VN MONAKA (21.-24. svibnja)

šŸ“° Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

buby0706
Karting
Karting
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Kontakt:
Ima slika gdje je Lewis korektno čestitao Nici na pobijedi...

Ali ne zaboravimo "Seb is Happy "

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Y2sJxTcjXqY[/youtube]
Zadnja izmjena: buby0706, dana/u 24.05.2015., 16:41, ukupno mijenjano 1 put.

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Glasniju F1
gidra je napisao/la: U situaciji kakva je bila jedino je Hamilto imao Å”to za izgubit jer da nije iÅ”ao u boks, iÅ”ao bi Nico te bi zadnjih par krugova imali drugačije uloge. Stoga Mercedes je iÅ”ao na logičan potez iskreno i ja bih tako postupio ali pokazalo se kao loÅ”e reÅ”enje.A zamislite da je zavrÅ”ilo da Ham ostaje na stazi a Nico u boks i k tome uspije ga prestići na SS gumama. Lewis bi ga zadavio lancem onim svojim. Ali mene intigrira zaÅ”to Raikkonen nije iÅ”ao u pit, kada su očigledno mehaničari Red Bulla izaÅ”li i pripremii pit za Ricciarda.
Ne razumijem kako ovakav fijasko od Mercedesa mozes branit. Jedino sto su Hamiltonovi ljudi mogli napravit jest izgubit utrku i to su napravili. Da je bilo obratno nekako, uopce i dalje ne vidim logiku kako je ovo logično s obzirom da je ovo Monte carlo, kojem ni raketa nebi uspjela prec bolid. Jedini logika je ovdje da su imali 30sek prednost i s kojima bi zavrsili ispred. Zaboravljas i Ferrari, s kojima su dobro mogli izracunat da ce izac iza njih. gdje su oni bili (mehanicari)? nigdje unutar boksa, bez ikakvog treptaja. Bez ikakvog pritiska su se razlomili. Da je Nico opet presao na nove gume, imao bi istu situaciju kao i Hamilton
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rjeŔavaju tako Ŕto naprave joŔ jedan problem"

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Dakako bezveze trazis neku verbalnu diskusiju. Ne znam zbog cega si ti tako isfrustriran!? Opusti se... Akcenat je bacen, na bahato ponasanje koje sasvim sigurno nije vrijedno ne pruzanja ruke protivniku! Sad da bi Hamilton bio sretan on mora pobjedjivat, jel? Ovo mu nije prvi put da pravi svakakve ispade, bezveze udara bolidom u stativ za 3 poziciju i da se ponasa ko razmazeni adoliscent!

Mercedes je napravio losu strategiju, ali postoje razne teorije zbog cega!? Ako bi Hamilton ostao na svojim gumama, iza sebe bi imao nabrijanog Rosberga na svjezem setu ss-a i zadnji krugovi bi bili ko na iglama za Mercedes, mozda bi se poizbacivali, ocigledno su mislili da ce Hamilton izaci ispred svih, ali za to su stiskali sva 4 palca! Opet to je sve dio igre, ali ocigledno je da neko ne zna gubiti ;)

I btw. nisam tebi rekao "ko ti je kriv" vec za Hamiltona u drugom licu, citaj majka mu stara komentare i nemoj pjenit bezveze!
Zadnja izmjena: Slavenowsky, dana/u 24.05.2015., 16:47, ukupno mijenjano 1 put.
šŸ‘¤ 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
šŸŽ 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

buby0706
Karting
Karting
Kontakt:
Po meni nitko nije trebao iči u boks 5 krugova prije kraja utrke.... :?
PovlačiŔ Lewisa koja je u vodstvu u boks na brže gume,a znaŔ da je nemoguče pretjecati u Monacu...
U boks nitko nije trebao iči...

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Navija za: Scuderia Ferrari
Naravno da ne može biti skuliran kao mi u dnevnom boravku, ali može biti skuliran i pristojan kao i ostali vozači i nije uopće stvar u tome je li čestitiao Rosbergu, nego način na koji je čestitao i ponaÅ”ao se Å”to je mogao primjetiti bilo tko.
Sisu (fin.)

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Slavenowsky je napisao/la: Mercedes je napravio losu strategiju, ali postoje razne teorije zbog cega!? Ako bi Hamilton ostao na svojim gumama, iza sebe bi imao nabrijanog Rosberga na svjezem setu ss-a i zadnji krugovi bi bili ko na iglama za Mercedes, mozda bi se poizbacivali, ocigledno su mislili da ce Hamilton izaci ispred svih, ali za to su stiskali sva 4 palca! Opet to je sve dio igre, ali ocigledno je da neko ne zna gubiti ;)
I dalje nema logike ;) , bas bi ovako raspoložen Rosberg ista napravio Hamiltonu, ne znam zasto ne gledate Ferrari u cijeloj ovoj prici, jer su znali da ce ulaskom bilo koga, izgubit od njih. 30 krugova stare gume nisu tolko za bacit. Uostalom ako bi kojem slucaje Rosberg usao u boks, mogao je i lewis i opet bi izaso ispred njega...
Uostalom cijela svrha ovog boksa je da su izračunali da će izać ispred svih s obzirom kolku je prednost nabildao... al netko se ozbiljno zajebo u matematici...
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rjeŔavaju tako Ŕto naprave joŔ jedan problem"

gidra
Formula 4
Formula 4
Navija za: SF
Ferrari1345 je napisao/la:
gidra je napisao/la: U situaciji kakva je bila jedino je Hamilto imao Å”to za izgubit jer da nije iÅ”ao u boks, iÅ”ao bi Nico te bi zadnjih par krugova imali drugačije uloge. Stoga Mercedes je iÅ”ao na logičan potez iskreno i ja bih tako postupio ali pokazalo se kao loÅ”e reÅ”enje.A zamislite da je zavrÅ”ilo da Ham ostaje na stazi a Nico u boks i k tome uspije ga prestići na SS gumama. Lewis bi ga zadavio lancem onim svojim. Ali mene intigrira zaÅ”to Raikkonen nije iÅ”ao u pit, kada su očigledno mehaničari Red Bulla izaÅ”li i pripremii pit za Ricciarda.
Ne razumijem kako ovakav fijasko od Mercedesa mozes branit. Jedino sto su Hamiltonovi ljudi mogli napravit jest izgubit utrku i to su napravili. Da je bilo obratno nekako, uopce i dalje ne vidim logiku kako je ovo logično s obzirom da je ovo Monte carlo, kojem ni raketa nebi uspjela prec bolid. Jedini logika je ovdje da su imali 30sek prednost i s kojima bi zavrsili ispred. Zaboravljas i Ferrari, s kojima su dobro mogli izracunat da ce izac iza njih. gdje su oni bili (mehanicari)? nigdje unutar boksa, bez ikakvog treptaja. Bez ikakvog pritiska su se razlomili. Da je Nico opet presao na nove gume, imao bi istu situaciju kao i Hamilton
Nije da branim,samo kažem da je to bio logičan potez. Napisao sam tko ti garantira da je Hamilton ostao vani a Nico i Seb uŔli u boks, da Nico nebi skupio muda i uŔao Lewisu poput Ricciardo vs. Kimi. 20 bodova razlike Nico nema Ŕto izgubit može samo razlika porast na 27. Lako je sada glumiti generala poslije bitke. Ispalo je kako je ispalo, loŔe za Lewisa, ali ovo je bio logičan potez.
No gidra, no party.

buby0706
Karting
Karting
Kontakt:
Mogao je Nico malo manje slaviti i biti fer,ali opet zaŔto i bi....To je borba za naslov prvaka....Naslov kojeg Lewis več ima 2,a Nico 0...
I nico če apsolutno sve učiniti da zagorča život Lewis i da ga pobijedi na bilo koji način...
I sami su izjavili da nisu prijatelji ,nego isključivo veliki rivali i neprijatelji na stazi...
Lewisu je najviŔe tužan,zato Ŕto je to Monte Carlo,Princ ti daje pokal,cijeli svijet te gleda,staza gdje je Senna bio Bog ,to je ono Ŕto tiŔti Lewisa..

A i opet zaŔto bi Nico žalovao za Lewisa,pa nije on kriv,niti su krivi mehaničari....
Ovo je pogreŔka jednog(Paddy),dva(čovjeka za strategiju) čovijeka na pitwallu u nikoga viŔe...
Preračunali su se oko sekundi za vrijeme SC-a i kraj priče...

meni je samo žao,Ŕto Seb nije prestigao Nicu,jer Nico je 70 krugova vozio kao mlakonja i odpočetka nije imao namieru uopŔte zaprijetiti Lewisu...
dok Seb je ipak cijelo vrijeme stiskao,troŔio gume i barem skidao desetinke iza Nice...

Ovu pobijedu je najviŔe zaslužio Lewis ,pa Sebastian ,pa tek onda Nico/Ricciardo/Kvjat ....

Ali Ŕtagod mi pričali,u Canadi če se Lewis osvetiti i pobijediti uvijerljivo i Amen...

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Slavenowsky je napisao/la: Mercedes je napravio losu strategiju, ali postoje razne teorije zbog cega!? Ako bi Hamilton ostao na svojim gumama, iza sebe bi imao nabrijanog Rosberga na svjezem setu ss-a i zadnji krugovi bi bili ko na iglama za Mercedes, mozda bi se poizbacivali, ocigledno su mislili da ce Hamilton izaci ispred svih, ali za to su stiskali sva 4 palca! Opet to je sve dio igre, ali ocigledno je da neko ne zna gubiti ;)
I dalje nema logike ;) , bas bi ovako raspoložen Rosberg ista napravio Hamiltonu, ne znam zasto ne gledate Ferrari u cijeloj ovoj prici, jer su znali da ce ulaskom bilo koga, izgubit od njih. 30 krugova stare gume nisu tolko za bacit. Uostalom ako bi kojem slucaje Rosberg usao u boks, mogao je i lewis i opet bi izaso ispred njega...
Uostalom cijela svrha ovog boksa je da su izračunali da će izać ispred svih s obzirom kolku je prednost nabildao... al netko se ozbiljno zajebo u matematici...
Jest da nije imao svijezi set guma, kako sam rekao, tu sam pogrijesio, ali ocigledno je Hamilton svoje gume "istrosio", ali kako god strategija je pomalo misteriozna, ocigledno su ocekivali ostatak ekipe u box!? Ocigledno u Mercedesu strategiju prave mehanicari vozaca, a ne pit wall!? :)
Zadnja izmjena: Slavenowsky, dana/u 24.05.2015., 17:09, ukupno mijenjano 2 puta.
šŸ‘¤ 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
šŸŽ 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
https://twitter.com/Gianlu_DAle/status/602477205365641216

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
gidra je napisao/la:
gidra je napisao/la:
Nije da branim,samo kažem da je to bio logičan potez. Napisao sam tko ti garantira da je Hamilton ostao vani a Nico i Seb uŔli u boks, da Nico nebi skupio muda i uŔao Lewisu poput Ricciardo vs. Kimi. 20 bodova razlike Nico nema Ŕto izgubit može samo razlika porast na 27. Lako je sada glumiti generala poslije bitke. Ispalo je kako je ispalo, loŔe za Lewisa, ali ovo je bio logičan potez.
Ne definitivno nisam, "general poslije bitke", jos kad sam prvi put vidio da je režiser pokazao mehaničare, mislio sam da je to obican blef s kojima pokusavaju uvalit Ferrari iza RB, al onda na ugodno iznenadenje sam vidio Lewisa u boksu i odmah se uvatio za glavu. Rosberg sigurno nebi bas tako "agresivno" napao Lewisa a bome mu ni ovaj nebi tako lako pustio poziciju. Pa svi clanovi Mercedesa bi skocili na stazu da takvo sta pokusa Rosberg. Ipak je to dvostruka pobjeda u pitanju. Kazes kad bi Vettel usao u boks, ali nije, nit su mehaničari bili vani. Po toj logici bi Rosberg izaso iza Kimija a ako se ne varam i iza oba RB. 5 auti u 10 krugova? Seriously...
Ovo bi imalo logiku da su ferrarijevi mehaničari bili spremni, ali nisu, i bez ikakvog pritiska su izgubili utrku
slika

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Navija za: Scuderia Ferrari
buby0706 je napisao/la: Ali Ŕtagod mi pričali,u Canadi če se Lewis osvetiti i pobijediti uvijerljivo i Amen...
Neće nego Seb ili Kimi :P :cheer:
Sisu (fin.)

gidra
Formula 4
Formula 4
Navija za: SF
Ne znam sada napamet kolika je ila prednost Nice, nad Kimijem ali zaboravjaÅ”da je prvo puÅ”ten virualni SC, pa tek SC. Mehaničari se spreme za 10 sekundi. ZaÅ”to misiÅ” da nebi napao? Bahrein proÅ”le godine? Ti misliÅ” da opet želi gledati kako mu Lewis otima naslov pred nosom? Ne govorim ti za Vettela već Rsberga.
No gidra, no party.

dakako
Formula 4
Formula 4
Navija za: Mercedes
Slavenowsky je napisao/la:Dakako bezveze trazis neku verbalnu diskusiju. Ne znam zbog cega si ti tako isfrustriran!? Opusti se... Akcenat je bacen, na bahato ponasanje koje sasvim sigurno nije vrijedno ne pruzanja ruke protivniku! Sad da bi Hamilton bio sretan on mora pobjedjivat, jel? Ovo mu nije prvi put da pravi svakakve ispade, bezveze udara bolidom u stativ za 3 poziciju i da se ponasa ko razmazeni adoliscent!

Mercedes je napravio losu strategiju, ali postoje razne teorije zbog cega!? Ako bi Hamilton ostao na svojim gumama, iza sebe bi imao nabrijanog Rosberga na svjezem setu ss-a i zadnji krugovi bi bili ko na iglama za Mercedes, mozda bi se poizbacivali, ocigledno su mislili da ce Hamilton izaci ispred svih, ali za to su stiskali sva 4 palca! Opet to je sve dio igre, ali ocigledno je da neko ne zna gubiti ;)

I btw. nisam tebi rekao "ko ti je kriv" vec za Hamiltona u drugom licu, citaj majka mu stara komentare i nemoj pjenit bezveze!
Nisam ja decko isfrustriran,ovdje smo da (diskutiramo)raspravljamo,a ne da tituliramo kojekakvim pridjevima ekipu,jer ako i ja pocnem tako nece ti se posebno svidjeti,a ni modovima.Ako neznas argumentirano raspravljati,onda ni nemoj.

Navest cu ti sljedece pricas o odlasku Rosberga u boks i onda bjesomucnom napadu na jel Hamiltona,a pri tome genijalno zaboravljas da bi se tada Lewisov razmak u odnosu na Rosberga povecao sa trenutnih 20sec plus boks 30sec na 50sec sve skupa.Nadalje zaboravljas da i dalje postoji tvoj miljenik Vettel koji bi tada bio ispred Rosberga.I kao secer na kraju zanemarujes znalacki da je ovo Monte Carlo.
Dovoljno ili!? :chill:
Timski igrac

Kush
GP3
GP3
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, TR Seb, Lotterer
Čekam da hattrick posloži klipove sa sky tv-a, dok sam upalio komp u sobi, ispratio starce (laptop je već odslužio i slab je relativno poÅ”to imam brdo toga otvoreno, al posuži za trku, na krilu, kad imam goste, forum i LT rade) i podigao sve, vidjeh da stream puca totalno, jedva čekam vidjet sve Å”to se može od njih :prcnjau:

Da sve je bilo usmjereno na vodeće nakon SC-a, a Jenson zaslužuje čestitke za prve bodove McL-H, i to će ostati upisano u povijesti, kao crtica, ali u ovom trenutku velika, svaka čast, da ovdje nisu uspjeli, neznam dali bi bilo bodova, bi vjerojatno, ali bi u ekipi bilo joÅ” viÅ”e trzavica.
I zato - bravo Jenson iskusnjaro stara džentlmenska!! :party: :party: :party:

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
gidra je napisao/la:Ne znam sada napamet kolika je ila prednost Nice, nad Kimijem ali zaboravjaÅ”da je prvo puÅ”ten virualni SC, pa tek SC. Mehaničari se spreme za 10 sekundi. ZaÅ”to misiÅ” da nebi napao? Bahrein proÅ”le godine? Ti misliÅ” da opet želi gledati kako mu Lewis otima naslov pred nosom? Ne govorim ti za Vettela već Rsberga.
Gle, imaj svoje miŔljenje, nije problem ali nazvan taj potez najlogičnijim mi je sasvim glupo... Spominjes Bahrain i ono utrkivanje ali zaboravljas 2 vrlo bitne stvari. Prva je da je ovo Monaco gdje je tesko prestizat, tj gotovo nemoguce, Lewis je imao softice od 30+ kruga, znaci ne tolko strasno da bi ikako Rosberg ugrozio. Nakon tog bahraina desile su se jos dvije stvari a to je Monaco 2014 i ono jos vaznije spa 2014 nakon kojeg se utrkivanje izmedu njih totalno promjenilo i u kojem se ti ludi potezi od Rosberga vise nisu toleriali od strane Mercedesa. Iz te utrke su naucili svoju lekciju koju danas vjerujem nisu htjeli ponovit.
Btw nisam mislio na kimija, vec na seba, da je kojem slucajem Rosberg usao u boks, oni bi popusili ne samo dvostruku pobjedu vec i sigurnu pobjedu...

BTW sve pohvale Jensonu na prvim bodovima

slika
slika

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
dakako je napisao/la:
Slavenowsky je napisao/la:Dakako bezveze trazis neku verbalnu diskusiju. Ne znam zbog cega si ti tako isfrustriran!? Opusti se... Akcenat je bacen, na bahato ponasanje koje sasvim sigurno nije vrijedno ne pruzanja ruke protivniku! Sad da bi Hamilton bio sretan on mora pobjedjivat, jel? Ovo mu nije prvi put da pravi svakakve ispade, bezveze udara bolidom u stativ za 3 poziciju i da se ponasa ko razmazeni adoliscent!

Nisam ja decko isfrustriran,ovdje smo da (diskutiramo)raspravljamo,a ne da tituliramo kojekakvim pridjevima ekipu,jer ako i ja pocnem tako nece ti se posebno svidjeti,a ni modovima.Ako neznas argumentirano raspravljati,onda ni nemoj.

Navest cu ti sljedece pricas o odlasku Rosberga u boks i onda bjesomucnom napadu na jel Hamiltona,a pri tome genijalno zaboravljas da bi se tada Lewisov razmak u odnosu na Rosberga povecao sa trenutnih 20sec plus boks 30sec na 50sec sve skupa.Nadalje zaboravljas da i dalje postoji tvoj miljenik Vettel koji bi tada bio ispred Rosberga.I kao secer na kraju zanemarujes znalacki da je ovo Monte Carlo.
Dovoljno ili!? :chill:

Ufff, bas bi volio cuti tvoje "pridjeve", mislis da ce me to tangirati?

Spusti loptu i nemoj s visoka da gledas, ja ti nisam decko i imam pravo da kazem sta hocu, a situacija je bila takva, da se moze okarakterisati kao djetinjasta, upravo zbog frustracija koje su frcale. Koga briga sto Hamilton nije pruzio ruku Vettel-u, koga briga sto Hamilton udara stativ, jel vrijedno toga da ja s tobom palamudim!? U ostalom ti si se nasao da budes advokat, pa si meni davao epitete, koje sam uputio Hamiltonu, do zla Boga da sam nesto rekao sto niko ne zna i da ne kazem koliko uvredljive, zato nemoj da pricas o "tituliranjem s pridjevima" ili kakvo vec, mislim nidje veze. Niko se sem tebe nije nasao "uvrijedjen" i ne znam zbog cega takav stav. Chillaj ti legendo, ako cemo argumentovati, daj mi repliku da padnem na dupe, a ne "ti si djetinjiast" ono tipicno navijacko branjenje i uzvracanjem istom mjerom, te solenjem pameti sa "Ako neznas argumentirano raspravljati,onda ni nemoj.", ovo zadnje isto vazi i za tebe.

Boli me ba kuki za Hamiltona i Vettela, komentarisem bezveze, ne znam ti kakve da su frustracije, red je da pruzi ruku, a ne slagati face i praviti se ko kakav gangster na bini. Stvarno nidje veze rasprava :facepalm: gori sam sto se upustam z nju :bonk:

JFK
Formula 4
Formula 4
Navija za: No.7
gidra je napisao/la:DaanaÅ”nja pravila F1 su čak i Monaco napravila uspavankom za gledatelje,ali dobri stari SC u Monacu(kladionice stavile koeficjent 1,15) začinio malo stvari i doveo do brata. U situaciji kakva je bila jedino je Hamilto imao Å”to za izgubit jer da nije iÅ”ao u boks, iÅ”ao bi Nico te bi zadnjih par krugova imali drugačije uloge. Stoga Mercedes je iÅ”ao na logičan potez iskreno i ja bih tako postupio ali pokazalo se kao loÅ”e reÅ”enje.A zamislite da je zavrÅ”ilo da Ham ostaje na stazi a Nico u boks i k tome uspije ga prestići na SS gumama. Lewis bi ga zadavio lancem onim svojim. Ali mene intigrira zaÅ”to Raikkonen nije iÅ”ao u pit, kada su očigledno mehaničari Red Bulla izaÅ”li i pripremii pit za Ricciarda. Minus za logistiku Ferrarija. Bit će puno negtivnih pogleda sljedeće dane u Brackleyu, interview Tote poslije utrke sve govori. Zamuckivanje,gutanje knedi i podosta oznojena koÅ”ulja. RB iskoristio karakteristike Monaca i odnio najviÅ”e bodova ove sezone.

E da, mali Jusov sin. Prvo neiskusno gubi pola prednjeg krila zabijajući se u crash strukturu bolida ispred i zatim je fulao na mapi kočenje i samo srećm nije ozbiljnije ozljeđen. Pisao sam o tome neki dan kako je zelen i kako je zapravo smjeÅ”na danaÅ”nja formula.

Kanada za dva tjedna , Williams se vraća u igru. Prva prava prilika Ferrariju da pokaže kako su sposobni ruÅ”iti Mercedes izravnom borbom. Druga će biti u Austriji.

Brundle je Ŕonjo. Dobro da nije suzu pustio
Dobro zamjećeno ovo boldano. Kako je bio dobar potez ostaviti Seba na starim gumama tako bi bio dobar potez Kimiju promijeniti gume. Lako je mogao imati P4.
Nekako sam ostao paf kad sam vidio Riccija u mjenjaču Kimija sa crvenim gumama (tipa kad ih je uspio promijeniti i vratiti se na istu poziciju) kad je imao Pereza iza sebe, ali kad sam poslije pohvatao da je Perez isto napravio sve je bilo jasno. Ja to na TV-u nisam mogao vidjeti, ali Ferrari na stazi sigurno jest, i trebalo je to pokriti.
Å to se tiče kontakta Kimija i Riccija, Å”to reći; kad je Alonso bio kažnjen za svoj potez koji je BTW bio nenamjeran jer se lijepo vidjelo da mu je pobjegao zadnji kraj, a Ricci ostaje nekažnjen za kakikaze potez, iÅ”ao je s unutarnje strane i doslovce stekao prednost svojim potezom (dodirom, izguravanjem ili kako već).
Sudijama je to očigledno bio trkaći incident jer je KImi uspio uhvatiti bolid, dok je u Alonsovom slučaju Hulk zavrÅ”io u zidu.
U intervjuu nakon utrke Ricci je i sam priznao da je iŔao na sve ili niŔta, realno da nije bilo dodira nije imao Ŕanse. Čak i ono Ŕto su rekli da je Kimi sam kriv jer zatvorio "vrata" ne stoji jer Ricci prednjom gomom udario u Kimijevu zadnju. Kimi je bio gotovo cijeli bolid naprijed i imao je prvenstveno pravo na taj zavoj.

I za kraj; nisam 100% siguran ali u onoj čitavoj zbrci oko SC ako se dobro sjećam bio je trenutak (makar samo za trenutak) kad su mehaničari Ferrarija bili spremni za izmjenu guma. Hmmm, a poslije trke su izjavili da o tome nisu uopće razmiÅ”ljali.

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Hajde danas je barem Ronaldo izmamio osmijeh Alonsu :)

slika

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Toto Wolf
"What a crazy day. I don’t think there has ever been a more bittersweet feeling than this one. We have won the Monaco Grand Prix and we have lost the Monaco Grand Prix all at the same time. First of all, we must apologise to Lewis Hamilton. We win and we lose together and what I am proud of in this team is that we take collective responsibility. But this is a day when we simply have to say sorry to our driver, because our mistake cost him the victory here. What happened? In simple terms, we got our numbers wrong. We thought we had the gap for Lewis to take fresh tyres and come back out in the lead behind the Safety Car, ahead of Nico and covering off any risk of another competitor taking fresh tyres. But the calculation was incorrect and he came out in third place. It was our decision to call him in and our mistake, pure and simple; in these situations, a driver trusts his team. Lewis had driven flawlessly until then and really delivered a perfect weekend, with a stunning pole lap and a masterful race. There’s nothing more to say other than to highlight the grace with which he handled the situation; he was a leader and a true sportsman this afternoon.
Znaci kako sam i mislio, htjeli su izac nakon boksa ispred Rosberga i Vettela, i time si osigurat pobjedu bez obzira otisli oni u boks po novi set guma ili ne. Nazalost kalkulacije su im bile krive, prvo nisu izasli ispred njih a drugo oni nisu ni otisli po novi set guma....
slika

Odgovori
šŸ‘€ Registriraj se Prijavi se ⚔