Lewis Hamilton

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

1883
Karting
Karting
S nama već: 9 god 5 mj
Zna li netko razlog?
U medijima nema nista konkretno za sada.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Moram bez filtera ovo kazati. Hamilton kao vozač na ovakvoj razini sa brojkama koje ima iza sebe je NAJVEĆA tetkica koju sam ikad vidio u F1.

Znači strahota je za gledat i slušat ovog lika kroz čitavu njegovu karijeru, ali od 2021. na ovamo mogu napisati bibliju gluposti koje je rekao, izjavio na što se žalio i slično.

Čovjek je najveći sretnik u povijesti ovog sporta i nitko drugi nije ni blizu. Nekad stvarno imam osjećaj da je tip odvojen od stvarnosti i da uopće ne prati što se događa u F1, da ne zna neke tehnikalije koje čak i neki rookie vozači znaju, a o prepravljanju povijesti neću ni govoriti.

Sramota je kazati da je OVAJ Red Bull "vjerojatno najbrži i najdominantiniji bolid u F1 povijesti"...jebote sve čovjek vozio najmanje 5 raketa u svojoj F1 karijeri, a u prve 3-4 sezone Mercedes je morao voziti sa valjda 40-50 konja manje kako ih FIA ne bi nerfala i onda dođe i prospe ovakvu glupost.

Jedva čekam da sjaše više iz F1, a bogami i ovaj Mercedes je jedna hrpa patetičnih i melodramatičnih tetkica kojima je sve bilo posloženo od samog početka. Torger doslovno preuzeo ključeve raja, a Hamilton je sjeo u rajske kočije i eto valjda pronašao talent. Sada ga je odjednom izgubio kada je iz Russella na konstantnoj razini.

Sorry ako nekome to ovaj post ne sjedne, ali ok da mi ova sezona već ide na k zbog idiota u Ferrariju, to je živa istina, ali još mi je gore gledati ove u crno/srebrenom bolidu i konstantno kmečanje u zadnje 3 godine da jednostavno ne mogu ostati mutav na sve to. Užas.

Lujo sve živo si osvojio (na ovaj ili onaj način, brige me nisi GOAT niti ćeš ikad biti), ali ajde više vrijeme je. Da si barem simpatičan kao Alonso pa bi rekao (lik je čak simpa i kad je šupčina), ali ovo? Nema šanse.

@Vetma ne briši, jer nema nikakvog razloga. Vozače možemo komentirati, nisu članovi, a ko će da se ljuti jebiga. Ovo je forum.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Ferrari
Sad si nayebo :rofl:

:kokice:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
A vidjet ćemo. U sezonama od 2014. pa do 2022. je i ponekad neki drugi bolid pobijedio u trci. kako je ova sezona krenula možda se i to promijeni. Ovaj rb-ov bolid ima sve: top speed, trakciju, brinu u brzim i sporim zavojima ,potrošnju guma i goriva. Nije na razini mp4/4, ili w05, ali trenutno nije ni daleko. Sva sreća pa se fia pobrinula za zabrane testiranja i budget cap kako bi imali izjednačenu sezonu. Vrijeme je da i drugi timovi otkriju catering. :klopa:
slika

FernandoMclaren
Karting
Karting
S nama već: 8 god 8 mj
Navija za: Alonso, Leclerc, Ferrari
W07 iz 2016. je također jedan od najdominantnijih bolida u povijesti. 19/21 pobjeda. Na te dvije nisu pobijedili zbog sudara u Španjolskoj i kvara Hamiltona u Maleziji a Rosberg je imao nekakav incident u prvom krugu ili tako nešto.
Jedino nisu bili najbrži u Monaku gdje im je Rbr poklonio pobjedu.

1883
Karting
Karting
Niti jedan Merc iz novog doba nije bio ovoliko brzi na pravcu od drugih bolida kao sto je to ove godine Red Bull. Ako je Ham mislio na to onda je u pravu. A ako je mislio na brzinu bolida po krugu pamcenje mu je ravno nuli, ili je blesav.
Ovako na pamet, W05 nije bio niti sluga Williamsu iz 2014. Ham nije bio brzi od Bottasa u Hockenheimu cak niti uz DRS, a u Hungaroringu nije mogao preci Alonsa u Ferrariju. 2017. je W08 bio brz na pravcu, ali ovisilo je od staze do staze. U Barci je Ham preletio Seba, ali u Bakuu nije mogao.
W12 je bio brz na oravcu u drugom dijelu sezone, ali ne toliko da bi ga mogli nazvati dominantnim.
Kroz proslost, F248 je bio brz na pravcima, ali opet ni blizu ovome od RB19.
Zadnji bolid koji je ubijao na pracima poput RB19 je bio FW15C.

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
1883 je napisao/la: 21.03.2023., 09:59 Niti jedan Merc iz novog doba nije bio ovoliko brzi na pravcu od drugih bolida kao sto je to ove godine Red Bull. Ako je Ham mislio na to onda je u pravu.
Odakle uopće ta ideja da je RB nešto strašno brži na pravcu u usporedbi s Mercedesovom erom? Ozbiljno, evo Bahrein ove godine:

Kod: Označi sve

1 Hamilton   Mercedes         333.4
2 Perez      Red Bull         330.1
3 Ocon       Alpine           329.3
4 Alonso     Aston Martin     328.2
...i Bahrein 2014:

Kod: Označi sve

1 Massa      Williams Mercedes     335.7
2 Rosberg    Mercedes              333.8
3 Bottas     Williams Mercedes     331.6
4 Button     McLaren Mercedes      331.2
5 Perez      Force India Mercedes  329.7
6 Hulkenberg Force India Mercedes  328.7
7 Raikkonen  Ferrari               327.8
Uzimam Bahrein jer tad nije bilo Saudijske Arabije, a iz primjera se jasno vidi da je prvi ne-Mercedes 2014. godine bio sporiji za 7,9 km/h.

1883
Karting
Karting
Perez je samo Leclera trebao preci, i to na pocetku utrke. Kasnije je bilo odrzavanje brzine po krugu.
Ako ti nije jasno o cemu govorim pogledaj Maxa u DRS zonama u proboju prema vrhu. Nti jedan Mercedes se ne moze usporedjivati s ovim.

r2d2
Karting
Karting
S nama već: 8 god
Najbrži bolid na pravcu je bio FW38 iz 2016. S njim Bottas drži rekorde brzine u utrci 372,5 km/h s VN Mexica 2016 i na nekoj sesiji F1 s 378 km/h iz kvalifikacija u Bakuu iste godine. Te godine je Williams imao 'klizavi' (low drag) bolid. Nisam uspio naći FW38 top speed iz Bahreina 2016 za usporedbu, ali vidjet ćemo u Bakuu da li će Red Bull oboriti rekord brzine iz 2016.
Kako je ovo tema o LH, on i inače ima bisernih izjava od 'Tko je Franz Tost?', gdje je jednostavno bezobrazan, do 'Odmah sam im rekao da bolid ne valja' koju je poslije ublažavao. Zli jezici bi rekli da ja kao nagradu za tu izjavu dobio setup u Jeddahu. To je kao i s Fernandovom ' GP2 engine' da se zapitaš da li je sam došao na tu ideju ili mu je netko rekao da to kaže.

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
1883 je napisao/la: 21.03.2023., 10:22 Ako ti nije jasno o cemu govorim pogledaj Maxa u DRS zonama u proboju prema vrhu. Nti jedan Mercedes se ne moze usporedjivati s ovim.
Zašto ne? Trebalo mi je 30 sekundi da nađem jedan primjer kako je Mercedes izgledao u usporedbi s konkurencijom (kad je trebalo i kad nisu skrivali brzinu):

1883
Karting
Karting
Koga ovo tko prolazi, koje godine i za koju poziciju?
Vetma, jesi li pogledao Maxovu razliku u brzini na pravcu u odnosu na ostale od prije dva dana?
Ispred bilo kojeg Mercedesa od 2014. do danas se moglo ostati na pravcima, ne uvijek i svugdje, ali noglo se. Ispred ovog Red Bulla se ne moze sudeci prema zadnjoj utrci.

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
1883 je napisao/la: 21.03.2023., 10:43 Koga ovo tko prolazi, koje godine i za koju poziciju?
Buttona, 2014. u Mclaren Mercedesu. Ne znam za koju poziciju. Lako se pronađe, izgleda kao VN Njemačke.
1883 je napisao/la: 21.03.2023., 10:43 Vetma, jesi li pogledao Maxovu razliku u brzini na pravcu u odnosu na ostale od prije dva dana?
Ispred bilo kojeg Mercedesa od 2014. do danas se moglo ostati na pravcima, ne uvijek i svugdje, ali noglo se. Ispred ovog Red Bulla se ne moze sudeci prema zadnjoj utrci.
Da, i? Kad netko kreće od straga naravno da će ići na top speed da može pretjecati. Je li ovo prvi put da to vidimo? Dvije utrke (brojevima: 2) su bile potrebne da krene kampanja "Red Bull najbrži, bolid je svemirski brod", a prije toga smo osam godina slušali o "veličanstvenom vozačkom talentu". Nisam siguran da Mercedesovi i Hamiltonovi navijači percipiraju do koje je mjere to smiješno i nakaradno nekom kome nije simpatičan ni Hamilton ni Verstappen, pogotovo s obzirom na očiglednu razliku u njihovim vještinama.

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Ferrari
Pa valjda nova era bolida se i zasniva na tome da preticanja budu lakša. Mercedes je prije preticao bukvalno i bez DRS-a. Imali su strašan motor, jedino u Monaku su bili ranjivi, mozda Mađarska, dok ostalo je bilo sve u treptaj oka.

RBR je aerodinamicko cudo, to su uvijek i bili. Honda je riješila svoje probleme, ali gdje mogu da šparaju u preformansama tu dodje do izražaja aerodinamika, to je ništa drugo nego savršen spoj.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

1883
Karting
Karting
Taj McLaren iz 2014. je bio spor na pravcima zbog velikog draga. Pogledaj Massu i Battona 2014. iz Singaporea...
Dovoljno mi je ovo tvoje "da, i"... ne treba dalje 👍
Zbog cega se ti nerviras zbog toga sto ljudi pricaju? To nema nikakbe veze s Maxom i njegovim voznjama.
Ja, kao Benzov navijac sam bio ponosan na sve sto su oni ucinili u proteklim godinama po pitanju rezultata, ali uvijek postoje ljudi kojima to smeta i koji ce pljuvati po njima. Tako je bilo, tako je i tako ce biti. A tako je i sada s Red Bullom. Ja im skidam kapu za bolide od lani i ove godine. Ali to su i razlike medju ljuduma.

r2d2
Karting
Karting
@1883
Jeddah je brza ulična staza a, RB19 je trenutno daleko najbolji bolid na gridu. Areodinamički je najefikasniji, i klizav je (niski otpor). Maksimalna brzina bolida za danu snagu motora (zanemarujući mehaniku kojom se snaga prenosi na podlogu) ograničena je otporom zraka. Dinamika fluida je komplicirana ali moj dojam je da trenutna ground efect pravila omogućuju veće razine 'downforcea' uz manji otpor nego u prethodnoj eri. Posljedično, bolidi bi trebali biti brži na pravcima (vidjeti ćemo u Bakuu i Mexicu). S druge strane ekipe optimiziraju aerodinamiku bolida za ukupno vrijeme po krugu dodajuči downforce pomoću krila čime smanjuju vršnu brzinu a povećavaju brzinu kroz zavoje. Ako imaš više zadnjeg krila DRS bi trebao biti efikasniji, opet uz ogradu aerodinamika je komplicirana ali moj dojam je takav.
Hamilton izjavljuje na temelju toga kako ga je Max pretekao, da je RB19 najbrži bolid ikada. Isto tako moguće je i da je W14 najlošiji bolid koji je Hamilton ikada vozio, izjavio je i nešto na tom tragu. Opet možda je on i je toliki genijalac da intuitivno zna da je RB19 najbrži ikad ili da odmah kad sjedne u bolid zna da on ništa ne valja. S druge strane ima problema sjetiti se što se dogodilo prošle godine ili tko je Franz Tost uz ispriku ' imam jako loše pamćenje'. Da se razumijemo ne osuđujem ga zbog izjava jer dio njih je prisiljen izjaviti radi PR-a, a dio je bezveznih odgovora na bezvezna pitanja novinara. Sve je to show i ne treba svemu što se izjavljuje bezrezervno vjerovati.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
1883 je napisao/la: 21.03.2023., 11:11 Taj McLaren iz 2014. je bio spor na pravcima zbog velikog draga. Pogledaj Massu i Battona 2014. iz Singaporea...
Dovoljno mi je ovo tvoje "da, i"... ne treba dalje 👍
Zbog cega se ti nerviras zbog toga sto ljudi pricaju? To nema nikakbe veze s Maxom i njegovim voznjama.
Ja, kao Benzov navijac sam bio ponosan na sve sto su oni ucinili u proteklim godinama po pitanju rezultata, ali uvijek postoje ljudi kojima to smeta i koji ce pljuvati po njima. Tako je bilo, tako je i tako ce biti. A tako je i sada s Red Bullom. Ja im skidam kapu za bolide od lani i ove godine. Ali to su i razlike medju ljuduma.
Ma Hamilton je mogao odmah reći da misli na pravac. Rekao je najbrži bolid ikad pa je onda u slijedećoj rečenici opisivao Maxovu brzinu na pravcu.
Standardna njegova priča koja bi već trebala biti sažvakana, ali iz nekog razloga nije. Svima je jasno da se dominacija ovog RBa ne može porediti sa dominacijom W07. Kao što već rekoh, blago navijačima Ferrarija kad su im Lewisova preseravanja glavni problem ove sezone.

Sa Vetmom nema smisla ulaziti u bilo kakvu raspravu gdje je uključeno ime Hamilton, jer je on jedan onih 0,1% navijača koji smatraju da Hamilton spada negdje tek oko top 20 vozača svih vremena.

r2d2
Karting
Karting
, blago navijačima Ferrarija kad su im Lewisova preseravanja glavni problem ove sezone.

Sa Vetmom nema smisla ulaziti u bilo kakvu raspravu gdje je uključeno ime Hamilton.
1. “Everyone is a Ferrari fan. Even if they say they're not, they are Ferrari fans.”

2. Broj 1 vrijedi i za Lewisa. Zna Vetma, ma nesmi kazat.

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb
Sa Vetmom nema smisla ulaziti u bilo kakvu raspravu gdje je uključeno ime Hamilton, jer je on jedan onih 0,1% navijača koji smatraju da Hamilton spada negdje tek oko top 20 vozača svih vremena.
Kao što ni sa tobom nema smisla ulaziti. Eno pošto je ona plavuša otišla, mogao bi ti da mu budeš PR. Jebote liku kad ne ide odmah su mu svi ostali krivi, to je ponašanje kao da je do puberteta rastao u getu, bio član bande, i onda da je neko nekim čudom pronašao njegov božanski talenat. Lik je pizda po ponašanju i može on imati 15 titula ali nikad neće biti ni blizu GOATa. GR najbolje pokazuje koliko je dobar Hamilton. I jedva čekam da se opet uhvati za leđa u Bakuu i krene plakati i kukati, i on i Torger.

1883
Karting
Karting
Kada covjek racionalno gleda, potpuno je prirodno da Lewis izgubi od Georgea zbog razlike od 13 godina. Hamu je 38, Georgeu 25. Onomad, Michaelu su pojedinci pripisivali godine (razlika 16) u odnosu na Rosberga. Imao je Michael pauzu od tri godine, ali kao GOAT, po nekoj manjini u F1, Rosberg mu nije trebao biti problem, zar ne?
Ili je Michael ipak bio tamo da pomogne Benzu u stvaranju ekipe pa ga nije bilo briga za Rosberga...
Svasta je moguce, pa i drvena peć :mrgreen:
Ne impliciram nista, samo na glas razmisljam 😉

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
1883 je napisao/la: 21.03.2023., 19:38 Kada covjek racionalno gleda, potpuno je prirodno da Lewis izgubi od Georgea zbog razlike od 13 godina. Hamu je 38, Georgeu 25. Onomad, Michaelu su pojedinci pripisivali godine (razlika 16) u odnosu na Rosberga. Imao je Michael pauzu od tri godine, ali kao GOAT, po nekoj manjini u F1, Rosberg mu nije trebao biti problem, zar ne?
Ili je Michael ipak bio tamo da pomogne Benzu u stvaranju ekipe pa ga nije bilo briga za Rosberga...
Svasta je moguce, pa i drvena peć :mrgreen:
Ne impliciram nista, samo na glas razmisljam 😉
Izgleda da ce Rosberg zauvijek ostati u klasi "prosjek pa prema dole" a jedini pobjedio i Schumachera i Hamiltona.
Nikada on nije bio lagan zalogaj ali je tek 2014 dobio bolid za to pokazati sto su neki teško prihvatili.
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡