Pa kako nije očigledno, papučica gasa zablokirala, pa sad Ferrari pokušava to zataškati, nemoguće da Čarli griješi, nije on smotani švabo sa 4 titule...Gilles je napisao/la:Da li se zna na kraju šta je bio uzrok zabijanja u zid?
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
Scuderia Ferrari
- Grah0 Verified
- Formula 1
- S nama već: 9 god 10 mj
- Navija za: KMag, Seb
- blown diffuser
- Formula 1
- S nama već: 8 god 7 mj
- Navija za: Love Parade
Po zvuku ja bi rekao da bolid uopće ne prima gas.

God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs
- Grah0 Verified
- Formula 1
- S nama već: 9 god 10 mj
- Navija za: KMag, Seb
Ja ne znam šta bi mi Ferrarijevi navijači trebali radit, ovi iz Mece kukaju nakon pola sezone bez pobjede, a mi titule nismo vidjeli 15 godina. Svake godine imamo neka obećanja, a svake godine imam osjećaj da ovi na vrhu sve veći klovnovi postaju.
Juče one poruke Karlosu, kao u najboljim danima. Majko draga, kakva je to grupa nesposobnih idiota to je strašno. A nažalost ja ne vidim mogućnost da će se išta promijeniti narednih godina.
Čarli će možda još ove godine imati neka hajmo reć opravdanja za ove greške, a već mislim da će od sledeće sezone biti dosta gore to od strane talijanske štampe.
Juče one poruke Karlosu, kao u najboljim danima. Majko draga, kakva je to grupa nesposobnih idiota to je strašno. A nažalost ja ne vidim mogućnost da će se išta promijeniti narednih godina.
Čarli će možda još ove godine imati neka hajmo reć opravdanja za ove greške, a već mislim da će od sledeće sezone biti dosta gore to od strane talijanske štampe.
- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 2 mj
- Navija za: Seb

Logično je da se u krivini pušta gas. Samo ga on izgleda nije dovoljno pustio... Izjavio je da nije radio ništa drugačije od prethodnih krugova, ali možda je trebao malo više usporiti s obzirom na stanje guma kakve je imao u tom trenutku... Taj video samo pokazuje da nije bilo nikakvih problema.
A zaglavljen gas, dok je pritisnut, bi mogao biti uzrok, da je ta poruka bila vezana za taj trenutak izlijetanja. Ali ispostavilo se da je ta poruka bilo kada se pokušao izvući iz barijere. Ali Binotto kaže da ni tu nije bio problem sa gasom.
- Iceman
- Formula 1
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: Ferrari, KR7
Mislim da ovaj video dovoljno govori. Ljut je sam na sebe zato sto je on napravio gresku pod pritiskom, a ne njegova momcad sa papucicom gasa. Ferrari moze biti svakakav, to smo vec apsolvirali, ali glupo je bas sve prespisati Ferrariju i onda reci sa cime se vozaci moraju boriti.
Bolid je al pari sa RB-om, ima mane i ima prednosti, kaci ga pouzdanost ali to je valjda dio igre kada trazis performanse i riskiras pouzdanost.
Max je dosao koju godinu prije Leclerca u F1, radio je s.ranja na veliko i o tome smo na veliko pricali ovdje, ali moze se reci greske rijetko kada radi, da je osvajanjem naslova skinuo taj uteg sa ledja i da ove sezone vozi kao po spagi. Leclerc je dosao 2018, supertalentiran vozac, ali radi greske sto se moze prepisati pritisku. To mu je skola. Ili ce nesto izaci iz svega ovoga ili ce ga pokopati. Imao je do zadnje utrke 30tak bodova manje od Maxa sto i nije neki zaostatak kad jos ima 10tak utrka pred nama, ali sad je ovo vec posten zaostatak gdje da bi se vratio u igru Max mora imati jedno odustajanje. Steta.
Sto se tice Sainza. On djeluje poput lidera u Ferrariju (nesto sto Je Peter Windsor vec napomenuo u svojim izvjestajima), sto bi moglo poljuljati Leclera. Lecler je lose usao u vikend i proucavao je Sainzovu telemetriju, tako da i ulazak u zavoj 11 je vise Sainzov stil voznje nego Leclercov, a koji je ovoj primjenio u svojoj voznji posljednji vikend.
Sainz nije brz poput Leclerca, ali mogu reci da djeluje probudjeno i zvuci poput lidera. Drago mi je da je napokon krenuo na bolje.
Ferrari ko Ferrari. Binotto je osrednji menadzer, a od vozacevih injizenjera dobijem sjede na glavi. Ono je uzas za slusati. Mislim imaju ekipu u Maranellu koja sjedi za racunalima, svi podaci su im dostupni, sve kalkulacije pa nemres me j... da onakve pacovske greske izvode.
Bolid je al pari sa RB-om, ima mane i ima prednosti, kaci ga pouzdanost ali to je valjda dio igre kada trazis performanse i riskiras pouzdanost.
Max je dosao koju godinu prije Leclerca u F1, radio je s.ranja na veliko i o tome smo na veliko pricali ovdje, ali moze se reci greske rijetko kada radi, da je osvajanjem naslova skinuo taj uteg sa ledja i da ove sezone vozi kao po spagi. Leclerc je dosao 2018, supertalentiran vozac, ali radi greske sto se moze prepisati pritisku. To mu je skola. Ili ce nesto izaci iz svega ovoga ili ce ga pokopati. Imao je do zadnje utrke 30tak bodova manje od Maxa sto i nije neki zaostatak kad jos ima 10tak utrka pred nama, ali sad je ovo vec posten zaostatak gdje da bi se vratio u igru Max mora imati jedno odustajanje. Steta.
Sto se tice Sainza. On djeluje poput lidera u Ferrariju (nesto sto Je Peter Windsor vec napomenuo u svojim izvjestajima), sto bi moglo poljuljati Leclera. Lecler je lose usao u vikend i proucavao je Sainzovu telemetriju, tako da i ulazak u zavoj 11 je vise Sainzov stil voznje nego Leclercov, a koji je ovoj primjenio u svojoj voznji posljednji vikend.
Sainz nije brz poput Leclerca, ali mogu reci da djeluje probudjeno i zvuci poput lidera. Drago mi je da je napokon krenuo na bolje.
Ferrari ko Ferrari. Binotto je osrednji menadzer, a od vozacevih injizenjera dobijem sjede na glavi. Ono je uzas za slusati. Mislim imaju ekipu u Maranellu koja sjedi za racunalima, svi podaci su im dostupni, sve kalkulacije pa nemres me j... da onakve pacovske greske izvode.
- gjoko-mkd
- Formula 2
- S nama već: 9 god 3 mj
- Navija za: Ferrari
Binoto je u jednom intervju potvrdio da su malo uškopali motor da bi imali manje briga.
Ali....tako je morao on da forsira u krivinama sa starim gumama, a epilog je poznat
PS:nadogradnje koje je Ferari doneo su dale skoro 2 desetinke po krugu, a još se ističe da je Ferari ove godine doneo manji broj nadogradnja, ali sa većim ishodom .
I da izgubimo ovu sezonu, bar imamo najjaču makinu i dobar razvoj kroz sezonu što je bilo dosad ahilova peta
U Mađarskoj idemo na 1-2 pa makar i puklo
Ali....tako je morao on da forsira u krivinama sa starim gumama, a epilog je poznat
PS:nadogradnje koje je Ferari doneo su dale skoro 2 desetinke po krugu, a još se ističe da je Ferari ove godine doneo manji broj nadogradnja, ali sa većim ishodom .
I da izgubimo ovu sezonu, bar imamo najjaču makinu i dobar razvoj kroz sezonu što je bilo dosad ahilova peta
-
nelinjo
- Formula 2
- S nama već: 7 god 3 mj
bravo za komentar!gjoko-mkd je napisao/la: 25.07.2022., 22:52 Binoto je u jednom intervju potvrdio da su malo uškopali motor da bi imali manje briga.
nama sada trebaju pobjede 1-2... mislim da imamo to, Austria je to pokazala... jeste da ce na nekim stazama biti tesko sa Maxsom, ali vrijedi pokusati! Perez je vec otpisan, prvo od svog tima, jer se ocigledno bolid stima za Maxsa, a ovaj ga takvog ne zna voziti kao Max! dolazimo u dio sezone kad Perez pocinje licati na proslogodisnjeg Sergia koji je mnogo sporiji od svog kolege! ako nista, treba ici na pripremu za sledecu sezonu, pa ako se sta izrodi i ove, ne treba odbaciti...

Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!
- Slavenowsky
- Formula 1
Sve to divno zvuci poput nekog happy ending filma, ali hajmo zaskripati plocu.
Ne radi se o Haasu ili Alfi, radi se o najtrofejnijem timu koji napokon ima "nesto", ali su toliko nespsobni da ga iskoriste. Guraju stap u prednji tocak I saplicu se na glupostima. Ne moze se reci i losa sreca, jednostavno losa organizacija, prije svega psiholoska, a onda sve drugo.
Pisali smo o ovome jos ranije, sjetimo se RBR-a, kako je startao sezonu! Bili su brzi, ali nepouzdani, kasnije su shvatili da to ne donosi previse rezultata, dok Ferrari je svoj motor gulio do gorenja. Kada su izgubili par utrka, onda su se optimizirali, no onda slijede strateske greske, pa nakon toga vozacke. Ima li jebenog kraja?
Mene ne ljute slabiji rezultati, ljute me greske koje konstantno rade, pa Kimi 2003 umalo da uzme titulu, a samo jednu pobjedu je imao! Evo I glibavi Mercedes nam tapse po ramenu, a oni u banani teskoj.
Jednostavno opravdanja nema, gube jer nisu sposobni da pobjedjuju I ne zasluzuju ni zrno razumjevanja. Preko 30 godina navijam za njih I poceli su mi se gaditi
Ne radi se o Haasu ili Alfi, radi se o najtrofejnijem timu koji napokon ima "nesto", ali su toliko nespsobni da ga iskoriste. Guraju stap u prednji tocak I saplicu se na glupostima. Ne moze se reci i losa sreca, jednostavno losa organizacija, prije svega psiholoska, a onda sve drugo.
Pisali smo o ovome jos ranije, sjetimo se RBR-a, kako je startao sezonu! Bili su brzi, ali nepouzdani, kasnije su shvatili da to ne donosi previse rezultata, dok Ferrari je svoj motor gulio do gorenja. Kada su izgubili par utrka, onda su se optimizirali, no onda slijede strateske greske, pa nakon toga vozacke. Ima li jebenog kraja?
Mene ne ljute slabiji rezultati, ljute me greske koje konstantno rade, pa Kimi 2003 umalo da uzme titulu, a samo jednu pobjedu je imao! Evo I glibavi Mercedes nam tapse po ramenu, a oni u banani teskoj.
Jednostavno opravdanja nema, gube jer nisu sposobni da pobjedjuju I ne zasluzuju ni zrno razumjevanja. Preko 30 godina navijam za njih I poceli su mi se gaditi
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...
- senna66 Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
Ferrari je tada bio Ferrari. Ovo danas nije vrijedno spomena. U tome je razlika.gjoko-mkd je napisao/la: 25.07.2022., 23:38 Setimo se zadnje Ferarijeve titule. Kimi je bio u zaostatku čini mi se 17 bodova od 20 mogućih u preostale 2 utrke.
Ferari treba do kraja što više da pobeđuje....pa šta bude...

- Iceman
- Formula 1
- Navija za: Ferrari, KR7
Istina!senna66 je napisao/la: 26.07.2022., 20:29Ferrari je tada bio Ferrari. Ovo danas nije vrijedno spomena. U tome je razlika.gjoko-mkd je napisao/la: 25.07.2022., 23:38 Setimo se zadnje Ferarijeve titule. Kimi je bio u zaostatku čini mi se 17 bodova od 20 mogućih u preostale 2 utrke.
Ferari treba do kraja što više da pobeđuje....pa šta bude...
Binotto kaze da nema razloga zasto Ferrari ne bi pobjedio na preostalih 10 utrka. Moras biti perfektan za tako nesto, sve mora biti kao urica.
Problem u toj izjavi je da cak sve bude perfktno od strane strategije i vozaca svejedno RB i dalje imaj prednost na pravcima (a ceka nas Monza, Spa i jos pokoja utrka sa dugackim pravcima), Ferrari sigurno ceka jos pokoja kazna za mjenjanje komponenti PU pa cak i da ne bude ikakavih kvarova i jos smo u bodovnom minusu. Jbg

- pero iz bukurešta
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
Ferrari 2022:
- zekohonda Verified
- Formula 1
- Navija za: sve powered by honda
bolna analiza/procjena propuštenih bodova ove sezone:

više na:
https://www.motorsportmagazine.com/arti ... KO_gQoFwsI

više na:
https://www.motorsportmagazine.com/arti ... KO_gQoFwsI
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
-
nelinjo
- Formula 2
- S nama već: 7 god 3 mj
sta bi bilo, kad bibilo...
ljudi Red Bull je mashina! oni fakticki ne grijese! tu dominaciju u strategiji cemo gledati i u nastavku sezone...
Max+RedBull su dobitna i gotovo nepobjediva kombinacija!
Ferrari i prosipanje bodova... pa to gledamo vec 14 godina!
ljudi Red Bull je mashina! oni fakticki ne grijese! tu dominaciju u strategiji cemo gledati i u nastavku sezone...
Max+RedBull su dobitna i gotovo nepobjediva kombinacija!
Ferrari i prosipanje bodova... pa to gledamo vec 14 godina!
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!