Ma ja, zato je Leclerc stvorio prednost u prvom dijelu od 5 sekundi, ili tako nešto, a ovome svi bili pola utrke u DRS-u...Ibarac00 je napisao/la: 30.05.2022., 17:34Da, Perez nije imao tempa, ne znam samo kako je završio prvi, vjer zato jer nije imao tempa.Pastor je napisao/la: 30.05.2022., 16:43 Problem je što je Ferrari nekako izgubio i na undercutu i na overcutu. Logično je da je undercut upalio na prelasku sa Wet na Inter, ali Hard? Dobro, možda prvi krug na Hardu i nije nešto dobar, u odnosu na Inter. Ali nije ni prvi krug na Interu bio nešto bolji od Wet... Možda su se zato zajebali sa Leclercovim ulaskom. Možda su sa njim trebali ići na overcut, jer bi Inter bolje radio nego Hard u prvom krugu. Tu ih je Red Bull opet zajebao. Logično je bilo da Sainza prvog pošalju na Hard, jer ga je Perez brzo stizao. Ali sa Leclercom su trebali pričekati. Zato je i bila ona zbrka na radiju...
Što se tiče Pereza, istina je da ga je spasila ova staza, jer nije imao tempo. A spasio ga je i onaj incident na kvalama da zadrži treće mjesto. Iako je bio brži čitav vikend od Maxa, u tom zadnjem krugu bi ga Max vjerovatno preskočio, a vjerovatno i Sainza. Samo su Leclerc i Max popravljali vremena u tom zadnjem krugu. Za Leclerca smo svi vidjeli koliko je bio brži u prvom sektoru, a i Max je bio brži preko desetinke. Dok su Perez i Sainz bili lošiji od prethodnog kruga... A Maxov zaostatak za obojicom iz prethodnih krugova je bio samo nekoliko hiljadinki.
Ostatak komentara ti je da je ovo da je ono...
Da je Perez osvojio pobijedio Jeddah, da je pobejdio i Španjolskoj, nije i to je to. Sad ga je spasila staza... Jer ipak je on beckmarker koji nema tempa, tip je bio cijeli vikend najbrži uz Leclerca...
VN Monaka 27.-29. svibnja 2022.
- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 2 mj
- Navija za: Seb
- MrDoomroom
- Formula 1
- S nama već: 9 god 11 mj
U dva kruga Checo skinuo 8s prednosti! To su odmah trebali reagirati jbt pa imaš mini sektore vremena, ne oni odugovlačili sa Karlom ode Çarli u još jedan krug i dobio si što si i zaslužio.
Sent from my GM1913 using Tapatalk
-
Limpskinz
- Karting
- S nama već: 5 god 10 mj
- Navija za: Kimi
Anderstud vi ar ćeking
-
zgprvaci09
- Karting
- S nama već: 8 god 1 mj
- Navija za: ferrari
mogao je ferrari imati laganih 1 -2 samo da su prvo zvali u box leclerca po hard i ostavili sainza još jedan krug na wetu ispred pereza i verstapena da ih štopa, preći ga ne mogu, a jedan krug je dovoljan leclercu da nabi tempo i onda sljedeći krug idu u box i sainz i perez i verstapen i poredak nakon boxa je leclerc, sainz, perez, verstapen vrlo jednostavnoDaveGilmour je napisao/la: 30.05.2022., 13:58Leclerc bi u bilo kojem scenariju izgubio poziciju od Sainza jer je bio na taktici dva zaustavljanja (Wet -> Intermedije -> Slickovi). Ferrari je zabrljao s Perezovim undercutom i kasnije Maxovim overcutom, ali Leclerc se nikako nije mogao naći ispred Sainza s ovakvom taktikom. Ispred Red Bullova se mogao/morao naći.Frantic je napisao/la: 30.05.2022., 13:55 @DaveLeclercu nije krivac Ferrari što se našao iza SainzaNe poklapa se baš ovo dvoje.Leclerc......šlampavošću Ferrarija izgubio pozicije od oba Red Bulla![]()
Ako je izgubio pozicije od tada 3. i 4. u trci, naravno da će izgubiti poziciju i od 2.
A taj 2. bi, sad se valjda tako ispostavlja, da nije bilo Lorda Latifa, pobijedio.
Slažem se sa ovim u vezi Sainza, da je jučer bio kao Button.
Ciljam da je Leclerc u najgorem slučaju trebao ući po Intermedije u istom krugu kad i Perez.
- MSC
- Formula 1
- S nama već: 9 god 8 mj
- Navija za: Ferrari
- Kontakt:
Počeo sam mislit da je Ferrariju bitno samo pobjedit u Monzi, imat najljepši bolid i dobro.
"What a little star." May 26, 2012.
- MrDoomroom
- Formula 1
Kakav im je top speed čisto sumnjam da će im to poći za točkom... Oni na stazi gdje je obilaženje gotovo nemoguće sa 1-2, padnu na 2-4 s tim da je prvi vozač na 4 mjestu. Oni nađu način da sabotiraju sebe.MSC je napisao/la:Počeo sam mislit da je Ferrariju bitno samo pobjedit u Monzi, imat najljepši bolid i dobro.
- DaveGilmour
- Formula 2
- S nama već: 9 god 3 mj
- Navija za: Sve driven by Verstappen
Sumnjam da bi u tom slučaju oba RB-a ušla u boks. Vjerojatno bi barem jedan ostao vani i čekao sudar (koji bi i dočekao) jer ionako nisu imali što za izgubiti. RB se mogao slobodno kockat kad im nitko nije prijetio.zgprvaci09 je napisao/la: 31.05.2022., 08:20 mogao je ferrari imati laganih 1 -2 samo da su prvo zvali u box leclerca po hard i ostavili sainza još jedan krug na wetu ispred pereza i verstapena da ih štopa, preći ga ne mogu, a jedan krug je dovoljan leclercu da nabi tempo i onda sljedeći krug idu u box i sainz i perez i verstapen i poredak nakon boxa je leclerc, sainz, perez, verstapen vrlo jednostavno
- LH44
- Formula 1
- S nama već: 6 god 7 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
1998. otkako su uvedene linije na ulazu i izlazu iz boxa važi pravilo da se linija smije gaziti ali se ne smije cijelim točkom preći. Ako je Max samo gazio liniju to nije kazna nikakva i priča kako je neko smije pregazit a neko ne smije ni prići blizu iste je za vrtića 

- Dani Verified
- Formula 1
- Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Kazna čista kao suza.Cale od Lewisa je napisao/la: 30.05.2022., 12:07 Btw. necu se hvalit ali ja sam odmah rekao da pise u pravilima da mora cijeli kotac proci crtu tako da je to rjeseno.
Zanimljivije je meni kako je ovo za kaznu pa to je cisti dive bomb Hamiltona

- Cale od Lewisa
- GP3
- S nama već: 4 god 11 mj
- Navija za: Max Verstappen
Ne pije vode,to su gluposti koje Hamilton izvodi jako dugo od masse do albona (di je pio kazne) pa do Maxa u britaniji di je opet popio zasluzeno kaznu ubaci prednji kotac pa sta bude tako svi mogu kasnije kociti i napraviti divebomb i da ti se bolid ispred mora sklonit.Glupost.Dani je napisao/la: 31.05.2022., 19:06Kazna čista kao suza.Cale od Lewisa je napisao/la: 30.05.2022., 12:07 Btw. necu se hvalit ali ja sam odmah rekao da pise u pravilima da mora cijeli kotac proci crtu tako da je to rjeseno.
Zanimljivije je meni kako je ovo za kaznu pa to je cisti dive bomb Hamiltona

-
renato2107
- GP3
- S nama već: 9 god 2 mj
Nisam siguran da bi čekali toliko, bili bi prespori i ulaskom u boks propali puno u poretku.DaveGilmour je napisao/la: 31.05.2022., 14:03Sumnjam da bi u tom slučaju oba RB-a ušla u boks. Vjerojatno bi barem jedan ostao vani i čekao sudar (koji bi i dočekao) jer ionako nisu imali što za izgubiti. RB se mogao slobodno kockat kad im nitko nije prijetio.zgprvaci09 je napisao/la: 31.05.2022., 08:20 mogao je ferrari imati laganih 1 -2 samo da su prvo zvali u box leclerca po hard i ostavili sainza još jedan krug na wetu ispred pereza i verstapena da ih štopa, preći ga ne mogu, a jedan krug je dovoljan leclercu da nabi tempo i onda sljedeći krug idu u box i sainz i perez i verstapen i poredak nakon boxa je leclerc, sainz, perez, verstapen vrlo jednostavno
Ova staza je jednostavno ko prvi u boks profitira, jako ga je teško pokriti.
Prvo je problem što su gledali 2 kruga u vremena krugova kad ih je Perez preskočio doslovce. On je mogao ići sporije prvi sektor, aj i drugi (moožda) ali tu si već trebao paliti alarm i ako si ga mislio pokrivati zvati (makar i na slijepo) Lecreca u boks. Nemaš što razmišljati kad imaš 5 s prednosti, pokrivaš i gotovo...ili si zicer da ćeš preskočiti inter gume i ići za 5 krugova na slick. I onda kad su već vidjeli da su to izgubili (jer nisu bile u igri desetinke) ipak ga pozovu....onda se kockaj do kraja pa kako bude. Ja bi tad se rađe kockao i za 2-3 kruga išao na medium ili čak soft (bolji odabir za ugrijati gume na mokrom), ostali će za par krugova na hard i čekao SC...kojeg je malo vjerojatno da ga neće biti. Ako ti dođe, imaš free stop, ako ne opet si 4.
ili kad su već izgubili od Pereza poziciju...
"zgprvaci" je dobro napisao, tako da su Leclera prvog zvali i onda čekaju što bude, a Sainz je trebao čekati. Meni izgleda da kud ih je otkanto prvo, onda je ušao kak se sprdnuo, a u najgori trenutak i za sebe i za kolegu...i onda još im Lattifi promakne i ugura se ispred.

Očito je bila ispravnija strategija direkt na slick, ali RB je tu bacio kost i napravio pomutnju s prelaskom Pereza na inter...i ostalo su sami zbrljali.
- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 2 mj
- Navija za: Seb
Ferrari je definitivno trebao pokriti Pereza sa Leclercom. Sa tolikom prednosti, bilo je jednostavno, ako su se već odlučili ići na inter. Ali bi onda vjerovatno Red Bull ostavio Maxa vani da čekaju promjenu na slick, zajedno sa Sainzom...