Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Gilles je napisao/la: 01.09.2024., 18:16
F12000 je napisao/la:Jedan od gorih koje imam u sjećanju :thumbs:
Ajmo po pobjedu :mrgreen:
Imaš pivo od mene kad budeš u Beogradu slikaslika

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
Imao sam par proročanskih momenata na ovom forumu, možda sam falio profesiju :mrgreen:

U svakom slučaju hvala za pivu :pivo:
slika

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari
slika

F12000
Formula 1
Formula 1
Evo par informacija o novim licima u Ferrarijevoj garaži, koje se mogu pronaći na internetu:
Scuderia Ferrari HP is pleased to announce it is further strengthening the team with the arrival of Loic Serra and Jerome d’Ambrosio, both coming from the Mercedes AMG F1 team.

Loic Serra takes on the role of Head of Chassis Performance Engineering, reporting to Enrico Cardile, overseeing various areas in Maranello, including Track Engineering, Aero Development, Aero Operations and Vehicle Performance. Loic was born in France in 1972 and has a degree in mechanical engineering after studying in Aix-en-Provence and Paris. After university, he worked for Michelin and then the BMW-Sauber and Mercedes AMG Formula 1 teams. After graduating from university, Serra started his career in motorsport with Michelin, working as a quality engineer in Bad Kreuznach, Germany, before moving to the company's main Research and Development centre in Clermont-Ferrand, France. His department worked on new tyres and suspension concepts allowing Serra to gain a deep understanding in vehicle dynamics and tyre interactions.

In 2002, Serra was given the task to develop a new innovative suspension system for racing cars and other high-performance vehicles. This suspension system was proposed to the Michelin customer teams in Formula One and formed Serra's first encounter with the series. Shortly afterwards, Serra joined the Formula One department at Michelin and remained there until the tyre manufacturer withdrew from the series in 2006.

As Serra wished to stay in Formula One, he joined the BMW Sauber F1 Team to become the Head of Vehicle Performance for the Swiss team. After BMW's withdrawal from Formula One, Serra decided to seek a new challenge so he joined the new Mercedes works team where he has remained ever since. In 2019, Serra was promoted to performance director at Mercedes. His role involves working with tyre, suspension, aerodynamic, and power unit experts to ensure the various characteristics work towards an overall package that is both fast and reliable

Jerome d’Ambrosio joins in the role of Deputy Team Principal, reporting directly to Fred Vasseur. D’Ambrosio is also appointed Head of the Scuderia Ferrari Driver Academy, the Maranello marque’s young driver programme. Jerome was born in Belgium in 1985 and was a professional racing driver up until 2020. His palmares includes a win in GP2, three in Formula E and he also drove in 20 Formula 1 Grands Prix from 2011 to 2012. At Mercedes, he worked alongside Team Principal Toto Wolff and ran the Stuttgart firm’s young driver programme.

Loic Serra and Jerome d’Ambrosio will both start working with Scuderia Ferrari HP on 1st October.
https://twitter.com/FerrariF1FRA/status/1831625301605888216 Sretno!
slika

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
A što se tiče Neweya, sad ide priča da Ferrari nije htio toliko keširat kao Aston Martin, ček samo malo...
Ferrari je Adriana htio već nekoliko puta, ovo je bila idealna prilika, znači daješ tolike novce za 40-godišnjeg Hamiltona (ne podcjenjujem ga) nego jednostavno nije uopće potreban Ferrariju, bar sam ja takog mišljenja, ali garant su mislili da će Hamiltonom privući bez problema Neweya... Zar nije bolje platit više ako treba genijalca, vozačka postava nije bila problem?! Koliko znam HP ugovor je nešto sličan kao Oracle s RB, pare Ferkanu nikad nisu bile problem...
Jednostavno mislim da je Newey odjebao Ferrari i izabrao AM iz više logičnih razloga bez obzira na masnu ponudu...

F12000
Formula 1
Formula 1
Ako Newey napravi novo čudo s Astonom, što nije nemoguće. Imat ćemo se svi kolektivno oko čega gristi.
slika

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Sarma je napisao/la: 05.09.2024., 11:55 A što se tiče Neweya, sad ide priča da Ferrari nije htio toliko keširat kao Aston Martin, ček samo malo...
Ferrari je Adriana htio već nekoliko puta, ovo je bila idealna prilika, znači daješ tolike novce za 40-godišnjeg Hamiltona (ne podcjenjujem ga) nego jednostavno nije uopće potreban Ferrariju, bar sam ja takog mišljenja, ali garant su mislili da će Hamiltonom privući bez problema Neweya... Zar nije bolje platit više ako treba genijalca, vozačka postava nije bila problem?! Koliko znam HP ugovor je nešto sličan kao Oracle s RB, pare Ferkanu nikad nisu bile problem...
Jednostavno mislim da je Newey odjebao Ferrari i izabrao AM iz više logičnih razloga bez obzira na masnu ponudu...

Ta priča mi ne pije vodu, da Ferrari nije htio iskeširati Adriana Neweya!? Ferrariju lova nije frka...... znači o nečemu je drugome riječ - kada ćemo saznati, to...... tko zna? :neznam:
Opet, koliko je lud F1 svijet - ne bi me čudilo da na kraju Adrian Newey potpiše za Ferrari. :neznam:
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
Tako se piše: Ferrari stopped pursuing Adrian Newey because it didn't want to engage in a bidding war with Aston Martin, which is believed to have offered the veteran #F1 designer a contract worth $100mn.

https://www.motorsport.com/f1/news/ferr ... /10651118/

Ako zaista Ferrari nije htio prihvatiti ponudu od Neweya, smijeh...
Napisao sam gore na kraju, tako i mislim... Newey je izabrao AM i to je to...

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Ferrari, KR7
Lako je sad biti pametan. Mozda mu se opet nije dalo iz Engleske, pa se igralo na kartu nemoralne ponude s njegove strane. Ocigledno i je do novaca jer da nije mogao je prihvatiti ponude Mercedesa, McLarena ili Williamsa.

Iceman
Formula 1
Formula 1
Sarma je napisao/la: 05.09.2024., 12:17 Tako se piše: Ferrari stopped pursuing Adrian Newey because it didn't want to engage in a bidding war with Aston Martin, which is believed to have offered the veteran #F1 designer a contract worth $100mn.

https://www.motorsport.com/f1/news/ferr ... /10651118/

Ako zaista Ferrari nije htio prihvatiti ponudu od Neweya, smijeh...
Napisao sam gore na kraju, tako i mislim... Newey je izabrao AM i to je to...
A sto je od toga dvoje prvo? Jer si tu napisao Newezy je prihvatio ponudu AM i tjt. Jel se onda nudio Ferrariju ili AM-u?

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
Kažu da je oko VN Monaka bio stvarno blizu Ferrarija, što je točno pošlo po zlu :neznam:
Razgovarao je sa više momčadi, jasno je bilo da su Ferrari i AM bili favoriti...
Kažem ako je istina da Ferrari nije htio prihvatiti njegove uvjete da mi je to smiješno, žalosno...
Ovo drugo je moje mišljenje da je prihvatio otići u AM iz čitaj gore više logičnih razloga, jedno si i sam naveo - ostanak u Engleskoj...

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
EDIT: Moguće da je pošlo po zlu jer nije htio bit tehnički direktor (mora radit iz dana u dan) nego super konzultant kao što će bit u AM, jer će TD bit Cardile, a Ferrari ga za to nije htio masno platit...

Alonso king
GP3
GP3
S nama već: 9 god 6 mj
Navija za: Fernando Alonso
Nevjerojatan broj ljudi (vecinom profila modernog prosjecnog pratitelja F1) poistovjecuje Neweyev transfer u Aston Martin s onim nogometasima koji su otisli igrati nogomet u Saudijsku Arabiju.

Donekle mogu shvatiti osobu poput Windsora koji je svojevremeno direktno bio povezan s Ferrarijem i Williamsom u sportu ili navijace spomenuta dva tima (i Hamiltona) koji su ostali kratki za najvece ime aerodinamike vjerojatno u povijesti sporta, ali izraziti gadenje i razocarenje jer se misli da je ovdje rijec samo o novcu je nista drugo no navijacka pristranost ili neupucenost u cjelokupnu situaciju.

Dobro je poznata reputacija obitelji Stroll u ovom sportu i mada ce mali broj ljudi to prihvatiti mislim da je i dalje ta gotovo mrznja potaknuta medijskim pritiskom i razlozima bez kvalitetnog uporista. Ferrari je ocito negdje u procesu izgubio od Aston Martina, ali malotko bi realno priznao kako je Aston Martin daleko logicniji potez za Neweya od Ferrarija.

Cak i ako zanemarimo prosle suradnje Neweya i Aston Martina (sto privatno, sto s Red Bullom) i dalje je toliko cvrstih razloga koji opravdavaju njegov dolazak da vjerujem kako uopce ne bi trebao biti cudan transfer.

Veliki povijesni britanski brand koji ima priliku ispisati povijest u F1. Relativno cvrsto vodstvo s financijama koje je omogucilo najvece i najmodernije postrojenje od svih timova ikada u ovom sportu. Vlastiti zracni tunel (ponavljam najmoderniji) i negdje sam cak procitao 200%-tno povecanje u ljudstvu. Ako vec to nije dovoljno onda je vrijeme za daljnje razloge. Status tvornicke momcadi s Hondom (s kojom je Newey osvojio naslove i vec suradivao) u nadolazecim regulacijama. Potpisivanje velikog broja visokokvalitetnih ljudi poput Cardillea i Cowella koji nisu anonimusi ovog sporta i osiguran Aramco kao naslovni sponzor te dobavljac goriva u regulacijama gdje bi gorivo moglo biti od presudne vaznosti za performanse. Kao slag na tortu, za taj tim vozi jedan od najboljih vozaca svih vremena - dvostruki svjetski prvak Fernando Alonso, a po njegovom odlasku iz sporta vec sada se radi na dovodenju novog svjetskog prvaka.

Ferrari s druge strane ima takoder jednog od najboljih vozaca, financije, kvalitetno ljudstvo i nenadmasivu emociju najmnogobrojnijih navijaca te povijest branda, ali isto tako svoja postrojenja imaju nekoliko tisuca kilometara dalje u Italiji, ljude s kojima Newey nije nikada suradivao te poslovnu strukturu koja svoje korijene seze iz davnih vremena te ne dopusta prevelike ovlasti pojedincima poput Neweya. Mislim da Ferrari bez Neweya moze kao i svih godina do sad i da je u jednom trenutku tako i odluceno. To naravno ne znaci da po isteku ove 4 godine Newey nece ispuniti i taj posljednji “quest” u sportu, pogotovo ako stvari u Astonu ne budu isle po planu.

Bio bi povijesni dan neovisno o tome za koju od ove dvije momcadi (ili 3 s Williamsom) je Newey potpisao. Navijacki i emotivno bi dozivljaj bio puno jaci da je to bio Ferrari, no ovako je mozda puno logicnije. Praviti se da je potpis za Aston Martin prodaja svojeg legacya za novac je potpuno pogresan pristup. Kladim se da je potpisao za Williams kako ovih prica ne bi uopce bilo, a po cemu se to Williams u rukama amerikanaca razlikuje od jednog Aston Martina? Fokus na prezimenu Stroll je toliko velik da se zmiri na svemu dobrom napravljenom, a osuduje samo sto i dalje (doduse stvarno bez dostatnih performansi) Lance vozi u sportu.

Iceman
Formula 1
Formula 1
Sarma je napisao/la: 05.09.2024., 13:35 Kažu da je oko VN Monaka bio stvarno blizu Ferrarija, što je točno pošlo po zlu :neznam:
Razgovarao je sa više momčadi, jasno je bilo da su Ferrari i AM bili favoriti...
Kažem ako je istina da Ferrari nije htio prihvatiti njegove uvjete da mi je to smiješno, žalosno...
Ovo drugo je moje mišljenje da je prihvatio otići u AM iz čitaj gore više logičnih razloga, jedno si i sam naveo - ostanak u Engleskoj...
Ali prihvacanje njegovih uvjeta od strane Ferrarija je tako irelevantno, ako idemo od prve tocke a to je da je covjek odlucio ostati zivjeti u UK. Tu sva prica zavrsava. Tako je nebitno onda jel Ferrari prihvatio ili nije njegove zahtjeve.

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
Iceman je napisao/la: 05.09.2024., 14:44
Sarma je napisao/la: 05.09.2024., 13:35 Kažu da je oko VN Monaka bio stvarno blizu Ferrarija, što je točno pošlo po zlu :neznam:
Ali prihvacanje njegovih uvjeta od strane Ferrarija je tako irelevantno, ako idemo od prve tocke a to je da je covjek odlucio ostati zivjeti u UK. Tu sva prica zavrsava. Tako je nebitno onda jel Ferrari prihvatio ili nije njegove zahtjeve.
Kakve prve točke, čovik je pregovarao s Ferrarijem u svibnju, kad su pregovori propali okrenuo se ponudi Aston Martina, kasnije posjetio njihovu novu tvornicu itd...

Iceman
Formula 1
Formula 1
Sarma je napisao/la: 05.09.2024., 14:58
Iceman je napisao/la: 05.09.2024., 14:44
Kakve prve točke, čovik je pregovarao s Ferrarijem u svibnju, kad su pregovori propali okrenuo se ponudi Aston Martina, kasnije posjetio njihovu novu tvornicu itd...
Ma poanta mojeg komentara je da unatoc pregovorima ili sto god to bilo, mozda se covjek nije bio spreman seliti u Italiju, ali uz nemoralnu ponudu i to bi bila opcija. Ovako ti dođe Stroll obeca ti brda i doline, ma sto god zelis i nekako sve ima smisla. Pregovori, razgovori su samo to. Cujes sto druga strana ima za ponuditi i to je to. Pa Newey je pozeljna udavača i kad imas 5-6 momcadi koje te zele stvari izlaze iz okvira: eh pa mi smo Ferrari. Mozemo mi sad ovdje razglabati pa trebali su mu dati sve sto zeli, ali mozda ni to ne bi bila garancija prelaska u Ferrari. Mozda bi Aston Martin bez problema poklopio Ferrarijevu ponudu i sto onda? Da li itko ovdje moze tvrditi da bi Newey tada presao u Ferrari?

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Ferrari je bio samo bargaining chip :prcnjau:
Fino Alla Fine

Iceman
Formula 1
Formula 1
CrashOverride je napisao/la: 05.09.2024., 15:43 Ferrari je bio samo bargaining chip :prcnjau:
Pa to je poanta mog komentara. Da je bilo samo do cinjenice da ce napokon raditi u Ferrariju i surađivati sa Hamiltonom onda bi i presao u Ferrari. Mozemo i na taj nacin razgovarati. 😁

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
Sjetimo se i onih riječi Vigne, da se boji da Newey ne bi dobio previše moći unutar organizacije da ne poremete kao ravnotežu unutar tvrtke lol

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
CrashOverride je napisao/la: 05.09.2024., 15:43 Ferrari je bio samo bargaining chip :prcnjau:
Izgleda :chill:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Iceman
Formula 1
Formula 1
@Alonso king > bez uvrede, ali sada sam si dao malo truda procitati taj tvoj haiku pjesmuljak o Aston Martinu i Lawrence Strollu. Da nije komedija bila bi tragedija. Gledas stvari kroz ruzicaste naocale, naravno cisto zato sto Mr. 120% vozi za ni manje ni vise AM.
Ta faza kada sam i ja gledao stvari kroz crvene naocale je davno prosla. U mom slucaju prije cca 10 godina, a u realnosti tamo negdje prije nego je Bernie Ecclestone preuzeo F1, a onda se sve potenciralo kada je Liberty Media preuzela tu istu.
Newey ima dovoljno novaca za nekoliko narastaja, no svejedno je prihvatio najvisu ponudu. Ovdje pola vas gleda situaciju kroz nekakve emocije i feelinge i ovo i ono, ali taj covjek nije od jucer i znao je dobro sto radi. Sto je sasvim legitimno i ja ga ne ocrnjujem niti manje cijenim, samo mi je glupo pricati o tunelima, inzinjerima i dobavljacima i tvornici i ko zna cemu. Covjek je dobio najvisu i najvecu ponudu i prihvatio. Sve 5 idemo dalje.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡