Rukomet

Košarka, zimski sportovi, borilački sportovi, tenis, šah, američki sportovi...

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
Stvarno ne pratim od rukometa ništa osim u ovo vrijeme svake godine, ali ovako čudan turnir jedne reprezentacije dugo nisam vidio. Od senzacionalne pobjede nad Španjolskom, do toga da golmani brane sve živo te da u to isto vrijeme ne zabijamo preko 5 minuta. Sada me nebi čudilo da do kraja turnira odnesu sve pobjede :zubo:

Vidim dva problema u igračima:
1. definitivno imaju problema sa euforijom i emocijama.
2. mnogi nemaju iskustva, barem mi tako igrom djeluju.

Španjolska je super primjer kako igraju bez grča , a čim je krenulo neočekivano mučenje sa Austrijom odmah su psihološki potonuli. .

Vidim ih i dalje bez obzira na sve kao jednu od najvećih reprezentacija po potencijalu. Nadam se da će Perkovac iz ovoga također izvući par pouka i dovesti te dečke na daleko bolju razinu. Mislim da se svi možemo složiti da je situacija ipak bolja nego pod bivšim izbornikom Horvatom. Perkovac mi djeluje kao čovjek koji je iskren i svjestan svojih i njihovih pogrešaka pa bi to trebalo voditi na bolje.
slika

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Kod rukometa najveci problem je sudjenje.

Jednostavno svaki ali bas svaki put se prica o njima, tko god da igra. eno neki dan francuzu dali dvije minute iskljucenje i nasem takodjer jer je kao glumio. pa ako je glumio, sto francuzu 2 minute? to su prevelike greske!

Za pocetak uveo bih takodjer vremensko ogranicenje za napad ili potpuno ukinuo pa neka napad traje i 10 minuta ali nikako da sudci procjenjuju i nekada bude i po 20 sekundi razlike izmedju dva pasivna napada a i 5 sekundi je previse.

Tudum
Formula 4
Formula 4
S nama već: 4 god 3 mj
Navija za: Sainz
zelot je napisao/la: 22.01.2024., 11:32 Kod rukometa najveci problem je sudjenje.

Jednostavno svaki ali bas svaki put se prica o njima, tko god da igra. eno neki dan francuzu dali dvije minute iskljucenje i nasem takodjer jer je kao glumio. pa ako je glumio, sto francuzu 2 minute? to su prevelike greske!

Za pocetak uveo bih takodjer vremensko ogranicenje za napad ili potpuno ukinuo pa neka napad traje i 10 minuta ali nikako da sudci procjenjuju i nekada bude i po 20 sekundi razlike izmedju dva pasivna napada a i 5 sekundi je previse.
O suđenju i ograničenju napada se priča otkad znam za sebe, a ne poduzim se ništa.

Rukomet je valjda jedini sport u kojem domaćim uvijek dogura barem do polufinala. Lakrdija

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Ulaz u utakmicu dobar. Plus 2 poluvrijeme i onda potop u kratkom vremenu.
Ovo već postaje njihov stil igre. :zubo:
slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
zelot je napisao/la: 22.01.2024., 11:32 Kod rukometa najveci problem je sudjenje.

Skroz ok odluka sudaca je to bila. Faul za iskljucenje a rukomet ne zeli stopama glumaca iz nogometa pa se na osnovu snimke kaznjavaju prenaglasavanja kontakta sto mi je skroz pozitivno.

Ogranicavanje napada u rukometu zahtjeva dosta preinaka. Nije to samo klepit sat i igrajte.
Treba to uvest u sport sa jos nekoliko dodatnih pravila jer onda sitnim faulima opstruiras igru bez sankcija.

O sucima se prica kada ostete nase ili barem tako mislimo i bas nikad kada je obratno.

Tvrdnja @Tuduma o 1/2 finalima nije tocna.
Fino Alla Fine

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
senna66 je napisao/la: 22.01.2024., 17:05 Ulaz u utakmicu dobar. Plus 2 poluvrijeme i onda potop u kratkom vremenu.
Ovo već postaje njihov stil igre. :zubo:
Nema tu jos momcadi. Meni na to ukazuja ta neka bzvz iskljucenja, nepotrebna, faul kad je sve gotovo, kad se ne moze nista napravit. To decki u momcadi ne rade jedni drugima, ostavljas ekipu na cjedilu zbog svoje frustracije.

Malo sam razocaran, ne toliko rezultatom jer su tekme protiv Francuske, Njemacke, Islanda, Danske i takvih uglavnom na dva tri gola na kraju i to uvijek moze otic u oba smjera ali toliko bezveznih napada, predaje lopte suparnicima u ruke, tehnickih pogresaka ....Previse. Ili ja skroz slabo pamtim ili se nije bas tako dogadjalo.

Ima vremena za ove momke, prvenstvo je svake godine (previse za mene, trebalo bi svake druge ali eto)

Injedan fun fact. Sljedece godine ae igra u Norveskoj, Danskoj i Hrvatskoj. Skroz logicno za podjelit organizaciju.
Fino Alla Fine

zelot
Formula 1
Formula 1
CrashOverride je napisao/la: 22.01.2024., 19:55

Skroz ok odluka sudaca je to bila. Faul za iskljucenje a rukomet ne zeli stopama glumaca iz nogometa pa se na osnovu snimke kaznjavaju prenaglasavanja kontakta sto mi je skroz pozitivno.
Ne bih se slozio. Covjek je dobio 2 minute opravdano i tu po meni nema govora o nekom glumljenju. Kao sudac zna koliko je bolilo kad ga je 100 kilas "malo zakacio".

Simuliranje itekako treba kaznjavati rigorozno ali ovdje je bio prekrsaj i po meni nema govora o nekom pretjerivanju. Samo jedan je trebao dobiti iskljucenje, pa tko god bio.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
@zelot
Totalno si falio. Nije bilo nikakvog kacenja ni sudara pa da sudac procjeni koliko nekoga nesto boli.
Nas igrac je povucen s ledja i to je 2 minute.
Nas igrac je takodjer dodao previse teatralnosti sto se Norvezanima nije svidjelo i dobio je dvije minute. Totalno ok i unutar pravila. Mogao je nesudit ali je sudio i mislim da je odluka uredna.
Nije nitko procjenio koliko nekoga nesto boli nego je sudac jednostavno procjenio da je obzirom na faul, reakcija protivnika bila sasvim nepotrebna i nesportska.
Nacinovica umjesto da se brani treba ga pokuditi jer se nije ponio sportski sto god netko mislio.

Francuzi skoro uvijek imaju naklonost u tim nekim sitnim detaljima i to je tako sa svakom jakom repkom.

Sto vise bude ovakvih rjesenja bit ce manje pokusaja prevare.

Nismo izgubili tu utakmicu zbog sudaca.
Fino Alla Fine

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
CrashOverride je napisao/la: 23.01.2024., 11:33 @zelot
Totalno si falio. Nije bilo nikakvog kacenja ni sudara pa da sudac procjeni koliko nekoga nesto boli.
Nas igrac je povucen s ledja i to je 2 minute.
Nas igrac je takodjer dodao previse teatralnosti sto se Norvezanima nije svidjelo i dobio je dvije minute. Totalno ok i unutar pravila. Mogao je nesudit ali je sudio i mislim da je odluka uredna.
Nije nitko procjenio koliko nekoga nesto boli nego je sudac jednostavno procjenio da je obzirom na faul, reakcija protivnika bila sasvim nepotrebna i nesportska.
Nacinovica umjesto da se brani treba ga pokuditi jer se nije ponio sportski sto god netko mislio.

Francuzi skoro uvijek imaju naklonost u tim nekim sitnim detaljima i to je tako sa svakom jakom repkom.

Sto vise bude ovakvih rjesenja bit ce manje pokusaja prevare.

Nismo izgubili tu utakmicu zbog sudaca.
Meni je i dalje nevjerovatno da sudija svira dvije minuta zbog simuliranja, nakon što je svirao faul za dvije minute.
Logika mi govori da bi se stvar trebala postaviti na jednostavan izbor ili je faul ili je simuliranje.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Meni je to ok.
Kaznjava se teatralnost kod jednog obicnog drzanja.
Nije bio nikakav udarac, opasan start ili nesto.
Fino Alla Fine

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kako su se Francuzi izvukli uz pomoć sudaca :rofl:

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Mr.Spaceguy je napisao/la: 26.01.2024., 20:18 Kako su se Francuzi izvukli uz pomoć sudaca :rofl:
Nevjerovatan povratak Svedske ali nazalost nedovoljno.
Suci glavne zvijezde

Danci izgleda lome domacina u nastavku
Fino Alla Fine

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Nevjerojatno da nisu niti gledali na VAR taj sut Francuza.
Jest da je na prvu izgledalo atraktivno , neviđeno , povijesno. Ali kad se bolje zagleda je apsolutno jasno da je neregularno.
slikaslika slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Pocelo jos jedno prvenstvo. Nije mi napet ovaj prvi krug. Previse pucackih treninga ekipa.
Sustav mi je i dalje bzvz
Fino Alla Fine

zelot
Formula 1
Formula 1
Nesto malo ce se pogledati rukomet ali volja za njim opada iz godine u godinu...

Jednostavno, suci imaju prevelik utjecaj na utakmice i 5x su nedosljedniji nego oni u F1.

Poludim kada i 10 sekundi identicnu stvar presude drugacije, probijanje pa na drugoj strani 7m za identicno...

I masu drugh stvari...

Iako smo domacini, ne vjerujem u neki poseban uspjeh ali eto ipak se nadam barem zbog tih rukometasa koji igraju vrlo opak i opasan i teza sport a placeni kikiriki...

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
U prvom krugu nema se sta gledat osim nasih.. Uglavnom napucavanja.. Kasnije ce bit dvoboja koje cu svakako popratit..
Naboja nema toliko premda je bilo dobro u Areni neki dan ali poprilicno lagana tekma za nase..
Fino Alla Fine

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Ceska dvije utakmice i dva remija. Zabili golova kao nasi u prvoj tekmi.
Fino Alla Fine

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Ostadose nasi i bez Cindrica 🫣
Duvnjaka bi jos i prebolio sto se igre tice, sad jos i Cindra... Steta
Fino Alla Fine

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Odličan ovaj Egipat.
slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Skroz ozbiljna repka. Izvana su bas nezgodni. Napeto, sto je falilo do sad.
Samo da se jos malo smire nasi. Bzvz greske
Fino Alla Fine
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡