DOTD

☕ Sve teme o Formuli 1 koje ne možete smjestiti u gornje podforume.

raca
GP3
GP3
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: McLaren
Pohvale za pokušaj da se još više obogati sadržaj ovog portala, ali, bez uvrede, ovo nema smisla. Čudimo se, izrugujemo i kritiziramo anketu na F1, a sami stvaramo isto. Jedino što nam se ne može osporiti je, gotovo neograničena, neobjektivnost. Počnimo od pobjednika. Ima 61 negativan glas. Zašto? :shock:. Jel zato što je autoritativno odvezao utrku, ili možda zato što nosi neukusan nakit? Ili možda zato što ima ispade u javnosti? Kakve to sve ima veze sa utrkom? S druge strane Rosberg, koji je na startu izgubio poziciju i vratio je zahvaljujući glupošću Verstappena (koji je za sve prikazano u ovoj utrci dobio 20, totalno neobjektivnih, glasova- na uglednom F1 je i vozač dana) dobije 70 glasova :facepalm: , tek neznatno manje od pobjednika koji je imao, gotovo savršen, vikend. Dalje, Gutierrez 20- odustao. Pa daj zamislite da 20 ljudi smatra da je vozač on dana :bang: . Hulkenberg 27 ???, Bottas 15 ?? Dalje mi se ne da ni spominjati. 19-toro članova negativno se izjasnila za Buttona, koji je već u prvom krugu skinuo 8 mjesta i ubrzo došao u bodovnu poziciju. Pa nije McLaren neka sila(bar ne sada) da se olako prelazi preko toga. Pa i vozačima s vrha grida, koji imaju puno jače i posloženije bolide, bio bi velik zalogaj i bez obzira na situaciju koja je tada vladala na stazi.S druge strane, Sainzu dodjeljeno 12 negativnih glasova(nemojte misliti da je to mali broj) koji se sa slabašnim TR i istrošenim soft gumama, grčevito borio za peto mjesto do kojeg je došao i koji je po meni, zbog svega navedenog, vozač dana. Nije da sam protiv osvojenih McLarenovih bodova, ali mislim da je Alonso zaslužio "nešto", iako je to stil koji volim. Vratimo se na temu. Koliko sam primjetio, moguće je više puta glasovati za i protiv. Naši hejteri to obilato koriste( priznajem, par pua sam glasovao za i protiv, ali samo da isprobam kao to funkcionira).Na kraju svega , mislim da bi trebalo napraviti po onoj, jedan član-jedan glas. Bio za ili protiv, ali jedan. Ovako se nekim frustriranim članovima daje prilika da svoje komplekse liječe na nečemu gdje se netko potrudio da nam praćenje, omiljenog nam sporta, učini još zanimljivije. Ovdje je demokracija, u pravom smislu riječi, na djelu. Možeš laprdati bez da budeš, na neki način, sankcioniran. Nije to još za veliku, veliku većinu ljudi. Godinama

alonso5
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Alonso & Lorenzo
Ja mislim da u anketi ne bi trebali biti svi vozaci vec samo njih 3-5 odnosno admin ocijeni kojih 5 ili 3 su bila najbolji u utrci i njih samo stavi u anketu.Mislim da bi se onda izbjeglo ovo sto si ti govorio.
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
Ja sam testirao malo te + -, samo jednom sam mogao glasati po vozaču.
Na primjer Ham je dobio + dok za Nicu nisam glasao upravo jer nisam mogao odlučiti za + ili -. Dobro je odvozio utrku ali je sjebo start dok Ham je odvozio bezgresno. Sainz mi je vozač utrke ali Alonso je jaaako blizu. Zato mislim da bi bilo bolje da se svaki vozac može ocjeniti od 1 do 5. Sainz dobije 5 alonso 4 i ja zadovoljan ili cak polovicne ocjene, npr. 4.5 ili 3.5. Sainz mi je za 4.5 a Alonso za 4.
Vozače koje nisam primjetio ili nisam obraćao pažnju nisam ni ocjenio.
Malo doraditi glasanje i odlicna stvar.
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......

raca
GP3
GP3
Ciki-F1 je napisao/la:Ja sam testirao malo te + -, samo jednom sam mogao glasati po vozaču.
Na primjer Ham je dobio + dok za Nicu nisam glasao upravo jer nisam mogao odlučiti za + ili -. Dobro je odvozio utrku ali je sjebo start dok Ham je odvozio bezgresno. Sainz mi je vozač utrke ali Alonso je jaaako blizu. Zato mislim da bi bilo bolje da se svaki vozac može ocjeniti od 1 do 5. Sainz dobije 5 alonso 4 i ja zadovoljan ili cak polovicne ocjene, npr. 4.5 ili 3.5. Sainz mi je za 4.5 a Alonso za 4.
Da, točno, samo jednom možeš glasovati po vozaču, ali po svakom i svakom možeš dati minus. Pa to i je problem o kojem sam govorio

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
raca je napisao/la:
Ciki-F1 je napisao/la:Ja sam testirao malo te + -, samo jednom sam mogao glasati po vozaču.
Da, točno, samo jednom možeš glasovati po vozaču, ali po svakom i svakom možeš dati minus. Pa to i je problem o kojem sam govorio
A jbg. Npr. Bottasu sam zabio - jer, po meni nije odvozio na razini bolida. Ali treba biti opcija da ocijenimo sve vozače. Zasto jedan navijač npr. Pereza ne bi moga ocjeniti svog favorita?

raca
GP3
GP3
Ciki-F1 je napisao/la:
raca je napisao/la:
A jbg. Npr. Bottasu sam zabio - jer, po meni nije odvozio na razini bolida. Ali treba biti opcija da ocijenimo sve vozače. Zasto jedan navijač npr. Pereza ne bi moga ocjeniti svog favorita?
Nisi niš loše napravio u slučaju Bottasa. Sve stoji, ali zašto bi svima mogli biti u mogućnosti dati dobru ocjenu? Pa, traži se vozač. Jedan

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
alonso5 je napisao/la:Ja mislim da u anketi ne bi trebali biti svi vozaci vec samo njih 3-5 odnosno admin ocijeni kojih 5 ili 3 su bila najbolji u utrci i njih samo stavi u anketu.Mislim da bi se onda izbjeglo ovo sto si ti govorio.

Baš sam htio jučer isto predložiti dok je @Vetma nagovjestio ovu anketu. Ja sam isto za to da admin (ili neko već koga ćemo izabrati kao najobjektivnijeg za taj posao) stavi svaku utrku 5 vozača između koji će se birati vozač utrke, nerealno je da se cijeli grid bira za vozača utrke, a po ovom modelu se više birao "nevozač" utrke. Ili da se stave ocjene za vozače, ali to mi je nekako posao za sebe jer realno zahtjeva dosta više vremena za procjenu.

A što se tiče ovog biranja DOTD na službenoj F1 stranici. Zadnji rezultat, a i manje više svaki ove sezone kad je Max pobijedio savršeno opisuje tvrdnju da demokratske izbore (u kapitalizmu) dobija ona stranka koja ima najveću kontrolu mediju (u ovom slučaju stranka je Max).

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
Ugl. Tu se priča o dvije različite stvari. DOTD i ocjenjivanje svih vozača.
Za DOTD treba da se smanji izbor i bez + - i sl. Samo 1 klik na jednog od par ponuđenih vozača.
A ocjenjivanja svih vozača na način da se može dati ocjena od 1 do 5. Ali ne samo cijeli br. Već i 3.5 - 4.5 - 2.5.
Dakle dvije odvojene ankete s dvije različite namjene.

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Klasična anketa u kojoj se glasuje za vozača dana nema smisla i to je pokazala F1.com stranica. Skupi se ekipica koja uvijek glasuje za svog vozača i tu se ne možemo obraniti od takvih glasova. Jedino što može funkcionirati je tip ankete u kojima svi imaju tri opcije - dati vozaču plus, minus ili ostaviti bez ocjene. Kao rezultat ćemo, po mojim procjenama, u velikoj većini slučajeva dobiti dobar izbor za najboljeg vozača. Evo primjer ova utrka, Alonso zasluženo odnio dotd. Bit će nepravilnosti, ali mislim uglavnom na nižim policijama, što me niti ne zanima jer biramo najboljeg, a ne rangiramo ih sve.

Sad nemam vremena objasniti zašto je metoda takva kakva jest, ali dajte malo vremena pa vidite rezultate. Rekao sam, prva utrka Alonso zasluženo. Vidjet ćemo kako će biti do kraja sezone.

Važno je za napomenuti da nitko od nas u ovoj anketi ne glasuje za dotd, već daje svoju procjenu stanja ocjenama plus/minus/bez glasa. Ali kao rezultat vjerujem da ćemo u pravilu dobiti dobrog dotd.

Sent from my PRO 5 using Tapatalk

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
je li mogu neregistrirani glasat?
smatram da bilo dobro neđe ubacit link ili tablicu sa rezultatima utrke i koliko je ko mjesta napredovo, jer je to meni vrlo bitan kriterij. a ljudi su zaboravni, ne prate što se događa van bodova, pa lupaju bzvz.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

alonso5
Formula 1
Formula 1
zekohonda je napisao/la:je li mogu neregistrirani glasat?
smatram da bilo dobro neđe ubacit link ili tablicu sa rezultatima utrke i koliko je ko mjesta napredovo, jer je to meni vrlo bitan kriterij. a ljudi su zaboravni, ne prate što se događa van bodova, pa lupaju bzvz.
Dragi zeko pa gdje si bio unazad 15 dana!?
Pa vetma je to sve fino obajsnio i napravio (kako je zavrsio poredak u utrci ,tko je najvise mjesta napredavao i najbrzi krug) u zadnjem updateu portala a ako se ne varam udji u temu f1 log i tu ti sve ima.
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
@alo5
kog glasanja da to bude lako vidljivo. bez otvaranja novih tabova.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

raca
GP3
GP3
avetma je napisao/la:Klasična anketa u kojoj se glasuje za vozača dana nema smisla i to je pokazala F1.com stranica. Skupi se ekipica koja uvijek glasuje za svog vozača i tu se ne možemo obraniti od takvih glasova. Jedino što može funkcionirati je tip ankete u kojima svi imaju tri opcije - dati vozaču plus, minus ili ostaviti bez ocjene. Kao rezultat ćemo, po mojim procjenama, u velikoj većini slučajeva dobiti dobar izbor za najboljeg vozača. Evo primjer ova utrka, Alonso zasluženo odnio dotd. Bit će nepravilnosti, ali mislim uglavnom na nižim policijama, što me niti ne zanima jer biramo najboljeg, a ne rangiramo ih sve.

Sad nemam vremena objasniti zašto je metoda takva kakva jest, ali dajte malo vremena pa vidite rezultate. Rekao sam, prva utrka Alonso zasluženo. Vidjet ćemo kako će biti do kraja sezone.

Važno je za napomenuti da nitko od nas u ovoj anketi ne glasuje za dotd, već daje svoju procjenu stanja ocjenama plus/minus/bez glasa. Ali kao rezultat vjerujem da ćemo u pravilu dobiti dobrog dotd.

Upravo to što veliš, da nitko od nas ne glasuje za dotd, već daje procjenu, pruža mogućnost hejterime i minusašima da izbace svog ljubimca u prvi plan, a onda još dodatno napakoste minusima konkurenciju, kako bi mu smanjila šanse, dok će jedan dio nas, potruditi se dati samo glas za onoga koji koliko-toliko zaslužuje ponijeti naš interni naslov za dotd. Znam da je teško naći pravi balans, ali možda bi bilo dobro uzeti ponešto od svakog od nas(ima logičkih prijedloga) pa se možda složi prava kombinacija.

alonso5
Formula 1
Formula 1
zekohonda je napisao/la:@alo5
kog glasanja da to bude lako vidljivo. bez otvaranja novih tabova.
Mislim da bas i nema velike potrebe za tim po meni je sve vidljivo sa ovim novim updateom koji se veze za poredak utrke i ostalo.

HeatBlast44
Baniran
Baniran
Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
Treba da bude ko i na F1.com, za jednog mozes glasat i vozdra, a ne mozes svakog vozaca ocijenit, normalno da cu pored Alonsa glasat i za Hamiltona, a inace da samo za jednog vozaca mogu glasat, bio bi samo Alonso
slikaslika

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
F1.com sistem sigurno neće ići, a ovom sistemu dajte malo vremena pa će se pokazati je li funkcionalno ili ne.

raca
GP3
GP3
HeatBlast44 je napisao/la:Treba da bude ko i na F1.com, za jednog mozes glasat i vozdra, a ne mozes svakog vozaca ocijenit, normalno da cu pored Alonsa glasat i za Hamiltona, a inace da samo za jednog vozaca mogu glasat, bio bi samo Alonso
Čekaj malo, jel' se ti to šališ? Ni iz čega do sada tvoga pročitanog, računajući i predhodni portal, ne vidi se Alonso ispred Lewisa i bez obzira što je u pitanju McLaren. Malo sam zbunjen

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
raca je napisao/la:
HeatBlast44 je napisao/la:Treba da bude ko i na F1.com, za jednog mozes glasat i vozdra, a ne mozes svakog vozaca ocijenit, normalno da cu pored Alonsa glasat i za Hamiltona, a inace da samo za jednog vozaca mogu glasat, bio bi samo Alonso
Čekaj malo, jel' se ti to šališ? Ni iz čega do sada tvoga pročitanog, računajući i predhodni portal, ne vidi se Alonso ispred Lewisa i bez obzira što je u pitanju McLaren. Malo sam zbunjen
Ma mislim da bi Heat bio dosta objektivan, ali tako i mislim da je zakucao - Rosbergu. Dok za neke mogu biti siguran na koji su način glasali i da će im to postati rutina.

Clark
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Pohvale na novom dodatku na portalu. Odlična stvar koja omogućuje posjetiteljima stranice da još aktivnije sudjeluju.

Veliki plus je što se glasovanje ne ograničava na "jedan glas za jednog vozača", već se omogućuje da se ocijene svi vozači.

Ali tu dolazimo do problema. Kad već možemo ocijeniti svakog vozača, onda plusevi i minusi nisu dovoljni.
Konkretno, primjer dva Mercedesova vozača. Dajem plus i Hamiltonu i Rosbergu, i po tome ispada da njihovu utrku jednako vrednujem, a to nije točno.
Možda bi bilo bolje da se svaki vozač može ocijeniti ocjenom od 1 do 10, kao što smo imali u temama na GP1 forumu za kraj sezone ili na polovici sezone.

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
@Clark: Trenutno tehnički nije moguće obzirom da vani hostamo anketu zbog velikog prometa, a ovo je najbolje što program nudi.

No, teoretski govoreći, nisam siguran da bi ta opcija bila učinkovita. Eliminacija "fanboy" grupacije i njihovih glasova bila bi deset puta teža kad bi imali alat da protivnicima svog pulena daju jedinice kako bi mu spustili prosjek. Ovako računam na efekt mase. Evo dvije situacije:

Primjer 1, zašto je ova anketa bolja od F1.com:
Gutierrez ima 200 hardcore navijača i sad nakon utrke dođu i lupaju njemu pluseve, a svima ostalima minuse. Rezultat? Svi vozači su na -200, Gutierrez na +200. Ali u međuvremenu će i normalni prosječan gledatelj doći u anketu i primijetiti neki nefer rezultat i onda će svoj glas oblikovati prema trenutnoj situaciji. Tako će možda Gutierrezu možda dati minus iako mu je utrka bila solidna, ali računajući na općeniti skor, vjerujem da će većina zatim debelo nalupati Gutierreza minusima. Dakle, računam na solidarnost ovih nepristranih glasača koji će dati ravnotežu koja ne bi bila moguća da je sistem 1 glasač=1 glas. U takvom sistemu (kakvog prakticiraju na F1.com) Gutierrez bi imao +200 i onda svi ostali glasuju za svog favorita, Alonso skupi 150, Sainz 120 i eto - Gutierrez vozač dana.

Primjer 2, zašto mislim da nije dobro ocjenjivati 1-10:
Ista situacija kao gore, samo što će ovih 200 fanova ulupati Gutierrezu 200 čistih desetki, a ostalima jedinice. I onda je puno teže doći do ravnoteže jer je nerealno za očekivati kako će ostali glasači dijeliti desetke svima samo da bi se skor poravnao.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡