Borilački sportovi

Košarka, zimski sportovi, borilački sportovi, tenis, šah, američki sportovi...

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
zelot je napisao/la: 02.12.2022., 22:08 Dodao bih i da ne mislim da je UFC bas puno bolji od ONE-a.

Markenting radi cuda a dana i ameri su tu neprikosnoveni. Same borbe i borci u ONE-u su itekako dobri, jaki i mocni samo mi smo pro zapadno orjentirani na svim razinama pa kod nas to jos uvijek zvuci kao nesto puno losije od UFC-a a nije tako.

UFC kao organizacije je broj jedan ali ONE je jako jako blizu u svakom pogledu. cak toliko da mene ne bi cudilo da kroz 5-10 godina one postane najjaca organizacija i pretekne UFC.
Daleko je ONE od UFC-a ako se mene pita. Realno nemaju nijednu svoju zvijezdu, jedini borci za koje tamo znam su Alvarez i DJ, odnosno borci koji su se proslavili u UFC-u + naravno Soldić jer je naš i vjerujem da nisam u manjini. Marketing je iznimno bitan dio za reputaciju bilo koje organizacije, ne bi ni F1 bila to što je da se davnih dana nije etablirala daleko ispred svih motorsport prvenstava. Ista stvar je i s UFC-om u MMA svijetu, a takve je bez da se oni sami ne raspadnu praktički nemoguće nadmašiti. Na kraju priče se u tim najvećim organizacijama onda koncentriraju i svi ili barem gotovo svi najbolji od najboljih.

U kontekstu Soldića - naravno da je iz njegove perspektive ONE bolji, kod UFC-a (kao top organizacije) postoji paradoks da mnogi borci bolje zarađuju u drugim organizacijama, ali gledamo li prestiž i razinu izazova, UFC je opet jači.

Što se tiče njegovog debija, teški antiklimaks, drago mi je da nisam ni pokušavao gledati uživo. Naravno da sad kruže teorije da je fejkao, nije se vidio sam udarac, ali njegova reakcija mi se činila pravom.

Osella
GP3
GP3
S nama već: 3 god 3 mj
Navija za: Minardi, Andrea Moda
Kao što kaže @croatic, UFC je ipak veći nivo od ONE-a.

Globalno gledajući, UFC je sinonim za MMA i najveće zvijezde sporta su tamo. Čak se i kod nas MMA često naziva 'ultimate fight'. ONE se diči pregledima, ali realno je to većinom azijski dio populacije i daleko su oni od takve popularnosti u Europi ili Sjevernoj i Južnoj Americi.

Inače, spominjalo se prošle godine kako će se 2023. pokrenuti nova organizacija u koju će se 'upumpati' dosta novca i neke jako poznate osobe bi trebale biti iza toga. Vidjet ćemo što će od toga biti.

Sve u svemu, ja i dalje mislim da će teško neka organizacija u bliskoj budućnosti dostići UFC.
Lasciatemi guidare...
"By my calculations, we win the championship by 1 point!"

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: McLaren
Ocekivano Fury obranio naslov
slikaslika slika

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Love Parade
AlkY je napisao/la: 04.12.2022., 08:29 Ocekivano Fury obranio naslov
Sve drugo bilo bi iznenađenje, Usyk ili Joyce sljedeći na repertoaru. :mrgreen: https://twitter.com/trboxing/status/1599168966663884801
slika
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Usyk i Joyce su barem voljni da se bore dok Joshua izvodi uvijek kad su u pitanju borbe sa Wilderom ili Furyem
slikaslika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Ngannou napustio UFC, a za upražnjenu titulu teške kategorije 4. ožujka borit će se Cyril Gane i Jon Jones. Ne vjerujem dok ne vidim Jonesa u oktogonu, ali i ovo je već nešto :kokice:

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
ne znam samo kako je miocic ispustio mec sa jj za titulu jer po nicemu gane ne moze biti ispres miocica. pa cak ni jj.

miocic je to morao dobiti. ocito se slabo zna ugurati i prodati. steta ali aajde barem je najavio da ceka pobjednika izmedju jj vs gane.

tako bih volio da stipe uzme pojas jos jednom.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
U nedjelju ujutro po našem vremenu od MMA-a se oprostio jedan od velikana tog sporta, Fedor Emelianenko. Očekivano je poražen u borbi za titulu Bellatorove teške kategorije u revanšu protiv Badera, ali respektiram njegovu odluku da se oprosti s jednim takvim mečom. Priređen mu je jako lijep oproštaj, scene u oktogonu nakon borbe su bile jako lijepe za vidjeti :thumbs:

slika

Ovog vikenda čeka nas UFC super fight, Mahačev protiv Volkanovskog brani titulu lake kategorije.

zelot
Formula 1
Formula 1
kakav god mec da vude, bit ce dobar. makar pako k.o. i prvih 20 sekundi. jedva cekam

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Kakva dominacija i demolacija Jon Jonesa nad Gane-om u dvije minute borbe, ovo vjerojatno niko nije očekivao. Svaka čast :klanjam:

Miočić vs Jones je vjerojatno sljedeća borba za titulu, ali mi Stipe nije izgledao oduševljen kad ga je Jones prozvao.
Šteta je što se ta borba nije dogodila u prethodne dvije godine.

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
Gane smiješan borac s obzirom koliko su ga svi hvalili.

zelot
Formula 1
Formula 1
stipe ce nokautirati jonesa i tako postati najveci teskas ikada i jedini koji je uspio najveceg opcenito zavrsiti.

jedva cekam borbu. brzo ce to. 7 mjesesec ako se ne varam.

Tudum
Formula 4
Formula 4
S nama već: 4 god 3 mj
Navija za: Sainz
Stipe u primeu bi imao sanse, ovako tesko.
Jones je strasan borac ali ne mogu se oteti dojmu da cijelu karijeru bira laksi put do naslova. Za polutesku je uvijek bio prevelik, a u tesku je presao sada kad je konkurencija najlosija ikada.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Čovjek kojeg su gotovo svi otpisali prije nego je uopće ušao u oktogon s Usmanom sinoć ga je drugi put zaredom pobijedio, odnosno uspješno je odradio svoju prvu obranu titule. Svaka čast Edwardsu, meni je borba bila odlična, vrlo konkurentna, Usman nije bio dovoljno konkretan i zasluženo titula ostaje kod Rockyja.

Sunaslovna borba je također bila odlična, pravi dog fight između Gaethjea i Fizieva u kojem je slavio Gaethje.

zelot
Formula 1
Formula 1
Gaethje vs Fiziev odlicaj mec. Drago mi je za Justina da je dobio. Fiziev izgledao vrlo opasno u prvoj rundi ali kasnije je totalno stao. Ima srece sto ovo nije bilo na 5 rundi jer bi mu bilo kao i Fergusonu.

Edwards zasluzeno. Na prvu mi se cinilo da je usman napravio dovoljno ali ipak nije osim sto je pritiskao i kretao se naprijed ali nista vise od toga. Ajde neka je Usmanovo zavrsilo vise. Naporan je postao i nikad mi se nije svidjao. Nije mi ne Edwards posebno drag ali bolji je od Usmana u svakom slucaju :)

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Odličan revanš i nokaut Adesanye jutros protiv Pereire :thumbs:
Gubio je borbu, koljena mu je Pereira naročito oštetio i izvukao je obrat i konačnu pobjedu protiv čovjeka od kojeg je tri puta gubio u pravom trenutku, te pokazao pravi šampionski mentalitet.
Zaslužio je veliki respekt! :klanjam:

zelot
Formula 1
Formula 1
slazem se. ovo je bilo wow... svaka mu cast.

nakom 3 poraza od isrog lika u dva razlicita sporta, nakon samo 5 mjeseci ooet s njim uci u kavez i onako ga nokautirati mogu samo veliki prvaci, a adesanya je definitivno jedan od njih. respect!!

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Nisam Izzyjev fan, ali svaka čast na nokautu, bio je baš brutalan. Sad me zanima tko bi mu mogao biti idući protivnik, kaže da nije zainteresiran za novi meč s Pereirom (Dana kaže da misli da će on prijeći u polutešku), a sve ostale iz top 5 u srednjoj je već pobijedio. Spominje se Chimaev, njega navodno više nećemo vidjeti u velteru, uglavnom, dosta nejasna situacija za dalje.

Masvidal se nakon jučerašnjeg uvjerljivog poraza od Burnsa oprostio od sporta, čestitao bih mu na onome što je postigao u karijeri jer mislim da je debelo overachieveo, nokauti protiv Tilla i pogotovo Askrena su mu dali ogromnu popularnost, nakon toga je dobio Natea za onu sprdnju od BMF titule i to ga je dovelo do prilike za pravu titulu. Protiv najboljih ipak nije mogao.

Gledao sam još i Gastelumov meč protiv Curtisa na kraju prelimsa, odlična borba, vidio sam da su dobili i neki bonus te prvu borbu na main cardu u kojoj je ugašen hype oko Rosasa. Naravno, ima on vremena za povratak na bacanje, ali pokazalo se da je ipak prerano da takav klinac lovi vrh UFC-a.

zelot
Formula 1
Formula 1
odlican post. slazem se sa svime

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Sinoć je Holloway ponovo pokazao da je za sve osim Volkanovskog tata mata. Odradio je odličnu borbu s Allenom, jednostavno ga je ubio frekvencijom i preciznošću kao što to uvijek radi, čista pobjeda na bodove. Allen je pružio dobar otpor, pogodio je i nekoliko snažnih udaraca, ali ništa od toga nije uzdrmalo Maxa i nije mogao ispratiti taj tempo. U zadnjoj rundi je išao all-in, pogotovo je u zadnjih par sekundi navalio, ali ništa nije bilo dovoljno da pobijedi Maxa.

Prije toga u sunaslovnoj borbi Barboza nokautirao protivnika koljenom, baš ga je savršeno dočekao :klanjam:
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡