F1 Vijesti

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Alonso king
GP3
GP3
S nama već: 9 god 6 mj
Navija za: Fernando Alonso
https://x.com/wearetherace/status/18367 ... 92/photo/1

Hamiltonov odgovor na raniju izjavu ben Sulayema da bi vozaci kolektivno trebali prestati psovati na radiu jer nisu “reperi”. Ne znam tko mi gluplji ispada od ove dvojice, ali svakako mozemo ocekivati da ce se FIA u dogledno vrijeme vise baviti ovime nego akcijom na stazi. Jedan zeli utjecati na vozace koji riskiraju zivot da paze sta govore u naletima adrenalina, (da i ne spominjem da oni sami reguliraju sta se pusta u live prijenos od timskih poruka pa vrlo cesto manipuliraju sa slikom vozaca koje zele), a drugi ubacuje ni manje ni vise nego rasizam u raspravu. F1 at its best…Gdje su nestala ona vremena kad se live prikazivao Montoyin cuveni “fucking Raikkonen” u Spa. Voljeli ih ili ne, uzivajte dok imamo vozace poput Alonsa i Verstappena na gridu.

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Ferrari, KR7
Sad vidio sto je Hamilton izjavio, koji je to biser

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Ovo mi je isto kao kad sam neki dan vidio luđaka u busu i onda je ušao drugi pored kojeg se prvi činio normalnim.

Alonso king
GP3
GP3
Ne znam je li vec povezani s time, ali Verstappen ide kod sudaca na razgovor zbog rijeci koje je upotrijebio za vrijeme press konferencije - nisam siguran jel bilo fucked ili scewed, zapravo i nevazno, ali cini se da bi mogao pokupit neku sankciju.

Evo i tog dijela konferencije, vintage Max: https://x.com/ElReyGuiri/status/1837039 ... ElReyGuiri

Tudum
Formula 4
Formula 4
S nama već: 4 god 3 mj
Navija za: Sainz
Alonso king je napisao/la: 20.09.2024., 13:00 Ne znam je li vec povezani s time, ali Verstappen ide kod sudaca na razgovor zbog rijeci koje je upotrijebio za vrijeme press konferencije - nisam siguran jel bilo fucked ili scewed, zapravo i nevazno, ali cini se da bi mogao pokupit neku sankciju.

Evo i tog dijela konferencije, vintage Max: https://x.com/ElReyGuiri/status/1837039 ... ElReyGuiri
:rofl:
Ajme.
Čistunci će ostati traumatizirani zbog Maxovog poganog jezika.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Za pressicu mi je okej. Malo kulture ne škodi. Ali debilizam u cenzuriranju team radija ne treba posebno objašnjavati.

KiMujash
Karting
Karting
S nama već: 5 god 11 mj
Navija za: Max Verstappen
Je li ovo stvarno da je neregularano zadnje krilo kod Mcl?

Citam da im je FIA naredila da ga zamjene, previse se spusti kada nije DRS otvoren.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Ferrari
croatic f1 je napisao/la: 20.09.2024., 13:19 Za pressicu mi je okej. Malo kulture ne škodi. Ali debilizam u cenzuriranju team radija ne treba posebno objašnjavati.
Potpis.
Da ponovimo Vettela
We fight someone and sometimes we go wheel-to-wheel, and it's close, and we have a lot of adrenaline going.
Idon't think it's justified to give us this kind of shit question and making up a story out of nothing
We are just racing, we are full of adrenaline and we say these things, if I hit you in your face, you are not going to tell me, 'Sebastian, that wasn't nice'.
Fino Alla Fine

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Ako sam dobro vidio. Ricci napusta Visu odmah

https://www.formula1.com/en/latest/arti ... sxpPrbqxX0
slikaslika slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Zasluženo. Niti sjena onoga što je bio u Red Bullu.
slika

Osella
GP3
GP3
S nama već: 3 god 3 mj
Navija za: Minardi, Andrea Moda
Da je bio loš zadnjih nekoliko sezona s obzirom na reputaciju - itekako je. Da je zaslužio barem malo bolji oproštaj od strane Toro Rossa, odnosno Red Bulla - rekao bih da je. U svakom slučaju, sretno mu u nekoj sjevernoameričkoj seriji (barem ga ja tamo vidim)!

Drago mi je što ćemo vidjeti Lawsona na više utrka. Vidjet ćemo je li zavrijedio to mjesto i hoće li nastaviti u pozitivnom tonu od prošle sezone...
Zadnja izmjena: Osella, dana/u 26.09.2024., 18:34, ukupno mijenjano 1 put.
Lasciatemi guidare...
"By my calculations, we win the championship by 1 point!"

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb
Šteta.
Ali da mi je žao nije. Sam pao, sam se ubio.
Dal mu je dupe zinulo za lovom, ili mu je bilo jasno da bi ga Max nalupao, ne znam, moguće da je oboje pomalo.
Bio je dobar i u Renaultu, ali u McL se već vidjelo.
Ali ako se miče Ricci, mogao bi se i Yuki pozdraviti, i poslati u neke jaslice.

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Love Parade
Kad je otišao iz McL, godinu nakon pojavio se na gridu (sad neznam koja je utrka točno bila) ostalo mi je u sjećanju kako ga kamera snima a on se smijao jer su oba ispala mislim u prvoj kvalifikacijskoj rundi. Smij se sada kad si dobio nogu u dupe. :pivo:
slika
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs

Alonso king
GP3
GP3
Situacija u Mercedesu sve vise mirise na tu iz Red Bulla 2018. Russell impresivan pored Hamiltona kao i Ricciardo protiv Vettela, a onda tim okrece plocu prema tinejdzeru koji ima potencijal postati jedan od najvecih. Ako mali Antonelli bude ono sto se i prica o njemu, Russell ce morat dobro odigrat svoje karte. Zanimljivo, ali Horner ili netko iz Red Bulla je upravo prosli vikend spomenuo tu situaciju s Russellovim ugovorom tako da tko zna kako ce grid izgledat pocetkom 2026. Sto se tice Ricciarda, kad se sve zbroji i oduzme, u danom momentu nije napravio toliko lose poteze u karijeri vec su oni tako ispali kasnije. Odlazak iz Red Bulla je bio logican potez (ako ne 2018. onda definitivno nagodinu), a onda i prijelaz iz Renaulta u Mclaren je jedna od onih ponuda koja se ne odbija. Uz tada sve jace vijesti o Alonsovom povratku pitanje je kako bi izgledala njegova buducnost da nije prihvatio Mclarenovu ponudu. Tamo je 2021. kao i spomenuti Alonso uz Sainza i Vettela ocigledno imao tezak start sezone zbog prilagodbe. Nazalost je on ostao jedini od njih koji je ulaskom u 2022. jos vise potonuo. Ovaj povratak u Red Bull bio je mozda ocajnicki potez da se vrati na staru slavu, ali ono sto je pokazao ove sezone i krajem prosle je zaista slabo u odnosu na ocekivanja koja se od njega ima. Pridodamo li tome i godine, potez tima je opravdan. Nazalost za sve fanove i pratitelje daleko je ovo od oprostajke kakvu zasluzuje jedna takva licnost u sportu. Voljeli ga ili ne, u ovoj novijoj eri je ostavio poprilicno snazan trag pogotovo ako se uzme u obzir da i nema “znacajnijih” uspjeha te da je vecinu karijere vozio u najvecoj dominaciji jednog tima. Red Bull, ako nista, barem je dosljedan svojoj politici. Cak ni jedan Ricciardo nije imun na to. Zapravo je fascinantno kako su dva vozaca, koja su se uslijed prica o Kimijevom odlasku iz Ferrarija povezivala s tim mjestom, imala mozda i najtuznije oprostaje iz sporta. Grosjean s jednom od najgorih nesreca i Ricciardo s ponizenjem od vlastitog tima.

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb
Ja uopšte ne vidim da je Russell impresivan.
Impresivno puca pod pritiskom i krivi druge, to da, ali da je impresivan protiv Hamiltona i nije.
Čak mislim da mu se možda lagano i sprema šut karta, mislim da Max poslije '25 u RB nema šta da traži, a ako se mali Kimi pokaže iole konkurentnim crno se piše Russellu.

Alonso king
GP3
GP3
Iako ima svojih trenutaka, meni je Russell dosta impresivan. Neovisno o mojim misljenjima Hamilton je najuspjesniji svih vremena, a prema mnogima (pogotovo vecini danasnje fan baze) najbolji vozac svih vremena. Doci u njegovu kucu i prve sezone ga pobjediti je, opet kazem po mojem misljenju, toliko velik uspjeh koji je zbog Mercedesovog PR-a ostao totalno nezapazen. Istina je da je prosle godine podbacio u odnosu na 2022. i posteno izgubio u momcadskom duelu (sto vecina dolazi iz njegovih gresaka u Kanadi i Singapuru), ali evo vec ove sezone se vratio u bolju formu. Bodovi iz ove sezone ne govore cijelu pricu pogotovo jer bodovna razlika proizlazi iz Hamiltonove dvije pobjede u kojima Russell niie pokupio niti boda (diskvalifikacija i tehnicki kvar). Imao je tih nekoliko upecatljivih gresaka (gore navedene Kanada i Singapur, ja bih jos rekao Australija ove godine i ponovno Kanada gdje nije maksimizirao rezultat P2), ali sve u svemu statisticki cak dominantan u odnosu na Hamiltona prema podaticima. Trenutno stoji 13-5 u kvalifikacijskom omjeru za Russella te 10-5 u utrkama takoder u njegovu korist. Ja sam prvi koji statistiku ne dozivljava kao glavni pokazatelj i razumijem utjecaje nekih faktora poput motivacije, Hamiltonovog odlaska i slicno, ali kad se sagleda cjelokupna slika s Hamiltonom se nitko u karijeri nije ovako nosio osim mozda Buttona 2011. Daleko od toga da zbog ovoga smatram Russella sampionskim materijalom u ovom trenutku ili vozacem koji je bolji od Hamiltona, no mislim da su njegove performanse daleko podcijenjene zbog blago neugodne osobnosti i Mercedesovog PR-a.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Više bi moglo pod silly season, jel
Čitam tračeve tipa "Perez u penziju - objava na VN Meksika (ok, to mi i pije vode) >>>> Piastri u Red Bull (WTF ???? :shock: :misli: ) >>>> Bortoleto u Mclaren (navodno mu rekli da prekine sve pregovore sa Audijem)"!!
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Izvor svih tih glasina je Joe Saward. Ne znam je li taj lik ikad objavio išta osim izmišljotina i drago mi je da su komentari po postovima s tim glasinama odmah odbacili sve čim su vidjeli njegovo ime.

Osella
GP3
GP3
S nama već: 3 god 3 mj
Navija za: Minardi, Andrea Moda
Mediji su prenijeli tu informaciju kako @croatic kaže od Joea Sawarda, a on u svojim blogovima piše dosta toga, tako da bih uzeo tu vijest s velikom dozom rezerve.

Ima smisla, ali o umirovljenju, odnosno odlasku Pereza iz Red Bulla čitamo/slušamo praktički otkad je došao u momčad. :zubo:
Lasciatemi guidare...
"By my calculations, we win the championship by 1 point!"

Cale od Lewisa
GP3
GP3
S nama već: 5 god
Navija za: Max Verstappen
slikaALONSO: "VERSTAPPEN IS THE BEST DRIVER IN F1 RIGHT NOW"--------------------------------"MAX VERSTAPPEN YOU ARE THE WORLD CHAMPION!!!"#1-#33".
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡