mislim osobno da roberg uopće nije toliko lošiji od hamiltona, koji je doveden kao prvi vozač, koliko god se to negiralo od tima, a među medijima i fanovima se proteže ta belgija, koja je samo djelomično otkrila stanje stvari..
ja tvrdim da je od dolaska englez došao kao br 1, potkrepljujem to činjenicom da merc nije mogao 2013. biti siguran da će u novoj eri biti tako dominantni, a tada nisu bili niti blizu, 2. u prvom dijelu sezone, dok u drugom dijelu to mjesto uzima lotus sa gumama i aerom, ferrari je s alonsom isto bio tu negdje, ali kao auto i lošiji (uvjetno). tada je rosberg morao u pešti pustiti lewisa da uzme pobjedu, da ga zadovolje bar time tu godinu, što je cijeli svijet čuo putem timskog radija, to je druga činjenica. a treća je da je prije testova, dok se nije znalo kakav će biti ferrari, merc na sva zvona oglašavao kako će dopustiti ravnopravnu borbu između njih, što direktno sugerira da ranije nisu..
meni je to dovoljno, uz sve što sam vidio da je jednom dopušteno a drugom nije, da je lewis od dolaska numero uno amg-a
po tome, ako talijani budu na nivou nijemaca, boriti će se numero uno i numero uno, a timski kolege bi im trebali štititi leđa, naravno ne predirektno što se tiče radija.
sa mogućim odstupanjima od toga pošto kimi nema što izgubiti više, ako njega krene od početka mogao bi po svome, a nebi začudilo niti da ga seb, a time i tim podrže, ako to ne bude stjecaj okolnosti već prva forma, isto kao što je moguće da kimi od toga odustane u zamjenu za još godinu-dvije ugovora.
u mercu su ta odstupanja još kompliciranija, jer je rosberg definitivno br 2 bio već samim tim što jedini tu nije prvak, no nemojmo zaboraviti da je učio postavljati i razvijati auto od najboljeg, i da ga je na stazi dobio, u mnogome i zbog šumijevih pehova, ali je i on sam izjavio tada da je nico daleko bolji nego što se tada mislilo, i praktički je priznao da je u tom momentu bolji od njega, što je normalno jer s godinama slabe refleksi, a oni su najbitniji..
dakle smatram da i talentom nico nije baš toliko ispod lewisa koliko se misli, a i sam kažeš da sve drugo ima..
bitna je činjenica da čak i ako ferrari bude tu i budu momčadske odredbe, nico može kako rekoh odstupiti od njih, jer je svjestan da je ovo prilika života za naslov, i da poslije ovog auta, bez naslova, nema što više tražiti u f1, kao i webber npr. te da će ovu godinu, bez obzira na šefove dati sve od sebe da alarmira svoj dio garaže, gdje nesumnjivo ima svoje pristalice, jer su to ljudi koji dijele njegove uspjehe, i da će pošto poto željeti uzeti naslov, čak i spuštanjem na neke niže grane ako treba (ako je štimalo za sennu ili šumija, i još mnoge, tj sve prvake osim jensona, zašto nebi i za njega), tako da ne sumnjam u fajt ove godine između bivših prijatelja.
tako da po meni - letjet će perje, biti će krvi i suza, pa i treba ako su već dominantni, da održe, tj vrate bar tu tradiciju.
zbog svega što si ti naveo i što sam ja naveo, osobno dajem malu prednost rosbergu, koji je usput finac porijeklom, a nijemac odgojem, iako dozvoljavam da sam u krivu možda, ali to ćemo vidjeti na kraju!
zato dobro da si otvorio ovu temu - mislim da će ove sezone biti vrlo prigodna i aktualna.

Mr.Spaceguy - imam nešto drugačije mišljenje o temi(sad vidjeh thread prije nego sam uploadao ovaj), kao i o tvrdnji koju si iznijeo - smatram da bi trenutno i alonso i vettel dobili hamiltona u mercu, za seba neću objašnjavati uopće, a alonso je 07. izvukao pouku, i nebi opet nasjeo, mislim da bi bilo baš kontra jer je sad englez samouvjereniji, a kad ti netko to uzdrma, onda se nije lako vratiti, vidjeli smo to preklani kod seba, kao i kod alonsa sa hamom, a postoji bezbroj primjera, što je prost napravio laudi u McL-u (to me baš navuklo ko klinca, i lauda se jedva izvukao, a potom časno povukao).
neznam, hamilton jest sam vrh, ali ima rupa više nego ostala dvojica, međutim je englez i mediji su već napravili mit od njega, a po meni to ipak nije.