Ja sam isto pomislio na Flavia u ovome.Alonso king je napisao/la: 02.08.2022., 21:42 Gotovo sam 100% uvjeren da u ovom politickom masterclassu prste ima i legendarni Flavio Briatore. Kada sam procitao vijest o Alonsovom odlasku u Aston Martin molio sam se samo kako je to dobro promisljena odluka uz Flavijevo odobrenje i sada sve mirise na to. Ukoliko im ovo prode bit ce to samo tako odraden posao i karma servirana Alpineovom novom vodstvu za ovosezonsko ophodenje prema Alonsu.
Alpine F1 Team
- MSC
- Formula 1
- S nama već: 9 god 8 mj
- Navija za: Ferrari
- Kontakt:
"What a little star." May 26, 2012.
- Mr.Spaceguy Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 2 mj
- Navija za: Fernando Alonso
Alonso i Webber se dugo poznaju plus Briatore je Alonsov sadašnji menađžer i Webberov bivši. Nema šanse da nisu bili upućeni u cjelokupnu situaciju.Alonso king je napisao/la: 02.08.2022., 21:42 Gotovo sam 100% uvjeren da u ovom politickom masterclassu prste ima i legendarni Flavio Briatore. Kada sam procitao vijest o Alonsovom odlasku u Aston Martin molio sam se samo kako je to dobro promisljena odluka uz Flavijevo odobrenje i sada sve mirise na to. Ukoliko im ovo prode bit ce to samo tako odraden posao i karma servirana Alpineovom novom vodstvu za ovosezonsko ophodenje prema Alonsu.
- Alen13ASC
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Kontakt:
Alonso u Crashgate v2.0
Ovde se mnogo toga događa, meni je samo žao Oscara. Čovek je postao prvak F2 i bukvalno čeka šansu a godine lete. I sad oseća krv sveta papirologije F1. Definitivno mu treba zdrava poleđina za debi a ovo mu ništa ne pomaže. Mick je "dobro" prošao, Nyck je makar prvak Formule E i vozi Mercedes (još ove godine).
Otmar se polako pretvara u nesmotrenog vođu tima, polako uviđam da on nije napustio AM jer je Lawrence "netreperljiv" nego su ga bukvalno oterali jer su videli kakav je. Uff kako se okrenuo kompas u odnosu na početak godine, meni kao velikom navijaču Alonsa i Enstone ekipe ovo nikako ne prija ali makar je Alonso otišao tamo gde mu prija. Apropo Alpine, ovo je trebao Davide Brivio srediti no čini mi se da su njega bacili u plavi Dunav. Čovek nesto posle sveg što je uradio u Suzukiju u MotoGP. Mada mogao sam i očekivati ovakav scenario, ovo više nije ozbiljna priča nakon što su promenuli ime s Renaulta u Alpine. Već tad se moglo namirisati da kad sportsku diviziju promovišeš a bežiš od odgovornosti i prljanja imidža ideš ka nekoj trasi gde možeš raditi šta hoćeš. Otmar ti je pravi čovek za onaj deo "možeš raditi šta hoćeš". Sad Alonso gotovo ima istu situaciju kao Vettel 2020. godine. Gubi od kolege (po tabeli) i vozi protiv drugih i svog tima. Esteban je kolega kojeg niko ne želi, jel on gledao šta se događalo njegovom sunarodniku Didier Pirroniju i Gilles Villeneuveu pre tačno 40. godina? Bolesnik. I to treba da bude kolega Oscaru Piastriju?

Ovde se mnogo toga događa, meni je samo žao Oscara. Čovek je postao prvak F2 i bukvalno čeka šansu a godine lete. I sad oseća krv sveta papirologije F1. Definitivno mu treba zdrava poleđina za debi a ovo mu ništa ne pomaže. Mick je "dobro" prošao, Nyck je makar prvak Formule E i vozi Mercedes (još ove godine).
Otmar se polako pretvara u nesmotrenog vođu tima, polako uviđam da on nije napustio AM jer je Lawrence "netreperljiv" nego su ga bukvalno oterali jer su videli kakav je. Uff kako se okrenuo kompas u odnosu na početak godine, meni kao velikom navijaču Alonsa i Enstone ekipe ovo nikako ne prija ali makar je Alonso otišao tamo gde mu prija. Apropo Alpine, ovo je trebao Davide Brivio srediti no čini mi se da su njega bacili u plavi Dunav. Čovek nesto posle sveg što je uradio u Suzukiju u MotoGP. Mada mogao sam i očekivati ovakav scenario, ovo više nije ozbiljna priča nakon što su promenuli ime s Renaulta u Alpine. Već tad se moglo namirisati da kad sportsku diviziju promovišeš a bežiš od odgovornosti i prljanja imidža ideš ka nekoj trasi gde možeš raditi šta hoćeš. Otmar ti je pravi čovek za onaj deo "možeš raditi šta hoćeš". Sad Alonso gotovo ima istu situaciju kao Vettel 2020. godine. Gubi od kolege (po tabeli) i vozi protiv drugih i svog tima. Esteban je kolega kojeg niko ne želi, jel on gledao šta se događalo njegovom sunarodniku Didier Pirroniju i Gilles Villeneuveu pre tačno 40. godina? Bolesnik. I to treba da bude kolega Oscaru Piastriju?

-
Alonso king
- GP3
- S nama već: 9 god 6 mj
Razlika izmedu Vettela 2020. i Alonsa 2022. je ta sto je Vettel bio sokantno sporiji od Leclerca (nesto slicno kao sto su to bili Gasly i Albon u odnosu na Verstappena) dok je Alonso brzi vozac u timu koji mu oduzima prilike pa cak i u nekim slucajevima se bori protiv njega. Ocekivali su drzati “tu negdje” Alonsa kao kojekakvog matorca ne bi li zagrijali stolicu za Piastrija. Od pocetka sezone, iz vikenda u vikend kao da su se trudili demotivirati Alonsa ucestalim kvarovima, pokvarenim strategijama i nekim cudnim favoriziranjem Ocona u situacijama kada ih to kosta bodova. Ono u cemu se novo vodstvo momcadi gadno zeznulo je to sto ocito nisu znali s kime ovdje imaju posla. Stari lisac Alonso i njegov menadzer-biznismen svjetske klase koji je premazan doslovno svim mastima, Flavio Briatore. “Fan favorite” El Plan se remontnom Alpineove momcadi vrlo brzo pretvorio u L Plan i ova situacija to pokazuje. Iako, ponavljam, kako god se stvari sada cinile one ipak ne moraju zavrsiti tako crno za Alpine s obzirom da postoji mogucnost Ricciardovog povratka. Alonsov, na prvi pogled, iznendujuc potez bio je zapravo vrlo takticki isplaniran dogadaj koji je u sekundi uzeo najvrjedniji dijamant Alpineove momcadi - Piastrija. Za Alonsa ovo znaci kraj svim nadama o pobjedama i naslovima pa cak vjerojatno i postoljima, ali ako je to njemu uskraceno onda ce i on uskratiti nekome nesto i cini se kako je to napravio jako jako pametno. Drugi dio sezone ima potpunu slobodu raditi sto god pozeli kako na stazi tako i van nje. Potpisao je vjerojatno novcano vrlo primamljiv ugovor s kojim moze voziti i do 45 ili otici u mirovinu na polusezoni. Jesam li u krivu oko necega samo vrijeme ce pokazati, ali sto se tice Alonsove buducnosti mislim da je popularni El Plan dozivio svoj kraj osim ako se neko cudo za 2024. dogodi i oslobodi se mjesto u nekoj od vodecih ekipa. Danasnji je dan otkrio mnoge tajne iza sokantnog prelaska u Aston Martin.
- MSC
- Formula 1
- S nama već: 9 god 8 mj
- Navija za: Ferrari
- Kontakt:
Meni nije najjasnije kako ljudi imaju tako dobro misljenje o trenutnom Aston Martinu. Pod Strollom starijim meni ta momcad uopce ne djeluje ni malo u onom duhu Force Indije ili Racing Pointa.
Moguce da grijesim al takvog sam dojma.
"What a little star." May 26, 2012.
- Multi 21
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Ferrari, Vet, Max
Ne zna se koje gori, Alpine ili AM. Svaka momčad je u k**** na svoj način.MSC je napisao/la: 03.08.2022., 09:27 Meni nije najjasnije kako ljudi imaju tako dobro misljenje o trenutnom Aston Martinu. Pod Strollom starijim meni ta momcad uopce ne djeluje ni malo u onom duhu Force Indije ili Racing Pointa.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti
- Mr.Spaceguy Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 2 mj
Between McLaren and Alpine it's a great fight both on and off the track!
Majstori se prvo dogovorili sa Alonsom da će dobiti 1+1 ugovor da bi se onda nakon nekog vremena predomisli i ponudili mu ugovor samo na jednu godinu.
Majstori se prvo dogovorili sa Alonsom da će dobiti 1+1 ugovor da bi se onda nakon nekog vremena predomisli i ponudili mu ugovor samo na jednu godinu.

-
Realista
- Karting
- S nama već: 6 god 6 mj
- Navija za: AlonsoForever
Prva greska im je bila sto su produzili Ocona. Mogli su imati Alonso-Piastri postavu. U biti, sve je i zakuhano zato sto su ishitreno produzili Ocona, vec sam to bio spominjao u komentarima. Mislim da su kasno shvatili koliko su se zeznuli, a ovo sve je potvrda.
-
Alonso king
- GP3
Oconov su ugovor produzili vec negdje oko Monte Carla prosle godine ako se ne varam. U to vrijeme Ocon je redovito pobjedivao Alonsa ponekad i s oko pola sekunde u kvalifikacijama i cinilo se kako Alonsova prilagodba jos traje ili je Alonsova buducnost vrlo slicna Schumacherovoj u odnosu na Rosberga. Vec nekoliko utrka kasnije (nakon poboljsanja na Alonsovom bolidu oko upravljanja) situacija je bila jasna kako je ipak Alonso brzi vozac, no opet ponavljam sva ta neodlucnost mogla je proizlaziti iz cinjenice da Alonso nije “oprao” Ocona vec bio marginalno brzi. Ove sezone potpuno je jasno tko je brzi vozac, no on je trenutno 41 godisnjak, a na ulaz u momcad je cekao tek punoljetni mladi talent koji ima potencijal kakav su imali Russell, Leclerc i slicni. Momcadskim odredbama, upitnim odlukama i hladnim odnosima indirektno se planiralo natjerati Alonsa da sam odluci otici iz tima i osloboditi mjesto Piastriju, sto je Alonso ucinio, ali na potpuno svoj nacin i tako vratio Alpineu po nacelu “oko za oko”.
Osvrnuo bih se i na ovo misljenje o Aston Martinu. Zapravo sam uvjeren kako vecina ljudi ima negativan stav o tome timu. Odredena doza ljubavi dolazi iz cinjenica kako za njih vozi Vettel, imaju neku “auto” povijest i reputaciju u svijetu motorsporta. Za mene je tuzna sramota i cisti biznis utrkivati se pod imenom Aston Martin te istovremeno biti defakto Mercedesova B momcad koju vodi kanadski milijarder kojeg apsolutno boli briga za uspjeh u sportu te se nalazi u tko zna koliko dogovora s ljudima iz F1 svijeta. Interesantno je koliko je ljudi 2020. samo pomisillo da bi taj tim mogao postati konkurent za naslove samo jer su promjenili ime u Aston Martin. Cak i da jesam u krivu oko nekih stvari ovdje, ne mogu prijeci preko cinjenice da je ovaj tim pod Strollovim vodstvom cak dva puta pokusao prekopirati rjesenja konkurentskih bolida na upitan nacin sto puno govori o, kako su Alonso i Vettel rekli, pobjednickim ambicijama ove momcadi. Mnogo se puta pisalo na portalu o tome je li F1 postao samo biznis ili i dalje ima svoju sportsku liniju, ali ukratko bi to bilo to. Alonsa cu nerado gledati u Aston Martinu znajuci da sanse za uspjehe nema jer Aston Martin je samostalna momcad samo na papiru dok u stvarnosti to nije.
Osvrnuo bih se i na ovo misljenje o Aston Martinu. Zapravo sam uvjeren kako vecina ljudi ima negativan stav o tome timu. Odredena doza ljubavi dolazi iz cinjenica kako za njih vozi Vettel, imaju neku “auto” povijest i reputaciju u svijetu motorsporta. Za mene je tuzna sramota i cisti biznis utrkivati se pod imenom Aston Martin te istovremeno biti defakto Mercedesova B momcad koju vodi kanadski milijarder kojeg apsolutno boli briga za uspjeh u sportu te se nalazi u tko zna koliko dogovora s ljudima iz F1 svijeta. Interesantno je koliko je ljudi 2020. samo pomisillo da bi taj tim mogao postati konkurent za naslove samo jer su promjenili ime u Aston Martin. Cak i da jesam u krivu oko nekih stvari ovdje, ne mogu prijeci preko cinjenice da je ovaj tim pod Strollovim vodstvom cak dva puta pokusao prekopirati rjesenja konkurentskih bolida na upitan nacin sto puno govori o, kako su Alonso i Vettel rekli, pobjednickim ambicijama ove momcadi. Mnogo se puta pisalo na portalu o tome je li F1 postao samo biznis ili i dalje ima svoju sportsku liniju, ali ukratko bi to bilo to. Alonsa cu nerado gledati u Aston Martinu znajuci da sanse za uspjehe nema jer Aston Martin je samostalna momcad samo na papiru dok u stvarnosti to nije.
- Alen13ASC
- Formula 1
- Kontakt:
Alonso bi i ove godine bio makar bliz Ocona ili bi ga prešao bodovno da nije imao tehničkih nedaća, niko me nemože uveriti da je Esteban bolji od Fernanda. To je absurdna konstatacija.
Istovremeno Alonso misli na sebe i svoju budućnost i naravno da će izabrati momčad koja mu nudi stabilnost. Alpina je sve samo ne sigurnost, Rići je pobegao glavom bez obzira u McLaren pa setimo se doba Magnussena/Palmera/Sainza pa onda čudni ugovor sa Raikkonenom. I naravno Crashgate...
Prost je otišao, Rossi je postao primadona koji želi sve uspehe prepisati sebi a u ovom momnetu on može biti sretan što je McLaren posrnuo na početku godine i što su Alfa Romeo uz Aston Martin i Alphatauri potonuli. Kad se ovi budu digli biće Alpina opet 5. ili 6. sve zavisi.
A Davide Brivio, jel on zavšio u plavom Dunavu?
Alpina/Renault je katastrofa koja se nije sastavilo od naslova 2006. godine i nema te priče koja će da mi promeni mišljenje. S druge strane Aston Martin ima sredstava i ljude koji dolaze od RB/Merca i koliko sam skonta tek ćese 2023. videti prvi pravi rezultati te kombinacije. Alonso zna to i vidi da Aston Martin mu može platiti i osigurati ga na više sezona. Win win situacija za obe strane.
Sad se postavlja pitanje. Ko je veća babaroga: Rossi/Otmar ili Lawrence Stroll?
Istovremeno Alonso misli na sebe i svoju budućnost i naravno da će izabrati momčad koja mu nudi stabilnost. Alpina je sve samo ne sigurnost, Rići je pobegao glavom bez obzira u McLaren pa setimo se doba Magnussena/Palmera/Sainza pa onda čudni ugovor sa Raikkonenom. I naravno Crashgate...
Prost je otišao, Rossi je postao primadona koji želi sve uspehe prepisati sebi a u ovom momnetu on može biti sretan što je McLaren posrnuo na početku godine i što su Alfa Romeo uz Aston Martin i Alphatauri potonuli. Kad se ovi budu digli biće Alpina opet 5. ili 6. sve zavisi.
A Davide Brivio, jel on zavšio u plavom Dunavu?

Alpina/Renault je katastrofa koja se nije sastavilo od naslova 2006. godine i nema te priče koja će da mi promeni mišljenje. S druge strane Aston Martin ima sredstava i ljude koji dolaze od RB/Merca i koliko sam skonta tek ćese 2023. videti prvi pravi rezultati te kombinacije. Alonso zna to i vidi da Aston Martin mu može platiti i osigurati ga na više sezona. Win win situacija za obe strane.
Sad se postavlja pitanje. Ko je veća babaroga: Rossi/Otmar ili Lawrence Stroll?

-
Realista
- Karting
- S nama već: 6 god 6 mj
- Navija za: AlonsoForever
Oconu su prosle godine mogli komotno dati ugovor na jednu godinu da su pametni. Mislim da Ocon nije bio u nekoj jakoj pregovarackoj poziciji jer Piastri kuca na vrata, a drugdje bas i nema mjesta, pogotovo ako si Ocon, a ne svjetski prvak ili vozac vece reputacije. Znaci greska je svakako bila Oconu dat visegodisnji.
-
Alonso king
- GP3
Nisam uvjeren u tu informaciju, ali navodno je Alpine za 2023. ponudio ugovor Alonsu kojim bi bio placen manje od Ocona. Tesko za povjerovat s obzirom na sve okolnosti, ali eto i to se spominje u trenutnom kaosu.
- Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Alonsu su ponudili 1+1 ugovor jer je star, on to nije želio prihvatiti jer misli da i dalje ima 31 godinu umjesto 41.
Novac je vjerojatno isti kao i do sada.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

- pigmalion
- Formula 1
- S nama već: 9 god 3 mj
- Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Dovesti će u Alpine Gasly-ija, ako su pametni.
Ne sjećam se, jesu li potvrdili Gasly-ija u AlphaTauri za 2023.?
Ne sjećam se, jesu li potvrdili Gasly-ija u AlphaTauri za 2023.?
......ne mogu, ali hoću......
.....biti po svome,.....
Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run
- Iceman
- Formula 1
- Navija za: Ferrari, KR7
Mozda ne misli da ima 31 godinu, vec ili vrednuje sebe vise nego sto ga u Alpine-u vrednuju ili hoce sto vise love ugrabiti za po stare dane ili oboje. Koji god bio razlog opravdan je. I dalje spada u top 5-6 vozaca na gridu.Ferrari je napisao/la: 04.08.2022., 14:10 Alonsu su ponudili 1+1 ugovor jer je star, on to nije želio prihvatiti jer misli da i dalje ima 31 godinu umjesto 41.
Vise pokazuje od Bottasa koji je dobivao ugovor godinu za godinom. Mislim da se mozemo sloziti da je on miljama bolji od Bottas. Jel Alonso nije Bottas.
Ak je lova u pitanju? Ha ja bih prvi isto napravio na njegovom mjestu. Dosla inflacija, nesigurna vremena, treba financirati zivot pred sobom.
-
Ibarac00
- GP3
- S nama već: 7 god 8 mj
- Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
To uspoređivanje Alonsa s Bottasom nema veze s vezom, uspoređuješ kruške i jabuke, niti su vozili skupa niti ista. Možda bi Bottas Alonsa natambura da voze recimo skupa u Alfi. Jel Alonso u svom primeu bolji od Bottasa, je sigurno. Bi li Alonso danas dobio Bottasa u istom bolidu, to ne znamo.Iceman je napisao/la: 04.08.2022., 16:56Mozda ne misli da ima 31 godinu, vec ili vrednuje sebe vise nego sto ga u Alpine-u vrednuju ili hoce sto vise love ugrabiti za po stare dane ili oboje. Koji god bio razlog opravdan je. I dalje spada u top 5-6 vozaca na gridu.Ferrari je napisao/la: 04.08.2022., 14:10 Alonsu su ponudili 1+1 ugovor jer je star, on to nije želio prihvatiti jer misli da i dalje ima 31 godinu umjesto 41.
Vise pokazuje od Bottasa koji je dobivao ugovor godinu za godinom. Mislim da se mozemo sloziti da je on miljama bolji od Bottas. Jel Alonso nije Bottas.
Ak je lova u pitanju? Ha ja bih prvi isto napravio na njegovom mjestu. Dosla inflacija, nesigurna vremena, treba financirati zivot pred sobom.
Alonso nije prva violina u Alpinea, možda i je, ali nije tolika kolika bi on želio da bude.
- Iceman
- Formula 1
- Navija za: Ferrari, KR7
Nisu vozili skupa, nije ni bitno. Nije tesko zakljuciti tko je koja razina i zasto je jedan vozac dobivao ugovore na godinu dana, a drugi si je takvu opciju odbio i neki dan potpisao vise godisnji ugovor. Takodjer kao sto rekoh i novac igra ulogu.
- Unwoken European
- Karting
- S nama već: 2 god 10 mj
- Navija za: Scuderia Ferrari
Alonso je uvijek sebe smatrao klasom, što je i uvijek bio. Često je donosio odluke mimo staze koje su ga koštale uspjeha jer je želio sebe na tronu i sve je optuživao oko sebe ako nije bio prvi. I dobro ovaj reče, dok god su svi odrađivali posao bez greške, a drugi vozač je znao da je drugi vozač on je gurao tim naprijed na svojim plećima. Istina je da on gura tim naprijed, ali je također čovjek koji ne pozna kompromis, njegov način ili armagedon.
-
Alonso king
- GP3
Trenutno je to i ispravan nacin ponasanja za Alonsa. Bolje “armagedon” na njegov nacin nego prihvatiti jednogodisnje uvjete tima koji ocigledno radi protiv tebe cijelu sezonu. Jedno je biti rookie s losijim rezultatima i pustiti tim da cini s tobom sto ih je volja, a drugo je biti jedan od najboljih vozaca svih vremena i dvostruki svjetski prvak u ovoj situaciji. Ukoliko je situacija u timu stvarno takva kakva je, potpuno podrzavam Alonsa. Cak i sve ove price o Alonsovoj toksicnosti i zatvaranju vrata kod timova su nebuloze i budalastine. Iz Ferrarija je otisao u vrijeme Matttiacia kada je vec zapoceo veliki remont momcadi za nadolazecu 2015. Iz Mclarena dobrovoljno odlazi u mirovinu nakon niza neuspjesnih sezona. Cak i ona prica o mrznji izmedu njega i Honde ne drzi vodu. U danasnjem biznis svijetu tesko da bi jedan Alonso zatvorio sebi vrata s team radio porukama i izrazavanjem nezadovoljstva. Uostalom, ako se taj covjek nakon one 2007. vratio kasnije u Mclaren onda je sve moguce. Malotko je u njegovim godinama imao opciju vratiti se u pobjednicke timove, a pogotovo u danasnjoj F1. Sto ce Mercedesu Alonso pored Russella i Hamiltona, sto ce Ferrariju Alonso kad su imali Vettela i sada dva fantasticna mlada vozaca. Red Bull nikada i nije bio opcija pored Maxa i cijele mlade akademije. Prema tome meni su sve price o spaljivanju mostova samo puka nagadanja zbog prenapuhane persone koju su mediji stvorili od temperamentnog Spanjolca. Da je imao nekih mrlja, imao je, to je ipak neosporno, ali i dalje me fascinira kolicina budaletina u danasnjem fan svijetu koji uistinu vjeruju da su Alonsove izjave i svaki korak usmjereni ka tome da pokaze da je bolji od Hamiltona. Izmisljena rivalstva, izmisljeni pogledi na Alonsa i sve ostalo sto ide skupa s time…Kada si medu najboljima onda se puno i prica (i izmislja) o tebi, valjda tako mora biti