Pa mislim prvenstveno na novinare koji misle da ćemo odjednom gledati 10 pretjecanja po utrci...znači lupaju iako nisu vidjeli ništa, a naravno internet to pokupi pa su odjednom svi negativni i svi pričaju o tome kako neće biti pretjecanja ove sezone, da je trebalo ostaviti stara tehnička pravila (u kojima je Merc dominirao...znači smijeh), da sada odjednom treba ukidati DRS itd.Iceman je napisao/la:@Ferrari - bilo bi lijepo od tebe kada već navodiš pod navodnike stručnjake, na koga se to referiraš!?!!?
Znači nema nikakve logike iza sve te priče.
Dok ne vidimo bolide na prvih 10 utrka do tada ne možemo ništa znati u vezi toga...ali pumpa se negativa kroz razne portale.
Što se tiče DRS-a o njemu se raspravlja od kada se uveo, a vidi đavla ove godine kada je GP3 klasa maknula DRS sa svojih bolida te su utrke postale toliko ubojito dosadne da to nisu istine...a tamo su bolidi STANDARDIZIRANI. Znači svi su jednaki i samo setup i vozači odlučuju.
Što se govorilo nakon 5 utrka GP3 sa novim bolidima bez DRS-a? Da ga treba vratiti.
Primjerice u F1 onaj vozač kojeg je netko pretekao sa DRS-om može i dalje vratiti njemu na u drugoj DRS zoni ukoliko ovaj ostane unutar 0.500-1 sec.
Znači tko brani tom vozaču kojega je netko pretekao sa DRS-om da on ovoga isprati do druge DRS zone uz to ostane blizu i imamo blisko utrkivanje i pritisak na vozačima i onda ga pokuša napasti sa DRS-om?
Primjer je Spa ove godine između Vettela i Verstappena gdje je Seb prešao Maxa prvi puta na Kemmel ravnici, a Max mu je uzvratio odmah slijedeći krug opet sa DRS-om dok ga je Vettel slijedeći krug napokon prešao. I bilo je blisko utrkivanje cijelo vrijeme. (ako sam u krivu ispravite me)
Znači da su bolidi malo bliže (kao što su u tom slučaju Ferrari i RBR bili jako blizu po performansama) onda apsolutno ništa ne nedostaje DRS-u.
Prvih godina kada je DRS uveden tada su zone DRS-a bile prevelike pa se kroz nekoliko godina to smanjilo tako da se pretjecanje dogodi u zoni kočenja.
Primjer Ricciardo u Monzi na Bottasu:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=7dBr0jRf1B4[/youtube]
Znači sve je izvedivo...