VN Turske 8.-10. listopada 2021.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
ajmo Gasly
slika

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: McLaren
Ocajna trka za nas :thumbsd:

Valteri, svaka cast, ovo je bila voznja na nivou pocetka 2019 :thumbs:

Sainz odlican, Ferrari je grupa klauna, bez uvrede klaunima.

Mercedes je trebao slusati Lewisa.
Zadnja izmjena: _bataziv_0809, dana/u 10.10.2021., 15:41, ukupno mijenjano 1 put.
slika

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Mercedes zajebo s Lewisom, a i Ferrari sa Leclercom.
RB bolje nije mogao danas.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
S obzirom na to kakve su sudije, nevjerovatno mi je da ono Perezovo obilaženje čunja kod ulaza u box, prilikom duela sa Hamdijom, nije čak ni notirana.
A ne bi me iznenadilo ni da je dodijeljena kazna.
Slažem se da Perez nije imao gdje.

Trka, s obzirom na kišu, i nije ispunila očekivanja.
Laufer dominantno i totalno suprotno od prošle godine.
Odlična pobjeda "pogrešnog" vozača.
Max nije mogao više, Checo takođe, Ferrari usrao sa oba Čarlija.
Šteta, jer je McL imao loš vikend.
Sir je ipak herojski izdržao pritisak Gaslya dok mu nisu proradile nove interice.
RB odigrao bolje taktički od Benza.
Zadnja izmjena: Frantic, dana/u 10.10.2021., 15:48, ukupno mijenjano 1 put.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Multi 21
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Genijalan mi je Leclercov inženjer... :facepalm:
Ne daj bože dati vozaču kakvu korisnu informaciju
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Finska himna vraca toliko uspomena :dance:
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Hehehe...a moj Ferrari jebote više, DOKAD?

Leclerc pita isto kao i Seb prošle godine u Barceloni inženjera "ako vozim ovim tempom do kraja, gdje ću završiti?", a ovaj odgovara "ako zadržiš Bottasa, bit ćeš prvi" :facepalm: :bonk: :rofl:

Gledaj, OČITO je da Leclerc nije vjerovao da će zadržati Bottasa, pa je li teško dati informaciju "ako voziš 35.0 biti ćeš P4" (bubam napamet), već opet pišit ću kakit ću?

Trebali su ranije u boks ili uopće ne ulaziti, a što se dogodilo sa Sainzom u boksu to neću komentirati. Čovjek je izgubio 6 sekundi, a vozio je odlično.

Mahh...fali tu na svim frontama. Od vozača do ekipe, a bolid očito mora biti dosta bolji da bi mi nešto napravili, jer očito da ne možemo iskoristiti ove prilike kao npr. McLaren i ostali.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Mislim da je Hamiltonov ulazak u boks 8 krugova prije kraja utrke bio teški kiks Mercedesa. Tim potezom su bez borbe predali dvije pozicije jer su mogli pretpostaviti da će intericama trebati nekoliko krugova da prorade, a kad se to dogodi, Leclerc/Perez će biti van dometa. Da je Hamilton ostao vani do kraja utrke, najvjerojatnije bi bio vozač dana, a ovako su se na kraju prosuli i prodali barem jednu poziciju, a možda i dvije. U najgorem scenariju bi Hamilton izgubio u tih zadnjih 8 krugova jednako vremena kao i Ocon koji je izgubio 20 sekundi u odnosu na Giovinazzija. Čak i sa takvim gubitkom, a ne vjerujem da bi Hamilton izgubio baš toliku količinu vremena, Hamilton bi na kraju završio ispred Gaslya na 5. mjestu.

Naravno, lako je laprdati o ovome nakon utrke i tko zna kako bi se to uistinu odigralo do kraja da je Hamilton ostao vani, ali ovako na prvu mi se čini kao promašena strategija.

Max još jednom izvukao maksimum iz utrke u kojoj je RB bio inferioran bolid i odlazi iz Turske s većom prednošću od očekivane. Bottas odvozio jednu od svojih boljih utrka, a treba pohvaliti i dvojac iz Ferrarija. Trenutak utrke - odgovor Leclercu na pitanje koji će završiti ako ostane vani :bonk:

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Ferrari je napisao/la: 10.10.2021., 16:16

Leclerc pita isto kao i Seb prošle godine u Barceloni inženjera "ako vozim ovim tempom do kraja, gdje ću završiti?", a ovaj odgovara "ako zadržiš Bottasa, bit ćeš prvi" :facepalm: :bonk: :rofl:
Ne mogu se prestat smijat tome... Mozda i placem.. Ne znam vise..

Na kraju sam ocekiva bombu u kvalama zbog mokre staze al se osusilo sve..

Onda na startu interice pa opet ocekujes neki kresendo a dobijes kamilicu..

Ne sjecam se da je ikada bilo ovako(mozda sam samo zlatna ribica) , bez padalina a da se cijela utrka vozila na intericama 😎
Fino Alla Fine

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Vala vama navijacima Ferrarija treba dici spomenik kad trpite ovakve klaunove :bonk:
slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1

Ferrari je napisao/la: "ako zadržiš Bottasa, bit ćeš prvi" :facepalm: :bonk: :rofl:
odgovor u stilu Alan Forda :rofl:
slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Ja bih prije rekao da je Hamilton pogriješio što nije poslušao prvi put kad su ga zvali u boks. Da je otišao ranije imao bi više vremena da zagrije gume, i onda bi na kraju možda i Maxa ulovio. Ovako je previše izgubio na starim, i onda nije bilo dovoljno vremena da prorade nove. Na kraju je opet počeo skidati Leclercu, i bježati Gaslyju. Da je to odradio ranije mogao je završiti ispred Maxa...

Svi su bili sporiji na početku sa novim interkama. Ali je Ricciardo, koji je prvi mijenjao, u jednom trenutku bio najbrži na stazi, kada su gume proradile. Ali je ipak on prerano otišao, jer su pred kraj popustile, pa je od borbe sa Strollom za bodove, završio iza Saubera...
Leclerc se dobro držao, ali je ostao barem krug previše, jer je samo u tom zadnjem krugu izgubio bruku. Hamilton je jedno vrijeme na starim vozio otprilike kao i Perez na novim. Imao prednost oko 15 sekundi. Onda je Perez odjednom skinuo na desetak sekundi. Nebi ni njemu stare gume izdržale do kraja, kao ni Leclercu. Zato je morao mijenjati. Greška je bila što ih nije promijenio ranije, a ne zato što ih je promijenio uopšte...

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb

PhillSF
Karting
Karting
Ljudi imam pitanje. Dakle, šta nije da na svakoj utrci postoji pravilo obaveznog zaustavljanja u boksu? Ili to me vrijedi za kisne uvjete?

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
PhillSF je napisao/la:Ljudi imam pitanje. Dakle, šta nije da na svakoj utrci postoji pravilo obaveznog zaustavljanja u boksu? Ili to me vrijedi za kisne uvjete?
Ne vrijedi za kišne uvijete.
slika

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Kontakt:
Na kraju dosadna utrka skroz. Super za Bottasa, Red Bull, Sainz je bio dobar skroz. Tsunoda se muški branio... Ostalo nekako očekivano.

Mercedes je po meni mogao jedino ici na promjenu guma otprilike kad i svi drugi. Ništa im nebi donijela vožnja do kraja na istom setu, a promjena je trebala najkasnije onda kad su Lewisa prvi put zvali u boks.
"What a little star." May 26, 2012.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Navija za: Mercedes
Čestitke za Bottasa. Na kraju je on ispao taj koji je radio damage limitation, umjesto Hamiltona.
Utrka solidna, kao i vozači. Uz Bottasa izdvojio bih i Leclerca i Pereza, mada su svi bili manje više tu negdje :thumbs:
Mazepin me je iznenadio (opet) sa svojim ponašanjem. Jedino mi je žao što on nikad neće biti u prilici da mu neko vrati istom mjerom.
Slažem se sa kaznom za Gasly, kao i sa odlukom za Pereza. Nevezano za odluku, mislio sam da su promijenili pravilo za vraćanje vozača na stazu nakon čunja (nakon Njemačke 2018.), ali izgleda da sam to pobrkao nešto.
Šteta što Hamiltona nisu pustili da odveze do kraja. Mislim da je podij bio moguć. Ne vjerujem da bi završio gore nego je završio.
Raduje me prikazana forma Mercedesa i zaokret u formi :thumbs:

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Har Kl je napisao/la: 11.10.2021., 22:11 Raduje me prikazana forma Mercedesa i zaokret u formi :thumbs:
Mislis da je zaokret a ne cinjenica da smo na "Mercedesovim" stazama?
slika

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Har Kl je napisao/la: 11.10.2021., 22:11 Šteta što Hamiltona nisu pustili da odveze do kraja. Mislim da je podij bio moguć.
Hamilton je bio agresivniji od Ocona koji je izgubio preko 20 sekundi u 7 krugova, preko 4 sekunde po krugu...

Kažu iz Pirellija i Wolff da su mu gume bile doslovno na rubu... Pa sigurno nisu htjeli još riskirati neki veći gubitak bodova ili možda DNF...

Zvali su njega oni na vrijeme u Box, a on nije HTIO jer je mislio da će se staza/trkaća linija osušiti, na kraju mauna...

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Navija za: Mercedes
@bata, mislim da je zaokret. Meksiko vjerojatno nećemo biti ni blizu, a ostalo je sve ili bara-bara ili prednost Mercedesa.
Pod pretpostavkom da RB ne donese nešto drugačije.

@Sarma, čitao sam sve izjave i Wolffa i Pirelli. Čak sam čitao da su iz Pirelli zvali i preporučili da se ne ide sa istim gumama do kraja.
Pretpostavljam da je tim bio u pravu, ali imali su šansu da budu na podiju ili u najgorem slučaju 6. Ja bih se borio za podij.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡