Sauber
-
dmj
- GP3
- S nama već: 5 god 3 mj
Pitpass trenutno kao imena u konkurenciji za mjesto uz Bottasa navodi šest mogućnosti: Zhou, Ilott, Schumacher, Piastri, Shwartzman i Giovinazzi. Moram priznati da mi je promaklo kada je Piastri upao u kombinaciju, mada bi me njegov dolazak možda i najviše razveselio...
- pigmalion
- Formula 1
- S nama već: 9 god 3 mj
- Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Bivši IndyCar ili ChampCar vozač Scott Pruett, poručuje Colton Herti da se okane F1:
https://racer.com/2021/10/13/pruett-an- ... ton-herta/
I ja se slažem sa likom.
https://racer.com/2021/10/13/pruett-an- ... ton-herta/
I ja se slažem sa likom.

......ne mogu, ali hoću......
.....biti po svome,.....
Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

- Lux14
- Formula 4
- S nama već: 7 god 7 mj
- Navija za: Alonso
Slažem se.
Možda zato što nikad nisam ozbiljno pratio Indy, ali te dvije stvari su neusporedive ako si mladi, talentirani vozač kao Herta.
Možda je jako glupo i subjektivno, ali bolje 1 WDC u 10 godina F1 nego 5 naslova u toliko vremena u Indyu.
A to da će itko dati mjesto u top F1 momčadi a da ovaj ni dana nije vozio u F1, kako autor teksta piše, su pusti snovi. Može biti najbolji ikad u Indyu a to se neće desiti.
You should never underestimate the predictability of stupidity
- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 2 mj
- Navija za: Seb
Pa dobro, Hamilton je odmah sjeo u top bolid. I Montoya je sjeo u konkurentan bolid odmah po ulasku u F1. Ali slažem se. Nije da se ne može u F1 dokazati i u slabijim timovima. Na primjer ako bi baš vozio narednu godinu pored Bottasa, može itekako pokazati neke stvari, ako je zaista talenat. A niko još ne zna kakva će situacija biti naredne godine. Mjesto u Mercedesu ili Red Bullu za narednu godinu ti ne garantira da ćeš se boriti za titulu. Tako je Perez u 2012 potpisao za McLaren koji je bio najbolji bolid te godine, za 2013 godinu, i najavljivao borbu za titulu, pa je ispalo loše za njega...
- Lux14
- Formula 4
- S nama već: 7 god 7 mj
- Navija za: Alonso
Istina, ali mislim da su ta vremena prošla.Pastor je napisao/la: 14.10.2021., 21:28 Pa dobro, Hamilton je odmah sjeo u top bolid. I Montoya je sjeo u konkurentan bolid odmah po ulasku u F1.
Od top mladih vozača u zadnjih par godina, Verstappen, Leclerc, Russell... su svi morali prvo voziti lošije bolide (iako je kod Maxa sve to bilo ubrzano kroz niže kategorije pa je morao). A i starija garda kao što su Vettel i Alonso.
Mislim da Indy, opravdano ili ne, više nije šefovima u F1 toliko opravdano mjerilo za vozače kao što je nekad bilo s Montoyom ili Villeneuveom.
Herta će imati ogromnu pozornicu da se dokaže kao top topova, tako da mislim da će prihvatiti mjesto u Sauberu.
You should never underestimate the predictability of stupidity
- AlkY
- Formula 1
- S nama već: 8 god 1 mj
- Navija za: McLaren
Ovisi kako kome.
Ako mozemo usporediti nogomet.
Nekom igracu je bitniji 1 naslov lige prvaka od 5 naslova engleskog prvaka.
Liga prvaka je najveci trofej klubova , engleska liga je mozda najveca od nacionalnih liga.
I nekome su bitniji tih 5 naslova ,a nekome je taj 1.
Tako je F1 trofej iznad svih trofeja u ovome sportu.
Nekome je taj 1 trofeh bitniji od svih mogucih ostalih zajedno.
Ako mozemo usporediti nogomet.
Nekom igracu je bitniji 1 naslov lige prvaka od 5 naslova engleskog prvaka.
Liga prvaka je najveci trofej klubova , engleska liga je mozda najveca od nacionalnih liga.
I nekome su bitniji tih 5 naslova ,a nekome je taj 1.
Tako je F1 trofej iznad svih trofeja u ovome sportu.
Nekome je taj 1 trofeh bitniji od svih mogucih ostalih zajedno.

- jenson
- Formula 4
- S nama već: 8 god 9 mj
- Navija za: Alpine, Gasly
Ne znam, po meni mu je pametnije ne žuriti s F1. Ima mjesto u top momčadi u Indyju, koje ga neće čekati još par godina dok on isprobava F1. A ako se dokaže u Indyju, sigurno mu neće biti problem preći u Andretti Sauber, koji mu je i sada jedina opcija u F1.
- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 2 mj
- Navija za: Seb
Dobro, razumijem da ameri uzdižu svoju lokalnu seriju, ali je samo to - lokalna. Ne može se mjeriti sa svjetskom, najbržom i najprestižnijom Formulom 1. Meni je to glupo porediti, isto kao kada u MotoGP-u za nekog vozača spominju titule u nižim serijama, ono u ukupnom broju titula. Mislim, ne možeš reći sedmerostruki prvak, i onda kažeš kako je uzeo 2 u Moto 2 i Moto 3... Tako je onda i u F1 skoro svaki vozač šampion...
- croatic f1
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Ja bih rekao baš suprotno. Ako mu se otvori prilika u F1, mora je zgrabiti odmah, tko zna hoće li je kasnije dobiti, koliko god dobar bio u IndyCaru. Povratak u top mjesto u Indyju ne bi trebao biti prevelik problem, čak i ako u F1 bude loš.jenson je napisao/la: 15.10.2021., 15:16 Ne znam, po meni mu je pametnije ne žuriti s F1. Ima mjesto u top momčadi u Indyju, koje ga neće čekati još par godina dok on isprobava F1. A ako se dokaže u Indyju, sigurno mu neće biti problem preći u Andretti Sauber, koji mu je i sada jedina opcija u F1.
F1 je, kakva je da je iz vozačke perspektive (mislim na veliku ovisnost o kvaliteti bolida), apsolutni vrhunac motorsporta, tamo voze najbolji od najboljih vozača i samo doći do bilo kakvog mjesta je velika stvar za jednog vozača. Naravno, tu je i financijski aspekt iz kojeg je karijera u F1 zasigurno unosnija od ostalih kategorija.
Naravno, sve zavisi kakav mindset ima Herta, možda on želi biti prvi u "selu" i tamo izgraditi karijeru, ali mislim da bi se većina mladih vozača htjela okušati u "gradu" ako im se otvori takva prilika, kako god to završilo.
- pigmalion
- Formula 1
- S nama već: 9 god 3 mj
- Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Na žalost, dojma sam da Piastri nema šanse pored nekih "prioriteta" koje imaju sadašnji / budući vlasnici Saubera ( Alfa Romeo ).dmj je napisao/la: 15.10.2021., 11:50 Uistinu ne znam u kojem svemiru 1 F1 naslov znači više nego 5 Indy naslova...
Mada se nekako nadam da će Piastri odmah dobiti priliku (stvarno mi se čini da je toliko dobar da može preskočiti još sezonu kaljenja), ne bih se bunio ni protiv Herte.
A sam Oscar Piastri je odličan. Odličan!!
Čovječe, toliko dobrih vozača, a tako malo mjesta u vrhunskim kategorijama.......
......ne mogu, ali hoću......
.....biti po svome,.....