviđene gluposti. Baš sam zaštićen, ekstra...
A ovog multija nazvati ovcom bi stvarno bila uvreda. Za ovcu naravno