VN Katara 06.-08.10.2023

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Ferrari
slika

slika

slika

Max Verstappen ocekuje potvrdu svog treceg naslova pod reflektorima Lusaila u subotu ili nedjelju. Nema previse permutacija i vjerujem da ce bi Max uzeo naslov da ne nastupi ni u sprintu ni u utrci.
Checo treba uzeti 32 boda vise od Maxa ovaj vikend a to ne moze ni bez Maxa na stazi :zubo:

Jos jedan sprint vikend pred nama. Samo jedna utrka na ovoj stazi do sada tako da ekipe jos uce gdje, sta i kako na ovoj stazi koja se previse i ne koristi pa bi utjecaj track evolutiona mogao biti znacajan.

Staza nema nekih velikih zona kocenja i najveca prilika za pretjecanja se nalazi na kraju startno/ciljnog pravca.

Ocekuju se znacajne razlike u ponasanju bolida i guma na popodnevnim vrucinama u odnosu na vecernji termin kada je sprint i glavna utrka.

2021 su rubnjaci bili problem za gume a Pirelli ove godine ocekuje manje istih zbog novih i cvrscih guma.

Sezona je odlicna ako ne gledamo borbu za naslov koje nema. Iza Verstappena se odvija drama iz vikenda u vikend i uvijek imamo upitnik iznad glave koja ekipa ce biti prva na 30 sekundi iza Red Bulla.

Mozemo ocekivati jos jedan okrsaj dvojca iz Mercedesa a ne vjerujem da ce biti mirno ni u garazi Ferrarija i McLarena.
Ekipno Ferrari ganja Mercedes dok McLaren lovi Aston Martin.

slika
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
CrashOverride je napisao/la: 05.10.2023., 15:45 Da li netko radi temu ? Ako ne, mogu ja na brzinu nesto sklepat.. Pada snijeg, vidljivost 50 metara, nemam pametnijeg posla nakon rucka .

Slobodno, četvrtak je. :mrgreen:

Ja nit' sam imao vremena, nit' mi se otvaraju teme za ove novopečene staze (Jeddah, Miami, Lusail....., naravno ni za Singapur :chill: ).

Hvala na otvaranju! :pivo:

PS. Slijedeći put napiši u temu "GP uvodne teme". :shush: :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

jenson
Formula 4
Formula 4
S nama već: 8 god 10 mj
Navija za: Alpine, Gasly
Hvala @Crash :pivo:
Meni je sasvim dobra staza, jedna od boljih od ovih novijih

Alonso king
GP3
GP3
S nama već: 9 god 6 mj
Navija za: Fernando Alonso
Iskreno, meni osobno jako zanimljiva i interesantna staza koju sam s veseljem docekao i 2021. Zbog statusa dugogodisnje MotoGP utrke i trkaceg (a ne ulicnog/modernog) dizajna ocekivao sam koliko toliko ljepsu utrku za gledat s obzirom da je 2021. i dalje bila dio stare generacije bolida koji su imali enormne razmake u brzini izmedu timova. Na kraju, utrka ispala fantasticna - kaos s gumama, relativno dosta pretjecanja i zanimljivih borbi, a kao slag na tortu i Alonsovo postolje nakon 7 godina. Nazalost, unatoc solidnom debitiranju u F1, ova ce staza imati svoju etiketu zbog drzave u kojoj se organizira, a bome i zbog sprinta koji se odrzava ovdje…

Prvak nam je poznat jos od Miamija, ali zanimljivih konstruktorskih borbi ima. Kao i obicno, moja navijacka preferencija je na debljem kraju i u borbi za 4. mjesto jednostavno ne vidim nacin kako Aston moze zadrzati Mclaren iza sebe osim nesretnim okolnostima za tim iz Wokinga. Tko se sjeca predsezone i rijeci hvale iz Aston Martina kako su pronasli nekoliko rupa u pravilniku - sa sigurnoscu mozemo reci da je tih nekoliko rupa FIA (ili drugi timovi) dobro popunila.

Usudio bih se reci da se Aston Martin trenutno utrkuje s proslogodisnjim bolidom - sudeci prema brojevima iz Japana (samo 1 desetinka brze u odnosu na 2022.) tako da je svaki bod razlog za veselje. Prednost nemaju niti u sporim niti u brzim zavojima. Price o neodgovaranju ovakvih tipova staza padaju u vodu nakon brojki iz Saudijske Arabije. Degradacija guma je takoder prica iz proslosti tako da Mclaren, ako jos mrvicu pojacaju tempo u utrci, ima gotovo sigurno 4. mjesto.

Ferrari sto god da napravi do kraja sezone ima razocaravajucu sezonu. Ocekujem ih jakima ovdje i uz dobre predstave vozaca mogli bi zaprijetiti Mclarenu. Mercedes je tu gdje je. Kvaifikcije im nisu jaca strana i ne vidim ih u prva dva pa cak i tri startna reda. Naravno, poznavajuci Pereza ili mozda iznenadujuce lose predstave vodecih svasta moze biti. Njihova snaga se pokazuje u utrci tako da je tu i njihova prilika.

Od ostatka grida nemam prevelikih ocekivanja. Red Bull je na vrhu, Perez bi trebao imati bolji vikend, Williams bi se mogao vratiti u borbe za bodove, a Alpine kao i obicno nepoznanica.

U svakom slucaju, nadam se kaoticnoj utrci slicnoj onoj iz 2021. jer ako dobijemo snoozefest u kombinaciji s ovim sprint vikendom bojim se da ce biti onih sto ce zaspati pred TV-om :chill:

gosuasus
Formula 4
Formula 4
S nama već: 8 god
Isprobah stazu na simulatoru (LIDAR scan) čisto da dobijem mjeru i dojam; ugodno iznenađen količinom adrenalina. Exhibit #1:

Krivine se fantastično stapaju jedna s drugom tako da staza cijelo vrijeme izvlači koncentraciju od vozača uz dojam da zavoji nikada ne prestaju. Slično Zandvoortu, Mugellu itd., samo uz pustinjski reljef i ništa nagiba. Kao da si na karting stazi specifično građenoj za strojeve kapaciteta moderne F1. :mrgreen: IMO, prilično genijalno u usporedbi s nekim smetlištima Bliskog istoka, Amerike i istočne Europe. Sektor 3 traži apslutnu predanost i povjerenje u vozilo, užitak vožnje mora biti nevjerojatan. Vjerujem da su, kako timovima, tako i vozačima pripreme za ovaj Grand Prix intenzivne.

Alonso king
GP3
GP3
Zavoji 12-13-14 slice na obrnuti zavoj 8 u Istanbulu…Tko ga slozi, vjerujem, neprocjenjiv osjecaj. F1 bolidi izgledaju fenomenalno na takvom tipu zavoja i staza opcenito.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Meni je isto staza dobra, zavoji su nekak povezani i rekli bi da sve ima dobar flow.

A to gdje se nalazi mi je bitno ka i drugo, trece i cetvrto mjesto konstruktora. Money talks tak da, resistance is futile.
Samo neka su utrke dobre a da staze lice na nesto.
Fino Alla Fine

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: McLaren
Hvala na otvaranju :D.

Osobno nemam jos misljenje o stazi. Premlada mi je , pa cemo pricekati ovaj vikend mozda se pojavi misljenje :rofl:
slikaslika slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Cini se da ima prasine :zubo:
Fino Alla Fine

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
We'll come back to you
je zamjenilo
we are checking
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
Bitno je da je sprint vikend, dakle, sa samo jednim treningom, na, moguće naprrašnjavijoj i najvjetrovitijoj stazi. :chill:

PS.
I ko kaže da samo Hamdiji smeta sunce. :shush:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Stvarno je prljavo. Digne se zavjesa ka da kisa pasa 😵‍💫
Fino Alla Fine

Alonso king
GP3
GP3
Ja mislim da ni Aston Martin ne razumije svoj bolid u potpunosti. Vidit cemo u kvalifikacijama, ali Alonso izgleda obecavajuce. Mclaren je takoder tu negdje!

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
Kako je užasan ovaj Stroll to mi stvarno nije jasno

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Love Parade
Perez :mrgreen: najgori drugi vozač ikad u dominantnim bolidima :mrgreen:
slika
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs

Tudum
Formula 4
Formula 4
S nama već: 4 god 3 mj
Navija za: Sainz
Sarma je napisao/la: 06.10.2023., 19:21 Kako je užasan ovaj Stroll to mi stvarno nije jasno

Puko'.
Treba njemu pauza od F1. Nešto s glavom nije ok.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Perez u pola dosad održanih kvalifikacija nije prošao u Q3!! :shock: :facepalm:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Love Parade
Landu će obrisati krug vjerojatno...
edit: obrisan krug P10 Lando...
Zadnja izmjena: blown diffuser, dana/u 06.10.2023., 20:07, ukupno mijenjano 1 put.
slika
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs

Frantic
Formula 1
Formula 1
Jbte, dobrim dijelom kvala, a pogotove pred kraj Q3, kao da su zaboravili voziti, svi redom.....
Kao da si posadio u F1 bolide neke neiskusne momčiće iz F3
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
Gotovo sigurno imaš P2 i ti 2x van staze ccc
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡