Da, točno, samo jednom možeš glasovati po vozaču, ali po svakom i svakom možeš dati minus. Pa to i je problem o kojem sam govorioCiki-F1 je napisao/la:Ja sam testirao malo te + -, samo jednom sam mogao glasati po vozaču.
Na primjer Ham je dobio + dok za Nicu nisam glasao upravo jer nisam mogao odlučiti za + ili -. Dobro je odvozio utrku ali je sjebo start dok Ham je odvozio bezgresno. Sainz mi je vozač utrke ali Alonso je jaaako blizu. Zato mislim da bi bilo bolje da se svaki vozac može ocjeniti od 1 do 5. Sainz dobije 5 alonso 4 i ja zadovoljan ili cak polovicne ocjene, npr. 4.5 ili 3.5. Sainz mi je za 4.5 a Alonso za 4.
Vozače koje nisam primjetio ili nisam obraćao pažnju nisam ni ocjenio.
Malo doraditi glasanje i odlicna stvar.
A jbg. Npr. Bottasu sam zabio - jer, po meni nije odvozio na razini bolida. Ali treba biti opcija da ocijenimo sve vozače. Zasto jedan navijač npr. Pereza ne bi moga ocjeniti svog favorita?raca je napisao/la:Da, točno, samo jednom možeš glasovati po vozaču, ali po svakom i svakom možeš dati minus. Pa to i je problem o kojem sam govorioCiki-F1 je napisao/la:Ja sam testirao malo te + -, samo jednom sam mogao glasati po vozaču.
Na primjer Ham je dobio + dok za Nicu nisam glasao upravo jer nisam mogao odlučiti za + ili -. Dobro je odvozio utrku ali je sjebo start dok Ham je odvozio bezgresno. Sainz mi je vozač utrke ali Alonso je jaaako blizu. Zato mislim da bi bilo bolje da se svaki vozac može ocjeniti od 1 do 5. Sainz dobije 5 alonso 4 i ja zadovoljan ili cak polovicne ocjene, npr. 4.5 ili 3.5. Sainz mi je za 4.5 a Alonso za 4.
Nisi niš loše napravio u slučaju Bottasa. Sve stoji, ali zašto bi svima mogli biti u mogućnosti dati dobru ocjenu? Pa, traži se vozač. JedanCiki-F1 je napisao/la:A jbg. Npr. Bottasu sam zabio - jer, po meni nije odvozio na razini bolida. Ali treba biti opcija da ocijenimo sve vozače. Zasto jedan navijač npr. Pereza ne bi moga ocjeniti svog favorita?raca je napisao/la:Da, točno, samo jednom možeš glasovati po vozaču, ali po svakom i svakom možeš dati minus. Pa to i je problem o kojem sam govorioCiki-F1 je napisao/la:Ja sam testirao malo te + -, samo jednom sam mogao glasati po vozaču.
alonso5 je napisao/la:Ja mislim da u anketi ne bi trebali biti svi vozaci vec samo njih 3-5 odnosno admin ocijeni kojih 5 ili 3 su bila najbolji u utrci i njih samo stavi u anketu.Mislim da bi se onda izbjeglo ovo sto si ti govorio.
Dragi zeko pa gdje si bio unazad 15 dana!?zekohonda je napisao/la:je li mogu neregistrirani glasat?
smatram da bilo dobro neđe ubacit link ili tablicu sa rezultatima utrke i koliko je ko mjesta napredovo, jer je to meni vrlo bitan kriterij. a ljudi su zaboravni, ne prate što se događa van bodova, pa lupaju bzvz.
Upravo to što veliš, da nitko od nas ne glasuje za dotd, već daje procjenu, pruža mogućnost hejterime i minusašima da izbace svog ljubimca u prvi plan, a onda još dodatno napakoste minusima konkurenciju, kako bi mu smanjila šanse, dok će jedan dio nas, potruditi se dati samo glas za onoga koji koliko-toliko zaslužuje ponijeti naš interni naslov za dotd. Znam da je teško naći pravi balans, ali možda bi bilo dobro uzeti ponešto od svakog od nas(ima logičkih prijedloga) pa se možda složi prava kombinacija.avetma je napisao/la:Klasična anketa u kojoj se glasuje za vozača dana nema smisla i to je pokazala F1.com stranica. Skupi se ekipica koja uvijek glasuje za svog vozača i tu se ne možemo obraniti od takvih glasova. Jedino što može funkcionirati je tip ankete u kojima svi imaju tri opcije - dati vozaču plus, minus ili ostaviti bez ocjene. Kao rezultat ćemo, po mojim procjenama, u velikoj većini slučajeva dobiti dobar izbor za najboljeg vozača. Evo primjer ova utrka, Alonso zasluženo odnio dotd. Bit će nepravilnosti, ali mislim uglavnom na nižim policijama, što me niti ne zanima jer biramo najboljeg, a ne rangiramo ih sve.
Sad nemam vremena objasniti zašto je metoda takva kakva jest, ali dajte malo vremena pa vidite rezultate. Rekao sam, prva utrka Alonso zasluženo. Vidjet ćemo kako će biti do kraja sezone.
Važno je za napomenuti da nitko od nas u ovoj anketi ne glasuje za dotd, već daje svoju procjenu stanja ocjenama plus/minus/bez glasa. Ali kao rezultat vjerujem da ćemo u pravilu dobiti dobrog dotd.
Sent from my PRO 5 using Tapatalk
Mislim da bas i nema velike potrebe za tim po meni je sve vidljivo sa ovim novim updateom koji se veze za poredak utrke i ostalo.zekohonda je napisao/la:@alo5
kog glasanja da to bude lako vidljivo. bez otvaranja novih tabova.
Čekaj malo, jel' se ti to šališ? Ni iz čega do sada tvoga pročitanog, računajući i predhodni portal, ne vidi se Alonso ispred Lewisa i bez obzira što je u pitanju McLaren. Malo sam zbunjenHeatBlast44 je napisao/la:Treba da bude ko i na F1.com, za jednog mozes glasat i vozdra, a ne mozes svakog vozaca ocijenit, normalno da cu pored Alonsa glasat i za Hamiltona, a inace da samo za jednog vozaca mogu glasat, bio bi samo Alonso
Ma mislim da bi Heat bio dosta objektivan, ali tako i mislim da je zakucao - Rosbergu. Dok za neke mogu biti siguran na koji su način glasali i da će im to postati rutina.raca je napisao/la:Čekaj malo, jel' se ti to šališ? Ni iz čega do sada tvoga pročitanog, računajući i predhodni portal, ne vidi se Alonso ispred Lewisa i bez obzira što je u pitanju McLaren. Malo sam zbunjenHeatBlast44 je napisao/la:Treba da bude ko i na F1.com, za jednog mozes glasat i vozdra, a ne mozes svakog vozaca ocijenit, normalno da cu pored Alonsa glasat i za Hamiltona, a inace da samo za jednog vozaca mogu glasat, bio bi samo Alonso