1883 je napisao/la: 13.11.2022., 22:02
Svemir se vraca polako ali sigurno u balans.
Ovako je bilo, ovako treba biti i ovako ce biti.
Gdje smo bili na pocetku sezone po pitanju pacea, a gdje sada...
Parafrazirat cu Jeana Todta, ovo je najbolja ekipa u povijesti F1.
Srce veliko kao Plutonovo
Finally
Izgleda da je djelimično riješen problem prevelikog "draga." . Još uvijek je RB brži na pravcu, ali kao što si rekao gdje smo bili prije, a gdje smo sada.
Uz najavljenu izmjenu DNK za slijedeću sezonu, to bi Mercedes trebalo vratiti tamo gdje pripada
Nadam se da će se koncept no side pot zadržati.
Ukoliko budemo konkurentni za pobjedu i u zadnjoj utrci, imamo se čemu veseliti preko zime
Iznenadilo bi me da Mercedes ne bude momčad broj 1 sljedeće sezone. RB će biti hendikepiran Ferrari će biti Ferrari....
Imaju i možda najbolju vozačku postavu.
Apsolutno nišra se neće promijeniti nagodinu.
Eventualno Ferkan može napraviti kantu ali Merc nece biti niti No1 niti dominantan, previše kasne.
A i ne kužim ekipu koja priča kako je ovo pravi balans ili normalna situacija ako je Mercedes 1-2.
Normalan je bio početak sezone di su se borile barem 2 momčadi za pobjede.
Napredak je više nego vidljiv u odnosu na prve utrke ove sezone, od Mađarske pa nadalje redovno svaku utrku sve bolji bolid i barem 1 vozač skoro svaku utrku na podiju. Znaju što su zajebali na ovogodišnjem bolidu neka dogodine poprave i idemo dalje u nove pobjede.
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs
@Ciki jel panika? Šalu na stranu mercedes već par utrka pokazuje potencijal za pobjedu. Vjerojatno bi pobjedili već u Meksiku da nisu fulali kompletnu strategiju. Sa soft-medium bi pobjedili. Ovdje su baš to pokazali. Ono što veseli je da znaju gdje su pogriješili i to su ispravili u hodu. A novi bolid bi trebao to poptouno eliminirati.
Ciki-F1 je napisao/la: 14.11.2022., 09:11
Apsolutno nišra se neće promijeniti nagodinu.
Eventualno Ferkan može napraviti kantu ali Merc nece biti niti No1 niti dominantan, previše kasne.
A i ne kužim ekipu koja priča kako je ovo pravi balans ili normalna situacija ako je Mercedes 1-2.
Normalan je bio početak sezone di su se borile barem 2 momčadi za pobjede.
Ja bih bio više nego zadovoljan, kad bi se Mercedes borio sa RB onako kako se RB borio ove sezone sa Ferrarijem.
Neće biti dominacije, možda neće biti ni prvi ... Meni bi dovoljno bilo da budu blizu kao Ferrari na početku sezone.
Nego da te pitam, koja je ekipa najviše napredovala tokom sezone. Čini mi se da smo uspijeli napredovati i bez Bottasa
Hajde ne prosipajte se ... Naravno da je mogao osvojiti više. Mogao je i osvojiti i manje ...
2007. 2016. i 2021. znači mogao je biti na na 10 naslova.
Ali mogao je i Schumacher biti takodjer na 10 naslova (možda i više), Vettel je mogao biti na 7 naslova, Prost takodjer 6 ili 7, Alonso na 5.
Ne broje se momci moji koliko je ko mogao uzeti, nego koliko je ko uspio uzeti
Prost samo 6-7? Uz malo sreće i pouzdanosti bolida, pošteniji način bodovanja, više sebičnosti pri biranju momčadskih kolega, a pogotovo u slučaju da je bio dovoljno pohlepan za rekordima pa produžio karijeru, desetka je isto komotno mogla pasti, pa i više od toga...
Zapravo me svojedobno kopkalo da napišem jedan članak o nekoj alternativnoj povijesti F1 nazvan "deset titula Alaina Prosta", upravo s navedenim faktorima.
No, kako si napisao, u statistikama se računaju osvojene, a ne izgubljene titule. To nije nikakvo neprikosnoveno mjerilo veličine, ali jest jasan indikator i bitan faktor u konačnoj procjeni koliko je netko dobar.
Da se vratim na temu, ja svakako očekujem borbu Mercedesa s Red Bullom u 2023. Po pitanju borbe za titulu, očekujem da joj opet glavni akteri budu Max i Lewis. Dakako, ako se nastave međusobno izbacivati iz utrka kao dosad, Russell i (možda, jako veliko možda) Leclerc se mogu umiješati.
Govorili smo o zlatnim kašikama, odnosno o onome što su dobili u svojoj karijeri da voze. Lako je uzeti 7 kad si imao auto za preko 10... Vidim 2012 se zaboravi... A Rosberg je postao prvak preko njegovih leđa. Da je imao jačeg protivnika, nebi nikad ni bio prvak.
Pastor je napisao/la: 02.12.2022., 15:58
Govorili smo o zlatnim kašikama, odnosno o onome što su dobili u svojoj karijeri da voze. Lako je uzeti 7 kad si imao auto za preko 10... Vidim 2012 se zaboravi... A Rosberg je postao prvak preko njegovih leđa. Da je imao jačeg protivnika, nebi nikad ni bio prvak.
A Vettel je uzeo tačno onoliko koliko je mogao.
Ti kad lupaš baš lupaš. Svi su oni imali svoje kašike. Rijetki su ih iskorištavali u nivou kao što je Hamilton.
McLaren je bio konkurent za titulu 2012. isto kao i Ferrari 2019. U pojedinim dijelovima sezone i jesu imali najbrži bolid. Ali zato u utrkama dosta slabiji tempo i kriminalnu pouzdanost.. Imali su i najjači vozački dvojac te godine pa su i rezultati bili dosta bolji, nego kod konkurencije. Analiza koja izračuna najbrži bolid na osnovu najbržeg kruga me i ne interesuju baš previše.
Rosberg je dokazao koliko je jak u sezonama 2010.-2012. Meni ne treba bolja referenca.
Kao što rekoh, mogao je uzeti i manje da je Vettel vozio u skladu sa svojom reputacijom i očekivanjima u Ferrariju.