F1 Vijesti
- croatic f1
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Haas predstavio svoj bolid - Haas VF-16!

- alonso5
- Formula 1
- S nama već: 9 god 9 mj
- Navija za: Alonso & Lorenzo
Moram priznati da mi se svidja ovaj Haasov bolid i da neka netko otvori temu o Haas ekipi jer cemo ovdje otici u debeli OT a sto se tice aerodinamike ovako laicki gledano i nije tako los a koliko se sjecam najavljivali su da ce im sasija biti bolja od Ferrarijeve.
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart
- croatic f1
- F1puls suradnik
Tema je već tualonso5 je napisao/la:Moram priznati da mi se svidja ovaj Haasov bolid i da neka netko otvori temu o Haas ekipi jer cemo ovdje otici u debeli OT a sto se tice aerodinamike ovako laicki gledano i nije tako los a koliko se sjecam najavljivali su da ce im sasija biti bolja od Ferrarijeve.

http://www.f1puls.com/forum/viewtopic.p ... 990#p14990
- alonso5
- Formula 1
Svaka cast kolegacroatic f1 je napisao/la:Tema je već tualonso5 je napisao/la:Moram priznati da mi se svidja ovaj Haasov bolid i da neka netko otvori temu o Haas ekipi jer cemo ovdje otici u debeli OT a sto se tice aerodinamike ovako laicki gledano i nije tako los a koliko se sjecam najavljivali su da ce im sasija biti bolja od Ferrarijeve.![]()
http://www.f1puls.com/forum/viewtopic.p ... 990#p14990

"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart
- Mr.Spaceguy Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 2 mj
- Navija za: Fernando Alonso
Šta reći.....
http://www.gp1.hr/berniejeve-igrice-nem ... elbourneu/
- pero iz bukurešta
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
- Navija za: Ferrari
Da se to dogodi odjebo bi F1 po kratkom postupku...
Šta je previše je previše...
Šta je previše je previše...
- avetma
- Administrator
- Kontakt:
Gluposti, nema šanse da se takvo što dogodi.
- Ferrari Maniac
- Formula 1
- Navija za: Scuderia Ferrari
Osnove dobrog biznisa su da kad nešto zaj**eš ne ideš na principu tog istog koncepta nadograđivati eventualno riješenje. Tako prvotni plan ostaje, a situaciju još dublje kompliciraš. Trebaju odrediti prvotni probleem (ne timovi, udruge....) nego netko nepristran i krenuti s glavnom idejom kako udovoljiti navijačima. Ovo što oni sada rade je brzo guranje love u džep koje je sigurno bolje od toga da "ništa ne rade" ali je gore od toga da idu udovoljiti navijačima i onda nakon žrtvovanja malo svoje love iz svog novčanika na sport koji si stvorio nakon nekoliko godina počinješ ubirati plodove rada - zajedno s navijačima! Ali isto kao što je iskritizirao Todta ni Eccelstone i ostatak ekipe nema ni trunke više etičkih i moralnih principa u sebi...
Sisu (fin.)
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari
Mr.Spaceguy je napisao/la:Šta reći.....
Koju posluku porati??

Samo

Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- croatic f1
- F1puls suradnik
Stiže nam novi (luđi) sistem kvalifikacija
http://www.motorsport.com/f1/news/f1-te ... 16-675278/
Također, nova pravila koja bi na snagu trebala stupiti 2017. pomalo se bliže formiranju: dogovoreni su 3 sekunde brži bolidi, sve bi trebalo biti finalizirano do 30. travnja
http://www.autosport.com/news/report.php/id/122938
http://www.motorsport.com/f1/news/f1-te ... 16-675278/
Po meni je ovo nepotrebno kompliciranje sasvim dobrog sistema kvalifikacija, ali svakako zvuči bolje od obrnutih gridova ili vremenskog balasta o kojem se također raspravljalo na sastanku, ali je, hvala Bogu, odbačen.How it works
Q1
-16 minutes duration;
- After 7 minutes, the slowest driver is eliminated;
- Slowest driver eliminated every 1 minute 30 seconds thereafter until the chequered flag;
- 7 drivers eliminated, 15 progress to Q2.
Q2
- 15 minutes duration;
- After 6 minutes, slowest driver eliminated;
- Slowest driver eliminated every 1 minute 30 seconds thereafter until the chequered flag;
- 7 drivers eliminated, 8 progress to Q3.
Q3
- 14 minutes;
- After 5 minutes, slowest driver eliminated;
- 2 drivers left in final 1 minute 30 seconds.
Također, nova pravila koja bi na snagu trebala stupiti 2017. pomalo se bliže formiranju: dogovoreni su 3 sekunde brži bolidi, sve bi trebalo biti finalizirano do 30. travnja
http://www.autosport.com/news/report.php/id/122938
- alonso5
- Formula 1
Meni ovo sa novim formatom ako dodje do toga i nije tako lose bit ce guzve na stazi a trebat ce imati i dobar tajming e sad me zanima ako je neki vozac na toj granici ispadanja i istekne tih 90 sec a on je u svom brzom krugu e sad mozeli on zavrsiti taj svoj brzi krug.
Ovo cak i nije lose bit ce vise akcije u qvalama sto su navijaci i zeljeli a moglo bi biti i iznenadjenja jer bi se neko mogao i pogubiti u toj zbrci i guzvi.I nece vise Top ekipe moci odvesti 1 brzi krug za sami vrh i onda sljedecih 15 minuta provesti u garazi.
Ovo cak i nije lose bit ce vise akcije u qvalama sto su navijaci i zeljeli a moglo bi biti i iznenadjenja jer bi se neko mogao i pogubiti u toj zbrci i guzvi.I nece vise Top ekipe moci odvesti 1 brzi krug za sami vrh i onda sljedecih 15 minuta provesti u garazi.
- zekohonda Verified
- Formula 1
- Navija za: sve powered by honda
nisam zadovoljan ovim novim sistemom. a nije mi ni jasno ovo ''- Slowest driver eliminated every 1 minute 30 seconds thereafter until the chequered flag;''. to mi se čini ko nekakva lutrija.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- Ferrari1345
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Glasniju F1
Nepotrebno ali na prvu mi ne izgleda loše. Šteta sto vise neće biti one uzbudljivosti pred kraj Q1,Q2,Q3...
Ali imat ćemo uzbudljivosti tijekom kvalifikacija. Nebi rekao da je lutrija ali prvi krugovi će biti od izuzetne važnosti a ovisno o stazi ovih 1 30 sek bi moglo biti premalo
Svakako davam priliku za ovako nešto... Vidit ćemo, moglo bi biti uzbudljivo i ludo
Samo da ne u*eru sa dvije utrke
Jedino će na prvu biti malo teže za skužit, pogotovo sa onim novim pravilima o gumama pa čak i nama koji prate ovaj sport "svakodnevno"
Ali imat ćemo uzbudljivosti tijekom kvalifikacija. Nebi rekao da je lutrija ali prvi krugovi će biti od izuzetne važnosti a ovisno o stazi ovih 1 30 sek bi moglo biti premalo
Svakako davam priliku za ovako nešto... Vidit ćemo, moglo bi biti uzbudljivo i ludo
Samo da ne u*eru sa dvije utrke

Jedino će na prvu biti malo teže za skužit, pogotovo sa onim novim pravilima o gumama pa čak i nama koji prate ovaj sport "svakodnevno"

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"
- MrDoomroom
- Formula 1
- S nama već: 9 god 11 mj
Nepotrebno kompliciranje i seciranje kvalifikacija. Kako ce se gledati na vozace koji izlaze na stazu inlap ako su u zoni ispadanja hoce li biti izbaceni ili ce moci u brzi krug?
-
zelot
- Formula 1
- S nama već: 9 god 8 mj
osobno mislim da ce ovo bit ok. prvih 7 minuta ce bit rokanje i samo jedan ispada. onda svakih min i pol po jedan. ne svi.
sto se tice onih u brzim krugu... ne znam. volio bih znati. svejedno je zapravo dal im se broji brzi krug. onaj tko je najsporij je ispao bez obzira dal ovi napravili sporij krug jer on je zadnji lad je vrijeme isteklo.
onaj tko je u brzom krugu a 7 min isteklo prije 7 min i npr. 3 sekunde on se bori i dalje da ne bude najsporij u onih slhedecih min i pol... osobno mislim da im se nece racunati ako su i brzi krug usli par sek. prije isteka 7 min ili sljedecih 1.30 min... cini mi se ok pa cemo vidjet. fora je kaj nece bit brzi krug pa u box po gume.. kad izadjes na stazu sa nekim gumama rokaj do kraja i bok
mislim, i nadam se da ce ovo bit dobro
sto se tice onih u brzim krugu... ne znam. volio bih znati. svejedno je zapravo dal im se broji brzi krug. onaj tko je najsporij je ispao bez obzira dal ovi napravili sporij krug jer on je zadnji lad je vrijeme isteklo.
onaj tko je u brzom krugu a 7 min isteklo prije 7 min i npr. 3 sekunde on se bori i dalje da ne bude najsporij u onih slhedecih min i pol... osobno mislim da im se nece racunati ako su i brzi krug usli par sek. prije isteka 7 min ili sljedecih 1.30 min... cini mi se ok pa cemo vidjet. fora je kaj nece bit brzi krug pa u box po gume.. kad izadjes na stazu sa nekim gumama rokaj do kraja i bok

mislim, i nadam se da ce ovo bit dobro

- Ferrari Maniac
- Formula 1
- Navija za: Scuderia Ferrari
Navodno planiraju i smanjiti broj PU-a po vozaču za 1 u 2018. Tako bi u slučaju da imamo 20 ili manje utrka umjesto dosadašnjih 4 vozači cijelu sezonu imali na raspolaganju 3 PU. Isto tako bi kada bi sezona bila tipa s 21 utrkom kao ova umjesto 5 imali 4 PU-a............ 

Sisu (fin.)
- Felipe
- F1puls suradnik
- Navija za: Massa, Bastianini
- Kontakt:
Lukav način da se indirektno uvede pravilo okrentanja grida, ovako će se uveliko promješati pozicije, jer nema šanse da 21 vikend, po 3 puta u kvalifikacijama sve prođe planirano i nitko ne ostane zakinut s tim ispadanjem svakih minut i pol. Jedva čekam Spa, gdje je krug skoro 2 minute...
Ne kažem da će Mercedesi ili bilo koji drugi favoriti biti puno oštećeni u Q1 i Q2, mada su šanse za to znatno veće, ali bit će gusto u Q3, gdje ovo ispadanje stvarno ispada krajnje šašavo.
U svakom slučaju, tražili smo zanimljivije utrke, dobit ćemo ih, na ovaj ili onaj način.
Ne kažem da će Mercedesi ili bilo koji drugi favoriti biti puno oštećeni u Q1 i Q2, mada su šanse za to znatno veće, ali bit će gusto u Q3, gdje ovo ispadanje stvarno ispada krajnje šašavo.
U svakom slučaju, tražili smo zanimljivije utrke, dobit ćemo ih, na ovaj ili onaj način.
Obrigado Felipe