Prigovori, prijedlozi, pohvale i zahvale

Ovdje primamo vaša pitanja, prijedloge i poruke svih vrsta.

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
hattrick je napisao/la:Osobno nevidim nikakvu potrebu za v3. Treba se držat kičme koja je provjerena.. najgore je kad napraviš kompletni redizajn i skužiš da je cijeli projekt nestabilan iz nekih razloga.
Lako se vratimo na V2. Ante voli to raditi i tradicija je bila da svake godine ide novi. Jedino ako ne bude mogao.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: sve powered by honda
ja volim v1, sa komentarima i forumom desno! :P
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Otkad smo 2011. krenuli raditi GP1 tada su dečki iz Kreatora napravili svoju ideju (screenshot) i ja sam napravio svoju (screenshot) pa smo smiksali i dobili ono što je bio GP1 v1 (screenshot).

To je bila jedina verzija na koju sam imao ideje što i kako treba popraviti. Zato sam iduće godine sam radio GP1 v2, prvi u tri kolone koje će ostati do kraja najbolja opcija - screenshot

Moj osobno omiljeni je bio GP1 v3 - screenshot. Da je taj dizajn ostao dan danas na GP1 umjesto ovog što sad imaju, bili bi u puno boljoj poziciji nego što jesu.

To je to što se mojih radova na GP1 tiče, ovaj novi nije moje djelo, to su dečki iz Zimo.

Onda na F1pulsu v1 - screenshot

I posljednji v2 - screenshot

Još od GP1 v3 mislim da ne treba ništa mijenjati i da ne mogu naći ništa novo da bi bilo jednako dobro, a kamoli bolje; tako da sad isto imam taj stav što se tiče Pulsa. Mislim da je ovaj dizajn najbolje što mogu, i uz mala poboljšanja vjerojatno će ostati isto. Ali, tko zna, možda bude kao i uvijek pa da krenu ideje i napravim novo. :neznam:

Kush
GP3
GP3
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Ferrari, TR Seb, Lotterer
istina, ako valja ne treba mijenjati, ako "dođe" neka ideja koja može poboljšati nešto realno i u funkc. i u estetskom smislu, to je druga stvar, struktura sa 3 kolone je najuobičajenija i najfunkcionalnija, možeš lijepo sve podijeliti, a nije previše, neka gušća rešetka bi znatno smanjila preglednost sajta, a to je prvo kod dizajna, ovo što zeko kaže za kom. i forum na desnoj strani je stvar ukusa, i dizajna ostalih stupaca, kako se kada bolje uklapa, slažem se da si gp1 s v3 ispeglao do kraja, sami su sebi pucali u nogu sa "makeoverom", i ovdje ne bih ništa radikalno mijenjao, eventualno po potrebi promjenio neke boje s vremenom, ako je portebno baš osvježenje, ali trenutne su mi dobre, i možda neke fontove, onaj iz citata u člancima recimo italic, boldani, s tim fontom može biti nekada pomalo teže čitljiv, nije baš naj za hrvatski (dijakrit. znakove), ovisno o ekranu, ja 90% vremena imam to na telki, i na velikom ekranu moram povećati zoom za to, ali ga i inače imam povećanog da vidim do tamo, dakle sitnice koje su vezane za različite načine upotrebe, za dizajn kao takav stvarno nemam primjedbe i nebih nikako mijenjao kompletan dizajn, jer kako kažeš, teško je bolje od ovoga, drukčije možda, ali bolje, značajno - ne bih baš rekao!

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Tzv. moderni dizajn danas teži nekim značajkama koje po mom ukusu nisu nikako dobra rješenja. Danas je recimo fora ako stranica ima loading animacije za svaku sitnicu, ako se prezentacijski elementi pomiču kako skrolaš nizbrdo (parallax), ogromne slikovne kartice s minimalno teksta (naslovnica novog autosporta kao primjer), slideshow galerije i tako dalje; općenito težnja da se sav sadržaj predstavi na "prezentacijski" način. Ne znam zašto, pretpostavljam zato jer korisnici kao takvi imaju sve manji attention span, odnosno pažnja traje sve manje i manje, te ako se nešto zanimljivo ne događa, ako se nešto ne pomiče ili zaokupi pažnju - korisnik surfa dalje ili se vrati na Facebook gubiti vrijeme tražeći nešto lajkabilno. Zato se i sadržaj drastično mijenja da su naslovi na skoro svim portalima neizdrživo provokativni, ide se u krajnost bezobrazlukom da se pod bilo koju cijenu posjetitelju zaokupi pažnja. Pa danas nije neobično imati čak i video u pozadini stranice, apsurdno. Jasno, nije nikakav problem napraviti i Pulsu takav dizajn, ali je fora u tome da nama ni ne trebaju korisnici kojima treba na silu zaokupljati pažnju. Na svakom od vas je da odluči što ga zanima i što će tražiti na portalu, ovdje će sve biti ponuđeno na pregledan način kao što je i sad slučaj; ali da će vrištati svaka rubrika ogromnim karticama, slikama ili animacijama - to je cirkus koji nažalost danas prolazi (24sata je kod nas pionir za takav web).

Veliki talking point za razvoj portala je "bounce rate", odnosno kako natjerati korisnika koji sleti na stranicu da nastavi surfati po njoj nakon što pročita članak i komentare. Zato imate one điđe-miđe u dnu ekrana desno kad se na nekim portalima pojavi "Možda će vas zanimati i ovo..." i onda još neka vijest ili slična čudesa. Doslovno se osjećaš zlostavljeno na nekim portalima kad dođeš do kraja članka koliko te nagovaraju da klikneš još negdje. Na Pulsu je, konkretno, u zadnjem članku nakon čitanja svima jedan klik udaljeno: a) pisanje komentara b) svi članci s tim tagom c) forum d) najčitaniji članci ovog tjedna e) statistika za vozače i ekipe spomenute u članku. Ako želi klikati dalje po portalu - klikat će, ako ne želi - ćaobao. Ovaj dizajn je u tom kontekstu po meni odlična solucija, više od tog bilo bi previše.

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: Massa, Bastianini
Kontakt:
Ante slavi Kimijev rođendan :) [ link do slike ]
Obrigado Felipe

Kush
GP3
GP3
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Ferrari, TR Seb, Lotterer
Eh slažem se skroz, katastrofa je kako napadaju, a širi se i na televiziju, tj već jest takav stil sličan, užas!

reso20
GP3
GP3
Navija za: Ferrari
Predlažem da dodaš link na "raspravu" u tekstu a da ovu temu ostaviš zaključanu za sebe da ne bude rasprave.

Slobodno obriši kasnije post.
Ps. baš sam jutros razmišljao o tome, koliko daleko je doššao f1puls i koliko se tu stvari dobrih napraviloo i sitnih promjena koje puno znače.

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
reso20 je napisao/la:Predlažem da dodaš link na "raspravu" u tekstu a da ovu temu ostaviš zaključanu za sebe da ne bude rasprave.

Slobodno obriši kasnije post.
Ps. baš sam jutros razmišljao o tome, koliko daleko je doššao f1puls i koliko se tu stvari dobrih napraviloo i sitnih promjena koje puno znače.
Hvala na ideji :thumbs:

karthikeyan
Baniran
Baniran
S nama već: 8 god 10 mj
Navija za: HRT
v3 verzija je najbolja verzija portala

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Jesi pomiješao malo GP1 s nama :D
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

karthikeyan
Baniran
Baniran
S nama već: 8 god 10 mj
Navija za: HRT
ups ma mislio sam da mi se najvise svidja dizajn koji je bio tamo

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
Jeli bi mogli imati interno glasanje za DOTD, ono, od F1 pulsa. Ima dosta rasprave oko toga nakon svake utrke pa da izrazimo mišljenja i na taj način.
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Od iduće sezone sam planirao za svaku utrku odraditi dvije ankete - vozač dana i ocjena utrke 1-10; tako da možemo na kraju sezone napraviti pregled koje su utrke bile najbolje i koji su vozači najviše puta odnijeli dotd.

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
Odlično da imamo anketu za DOTD, samo bi bilo bolje da se moze ocjeniti svakog vozača od 1 do 5. Npr Rosberga nisam mogao ocjeniti niti s + niti -, imao je dobru utrku ali je sjebo start.
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
hoću sastavit jedan kviz, kako to ide?
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Odabrati pitanja je lakši dio posla, unos u sustav i tablica s poretkom je veći dio :) Ako imaš pitanja i odgovore, pošalji na naš mail pa ćemo u idućem kvizu ubaciti.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
ok, javim ti se kroz par dana, pokušat ću napravit online kviz kao test mule :) , poslat ti link, pa se čujemo na pm...

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
zekohonda je napisao/la:ok, javim ti se kroz par dana, pokušat ću napravit online kviz kao test mule :) , poslat ti link, pa se čujemo na pm...
Pošalji i meni na pp :rofl:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
[ link do slike ]

konstantno mi se zadržava upisivanje korisnika na prvoj stranici.. kad odem u neke od vijesti ili na forum uredno sam prijavljen.
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡