Verstappen vs Leclerc
-
FernandoMclaren
- Karting
- S nama već: 8 god 8 mj
- Navija za: Alonso, Leclerc, Ferrari
Perez je imao 30 ks manje zbog kvara i skoro uspio
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari
To da se Max dodatno "okalio" prošle godine protiv Lewisa, to stoji, slažem se.vlado je napisao/la: 12.05.2022., 13:26 Istina. Max nije zbog kvara gubio pobjede. Samo bodove zbog kojih bi sada bio prvi u prvenstvu.
Max je mentalno snazniji kao osoba. On ima borbu iz prosle godine koja je trajala do poslednjeg kruga za koju ce trebati vremena da se shvati sta je taj balavac ustvari radio i protiv koga.
Svi su to gledali, citav grid. Carli za sada nije na nivou na kojem moze parirati Maxu. Plasi ga se, postuje ga.
RB i brzina na pravcu polako postaje dosadna. Kako to da Perez nije uspio?
Dodatna snaga je i u (u takvoj jednoj borbi protiv Lewisa) osvojena titula, kao što sam već napomenuo.
Opet se ne slažem da ga se Čarli plaši. Da ga poštuje, to OK. Vjerujem da i Max poštuje njega.
Da ga se "plaši", to su preteške riječi.
Ako ga se "plaši" (ili išta blizu tome) neka se okani vožnje bolida Formule 1.
Jbte, ako ćemo korititi riječ "plaši", više ga se Lewis "plašio" (kažem, preteška riječ) prošle godine, barem do Silverstonea.
Kako Perez nije uspio?
Vjerovatno isto kao što nije, štatijaznam, Bottas uspijevao prethodnih godina. Ili nekada Rubens, DC, Webber, itd...

A imao je i taj problem sa manjkom snage.
I kako to da se Čarli nije usrao u Bahreinu, a imao je prilku 3x da se usere, nego je `ladno puštao Maxa i potom vraćao prvo mjesto.
Pa nije se usrao ni u Arabiji. I tamo je, ako me pamćenje služi jednom vraćao poziciju, potom je još jednom bilo napeto u zadnjem zavoju, da bi tek iz 3. pokušaja Max skontao da je bolje da ostane iz Čarlija i da pretekne na startno ciljnoj.
Činjenica da Čarli i Max imaju odlične borbe bez kontakata (ne razumijem likove koji zazivaju kontakte) je za mene odlična.
I to što Čarli ne pravi kontakte u nekoj hard-core očajničkoj odbrani, za mene ne znači da ga Max dominira mentalno.
Iako ima manje trka od Maxa (zna biti nestrpljiv - mislim da je u Imoli naučio lekciju kada je izgubio, srećom, samo 7 bodova), Čarli je mudar i proračunat (vjerovatno nije htio ni u Miamiju rizikovat bespotrebno), a kada zatreba, i dovoljno "prgav" na stazi (u što smo se mogli uvjeriti još 2019.).
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 11 mj
Sta je radio ? Vozio kao i ove godine, odlicno...Kad ima alat za to...vlado je napisao/la: 12.05.2022., 13:26 Max je mentalno snazniji kao osoba. On ima borbu iz prosle godine koja je trajala do poslednjeg kruga za koju ce trebati vremena da se shvati sta je taj balavac ustvari radio i protiv koga.
Kad nema onda je gubio kao na zadnjoj utrci dok nije dosa na sekundu brze gume sto zaslugom 3kipe iz boksa, sto akrobacija vodstva utrke... Bilo bi tragicno da nije uspio kad vec gledamo sve unatrag....
Vise je taj naslov izgubio Lewis nego ga je osvojio Max kada se vec spominje kontekst protiv koga je taj naslov Max osvojio...
Tu vise ciljam na ranjivost Hamiltona nego na man3 i vrline Maxa koji j3 po meni superioran u toj borbi, skoro u svakom segmentu...
Fino Alla Fine
- vlado Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
"Vjerujem da i Max poštuje njega". Slazem se.
Jasno mi je da "plasenje"zvuci ekstremno. Ali ne posjedujem znanje ili intelekt da to kvalitetnije ili objektivnije predstavim. Plasenje je respekt. Sto je ustvari veci minus nego cisti strah. Max je autoritet.
Kakva snaga? O cemu mi pricamo? Max uzima dva ferarija kao skupo jeftini desert dok je napusen. A Perez jedva ceka neki problem da se moze pravdati kao vrhunski politicar. Valjda si pratio njegove izjave od prosle godine?
Ja iskreno/perverzno prizeljkujem kontakte. Kao prosle godine, ta energija fali ove sezone. Ali nista od toga.
Lewis i Max su prosle godine imali fenomenalnu hemiju. Bili su kao Dzoni i Amber.
Jasno mi je da "plasenje"zvuci ekstremno. Ali ne posjedujem znanje ili intelekt da to kvalitetnije ili objektivnije predstavim. Plasenje je respekt. Sto je ustvari veci minus nego cisti strah. Max je autoritet.
Kakva snaga? O cemu mi pricamo? Max uzima dva ferarija kao skupo jeftini desert dok je napusen. A Perez jedva ceka neki problem da se moze pravdati kao vrhunski politicar. Valjda si pratio njegove izjave od prosle godine?
Ja iskreno/perverzno prizeljkujem kontakte. Kao prosle godine, ta energija fali ove sezone. Ali nista od toga.
Lewis i Max su prosle godine imali fenomenalnu hemiju. Bili su kao Dzoni i Amber.
No!
- Frantic
- Formula 1
Poštovanje je respekt (bukvalno).
A ono je, kao što se slažemo, uzajamno.
Plašenje je strah!
Ne zazivam kontakte, ali vjerujem da će ih biti.
Onda ćemo vidjeti ko nad kime mentalno dominira i ko se kome uvukao u glavu.
I da li ijedan od njih dvojice "to radi ovome drugom".
Naravno, preduslov za to je da bodovno i po bolidima, budu "tu negdje, u 5dkg".
A ono je, kao što se slažemo, uzajamno.
Plašenje je strah!
Ne zazivam kontakte, ali vjerujem da će ih biti.
Onda ćemo vidjeti ko nad kime mentalno dominira i ko se kome uvukao u glavu.
I da li ijedan od njih dvojice "to radi ovome drugom".
Naravno, preduslov za to je da bodovno i po bolidima, budu "tu negdje, u 5dkg".
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- vlado Verified
- Formula 1
Ja ih ocekujem i nadam se istima. Formulu 1 gledamo a ne umjetnicko klizanje. Citav grid se druzi kao da je sim u pitanju.
Evo ja se sada otvotreno kladim sa tobom da Carls nece dirnuti Maxa na roj razini.
Vec mi fali ta vazna agresivnost uz koju se ustvari raste. Carls je beba. To mu je najveca slabost.
Evo ja se sada otvotreno kladim sa tobom da Carls nece dirnuti Maxa na roj razini.
Vec mi fali ta vazna agresivnost uz koju se ustvari raste. Carls je beba. To mu je najveca slabost.
No!
- AlkY
- Formula 1
- S nama već: 8 god 1 mj
- Navija za: McLaren
Normalno, svatko ima svoje misljenje.
Max stvarno djeluje zreliji i mirniji u glavi trenutno. Nije to onaj Max pred 3-4 ili vise godina.
Max ima iskustva sa bitkama na najvisem nivou , i ima iskustva u borbama gdje je ulog najveci moguci a to je naslov. Sve te "sitnice" moraju dati neku prednost Maxu.
RB ima prednost na ravnicama to je jasno svima. Ali prije svake ravnice moraju doci neki zavoji u kojima je Ferrari bolji. Ali Charles ne uspije tu "nabiti" dovoljnu prednost preko sekunde.
Max stvarno djeluje zreliji i mirniji u glavi trenutno. Nije to onaj Max pred 3-4 ili vise godina.
Max ima iskustva sa bitkama na najvisem nivou , i ima iskustva u borbama gdje je ulog najveci moguci a to je naslov. Sve te "sitnice" moraju dati neku prednost Maxu.
RB ima prednost na ravnicama to je jasno svima. Ali prije svake ravnice moraju doci neki zavoji u kojima je Ferrari bolji. Ali Charles ne uspije tu "nabiti" dovoljnu prednost preko sekunde.

- Ferrari
- Formula 1
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Gledaj, normalno i očito je da Max ima više tog pedigrea. Prvak je. On je puno oštriji karakter i kada govorimo o vozaču bez kompromisa, on je TAJ.
Negdje kakav je bio MSC ili Kimi u ranim danima. Mene Max više podsjeća na Kimija iz mladih dana nego neki drugi vozač.
Ali Leclerc je tu već 5 godina, nije neki anonimac. Da mu nedostaje iskustva na ovoj razini, nedostaje, ali ne mora to ništa značiti.
Da li stavljam Maxa ispred Leclerca po brzini i ostalom? Da. Samo je pitanje kolika je to razlika i gdje mora bolid biti.
Bolidi su realno u pola grama i vjerujem da vozači čak rade razliku na kraju, možda malo više Max od Leclerca jer Ferrari je nešto bolji u zavojima, ali ko će ga znati.
Još je rano za sud. Primjerice, Perez se sve do prošle utrke činio kao vozač kojemu ovaj RB bolje leži nego Maxu jer mu je dosta bliže nego prošlih godina dok je Leclerc uvjerljivo bolji od Sainza i realno nisu blizu.
Pištolj na glavu, Max ili Leclerc u mom bolidu? Max i to nije kontroverzno mišljenje.
Negdje kakav je bio MSC ili Kimi u ranim danima. Mene Max više podsjeća na Kimija iz mladih dana nego neki drugi vozač.
Ali Leclerc je tu već 5 godina, nije neki anonimac. Da mu nedostaje iskustva na ovoj razini, nedostaje, ali ne mora to ništa značiti.
Da li stavljam Maxa ispred Leclerca po brzini i ostalom? Da. Samo je pitanje kolika je to razlika i gdje mora bolid biti.
Bolidi su realno u pola grama i vjerujem da vozači čak rade razliku na kraju, možda malo više Max od Leclerca jer Ferrari je nešto bolji u zavojima, ali ko će ga znati.
Još je rano za sud. Primjerice, Perez se sve do prošle utrke činio kao vozač kojemu ovaj RB bolje leži nego Maxu jer mu je dosta bliže nego prošlih godina dok je Leclerc uvjerljivo bolji od Sainza i realno nisu blizu.
Pištolj na glavu, Max ili Leclerc u mom bolidu? Max i to nije kontroverzno mišljenje.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

- LH44
- Formula 1
- S nama već: 6 god 7 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Ma nebitno što je Max kontroverzno uzeo titulu i što je etiketiran Masijev šampion, fakat je se transformisao u vozačinu, a sve je počelo od Monaka 2018. od tad tip ima nevjerovatnu koncentraciju i konzistentnost. Jedina veća mana po mom mišljenju što je idalje pomalo nepromišljen sa nekim svojim potezima na stazi (zbog čega smo ga i prozvali JunacFerrari je napisao/la: 12.05.2022., 21:30 Pištolj na glavu, Max ili Leclerc u mom bolidu? Max i to nije kontroverzno mišljenje.

Što se tiče usporedbe sa prijašnjim vozačima, mene Max više podsjeća na Lewisa nego li na Kimija ili MSC, agresivan, beskompromisan, konzistentan, overtake artist i odmah od početka na nivou da se nosi s bilo kim.

- Ferrari
- Formula 1
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Lewis je bio puno krhkijeg karaktera od Maxa. Max je baš po tome kao Kimi. Onako hladan, uopće ga ne zanimaju stvari van staze i nema nekog filtera.LH44 je napisao/la: 12.05.2022., 22:25Ma nebitno što je Max kontroverzno uzeo titulu i što je etiketiran Masijev šampion, fakat je se transformisao u vozačinu, a sve je počelo od Monaka 2018. od tad tip ima nevjerovatnu koncentraciju i konzistentnost. Jedina veća mana po mom mišljenju što je idalje pomalo nepromišljen sa nekim svojim potezima na stazi (zbog čega smo ga i prozvali JunacFerrari je napisao/la: 12.05.2022., 21:30 Pištolj na glavu, Max ili Leclerc u mom bolidu? Max i to nije kontroverzno mišljenje.) ali brzina i konzistentnost su mu na nevjerovatnom nivou i s time se teško i Lewis nosio, a teško bi se nosili šampioni poput Alonsa ili Vettela, kamoli Leclerc koji je po prvi puta sjeo u pobjednički bolid pa je nadomak titule.
Što se tiče usporedbe sa prijašnjim vozačima, mene Max više podsjeća na Lewisa nego li na Kimija ili MSC, agresivan, beskompromisan, konzistentan, overtake artist i odmah od početka na nivou da se nosi s bilo kim.
Lewisu je to i dan danas neprirodno. Više filtera u svemu.
Hladan kao Kimi, kontroverzan kao MSC (za britance jel hehe)
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

-
Kico
- Formula 2
- S nama već: 5 god 4 mj
- Navija za: Honda
Max je trenutno najtalentiraniji vozac na gridu,to te se ne uci,postoje ljudi koji igraju iracing i rfactor2 svaki dan,i dodje Max pa ih za pola sekunde sisa po krugu,jednostavno mu je to u krvi,mislim da ce se povuc prije 30 godine iz utrkivanja,ne zamara se bas s pol pozicijama i da bude rekorder,kad mu dosadi ,otoci Ce,i sam je izjavio da borba s Lewisom mu je napravila dosta stresa! Meni dosta i da uzme jos jednu titulu,navijam za njega valjda mi pase njegov pristup poslu pa mi se lakse poredit s takvima ,jos pogone ga pobjedama Honda motori! Ako Ferrari ne donese neke značajne nadogradnje ,Max Ce to osvojiti! Računam da do kraja sezone ima u karijeri 30+ pobijeda!
Engine mode 11!
Position 5!
Position 5!
-
nelinjo
- Formula 2
- S nama već: 7 god 3 mj
Pretjerujete i to zestoko!
pa prije mjesec dana se pricalo kako je Leclerc ubica, Ferrari makina... spremili RB preko 20sec itd... kad bolid besprjekorno funkcionise onda se desi Australija, Imola... pa i Miami...
Nećemo sigurno nikad saznati ko je najbolji vozač u istom bolidu, ne Max i Lec, nego svih vremena! I ta jamcenja su bez veze... za mene je Leclerc vozacina, uz rame Maxsu... I biće još bolji... I pored svog vrhunskog umjeca i vožnji na zadnje dvije trke, Max je imao brži bolid. Nije bitno koliko, ali je bio brži! Charles je pruzio maxsimum i od sebe i bolida... Ferrari je sad na potezu.
Prošle sezone smo imali Hama u Spaniji, Maxsa u Francuskoj... šta je zajednicko tim dvijema trkama? Da li je Hamilton bolji? Da li je Max bolji? Vratim se, pa pogledajmo komentare i sl...
Uzivajmo u trkanju "dvojice vrhunski vozaca"!

Nećemo sigurno nikad saznati ko je najbolji vozač u istom bolidu, ne Max i Lec, nego svih vremena! I ta jamcenja su bez veze... za mene je Leclerc vozacina, uz rame Maxsu... I biće još bolji... I pored svog vrhunskog umjeca i vožnji na zadnje dvije trke, Max je imao brži bolid. Nije bitno koliko, ali je bio brži! Charles je pruzio maxsimum i od sebe i bolida... Ferrari je sad na potezu.
Prošle sezone smo imali Hama u Spaniji, Maxsa u Francuskoj... šta je zajednicko tim dvijema trkama? Da li je Hamilton bolji? Da li je Max bolji? Vratim se, pa pogledajmo komentare i sl...

Uzivajmo u trkanju "dvojice vrhunski vozaca"!
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!
- vlado Verified
- Formula 1
Ja mislim da je Max vec neko vrijeme najbolji vozac "u istome bolidu". Ja ga smatram najboljim ikada unutra znanja kojeg relativno povrsno posjedujem.
Leclerc jeste vozacina, u to nema sumnje. Po meni ipak ne kao Max. Max briljira na svim poljima. Kao vodja je kritican, objektivno a da to ne zvuci kao zaljenje. Za razliku od Lewisa. On je trenutno motor RB-a.
Ako bih mogao birati momcad za koju bih bio vezan na bilo kojoj profesionalnoj vezi to je rb. Kao bredn su stvarno nevjerovatni.
Leclerc jeste vozacina, u to nema sumnje. Po meni ipak ne kao Max. Max briljira na svim poljima. Kao vodja je kritican, objektivno a da to ne zvuci kao zaljenje. Za razliku od Lewisa. On je trenutno motor RB-a.
Ako bih mogao birati momcad za koju bih bio vezan na bilo kojoj profesionalnoj vezi to je rb. Kao bredn su stvarno nevjerovatni.
No!
- F12000
- Formula 1
- S nama već: 7 god 1 mj
- Navija za: Ferrari, Leclerc
Aha, još jedna tema za demonstraciju recency biasa. U kojoj će se vagat muda ovisno o zadnjoj utrci, razvitku bolida i karakteristikama staze.
I da naravno, onako subjektivno - Leclerc every time of the week and twice on Saturdays
I da naravno, onako subjektivno - Leclerc every time of the week and twice on Saturdays

- LH44
- Formula 1
- S nama već: 6 god 7 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Ma ja sam mislio isključivo na ono što se dešava na stazi, a ne cjelokupan dojam. Max je po onome na stazi sličniji Lewisu nego bilo kom drugom vozaču, tim da bih rekao da je Lewis nekako namazaniji, dok je Max više beskompromisan.Ferrari je napisao/la: 12.05.2022., 22:32 Lewis je bio puno krhkijeg karaktera od Maxa. Max je baš po tome kao Kimi. Onako hladan, uopće ga ne zanimaju stvari van staze i nema nekog filtera.
Lewisu je to i dan danas neprirodno. Više filtera u svemu.
Hladan kao Kimi, kontroverzan kao MSC (za britance jel hehe)
Pa jedino i možemo da imamo mišljenje spram skorih dešavanja na stazi, spram čega da donosimo zaključke?? Ključna stvar je da stvari tako djeluju samo za sada (da je Max trenutno bolji od Leclerca) i da se one do kraja sezone mogu promijeniti i okrenuti naglavačke

- Explorer
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: Vettel
- Kontakt:
NIje li ovo malo kontradiktorno? Ne možemo znati tko je najbolji vozač u istom bolidu, ali znaš da Charles izvlači maksimum iz bolida.nelinjo je napisao/la: 13.05.2022., 01:10 Pretjerujete i to zestoko!pa prije mjesec dana se pricalo kako je Leclerc ubica, Ferrari makina... spremili RB preko 20sec itd... kad bolid besprjekorno funkcionise onda se desi Australija, Imola... pa i Miami...
Pojasni mali molim te
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.
-
nelinjo
- Formula 2
- S nama već: 7 god 3 mj
sta da pojasnim!?Explorer je napisao/la: 14.05.2022., 17:05NIje li ovo malo kontradiktorno? Ne možemo znati tko je najbolji vozač u istom bolidu, ali znaš da Charles izvlači maksimum iz bolida.nelinjo je napisao/la: 13.05.2022., 01:10 Pretjerujete i to zestoko!pa prije mjesec dana se pricalo kako je Leclerc ubica, Ferrari makina... spremili RB preko 20sec itd... kad bolid besprjekorno funkcionise onda se desi Australija, Imola... pa i Miami...
Pojasni mali molim te

Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!