Odlična utrka jučer. Brazil doslovno nikada ne može podbaciti, osim onaj užas iz 2015
Mercedes je jučer, ali općenito cijeli vikend bio LUDO brz. Znači, Hamilton je prelazio ostatak grida kao da su u potpuno drugoj kategoriji, a bogami se nije toliko oznojio ni kada je došao do RBR dvojca (dobro, malo ga je Max namučio, ali o tome u nastavku)
Malo je smiješno jučer čuti komentare "Hamilton wins, against the all odds"...aj dobro. Jučer je Mercedes bio jednako brz kao i u utrci iz 2017. gdje je Hamilton isto startao sa začelja pa je na kraju bio P3 ja mislim? Isto je prelazio ostale kao od šale, samo što je Vettel uspio zadržati Bottasa iza sebe, a Hamilton nije uspio nadoknaditi toliko da bi dobio utrku. Tako da ovo nije ništa novo, ni čudno od Mercedesa.
Nastavljaju trend najbržeg bolida u drugom dijelu sezone i to za lijepu marginu sada. Italija, Rusija, Turska, SAD (tu negdje, ali dajem Mercedesu), jedino u Mexicu nisu bili brži od RBR-a u utrci. Brazil sada ne treba ni spominjati. Lete.
Što se tiče jučerašnjeg duela...za mene jako loše utrkivanje. Max je trebao biti kažnjen zbog onoga ili predati poziciju. Čovjek nije ni pokušao napraviti zavoj već je hladno izgurao sebe i Hamiltona daleko van ikakvih granica staze. Po meni nevjerojatno da nije kažnjeno. Ja to ne smatram dobrim utrkivanjem jer je Hamilton imao puno pravo na komad staze u tom trenutku. Suce neću ni komentirati jer izjave da nisu pogledali on-board...ne mogu.
Vidim da su neki jučer jako hvalili Maxa i njegovu vožnju...pa ne znam. Ja se ne bi složio da je vozio nešto predobro. Dva puta je u prvom zavoju bezveze pao na foru Hamiltona i počeo je braniti unutarnju stranu zavoja 1, što ga je kompromitirali oba puta. Prvi puta je izgurao Hamiltona, a drugi put ga je ovaj prešao. Podsjetio me na Fisichellu u Suzuki 2005. kada je lik bezveze branio unutrašnju stranu i otvorio put Kimiju da ga napadne i dobije utrku.
Hamilton, APSOLUTNO zaslužena pobjeda. Ima očito vrhunski, ali baš vrhunski bolid te je IMO ovo bila najveća dominacija jednog bolida ove sezone. Znači, ludo brz. Ali nema se što kazati, odvozio je odlično i napravio je maksimum iz greške ekipe. Toto Wolffa ne treba također komentirati jer taj lik je odavno pokazao svoje lice i apsolutno je nevjerojatno da se on našao govoriti kako njih neko ugnjetava kao i Hamiltona cijelu karijeru. Give me a FUCKING break. Jedva čekam da sjašu i nadam se da će malo otplutati u midfield sljedeće sezone da vidim onda izjave i koliko će onda biti u ofenzivi.