Yuki Tsunoda

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Krstas
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 8 mj
Navija za: Liam Lawson
Nećete sigurno reci da ste pojeli gov#o. Izgovori... Uživajte u carobnim voznjama pretalentovanog Japanaca.
slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: sve powered by honda
i jedan i drugi su grozni u rb-u.
ali yuki je trebo bit promoviran u rb prije lawsona. tu su zajebali. lawsonsu su učinili uslugu degradacijom. u miru vozi solidan bolid su puno manje pritiska, skuplja iskustvo.
a kad je rb bolid srednja žalost nema potrebe za ikakvim daljnim promjenama. ide yuki dogodine u aston martin rezerve.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Krstas
Formula 1
Formula 1
Na kontu cega je trebao biti promovisan prije Lijama? Ako gledamo iskustvo, da ali ako gledamo rezultate, Juki je panjina. Ze 4,5 godina koliko je u F1, nista nije korisno uradio.
slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: sve powered by honda
da, na osnovu iskustva i solidnih rezultata. pa da vidimo ili jesi ili nijesi. :D
pustit lawsona da se razvija u miru, a ne nakon 10ak f1 utrka da bude partner maxu.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
Marko je Liamu napravio najveću uslugu, vrativši ga u junior bikove.
Da je ostao u glavnoj ekipi, provodio bi se kao i Yuki.
Drugi dio prošle sezone i čitava ova sezona (dosad) su mi misterija glede bolida Red Bulla.
Nešto kao sa B194.
Znamo da Jos, JJ i Herbert nisu ni do gležnjeva Michaelu, ali su bili toliko lošiji od njega, kao da su klinci koji tek treba da sjednu u F3 bolid.
Kažu, bio Michaelov B194 bio drugačiji, a on na VN Monaka na treningu sjedne u Lehtov i napravi, koliko, 1,5-2s (3, lupam,ne sjećam se, uglavnom puno, kako god okreneš) bolje vrijeme.
Isto i sa RB bolidom. Iz nekog razloga ga samo Max može voziti i samo njemu odgovara.
Tako da je za Liama bolje da je u ć Racing Bullsima, te nema potrebe @Krstas za likovanjem.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Osella
GP3
GP3
S nama već: 3 god 4 mj
Navija za: Minardi, Andrea Moda
zekohonda je napisao/la: 04.08.2025., 11:11 da, na osnovu iskustva i solidnih rezultata. pa da vidimo ili jesi ili nijesi. :D
pustit lawsona da se razvija u miru, a ne nakon 10ak f1 utrka da bude partner maxu.
Ovo je srž svega. Ne vjerujem da bi itko ovdje stavio ruku u vatru da je Yuki puno bolji vozač od Lawsona. Međutim, Lawson je još po F1 standardima bio zelen i po meni je logičan slijed događanja bio da Tsunoda otiđe u Red Bull, a on da se uči i kali u Toro Rossu.

Mislim da je Lawsonu stint u Red Bullu samo odmogao jer nakon toga kao da nije imao samopouzdanja. Jedno vrijeme je Hadjar bio baš dosta uvjerljiviji od njega.
Lasciatemi guidare...
"By my calculations, we win the championship by 1 point!"

Krstas
Formula 1
Formula 1
Promocija Lijama je bila opravdana. Otkaz Lijamu je isto opravdan, da se razumijemo. Jeste bio preran, bez sansi ali da, opravdan. Rezultati su bas uzasno bili. Sa druge strane govoriti sto nisu Cunodu, dizati u nebesa, suludo bilo. Bas suludo. U momentu je bilo da je Cunoda za njega Sumaher jbt. Pogotovo jer nikad nije imao neki rezultat kao i neki bljesak. A u F1, 5 godina.

Ljudi su ograniceni. Bas ograničeni. Gledaju površinski i ne dalje od 2 trke.
Sjetimo se Albona i Kolopinta. Dje su sada svi oni koji su pljuvali Albona sto je dobio mjesto naspram Kolopinta. Ljudi gledaju 2 trke i donose zaključke. Dodju, pljunu i omalovažava i podju. Nestanu.

Da neko kaze sto nisu Sainca umjesto Lijama, ok. Normalno. I ja bi bio za tu soluciju. Ali dizati Cunodu kao da je Sumaher a govoriti Lijamu da je zalutao u F1, da je anti talenat, i sto sta su govorili. Pa cekaj. Budi covjek kazi, jbg. Pogresio sam.

Sto se tice drugog bolida RB. Činjenica da Perez nije bio za penziju...
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 9 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Ma ja ti samo kažem zašto je Tsunoda toliko sporiji jer mu nije isti bolid sa svim nadogradnjama kao kod Maxa, te zašto je Liam sporiji, jer je jednostavno bio prespor u istom bolidu. To mi je dovoljno da kažem da je Tsunoda bolji od Lawsona, iako su obojica realno žrtve ekipe kojoj je sav fokus postao Max, dok druga garaža kao da ima F2 bolid, sama činjenica da jedan bolid dobije nove dijelove, a drugi čeka 6-7 utrka da dobije iste je znak da tu niko i ne mari za drugim bolidom. Čak bi najbolje bilo Tsunodi i Lawsonu da nisu ni mrdali iz B tima.
slikaslika

Krstas
Formula 1
Formula 1
Znaci B tim ima bolji bolid no red bul. Zanimljivo zapazanje.

Kako god. Cunodi je potrebno bas puno srece da se nadje dogodine u F1 gridu. Moje mišljenje
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 9 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Mislim da nema potrebe da raspravljamo jer ja o tome kako je vožnja u Red Bullu trenutno pucanje u prazno jer niko ne mari za to drugo sjedište, nemaš najnovije dijelove, a pritisak je na maksimumu kao da imaš status prvog vozača i čak i da realno imaš jako dobar vikend u lošijem bolidu od kolege ti si opet katastrofa jer si 30 sekundi iza.

Aa tvoj doslovan zaključak je da je B tim bolji od Red Bulla :facepalm:
slikaslika

Krstas
Formula 1
Formula 1
Pa s obzirom koliko trazis opravdanja za Jukija i govoris koliko je los taj bolid, da se zaključiti da Cunoda gubi od B tima jer je B tim sposobiniji i bolji bolid od Red Bula. To je tvoj zakljucak, ne moj.

Maks onda treba da predje u B tim, a ne u Mercedes il Aston martin?
slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god
Navija za: Ferrari
Krstas je napisao/la: 04.08.2025., 11:51 Promocija Lijama je bila opravdana. Otkaz Lijamu je isto opravdan
Ja se generalno ne slazem ni sa jednom od ovih tvrdnji.
Fino Alla Fine
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡