VN Monaka 27.-29. svibnja 2022.
- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 11 mj
- Navija za: Ferrari
Nemere ...
Fino Alla Fine
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
Ma ono, da te "odgovorim"

Bono je rekao Lewisu da može biti 8., na kraju bi bio 4. da ne bi problema sa hlađenjem.
Evo i ja tebi govorim da možemo drugi u WDC i WCC, a možda budemo i prvi

Vidiš kako je @Vetma (relativno) optimističan glede Ferrarija u podcastu
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- CrashOverride Verified
- Formula 1
Ma pogleda sam sve do kraja ali stvarno ne vidim kako ovi pikzibneri mogu uzet ijedan naslov ako bude sve u 5 deka..
Vetma je optimistican glede Ferrarija isto kao i FIAe..
Grupa kretana bira drugu grupu kretena koji su manje sposobni od ovih prvih kretena da ih ne ugroze
Vetma je optimistican glede Ferrarija isto kao i FIAe..
Grupa kretana bira drugu grupu kretena koji su manje sposobni od ovih prvih kretena da ih ne ugroze

Fino Alla Fine
- Grah0 Verified
- Formula 1
- S nama već: 9 god 9 mj
- Navija za: KMag, Seb
Ja iskreno nisam ništa ni očekivao od Ferrarija tkd. se ne mogu razočarati. U svakom slučaju ako osvoje naslov/e biće super, ako ne čućemo da su mlada momčad i da je sledeća sezona njihova...
- Lady
- GP3
- S nama već: 10 god 3 mj
Mislim da je upravo suprotno..... Max je u ipak malo lošijem bolidu bolji od Leclerca. Vozi "skoro" savršeno i svaki put kad je imao priliku napast Leclerca, napao ga je i prošao, uzeo pobjedu... Leclerc niti jednom.Vettel-Ferrari je napisao/la: 29.05.2022., 18:17
Mislim da je dosad uvjerljiviji od Maksa i da ga u ovakvoj formi i barem podjednako brzim bolidom može pobjediti. U kvalifikacijama je to neupitno.
Pozdrav kolega.....zjurina je napisao/la: 30.05.2022., 00:51 Dodatno čeprkanje ipak je dalo drugačiji rezultat...
Mamicu im sudačku.... - po njihovom da bi bilo prekršeno pravilo trebao je
priječi SA CIJELIM KOTEČEM SKROZ LIJEVO OD CRTE !

Baš sam ti mislila odgovorit na prijašnji post ali si me pretekao. Da, nije prešao sa cijelim kotačem.
Vrtila sam "slow motion" i vidi se baš na tih 0.17 sa gornjeg tvog videa da nije prešao.

- Cale od Lewisa
- GP3
- S nama već: 5 god
- Navija za: Max Verstappen
Btw. necu se hvalit ali ja sam odmah rekao da pise u pravilima da mora cijeli kotac proci crtu tako da je to rjeseno.
Zanimljivije je meni kako je ovo za kaznu pa to je cisti dive bomb Hamiltona
Zanimljivije je meni kako je ovo za kaznu pa to je cisti dive bomb Hamiltona

- Frantic
- Formula 1
Pretpostavljam da si pročitao izmijene pravilnika, od 19.03.2022. godine, u kojima takođe nije explicitno naznačeno da li čitava guma treba preći liniju, što ostavlja prostora ovakvim "slobodnim" sudijskim interpretacijama.
Lično mislim da nisi to pročitao i da si potrefio "onako na sreću", a da je kojim slučajem Lewis tako gazio a Max mu se približavao, pričao bi drugačiju priču.
Ukoliko stvarno jesi pročitao pomenuti dokument, izvinjavam se.
Za ovaj video, slažem se.
Ne znam na osnovu čega je Ocon dobio kaznu, još u obrazloženju kažu nešto tipa da je "ostvario prednost u približavanju zavoju".
Lično mislim da nisi to pročitao i da si potrefio "onako na sreću", a da je kojim slučajem Lewis tako gazio a Max mu se približavao, pričao bi drugačiju priču.
Ukoliko stvarno jesi pročitao pomenuti dokument, izvinjavam se.
Za ovaj video, slažem se.
Ne znam na osnovu čega je Ocon dobio kaznu, još u obrazloženju kažu nešto tipa da je "ostvario prednost u približavanju zavoju".

Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- DaveGilmour
- Formula 2
- S nama već: 9 god 3 mj
- Navija za: Sve driven by Verstappen
Da se malo osvrnem na jučerašnju utrku.
Ako ćemo pričati o tome tko je jučer najviše zaslužio pobjedu, po meni je to Sainz. Nakon užasnog ulaska u sezonu, jučer je napokon odvozio jednu dobru utrku. Po sirovoj brzini opet nije bio na Leclercovoj razini, ali u promjenjivim uvjetima sirova brzina nije najvažnija stvar. Sainz je jučer odvozio jednu ''Buttonovsku'' utrku i jedini od prve četvorice je imao hrabrosti sam određivati svoju taktiku. U konačnici se njegova taktika pokazala kao pun pogodak i zasluženo je prešao timskog kolegu (Leclercu nije krivac Ferrari što se našao iza Sainza), a prešao bi i Pereza da nije bilo Goatifija. Za mene je Sainz jučer briljirao - ne brzinom, nego čitanjem utrke.
Što se tiče Pereza, čini mi se da opet nije briljirao u race pace-u, ali je priroda Monaka to zamaskirala. Mislim da su mu Leclerc i Verstappen u jednom trenutku skidali sekundu po krugu na Intermedijama. Jako mi je drago zbog Perezove pobjede jer mi je od glavnih aktera on najsimpatičniji, ali smatram kako nema smisla govoriti o Perezovom uključivanju u borbu za naslov. Unatoč bodovnoj situaciji, Perez realno nije ni blizu Leclercove i Maxove razine.
Leclerc je opet vozio standardno dobar vikend, ali je šlampavošću Ferrarija izgubio pozicije od oba Red Bulla. Undercut Pereza je bio tragikomičan - kako su uspjeli napraviti takav propust mi je potpuno nejasno.
Max je naizgled odvozio jedan slabašan vikend, ali nije to bilo toliko loše kako se na prvu čini. U kvalifikacijama je pošteno poražen (iako, tko zna kako bi se to rasplelo u Q3 da nije bilo crvene zastave), ali mi se u utrci opet činio dosta brz. Sve u svemu, može biti zadovoljan vikendom zbog Ferrarijevog poklona.
Što se tiče ostatka karavane, pohvale Russellu i Norrisu. Ne bih još govorio o nekom Russellovom ''razbijanju'' Hamiltona jer mi je u glavi da je Hamilton ove sezone imao dosta nesreće i kompromitiranih utrka. Treba pričekati još nekoliko čistih utrka za obojicu za donošenje nekih jačih zaključaka.
Alfa Romeo razočaranje vikenda, a Ricciardo bi se trebao povući na kraju sezone da se spasi od toga da postane predmet sprdnje.
Ako ćemo pričati o tome tko je jučer najviše zaslužio pobjedu, po meni je to Sainz. Nakon užasnog ulaska u sezonu, jučer je napokon odvozio jednu dobru utrku. Po sirovoj brzini opet nije bio na Leclercovoj razini, ali u promjenjivim uvjetima sirova brzina nije najvažnija stvar. Sainz je jučer odvozio jednu ''Buttonovsku'' utrku i jedini od prve četvorice je imao hrabrosti sam određivati svoju taktiku. U konačnici se njegova taktika pokazala kao pun pogodak i zasluženo je prešao timskog kolegu (Leclercu nije krivac Ferrari što se našao iza Sainza), a prešao bi i Pereza da nije bilo Goatifija. Za mene je Sainz jučer briljirao - ne brzinom, nego čitanjem utrke.
Što se tiče Pereza, čini mi se da opet nije briljirao u race pace-u, ali je priroda Monaka to zamaskirala. Mislim da su mu Leclerc i Verstappen u jednom trenutku skidali sekundu po krugu na Intermedijama. Jako mi je drago zbog Perezove pobjede jer mi je od glavnih aktera on najsimpatičniji, ali smatram kako nema smisla govoriti o Perezovom uključivanju u borbu za naslov. Unatoč bodovnoj situaciji, Perez realno nije ni blizu Leclercove i Maxove razine.
Leclerc je opet vozio standardno dobar vikend, ali je šlampavošću Ferrarija izgubio pozicije od oba Red Bulla. Undercut Pereza je bio tragikomičan - kako su uspjeli napraviti takav propust mi je potpuno nejasno.
Max je naizgled odvozio jedan slabašan vikend, ali nije to bilo toliko loše kako se na prvu čini. U kvalifikacijama je pošteno poražen (iako, tko zna kako bi se to rasplelo u Q3 da nije bilo crvene zastave), ali mi se u utrci opet činio dosta brz. Sve u svemu, može biti zadovoljan vikendom zbog Ferrarijevog poklona.
Što se tiče ostatka karavane, pohvale Russellu i Norrisu. Ne bih još govorio o nekom Russellovom ''razbijanju'' Hamiltona jer mi je u glavi da je Hamilton ove sezone imao dosta nesreće i kompromitiranih utrka. Treba pričekati još nekoliko čistih utrka za obojicu za donošenje nekih jačih zaključaka.
Alfa Romeo razočaranje vikenda, a Ricciardo bi se trebao povući na kraju sezone da se spasi od toga da postane predmet sprdnje.
- Frantic
- Formula 1
@Dave
Ako je izgubio pozicije od tada 3. i 4. u trci, naravno da će izgubiti poziciju i od 2.
A taj 2. bi, sad se valjda tako ispostavlja, da nije bilo Lorda Latifa, pobijedio.
Jedino ako ne pucaš na to da je Leclerc trebao razmišljati poput Sainza, pa bi ostao ispred Bikova.
Ali bi, u takvom scenariju ostao i ispred Sainza.
A slažem se sa ovim u vezi Sainza, da je jučer bio (razmišljao) kao Button.
Leclercu nije krivac Ferrari što se našao iza Sainza
Ne poklapa se baš ovo dvoje.Leclerc......šlampavošću Ferrarija izgubio pozicije od oba Red Bulla

Ako je izgubio pozicije od tada 3. i 4. u trci, naravno da će izgubiti poziciju i od 2.
A taj 2. bi, sad se valjda tako ispostavlja, da nije bilo Lorda Latifa, pobijedio.
Jedino ako ne pucaš na to da je Leclerc trebao razmišljati poput Sainza, pa bi ostao ispred Bikova.
Ali bi, u takvom scenariju ostao i ispred Sainza.
A slažem se sa ovim u vezi Sainza, da je jučer bio (razmišljao) kao Button.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- monkeyseat
- Formula 2
- S nama već: 8 god 7 mj
- Navija za: Diversity
Evo nekih onboard videa:
Carlos:
Alex:
Čarli
Carlos:
Alex:
Čarli
ˇU jednom vrtu među cvijećem, sićušan grad se sakrio. U njemu žive mala bića, kažu da Graškograd je to.
To znamo samo ti i ja, hajmo ih posjetiti sad i vidjet ćete sitno zrnje i njihov Graškograd!ˇ
To znamo samo ti i ja, hajmo ih posjetiti sad i vidjet ćete sitno zrnje i njihov Graškograd!ˇ
- DaveGilmour
- Formula 2
- S nama već: 9 god 3 mj
- Navija za: Sve driven by Verstappen
Leclerc bi u bilo kojem scenariju izgubio poziciju od Sainza jer je bio na taktici dva zaustavljanja (Wet -> Intermedije -> Slickovi). Ferrari je zabrljao s Perezovim undercutom i kasnije Maxovim overcutom, ali Leclerc se nikako nije mogao naći ispred Sainza s ovakvom taktikom. Ispred Red Bullova se mogao/morao naći.Frantic je napisao/la: 30.05.2022., 13:55 @DaveLeclercu nije krivac Ferrari što se našao iza SainzaNe poklapa se baš ovo dvoje.Leclerc......šlampavošću Ferrarija izgubio pozicije od oba Red Bulla![]()
Slažem se sa ovim u vezi Sainza, da je jučer bio kao Button.
Ciljam da je Leclerc u najgorem slučaju trebao ući po Intermedije u istom krugu kad i Perez.
-
Ibarac00
- GP3
- S nama već: 7 god 8 mj
- Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Ferrari je kasnio s pokrivanjem Pereza, a kasnio je iz razloga što je Perez postavio loše vrijeme u out lapu. Tek u sljedecem krugu su vidjeli nevrijeme, gdje je Perez skinio Sainzu 7.5 sec, tada je već bilo kasno za Sainza, te su Pereza odlučili pokriti sa Leclercom, a Sainz ode ravno na slick. Što je u tom trenutku najbolja moguća opcija. Drugi zajeb prelazak na slick s obojicom. Slick je bio prehladan + Latifi za Sainza. Bullovi su postavili odlična vremena na interu i overcatali Sainza, odnosno Leclerca. Interesantna taktička bitka, pobjeda RB. Ali RB je daleko lakše bilo povući poteze, oni nisu imali što za izgubiti. Totalni blowout jr mogao biti da je Sainz pao iza Maxa...
- CrashOverride Verified
- Formula 1
Nema tu ali..Ibarac00 je napisao/la: 30.05.2022., 14:53 Ali RB je daleko lakše bilo povući poteze, oni nisu imali što za izgubiti.
Ovaj isti Ferrari je sa pozicije lovca uglavnom kopirao Mercedes kada su ih ganjali..
Nikad njima nista nije lakse...
Dosli su do takvog renomea da im se pripisuje sreca i slucajnost kada povuku pravi potez a normalan dan u uredu kada naprave zajeb..
Fino Alla Fine
- Frantic
- Formula 1
Pa dobro, već sam iznad odgovorio, u kontekstu, dakle, da je i Čarli išao odmah na gume za suho.DaveGilmour je napisao/la: 30.05.2022., 13:58Leclerc bi u bilo kojem scenariju izgubio poziciju od Sainza jer je bio na taktici dva zaustavljanja (Wet -> Intermedije -> Slickovi). Ferrari je zabrljao s Perezovim undercutom i kasnije Maxovim overcutom, ali Leclerc se nikako nije mogao naći ispred Sainza s ovakvom taktikom. Ispred Red Bullova se mogao/morao naći.Frantic je napisao/la: 30.05.2022., 13:55 @DaveLeclercu nije krivac Ferrari što se našao iza SainzaNe poklapa se baš ovo dvoje.Leclerc......šlampavošću Ferrarija izgubio pozicije od oba Red Bulla![]()
Slažem se sa ovim u vezi Sainza, da je jučer bio kao Button.
Ciljam da je Leclerc u najgorem slučaju trebao ući po Intermedije u istom krugu kad i Perez.
Ako ćemo njega kriviti za "wet-inter-slick", onda OK.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- zekohonda Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: sve powered by honda
vjerojatno zbog le mansa.Adro je napisao/la: 30.05.2022., 15:34 Zna li itko zasto se kvalifikacije u Bakuu voze u 16,a utrka 3 sata ranije?
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
-
zelot
- Formula 1
- S nama već: 9 god 8 mj
Odlicna utrka za monaco. Bilo je tu svasta. Cak su i direktori utrke odradili dobar posao ali samo zahvaljujuci sreci a ne znanju jer je kisa pojacala pa ajde, izvukli se.
Ferr jebiga, pogresne odluke ali sta sad. Kaoticna utrka, promjenjivi uvjeti i nije tesko promasiti ali ipak si trebali to bolje odraditi.
Morat ce se ferr trznuti jer rb i max pa i perez im sve vise i vise mjeru uzimaju. Dok ferr ipak prosipa, ovi beru.
Russel naprosto odusevljava. Opet unutar top 5. Konzistentan ko alonso u ferr. Odlican posao radi. Lewis ocito nema volje niti motiva. Ocito mu se ne da bacat na glavu kad ni to nije dosta. Nakon godina na postoljima, razumijem ga nekako. Najveci problem je sto ce mu kasnije svi nabijat na nos kako ga je pridoslica oderao ko majmuna al dobro, njegova stvar.
Za kraj, neizmjerno mi je drago za pereza. Zasluzio je ovo. Kad vec nema sanse za nesro vise, barem neka je uzeo monaco. Super utrku je odradio. Malo sam se zacudii da rbr nije nekako progurao maxa ispred, ili "slucajno" ili naredbom al dobro. Nije im kasnije bila sila kad je lec bio iza maxa pa ajde.
Sve u svemu, zadovoljan utrkom. Nije bila procesija 70 krugova na gumama starima 50+
Ferr jebiga, pogresne odluke ali sta sad. Kaoticna utrka, promjenjivi uvjeti i nije tesko promasiti ali ipak si trebali to bolje odraditi.
Morat ce se ferr trznuti jer rb i max pa i perez im sve vise i vise mjeru uzimaju. Dok ferr ipak prosipa, ovi beru.
Russel naprosto odusevljava. Opet unutar top 5. Konzistentan ko alonso u ferr. Odlican posao radi. Lewis ocito nema volje niti motiva. Ocito mu se ne da bacat na glavu kad ni to nije dosta. Nakon godina na postoljima, razumijem ga nekako. Najveci problem je sto ce mu kasnije svi nabijat na nos kako ga je pridoslica oderao ko majmuna al dobro, njegova stvar.
Za kraj, neizmjerno mi je drago za pereza. Zasluzio je ovo. Kad vec nema sanse za nesro vise, barem neka je uzeo monaco. Super utrku je odradio. Malo sam se zacudii da rbr nije nekako progurao maxa ispred, ili "slucajno" ili naredbom al dobro. Nije im kasnije bila sila kad je lec bio iza maxa pa ajde.
Sve u svemu, zadovoljan utrkom. Nije bila procesija 70 krugova na gumama starima 50+
- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 2 mj
- Navija za: Seb
Problem je što je Ferrari nekako izgubio i na undercutu i na overcutu. Logično je da je undercut upalio na prelasku sa Wet na Inter, ali Hard? Dobro, možda prvi krug na Hardu i nije nešto dobar, u odnosu na Inter. Ali nije ni prvi krug na Interu bio nešto bolji od Wet... Možda su se zato zajebali sa Leclercovim ulaskom. Možda su sa njim trebali ići na overcut, jer bi Inter bolje radio nego Hard u prvom krugu. Tu ih je Red Bull opet zajebao. Logično je bilo da Sainza prvog pošalju na Hard, jer ga je Perez brzo stizao. Ali sa Leclercom su trebali pričekati. Zato je i bila ona zbrka na radiju...
Što se tiče Pereza, istina je da ga je spasila ova staza, jer nije imao tempo. A spasio ga je i onaj incident na kvalama da zadrži treće mjesto. Iako je bio brži čitav vikend od Maxa, u tom zadnjem krugu bi ga Max vjerovatno preskočio, a vjerovatno i Sainza. Samo su Leclerc i Max popravljali vremena u tom zadnjem krugu. Za Leclerca smo svi vidjeli koliko je bio brži u prvom sektoru, a i Max je bio brži preko desetinke. Dok su Perez i Sainz bili lošiji od prethodnog kruga... A Maxov zaostatak za obojicom iz prethodnih krugova je bio samo nekoliko hiljadinki.
Što se tiče Pereza, istina je da ga je spasila ova staza, jer nije imao tempo. A spasio ga je i onaj incident na kvalama da zadrži treće mjesto. Iako je bio brži čitav vikend od Maxa, u tom zadnjem krugu bi ga Max vjerovatno preskočio, a vjerovatno i Sainza. Samo su Leclerc i Max popravljali vremena u tom zadnjem krugu. Za Leclerca smo svi vidjeli koliko je bio brži u prvom sektoru, a i Max je bio brži preko desetinke. Dok su Perez i Sainz bili lošiji od prethodnog kruga... A Maxov zaostatak za obojicom iz prethodnih krugova je bio samo nekoliko hiljadinki.
-
Ibarac00
- GP3
- S nama već: 7 god 8 mj
- Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Da, Perez nije imao tempa, ne znam samo kako je završio prvi, vjer zato jer nije imao tempa.Pastor je napisao/la: 30.05.2022., 16:43 Problem je što je Ferrari nekako izgubio i na undercutu i na overcutu. Logično je da je undercut upalio na prelasku sa Wet na Inter, ali Hard? Dobro, možda prvi krug na Hardu i nije nešto dobar, u odnosu na Inter. Ali nije ni prvi krug na Interu bio nešto bolji od Wet... Možda su se zato zajebali sa Leclercovim ulaskom. Možda su sa njim trebali ići na overcut, jer bi Inter bolje radio nego Hard u prvom krugu. Tu ih je Red Bull opet zajebao. Logično je bilo da Sainza prvog pošalju na Hard, jer ga je Perez brzo stizao. Ali sa Leclercom su trebali pričekati. Zato je i bila ona zbrka na radiju...
Ostatak komentara ti je da je ovo da je ono...
Da je Perez osvojio pobijedio Jeddah, da je pobejdio i Španjolskoj, nije i to je to. Sad ga je spasila staza... Jer ipak je on beckmarker koji nema tempa, tip je bio cijeli vikend najbrži uz Leclerca...
- Cale od Lewisa
- GP3
- S nama već: 5 god
- Navija za: Max Verstappen
https://news.verstappen.com/en/article/ ... UnvfwLxrks
Ne štedi tata Jos ni FIU niti RB.Da je bar vise takvih
Ne štedi tata Jos ni FIU niti RB.Da je bar vise takvih