Dosta dobra utrka na Nashville street circuit. Gledao sam cijelu snimku, ali ne u komadu.
Zato mi je ostalo zadnjih 20-ak krugova više u memoriji. Činilo mi se da Grosjean ima šansu za pobjedu, ali jednom prilikom je otišao široko u jednom zavoju ( obišao ga je Kirkwood ili McLaughlin ), i izgubio je ritam. Šteta.
Rossi se borio sa Veekey, i pri tome oštetio bolid. U tim trenucima je bilo dobrih borbi na stazi; npr. novi-stari prvak Palou i Lundqvist ( početnik ).
Linus Lundqvist me zaista oduševio, iako je napravio početničku grešku, i tako uzrokovao drugu žutu zastavu u utrci - 10 krugova prije kraja.
Herta je napravio loš niz, kroz već par utrka, a Graham Rahal već godinama ne postiže dobre rezultate, tj. vrlo, vrlo loš.
Drži ga samo prezime u ovoj seriji.
Što se tiče same staze, izgleda dosta opasno i nabrijano - zahtjevni tip staze.
A što se tiče Indycar serije, došao sam do dojma, da ima u ovim utrkama nešto od stare dobre F1.
F1 je postala previše sterilna, previše predvidiva..... godinama. F1 više nikada neće biti jednostavna kao IndyCar serija.
F1 će biti PRESKUPA. I sada je već preskupa.
Ono što mi se ne sviđa kod IndyCar serije, što imaju jednog konstruktora ( Dallara ), i onaj push to pass. Sve ostalo je OK, čak i "primitivni" pit boxovi. Kod crvene zastave nema mijenjanja dijelova bolida, guma, dolijevanja goriva.
Usudio bih se reći, da je meni IndyCar sada ispred F1. Netko je ovdje, ili negdje drugdje spominjao da u ovoj seriji nema nekih velikih zvijezda, ali mislim da to i nije bitno - utrke su zanimljivije od F1 utrka. APSOLUTNO. A to je ono bitno.