General tema

Slobodan offtopic o svim temama koje vas zanimaju, a nemaju veze s ostalim podforumima.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Isprike na offtopičarenju po Rosbergovoj temi ;)
cavallina je napisao/la:ne mogu a da ne priupitam @croatic f1 i @heat (makar je ovo odavno otislo vec u off) - dok radite sve te raznorazne stvarcice, nije li jednostavnije old school nauciti gradivo i rijesiti ispit 'legalnim putem'? :trep:
Ja u svom životu nikad nisam koristio šalabahter niti bilo kakvo drugo ilegalno sredstvo, ovo što sam pisao govorim za druge :D Učenje mi hvala Bogu ne predstavlja problem pa ja koristim legalni put, dok se ostali često koriste drukčije puteve npr. jedan moj frend se modernizirao po pitanju papirića pa ih printa umjesto da piše rukom :mrgreen:

cavallina
Karting
Karting
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Ferrari, Sainz, Ocon, Vet
Nisam ni ja nikad niti koristila (doduse,pokusala par puta, prilicno neuspjesno), pa sam se nadala da ce mi netko konacno objasniti filozofiju iza toga :mrgreen:
znaci nista jos.... :pivo:
@heat,ti? :trep:
#KeepFightingMichael

raca
GP3
GP3
Navija za: McLaren
cavallina je napisao/la:Nisam ni ja nikad niti koristila (doduse,pokusala par puta, prilicno neuspjesno), pa sam se nadala da ce mi netko konacno objasniti filozofiju iza toga :mrgreen:
znaci nista jos.... :pivo:
@heat,ti? :trep:
Ja sam vječito prepisivao, ali nisam nikad pisao šalabahtere. Uštedim vrijeme što nisam učio, a da ga onda prosipam na dodatno pisanje nečega što sam već napisao, bila bi ludost. Ja sam direktno prepisivao iz bilježnice ili knjige koja mi je bila u krilu i glavom dolje. To ti je moja cavallina prava old school. :gandalf:

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 5 mj
Kontakt:
Sjećam se jednog lika u srednjoj koji je za testove iz fizike pisao po 10-15 šalabahtera, skrivao ih po tijelu i onda napravio jedan glavni vodič kroz šalabahtere koji mu je bio u blizini, a na kojem je pisalo gdje je sakrio ostale šalabahtere ovisno o vrsti zadataka. :mrgreen:

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Na faksu je bio jedan kolega koji je šalabahtere lijepio na potkoljenicu.... Za mene je uvijek to bilo prestresno... A i općenito ne volim neugodnosti. ;)
A druga kolegica, s obzirom da je darkerica, uvijek u crnom, crna kosa itd.. snimila si je riješenja na mp3 player i imala je slušalicu u ušima... Naravno da je nikad nisu ulovili. :mrgreen:

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Scuderia Ferrari
Nažalost ja sam od drugog razreda gimnazije potpuno izgubio motivaciju za bilo kakvim učenjem predmetnog gradiva, što zbog stava nekih profesora, što zbog totalnih pi*darija koje smo učili iz nekih predmeta a koje stvarno nemaju mjesta u srednjoj školi već na speijalizaciji na faksu ako te to stvarno zanima. Evo samo za primjer da dam biologiju u srednjim školama odnosno gimnazijama za koje mogu ovo sa sigurnošću tvrditi. Meni stvarno nije jasno zašto su meni važni nekakvi mrtvi enzimi i ostale potpuno nebitne gluposti za koje nikad više neću čuti, za njih će čuti samo jedna osoba iz mog razreda koja je otišla na medicinski i zapravo još jedna koja je na farmaceutskom, za nas ostale to je hrpetina nebitnih informacija. Uglavnom, da ne skrećem puno s teme, za vjerojatno 90-95% testova do kraja srednje u te tri godine ja često nisam niti otvorio knjigu što je dosta teško napraviti a da ne rokneš razred tamo. Nisam koristio šalabahtere jer ih nisam znao koristiti hahah (uvijek sam mislio kad sam posegnuo za papirićem da će me prof. vidjeti) nego sam se koristio logikom, zdravim razumom, onim što sam eventualno zapamtio na satu i naravno najviše ljudima oko sebe koji su zapravo znali nešto, a nasreću bilo ih je dovoljno i bili su voljni pomoći na čemu sam im vječno zahvalan. Za zadaće da ne spominjem u srednjoj sam možda 2% zadaća doma napisao odnosno nisam prepisao.
I tako je prošlo moje gimnazijsko doba, koje je najteže bilo tamo u 2. razredu kada mi je taj nerad i nezainteresiranost prešla u naviku, ali kasnije sam već znao sve procijeniti i izkalkulirati i na divno čudo svih oko mene završio sam gimnaziju s prosjekom ocjena 4.28 hahahahah što je bilo nezamislivo, a na još divnije čudo nakon fenomenalne drž. mature koju sam iskreno razvalio za što je ujedno bila zaslužna izuzetno zahtjevna gimnazija gdje mi je ipak dosta toga ostalo u glavi, upisao sam faks kao prvi u generaciji. Otkad sam upisao faks nijednom nisam varao, jer sam stvarno zainteresiran za sve kolegije i stvarno bi bilo sramotno da varaš u stjecanju znanja koje ćeš stvarno jednog dana koristiti u stavljanje kruha na stol, a prilika za varanje kod mene ima i previše i zapravo sam sada jedan od rijetkih koji to ne rade u generaciji...... :zubo:
Sisu (fin.)

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 4 mj
Navija za: Ferrari
Pričama ste me vratili 20 i kusur godina :prcnjau:

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
na faksu imam predmete tipa statika, cvrstoca materijala, fizika, kemija, matematika, elektrotehnika, elektronika, termodinamika, umjetna inteligencija, programiranja (uglavnom c++) i tako to. Tako da prepisivanje bas i ne moze pomoci. Ove teorijske sto imam, profesori ni ne mare jel prepisujemo ili ne, kod nekih mozes prepisati u takvoj mjeri da stavis mobitel na stol i prepisujes s njega do mile volje. Imam profesora koji dozvoli da ako zelis mozes donjeti sve. Rjesenja proslog ispita, laptop na stol, mobitel, papire, formule....sve, sto god hoces. Ali je kvaka sto onda promjeni nesto u zadatku, postavi mali problem kojeg mozes rijesiti samo ako si ucio pozorno, i ako koristis malo logike. Tjera te na razmisljanje i reci cu vam da je to vjerojatno najbolji profesor kojeg sam ikad imao. Imas sve na raspolaganju i nista ti nece pomoci od toga ako ne znas razmisljati. Jos jedna dobra stvar je sto ako ne napises dobro ispite kod njega mozes ih zamjeniti s 3 prakticna zadatka tipa npr izradis bateriju. Nista tesko, prejednostavno, ali ipak korisnije od samog racunanja ili strebanja. Neki vrag ipak pretvoris u djelo.

Sto se tice vjestina prepisivanja imam vrlo jednostavni stil, napises na salabahter ono sto nikako ne mozes zapamtit, dobijem papir s pitanjima i odma ispod njega stavim taj slabahter. Ostavim ga da malo viri van i izvucem kad mi zatreba. Bilo koji drugi nacin zahtjeva prevelike kretnje rukama koje se vide "iz aviona", a mnogo toga govori i izraz lica kada te profesor pogleda. Neki se trude ispasti "sveci" pa ih to razotkrije.

I da...nikad u zivotu me nisu skuzili da prepisujem.
slika

HeatBlast44
Baniran
Baniran
Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
@Cavallina ja sam za prepisivanje hladnokrvni ubica :D najsmješniji su mi profesori koji kažu da se kod njih ne može prepisati, e onda im u inat prepišem :bonk: U osnovnoj nisam imao običaj prepisivati, jer sam stvarno onda logički povezivao stvari i koristio inteligenciju, pa naučiti neke stvari nije bio nikakav problem, a i kada prepišem, to nešto sitno bilo, neka glupost koju mi neko šapne. U 9. razredu me zadesilo to da mi je otac bio teško bolestan, tada mi nije bilo ni do čega, pao sam u depresiju, da stvar bude gora, nastavnici su se u toj godini mjenjali kao čarape, mjesec dana jedan radi, pa mjesec drugi, i tako u krug, svaki ima neke svoje zahtjeve i kriterije. Kako me teška situacija zadesila, tako su i sposobnosti padale, pa više nisam mogao da memorišem neke stvari, a da logički povežem gradivo i lekcije jednostavno nisam imao živaca. Od tad se koristim svime i svačime, jer od tad baš i nisam u stanju da naučim gradivo koje se sastoji od 10-15 lekcija, koje su nepovezane. Pogotovo sada u građevinskoj koju nemam plan studirati :chill:
slikaslika

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
@senna66 FER, FSB? :chill:
Sisu (fin.)

Frantic
Formula 1
Formula 1
senna66 je napisao/la:na faksu imam predmete tipa statika, cvrstoca materijala, fizika, kemija, matematika, elektrotehnika, elektronika, termodinamika, umjetna inteligencija, programiranja (uglavnom c++) i tako to. Tako da prepisivanje bas i ne moze pomoci. Ove teorijske sto imam, profesori ni ne mare jel prepisujemo ili ne, kod nekih mozes prepisati u takvoj mjeri da stavis mobitel na stol i prepisujes s njega do mile volje. Imam profesora koji dozvoli da ako zelis mozes donjeti sve. Rjesenja proslog ispita, laptop na stol, mobitel, papire, formule....sve, sto god hoces. Ali je kvaka sto onda promjeni nesto u zadatku, postavi mali problem kojeg mozes rijesiti samo ako si ucio pozorno, i ako koristis malo logike. Tjera te na razmisljanje i reci cu vam da je to vjerojatno najbolji profesor kojeg sam ikad imao. Imas sve na raspolaganju i nista ti nece pomoci od toga ako ne znas razmisljati. Jos jedna dobra stvar je sto ako ne napises dobro ispite kod njega mozes ih zamjeniti s 3 prakticna zadatka tipa npr izradis bateriju. Nista tesko, prejednostavno, ali ipak korisnije od samog racunanja ili strebanja. Neki vrag ipak pretvoris u djelo.

Sto se tice vjestina prepisivanja imam vrlo jednostavni stil, napises na salabahter ono sto nikako ne mozes zapamtit, dobijem papir s pitanjima i odma ispod njega stavim taj slabahter. Ostavim ga da malo viri van i izvucem kad mi zatreba. Bilo koji drugi nacin zahtjeva prevelike kretnje rukama koje se vide "iz aviona", a mnogo toga govori i izraz lica kada te profesor pogleda. Neki se trude ispasti "sveci" pa ih to razotkrije.

I da...nikad u zivotu me nisu skuzili da prepisujem
.

Jesu, vjeruj mi. Najmanje jednom.
Samo te iz ovog ili onog razloga nisu (nije) htjeli/htio/htjela "kazniti". ;)
Isto poručujem i Heatu.
Govorim vam iz vlastitog iskustva.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Nope. Politehnika, Sveuciliste u Rijeci. Odjel nam se nlazi na filozofskom fakultetu, no sluzbeno se vodimo pod tehnicki. Ne znamo ni mi sami sta kemijaju, ali dobro.Hajmo reci da je to mix tehnickih smjerova. Vecina kolegija nam je ista kao i na strojarstvu, samo sto mi imamo dosta programiranja i tako. Na diplomskom biramo (ili bolje receno nastavljamo) strojarstvo ili informatika nastavnicki smjer.
Toga ima jos samo u Puli ako se ne varam, tako da me ne cudi sto ljudi non stop ispituju sto taj smjer uopce je.
slika

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Ma da kolega, pa nemojte zezati pa mi smo onda tu blizu, dijelimo tugu ovog vremena u kombinaciji s morem. Ja sam inače Purger, tako da mi je more uvijek bilo pojam osvježenja u vruće ljetne dane, pogotovo zato jer sam protekle 4 godine radio sezone u Dalmaciji cijelo ljeto na doslovno 10 metara zračne liniije od mora. Onda dođem na studij ovdje u Iku i očajavam s ovim vremenom pokraj mora. Ja sam inače tu u Iki na Menadžmentu u turizmu, tako da bismo se definitivno mogli naći kad-tad na nekakvoj cugi! :pivo:
Sisu (fin.)

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Ferrari Maniac je napisao/la:Ma da kolega, pa nemojte zezati pa mi smo onda tu blizu, dijelimo tugu ovog vremena u kombinaciji s morem. Ja sam inače Purger, tako da mi je more uvijek bilo pojam osvježenja u vruće ljetne dane, pogotovo zato jer sam protekle 4 godine radio sezone u Dalmaciji cijelo ljeto na doslovno 10 metara zračne liniije od mora. Onda dođem na studij ovdje u Iku i očajavam s ovim vremenom pokraj mora. Ja sam inače tu u Iki na Menadžmentu u turizmu, tako da bismo se definitivno mogli naći kad-tad na nekakvoj cugi! :pivo:
Ja iz Karlovca. Tko zna možda smo se već i vidjeli u busu ili u Indexu, nikad ne znaš haha. Deifinitivno neka cuga (naravno i još ako ima koji kolega u Rijeci neka se javi, neko druženje malo :gandalf: ). Trenutno ništa jer sam u kolokvijima do grla....vjerujem da je i tebi tako pa kad uhvatimo malo vremena samo javi. Ako vidite lika od 190cm, brada, majica od Kimija gdje piše "Leave me alone I know what im doing"....nisam ja :zubo: :pivo:
slika

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
:rofl: Važi, kod mene slična situcija, kolokvije riješio ali sam u seminarima isto do grla, tako da se definitivno javim da se dogovorimo za cugu u nekoj bližoj budućnosti čim riješimo sve obveze na faksu, pa da razmijenimo malo razmišjanja o F1 i sličnim stvarima..... :pivo:
Sisu (fin.)

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Nemojte pričat o Ferrariju onda ;)
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Navija za: Glasniju F1
I ja sam student iz Rijeke koji boravi u Rijeci (Vežica) :P ... Samo se ne družim s Ferrarijevim navijačima :prcnjau:
Ako ništa mogli bi barem na jedno karting druženje...

Inače što se tiče ovih rasprava u vezi šalabahtera i srednje... Zavidim vam. Moja srednja je bila takva zajebancija i takva razbriga da mi nažalost to sad sve utječe na faksu. Nikakvu naviku učenja neman :koska: . Šalabaher ovisno o profesorima dosta koristim. U srednjoj je bila takva situacija da biš učenjem prošao gore nego sa ovima koji bi imali šaliće, pa bi sve to dovelo do jedne velike nepravde gdje bi ovi prolazili bolje nego oni sa znanjem. Tako da je kombinacija snalaženja i učenja najbolja kombinacija... Na faksu je slična situacija, samo ako biš prolazio kolokvije šalićem onda biš bio u zajeb situaciji na završnim jer biš praktički to sve morao odgovarati. To je trenutno nešto šta čime se ja mučim. Ionako ništa ne učim, kolokvije prolazim logikom, šalićem i onda stanem na završnim. Praktički 70% trenutnih ispita sam na završnom..
Uostalom prepisujem isključivo sa mobitelom. Najednostavnija metoda... Skorlat i tražit eventualno tražilicom :chill:
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
@Explorer
točno tamo gdje boli :rofl:

@Ferrari1345
Samo se ne družim s Ferrarijevim navijačima
nećemo te pojest :zubo: :thumbs:
slika

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Explorer je napisao/la:Nemojte pričat o Ferrariju onda ;)
Nego o čemu, priča o Ferrariju bi čak i ispala pozitivna s ovakvim vremenom... :zubo:
Ma šalim se, i kad bismo pričali, vjerojatno ne bismo dugo na tome ostali...
Sisu (fin.)

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
@sena66 Baš sam se pitao koji ti faks studiraš, skontao sam da je neki tehnički, ali sam mislio da je klasično mašinstvo tj. strojarstvo. A ta je politehnika fakat neki hibrid, što mislim da bi odlično pasalo mom karakteru, jer sam pred upis u faks, a i dan danas vagao između humanisitčkih i prirodnih znanosti, pa sam pred upis vagao između filozofije/povijesti ili elektrotehnike :prcnjau: Na kraju sam upisao elektrotehniku, pa me je tehnička "bezdušnost" kadkad ubijala. Vidim da si imao elektrotehničkih predmeta, pa da te pitam kako si prošao sa elektrotehnikama, elektronikama, programiranjem i matematikom naravno (kao fundamentom za tehniku)? Jesi li sve te predmete imao po jedan semestar ili u više njih?
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡