Hamilton vs. Max
- Ciki-F1
- Formula 2
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
Hamilton je bio "iza" maxa i trebao je kočiti, jednostavno pravila.
Kako je sve o pravilima napravio sa Leclerc mogao je i sa Maxom, ali biti gubitnik u borbi sa maxom znači više nego sa nekim drugi..
Kad god gubi, povlači poteze očajnika.
Kako je sve o pravilima napravio sa Leclerc mogao je i sa Maxom, ali biti gubitnik u borbi sa maxom znači više nego sa nekim drugi..
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......
- pero iz bukurešta
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
- Navija za: Ferrari
Kako kaže Toto, za tango je potrebno dvoje...
Možda je i Lewis samo želio nešto više
Nije da branim Hamiltona, niti išta, drugačiji zavoj, brzina bla bla....
Ali cijeli ovaj video pokazuje dosta toga...
Možda je i Lewis samo želio nešto više

Nije da branim Hamiltona, niti išta, drugačiji zavoj, brzina bla bla....
Ali cijeli ovaj video pokazuje dosta toga...
-
AMG
- Karting
- S nama već: 7 god 3 mj
Max is just doing his thing, ili ti ga ako te ne prijedjem prvom prilikom idemo na odmor... Druga sansa za njega ne postoji, čudno mi je sto su uopce izdrzali par zavoja u onakvoj atmosferi.
Ono na Vettelu u Kini je kriminalno bilo, i onda bih ja trebao zaliti maksa sto je lose prosao u nekom duelu, a opet ponavljam da ne mogu docekati Madjarsku da vidimo kako ce se postaviti...
Ono na Vettelu u Kini je kriminalno bilo, i onda bih ja trebao zaliti maksa sto je lose prosao u nekom duelu, a opet ponavljam da ne mogu docekati Madjarsku da vidimo kako ce se postaviti...

- LH44
- Formula 1
- S nama već: 6 god 7 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Nije bio izaCiki-F1 je napisao/la: 19.07.2021., 10:38 Hamilton je bio "iza" maxa i trebao je kočiti, jednostavno pravila.

- f1_zg
- Formula 4
- S nama već: 7 god 9 mj
- Navija za: Charles Leclerc
Nije se maknuo u desno a imao je prostora, Max je korigirao putanju da mu ostavi prostora, dakle vrlo jednostavno. Mozda nije htio lansirati Maxa ali potez je prljav.
"There are two things no man will admit he cannot do well: drive and make love."
- AlkY
- Formula 1
- S nama već: 8 god 1 mj
- Navija za: McLaren
Ja cu samo spomenuti borbu koja je bila do tog incidenta.
Ono je bilo fantasticno za gledati. Lewis nije odustajao , stiskao je i stiskao sa svih strana. A Max se branio doktorski , bolje od toga jednostavno nije moguce.
Borba za prste polizati doslovno i stvarno mi je zao incidenta jer tko zna sta bi nas cekalo do kraja utrke.
Mozda i najbolje borbe na stazi unazad nekoliko godina , a ovako moram pricati o skroz drugim stvarima
Ono je bilo fantasticno za gledati. Lewis nije odustajao , stiskao je i stiskao sa svih strana. A Max se branio doktorski , bolje od toga jednostavno nije moguce.
Borba za prste polizati doslovno i stvarno mi je zao incidenta jer tko zna sta bi nas cekalo do kraja utrke.
Mozda i najbolje borbe na stazi unazad nekoliko godina , a ovako moram pricati o skroz drugim stvarima

- Explorer
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: Vettel
- Kontakt:
Borba je bila bomba samo takva, al eto, prerano završila.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.
- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 2 mj
- Navija za: Seb
Vidim Hamiltonovci nastavili paljbu po agresivnom Maxu, a činjenica je da je ovdje Hamilton bio agresivniji. I da je on taj koji se služio nedozvoljenim sredstvima (potezima) u ovom duelu. Čak ga je i organizacija koja mu godinama gleda kroz prste morala kazniti za to. Istina, blaže nego je zaslužio, ali ipak su ga morali kazniti, što dovoljno govori o krivcu za ovaj incident.
Max je u prošlosti bio agresivan, i vozio prljavo. To niko ne spori. Ali u ovom duelu ništa van propisa uradio nije. Hamilton jest, i tu priča završava. Ne znam kakvo je spominjanje onog incidenta sa Vettelom u Kini, u ovom kontekstu. Normalno da je tu bila apsolutno njegova krivica. Što ga ne čini krivcem za ovaj duel. Naprotiv, Hamilton je taj koji se može dovesti u vezu sa Maxom iz tog incidenta.
I LH44, nisu bili poravnati. Koga briga ako su pili poravnati na pravcu, kad je Max imao bolju putanju kojom je mogao kasnije kočiti i brže proći, što ga je dovelo u očitu prednost u krivini...
Max je u prošlosti bio agresivan, i vozio prljavo. To niko ne spori. Ali u ovom duelu ništa van propisa uradio nije. Hamilton jest, i tu priča završava. Ne znam kakvo je spominjanje onog incidenta sa Vettelom u Kini, u ovom kontekstu. Normalno da je tu bila apsolutno njegova krivica. Što ga ne čini krivcem za ovaj duel. Naprotiv, Hamilton je taj koji se može dovesti u vezu sa Maxom iz tog incidenta.
I LH44, nisu bili poravnati. Koga briga ako su pili poravnati na pravcu, kad je Max imao bolju putanju kojom je mogao kasnije kočiti i brže proći, što ga je dovelo u očitu prednost u krivini...
- Ciki-F1
- Formula 2
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
Ham prednji lijevi kotač je udario u maxov zadnji desni.LH44 je napisao/la: 19.07.2021., 12:19Nije bio izaCiki-F1 je napisao/la: 19.07.2021., 10:38 Hamilton je bio "iza" maxa i trebao je kočiti, jednostavno pravila.
Kad god gubi, povlači poteze očajnika.![]()
![]()
Ne treba biti jako pametan.
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......
- _bataziv_0809
- Formula 1
- S nama već: 7 god 1 mj
- Navija za: McLaren
Ja opet nisam nesto uvjeren da Max sad jedva ceka osvetu na isti nacin. Ono moguce je, ali je sad napokon svjestan da i on moze izvuci deblji kraj.
Prvi put je kusao malo svoje medicine i sada zna da kako je zavrsiti u ogradi, a to je ovaj put pritome bilo pri strasnim brznima.
Koliko god bili danasnji bolidi sigurni, takav udes mora ostaviti neku, barem podsvjesnu posljedicu.
Tako da se nadam zestokom utrkivanju do kraja sezone i ne ocekujem nista manje, ali bez ovakvih stvari. Mislim da ce Maxu ovo iskustvo itekako dobro doci.
Prvi put je kusao malo svoje medicine i sada zna da kako je zavrsiti u ogradi, a to je ovaj put pritome bilo pri strasnim brznima.
Koliko god bili danasnji bolidi sigurni, takav udes mora ostaviti neku, barem podsvjesnu posljedicu.
Tako da se nadam zestokom utrkivanju do kraja sezone i ne ocekujem nista manje, ali bez ovakvih stvari. Mislim da ce Maxu ovo iskustvo itekako dobro doci.

- Vettel-Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Ne mislim ni ja da će tražiti osvetu u istim situacijama, jer može po obojicu biti opasno, kao što je sad za Maxa bilo. Zato se nadam da će u četiri oka popričati o ovome, te da mu po mogućnosti Max očita bukvicu koliko god mlađi i neiskusniji bio, jer je za ovo Lewis jasni krivac.
- F12000
- Formula 1
- S nama već: 7 god 1 mj
- Navija za: Ferrari, Leclerc
Iskreno uopće me ne bi začudilo, da u nastavku sezone, oboje od njih izvedu nešto slično Senni u Japanu 1990. ili Schumiju 1997. u Jarezu. Očito se sezona toliko zakuhtala da su oboje spremni ići do granica i preko toga (prljavo). Pitanje je samo hoće li im procjena biti dobra i hoće li im takve rizične situacije donijeti više štete ili koristi.
Za dva prethodno spomenuta velikana već znamo da su bili promjenjive sreće kad su ove stvari u pitanju.
Za dva prethodno spomenuta velikana već znamo da su bili promjenjive sreće kad su ove stvari u pitanju.

-
Berislav
- Karting
- S nama već: 7 god 11 mj
Dobra večer svima.
Prvi put mi je da ovdje ostavljam trag.
https://www.youtube.com/watch?v=66xbAfKHll4
Evo jednog isječka sa nedeljne utrke pa bih molio mišljenja u svezi prvog kruga do devetog zavoja. Možete koristiti i slowmotion (skoro frame by frame) ako zaustavite reprodukciju i kursorom na plavom kružiću (dole) mičete lijevo/desno.- naprijed/nazad.
Hvala
Prvi put mi je da ovdje ostavljam trag.
https://www.youtube.com/watch?v=66xbAfKHll4
Evo jednog isječka sa nedeljne utrke pa bih molio mišljenja u svezi prvog kruga do devetog zavoja. Možete koristiti i slowmotion (skoro frame by frame) ako zaustavite reprodukciju i kursorom na plavom kružiću (dole) mičete lijevo/desno.- naprijed/nazad.
Hvala
- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 2 mj
- Navija za: Seb
Max je lani imao slično odustajanje, kada je njega i Pereza pokupio Leclerc. Ne baš ovako žestoko. Ali mu je upropaštena utrka kada se mogao boriti za sami vrh. Pa nisam vidio da mu je to uticalo na način vožnje. Mislim da će biti još odlučniji, ali ne vjerujem da će se svetiti. Samo će gledati da mu ne ostavlja ni mrvicu prostora za ovakve poteze... Dosta je sazrio zadnje dvije godine.
Što se tiče ovog videa gore, Max nijedan nedozvoljen potez nije napravio. Za ono što LH44 ponavlja konstantno, Max je odmah na tom pravcu odlučio braniti unutrašnju stranu. Nije skretao tamo u Hamiltona nego u prazan prostor. Hamiltonu je ostavio čistu vanjsku stranu, a Hamilton se sam zabio između Maxa i zida. Čim je Max to primjetio otvorio mu je prostor. Kasnije u krivini, ostavio mu je dovoljno mjesta, kojeg Hamilton nije iskoristio. Nije pogodio apex, i potpuno je kriv za ishod. Tu nema dalje priče.
Što se tiče ovog videa gore, Max nijedan nedozvoljen potez nije napravio. Za ono što LH44 ponavlja konstantno, Max je odmah na tom pravcu odlučio braniti unutrašnju stranu. Nije skretao tamo u Hamiltona nego u prazan prostor. Hamiltonu je ostavio čistu vanjsku stranu, a Hamilton se sam zabio između Maxa i zida. Čim je Max to primjetio otvorio mu je prostor. Kasnije u krivini, ostavio mu je dovoljno mjesta, kojeg Hamilton nije iskoristio. Nije pogodio apex, i potpuno je kriv za ishod. Tu nema dalje priče.
- Vettel-Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
- LH44
- Formula 1
- S nama već: 6 god 7 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Evo legendo pogledaj jos jednom ako vec nisi, Maxove pokrete volana, kao i pozicioniranje na stazi. Ni u jednom momentu Max nije pokrio nijednu stranu, isao je sredinom staze i prostor sa obe strane je bio identican. Lewis mu prodao dummy i to se vidi i iz Maxovih pokreta volanom, gdje ide lijevo kada Lewis krene lijevo, a onda skrene desno kada vidi da Lewis ipak ide na unutrasnju stranu. Lijevo je skrenuo samo da uhvati unutrasnju liniju, ne da otvori prostor Lewisu, jer to da je htio, ne bi bilo skretanja volanom u desno prema ziduPastor je napisao/la: 21.07.2021., 03:01 Max je lani imao slično odustajanje, kada je njega i Pereza pokupio Leclerc. Ne baš ovako žestoko. Ali mu je upropaštena utrka kada se mogao boriti za sami vrh. Pa nisam vidio da mu je to uticalo na način vožnje. Mislim da će biti još odlučniji, ali ne vjerujem da će se svetiti. Samo će gledati da mu ne ostavlja ni mrvicu prostora za ovakve poteze... Dosta je sazrio zadnje dvije godine.

- Gilles
- GP3
- S nama već: 9 god 7 mj
- Navija za: Ferrari
U tom trenutku je nastao udarac. Max je mogao dati više prostora ali po meni neko ko je 7x wdc itekako je morao da predpostavi šta će se desiti. Napravio je početnički grešku jer eto nije hteo da popusti i tom prilikom je poslao glavnog konkurenta u zid sa udarom od 51G. Druga stvar opet ponavljam, laktanje u zoni kočenja u Imoli i Španiji je neuporedivo sa nabijanjem nosa u krivini koja se vozi punim gasom i to takvom brzinom da je nemoguće savladati zavoj iz linije prilaska samom temenu. Za mene bi drive trough bila primerenija kazna jer samo jedan vikend ranije Raikonnen izbacuje Vettela i dobija koliko 20-30 sec kazne.LH44 je napisao/la:Hvatas se frejma koji odgovara tvom argumentu dok istovremeno ignorises sve ostale frejmove koji ti ne odgovaraju
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk