CrashOverride je napisao/la: 09.10.2022., 08:31
Meni se cini da oni naprave start samo da krene curit vrijeme da sve moze i zavrsit ...
Ovo sto si ti opisa je vec next level razmisljanja, nema tamo toga..
Ne znam kome je u interesu ta situacija s pustim curenjem vremena, doduše. Znam da tražim previše umnog rada od ovih genijalaca, ali mislim da bi tako svima bilo win-win.
Ne znam kako drukcije objasnit situaciju..
Prije samog starta su svi pricali da dolazi jaka kisa, bilo je sasvim jasno da nece dugo trajat i bez Sainzovog razbijanja...
Mozda su htjeli ugurat dovoljno krugova na brzinu da se podjele neki bodovi..
CrashOverride je napisao/la: 09.10.2022., 08:41
Ne znam kako drukcije objasnit situaciju..
Prije samog starta su svi pricali da dolazi jaka kisa, bilo je sasvim jasno da nece dugo trajat i bez Sainzovog razbijanja...
Mozda su htjeli ugurat dovoljno krugova na brzinu da se podjele neki bodovi..
U trenutnim uvjetima sigurno postoje neke cake oko refunda za publiku, ne znam kako to inače ide, ali znam da je za Spa bilo priče da bi dobili refund da je otkazano, vjerojatno po pitanju ulaznica i dalje vrijedi "vidjeli ste bolide, kaj više hoćete", ali generalno mislim da ovakvo "rješenje" nikome ne odgovara.
The Simpsons je napisao/la: 09.10.2022., 07:54
Japanski idioti koji ubijaju F1 vozače traktorima.
I Jules je poginuo pod traktorom kojeg su ovi velikom brzinom odnekud izvukli na stazu.
I sad će ova igra restarta.... Hoće, neće, hoće.... NEĆE.
Ne daju mi ćuku provodat zlikovci.
Prvo, što je to bilo pored staze, u izletnoj zoni. Drugo, što su bile dvostruke žute zastave na tom dijelu staze. Tada najveće upozorenje prije SC-a. Bianchi je poginuo zbog prebrze vožnje pod tim uslovima i pod takvim upozorenjem (žute zastave).
Gledao.
Bianchi je napravio prekršaj zbog kojeg je izgubio glavu.
Šra će bager na stazi dok se vozi?
Jel neko trebao da predvidi i takvu situaciju?
I šta će ponovo sad bager na stazi?
I sve se to dešava u Japanu.
Pravila se moraju mjenjati.
Kiša, izljetanje, SC, žute zastave, japanci, Bager to je jednostavno recept za pizdarije.
Ja sam uvjeren da je do love...
Krenuli su..Vozili..Nije islo...Nismo mi krivi za prognozu... Jbg...Otisle pare...
Da su svi krenuli na full wetu, mozda bi i odvezli dva kruga, mozda...Ima ih koji jos ne znaju zavoje...
Mogla bi se cijela utrka odvoziti da nije bilo prekida. Ili da su nastavili kada su bili najavili onaj restart. Najgore je po ovakvom vremenu kad se ne vozi. Da su bolidi na stazi nebi toliko vode ostajalo.
Ali obavezno trebaju nove kišne gume. Bez toga ćemo uvijek gledati ovakva sranja.
Što se tiče vidljivosti, pa prilagodi brzinu. I ne znam što se ovoliko boje udesa. Daj makni ih i nastavi. Nikakav problem. Pa zna se više odustajanja desiti na nekim stazama po suhom...
Kad postaje jasno da od pune utrke nema nista trebaju izac na stazu iza SCa i vozat se okolo...
Skodit ne moze sigurno.. Ovo je bzvz..Cekas kisa da stane a stat izgleda nece ...
Prespavam taming za utrku -naspavam se, k*njam, istusiram se, kafu napravim, koje pecivo pojedem, zavalim se u sofu i upalim TV oni u boxovima. Milina.
Ima prognoza. Jučer se znalo da će kiša u 13h početi padati i onda pojačati do te mjere da se neće moći voziti.
U subotu se sjedne za sto i priča se.
Imamo ove opcije na stolu i traži se kompromis?
Utrka se vozi u 12h i to je to.
Ko je fan ustaće i dva sata ranije u Europi.
Pastor je napisao/la: 09.10.2022., 08:56
Mogla bi se cijela utrka odvoziti da nije bilo prekida. Ili da su nastavili kada su bili najavili onaj restart. Najgore je po ovakvom vremenu kad se ne vozi. Da su bolidi na stazi nebi toliko vode ostajalo.
Ali obavezno trebaju nove kišne gume. Bez toga ćemo uvijek gledati ovakva sranja.
Što se tiče vidljivosti, pa prilagodi brzinu. I ne znam što se ovoliko boje udesa. Daj makni ih i nastavi. Nikakav problem. Pa zna se više odustajanja desiti na nekim stazama po suhom...
Stvari su vrlo jednostavne.
Ne znam, tko me paše ova situacija? Zašto se vozači ne pobune, ako se ne boje?
......ne mogu, ali hoću...... .....biti po svome,.....
Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can. A gentleman will walk, but never run
Kaže Isola da mogu oni napraviti gume koje tjeraju još više vode, ali da protiv spreja ne mogu ništa napraviti. Tako da će vidljivost biti problem uvijek.
Evo restart za 10min
Ma situacija uopšte ne izgleda loše. Može se i na ovom usranom Pirelliju za kišu voziti. Samo što su ovo najveće pičke u historiji F1. Mislim na ove glavonje što odlučuju.
smr201 je napisao/la: 09.10.2022., 09:06
Kaže Isola da mogu oni napraviti gume koje tjeraju još više vode, ali da protiv spreja ne mogu ništa napraviti. Tako da će vidljivost biti problem uvijek.
Evo restart za 10min