Mercedes
- LH44
- Formula 1
- S nama već: 6 god 7 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Ali osvojili s čovjekom sve živo i oborili sve moguće rekorde kao tandem konstruktor-vozač, ključni vozač zadnjih 10 godina i čovjek koji je cijelu karijeru vezan za brend Mercedes-Benz još od nižih kategorija i ne žele da im on bude ambasador, pa koja budaletina je ovo odbila, zamisli koje nepoštovanje legende sporta, još dodaj na to ostale projekte koje Hamilton ima, a koje također nisu podržali pa jbte oni su ga maltene' otjerali iz ekipe ko kera, još ako se zakačio s nekim bitnim u Mercedesu zbog ovoga mogla bi ovo biti sezona Hamiltona protiv sopstvene ekipe.
Sent from my Redmi Note 11 Pro using Tapatalk

- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 11 mj
- Navija za: Ferrari
Treba cekat knjigu da vidimo sta je bilo
O postovanju ne bi na taj nacin, it's a 2 way street.
Bilo je tih glasina da se Ferkan interesira al to je sve bilo onako, novinarski, silly season, bla bla.
Sad kad se stvarno dogodilo, ne znam iskreno ni kako reagirat, sta mislit, koji je drive iza svega, sta se sprema...
Ovo ce se protegnut kroz cijelu sezonu i vjerujem da ce to bit veca prica nego cijela 2024 sezona sto mi nije bas drago.

O postovanju ne bi na taj nacin, it's a 2 way street.
Bilo je tih glasina da se Ferkan interesira al to je sve bilo onako, novinarski, silly season, bla bla.
Sad kad se stvarno dogodilo, ne znam iskreno ni kako reagirat, sta mislit, koji je drive iza svega, sta se sprema...
Ovo ce se protegnut kroz cijelu sezonu i vjerujem da ce to bit veca prica nego cijela 2024 sezona sto mi nije bas drago.
Fino Alla Fine
- Tudum
- Formula 4
- S nama već: 4 god 3 mj
- Navija za: Sainz
Meni djeluje kao da je Toto pogubio sve konce.
Izgubiti Lewisa na ovakav način, a ne imati nikakav backup plan... Nevjerojatno za ekipu koja je bila sinonim za nepogrešivost prije par sezona.
Mislim da je nešto trulo tamo.
Ne bi Lewis tek tako otišao.
Izgubiti Lewisa na ovakav način, a ne imati nikakav backup plan... Nevjerojatno za ekipu koja je bila sinonim za nepogrešivost prije par sezona.
Mislim da je nešto trulo tamo.
Ne bi Lewis tek tako otišao.
-
Realista
- Karting
- S nama već: 6 god 6 mj
- Navija za: AlonsoForever
Ferrari je veci od F1. Hamilton je samo dodatak, nemoj davat previse vaznosti nego sto je. Kad ode Hamilton, F1 ce opstat sasvim dobro, ako ode Ferrari, pisi kuci propalo.LH44 je napisao/la: 03.02.2024., 20:08 Jbga, Lewis i Ferrari su veći od F1, još sad kad su se sastavili normalno da će zasjenit sport
- pigmalion
- Formula 1
- S nama već: 9 god 2 mj
- Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Istog sam mišljenja. Ne bi to bila ista F1, ali bi preživjela bez Ferrarija.zelot je napisao/la: 03.02.2024., 21:35 F1 bi prezivjela odlazak ferraria. Bilo bi zajebano, otpalo bi hrpu fanova ali islo bi dalje. Nove generacije ionako podjeljeno nvijaju za merc, rbr, mclaren, ferr... otpala bi vecinom stara garda.
Stara garda bi "ostala" u svom vremenu.
To je, kao što ja i dan-danas "osjećam" i sjećam se Lotusa, Brabhama, Tyrrella i ostalih.
Nova garda nema tog osjećaja gledanja uživo Lotusa, Brabhama, Tyrrella i ostalih. Ali ima mladih koji žele....... mogu naučiti, zavoliti povijest F1 - pa počnu razumjeti F1.
Tako bi bilo i sa Ferrarijem. Ostao bi u individualnom sjećanju. Kolektivno sjećanje, isto tako, ali bitnije je individualno sjećanje.

......ne mogu, ali hoću......
.....biti po svome,.....
Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

- pigmalion
- Formula 1
- S nama već: 9 god 2 mj
- Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Lewis Hamiton je samo mala puzlica u velikom mozaiku Ferrarija.Realista je napisao/la: 03.02.2024., 21:19Ferrari je veci od F1. Hamilton je samo dodatak, nemoj davat previse vaznosti nego sto je. Kad ode Hamilton, F1 ce opstat sasvim dobro, ako ode Ferrari, pisi kuci propalo.LH44 je napisao/la: 03.02.2024., 20:08 Jbga, Lewis i Ferrari su veći od F1, još sad kad su se sastavili normalno da će zasjenit sport
......ne mogu, ali hoću......
.....biti po svome,.....

- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 11 mj
Naravno da bi. Prezivio je i WRC odlazak velikih imena

Nigdje to ne vodi. Svi su tu dok ima para.
Fino Alla Fine
-
wapi Verified
- GP3
- S nama već: 8 god 2 mj
Nije WRC ta klasa legendarnosti. WRC nema ništa slično Ferrariju, Williamsu i McLarenu.CrashOverride je napisao/la: 04.02.2024., 11:10Naravno da bi. Prezivio je i WRC odlazak velikih imena![]()
- Iceman
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Ferrari, KR7
Je je prezivio je, samo se koprca u blatu.CrashOverride je napisao/la: 04.02.2024., 11:10Naravno da bi. Prezivio je i WRC odlazak velikih imena![]()
Koliko su Ferrari-Hamilton ukrali show u posljednjih par dana da se RB od očaja sjetio Vettela da postoji i svakih 2 sata objavljivao pobjednicke fotke stare 10+godina. Naravno da bi F1 prezivjela, ali ostala bi bez velikog broja navijaca da Ferrari napusti show
- Sarma Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 2 mj
Čuj RB očajan, kakve oni veze imaju s Lewisom i Ferrarijem, mogu objavljivati šta hoće kao i svi drugi, nisu taj dan predstavili "RB20" pa da su im ukrali nekakav show....
Jedini koje očajan je Ferrari i to više od 15 godina... RB će pričati na stazi, a Ferrari ako se ne bude borio za pobjede će pričati kako su doveli 40-godišnjaka, do prije par dana je bio projekt Leclerc... Smijeh
Jedini koje očajan je Ferrari i to više od 15 godina... RB će pričati na stazi, a Ferrari ako se ne bude borio za pobjede će pričati kako su doveli 40-godišnjaka, do prije par dana je bio projekt Leclerc... Smijeh
- Cale od Lewisa
- GP3
- S nama već: 5 god
- Navija za: Max Verstappen
Ma kakav Leclerc vec je i pticama na grani jasno da nije top razina.Vodi 2-1 u sezonama Sainza i cak bi bilo 2-1 za Sainza da nije šahtu pokupio tolko o cuvenom "projekt Leclercu".Ima da ga Hamilton rastavi na proste faktore..Sarma je napisao/la: 05.02.2024., 07:32 Čuj RB očajan, kakve oni veze imaju s Lewisom i Ferrarijem, mogu objavljivati šta hoće kao i svi drugi, nisu taj dan predstavili "RB20" pa da su im ukrali nekakav show....

-
Har Kl
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Mercedes
Oko ove uloge ambasadora nisu se izjasnili ni Mercedes ni Hamilton. Mislim meni to glupo izgleda i mislim da je ćorak. Nemam pojma koliko košta taj ambasadorski ugovor, ali nije sigurno više od par miliona godišnje (ako je i toliko). To je kikiriki koji Meredes plaća svim svojim vozačima.LH44 je napisao/la: 03.02.2024., 19:59 Ali osvojili s čovjekom sve živo i oborili sve moguće rekorde kao tandem konstruktor-vozač, ključni vozač zadnjih 10 godina i čovjek koji je cijelu karijeru vezan za brend Mercedes-Benz još od nižih kategorija i ne žele da im on bude ambasador, pa koja budaletina je ovo odbila, zamisli koje nepoštovanje legende sporta, još dodaj na to ostale projekte koje Hamilton ima, a koje također nisu podržali pa jbte oni su ga maltene' otjerali iz ekipe ko kera, još ako se zakačio s nekim bitnim u Mercedesu zbog ovoga mogla bi ovo biti sezona Hamiltona protiv sopstvene ekipe.
Taj dio da se zakačio sa nekim iz Mercedesa mi također ne ide ... Mislim njegova komunikacija ide do Wolffa, nema on šta raspravljati ... Ali evidentno je da se nešto desilo u pola godine ... Možda je on tražio nešto što ne može dobiti, a možda se i Mercedes predomislio pa mu uskratio ono što mu je nekad obećao. Ne znam, kao što kaže @Crash, vjerovatno će se otkriti u "knjizi".
Što se tiče propadanja, mislim da se neki previše zanose sa istorijom. Naravno da bi bio veliki udarac na F1, ukoliko bi Ferrari otišao, ali daleko od toga da bi F1 propala. Više sam nekako mišljenja da bi Ferarri s tom odlukom više naštetio sebi, kad bi ostali bez F1 DNA. Što se tiče WRC, nije on bio ni prije bio ekskluzivan sport, a nije ni kasnije. Nije ni bitno, bitno je da je opstao i da frcera sasvim ok.
Molim navijače Ferrarija i RB-a. da prepucavanje ko je očajan, prebace u svoje teme.
- Cale od Lewisa
- GP3
Ovo nije tocno.Har Kl je napisao/la: 05.02.2024., 10:03Oko ove uloge ambasadora nisu se izjasnili ni Mercedes ni Hamilton. Mislim meni to glupo izgleda i mislim da je ćorak. Nemam pojma koliko košta taj ambasadorski ugovor, ali nije sigurno više od par miliona godišnje (ako je i toliko). To je kikiriki koji Meredes plaća svim svojim vozačima.LH44 je napisao/la: 03.02.2024., 19:59 Ali osvojili s čovjekom sve živo i oborili sve moguće rekorde kao tandem konstruktor-vozač, ključni vozač zadnjih 10 godina i čovjek koji je cijelu karijeru vezan za brend Mercedes-Benz još od nižih kategorija i ne žele da im on bude ambasador, pa koja budaletina je ovo odbila, zamisli koje nepoštovanje legende sporta, još dodaj na to ostale projekte koje Hamilton ima, a koje također nisu podržali pa jbte oni su ga maltene' otjerali iz ekipe ko kera, još ako se zakačio s nekim bitnim u Mercedesu zbog ovoga mogla bi ovo biti sezona Hamiltona protiv sopstvene ekipe.
Taj dio da se zakačio sa nekim iz Mercedesa mi također ne ide ... Mislim njegova komunikacija ide do Wolffa, nema on šta raspravljati ... Ali evidentno je da se nešto desilo u pola godine ... Možda je on tražio nešto što ne može dobiti, a možda se i Mercedes predomislio pa mu uskratio ono što mu je nekad obećao. Ne znam, kao što kaže @Crash, vjerovatno će se otkriti u "knjizi".
Što se tiče propadanja, mislim da se neki previše zanose sa istorijom. Naravno da bi bio veliki udarac na F1, ukoliko bi Ferrari otišao, ali daleko od toga da bi F1 propala. Više sam nekako mišljenja da bi Ferarri s tom odlukom više naštetio sebi, kad bi ostali bez F1 DNA. Što se tiče WRC, nije on bio ni prije bio ekskluzivan sport, a nije ni kasnije. Nije ni bitno, bitno je da je opstao i da frcera sasvim ok.
Molim navijače Ferrarija i RB-a. da prepucavanje ko je očajan, prebace u svoje teme.
Another part of the agreement is the promise of a joint investment fund with around €250 million via the Exor family business which would invest in Hamilton’s charitable projects.

-
Har Kl
- Formula 1
Problem sa čitanjem (mojim ili tvojim)? Kakve veze ima Mercedesov ambasadorski ugovor, sa Ferrarijevim ulaganjem?Cale od Lewisa je napisao/la: 05.02.2024., 10:50Ovo nije tocno.Har Kl je napisao/la: 05.02.2024., 10:03Oko ove uloge ambasadora nisu se izjasnili ni Mercedes ni Hamilton. Mislim meni to glupo izgleda i mislim da je ćorak. Nemam pojma koliko košta taj ambasadorski ugovor, ali nije sigurno više od par miliona godišnje (ako je i toliko). To je kikiriki koji Meredes plaća svim svojim vozačima.LH44 je napisao/la: 03.02.2024., 19:59 Ali osvojili s čovjekom sve živo i oborili sve moguće rekorde kao tandem konstruktor-vozač, ključni vozač zadnjih 10 godina i čovjek koji je cijelu karijeru vezan za brend Mercedes-Benz još od nižih kategorija i ne žele da im on bude ambasador, pa koja budaletina je ovo odbila, zamisli koje nepoštovanje legende sporta, još dodaj na to ostale projekte koje Hamilton ima, a koje također nisu podržali pa jbte oni su ga maltene' otjerali iz ekipe ko kera, još ako se zakačio s nekim bitnim u Mercedesu zbog ovoga mogla bi ovo biti sezona Hamiltona protiv sopstvene ekipe.
Molim navijače Ferrarija i RB-a. da prepucavanje ko je očajan, prebace u svoje teme.Another part of the agreement is the promise of a joint investment fund with around €250 million via the Exor family business which would invest in Hamilton’s charitable projects.
- Cale od Lewisa
- GP3
Pa ulazu u Hamiltonove projekte kao buduceg ambasadora sta je tu nejasno.Ti si rekao da je to par milionceka a pa nije bas.

-
Har Kl
- Formula 1
Znači tvojim ipak.Cale od Lewisa je napisao/la: 05.02.2024., 11:52 Pa ulazu u Hamiltonove projekte kao buduceg ambasadora sta je tu nejasno.Ti si rekao da je to par milionceka a pa nije bas.
Ne, ja sam rekao:
To što Ferrari ulaže zajedno sa Hamiltonom u neke druge projekte, to nema veze sa ambasadorskim ugovorom koji Mercedes ima ili je imao sa skoro svim svojim bivšim vozačima. Obaveze tog ugovora su većinom bile protokolarne. Sem toga i Mercedes je imao zajednička ulaganja sa Hamiltonom u STEM akademiju.Nemam pojma koliko košta taj ambasadorski ugovor, ali nije sigurno više od par miliona godišnje (ako je i toliko)
Što se tiče ulaganja, ako je to bio kamen spoticanja, onda bi to spadalo u moju drugu rečenicu:
Možda je on tražio nešto što ne može dobiti, a možda se i Mercedes predomislio pa mu uskratio ono što mu je nekad obećao.
- Iceman
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Ferrari, KR7