Haas F1 Team
- Alen13ASC
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Fernando Alonso
- Kontakt:
Pada mi nešto na pamet, Haas je momčad u krizi. U ovoj situaciji izlaza nema, ako ostanu doveka povezani s Ferrarijem propašće.
S druge strane Alpine je izrazila veliku želju da se proširi te da pored LMP1 debija prošire brend Lotus a spominje se FE. Alpine ili Lotus su potencionalni novi timovi u FE.
Ali ja imam teoriju u kojoj se zbog budžetne kape Alpine odluči proširiti dalje u F1 te ne gubiti ljude po drugim serijama. Smatram da je kupovina Hassa dobar potez, i odlčna platforma za povratak Lotusa. Još se vrati Abiteboul. Uz Mazepina i Schumachera te moćnom Renaultovom PJ koja će imati filozofiju Mercedesovog odvojenog turba (Renaultu treba 4 bolida nebili razvili PJ), sve deluje nekako optimističnije.
S druge strane Alpine je izrazila veliku želju da se proširi te da pored LMP1 debija prošire brend Lotus a spominje se FE. Alpine ili Lotus su potencionalni novi timovi u FE.
Ali ja imam teoriju u kojoj se zbog budžetne kape Alpine odluči proširiti dalje u F1 te ne gubiti ljude po drugim serijama. Smatram da je kupovina Hassa dobar potez, i odlčna platforma za povratak Lotusa. Još se vrati Abiteboul. Uz Mazepina i Schumachera te moćnom Renaultovom PJ koja će imati filozofiju Mercedesovog odvojenog turba (Renaultu treba 4 bolida nebili razvili PJ), sve deluje nekako optimističnije.

-
renato2107
- GP3
- S nama već: 9 god 3 mj
Ma kakav Renaultov "moćan" PU. Pa što uzimaju njihov koncept ne znači da će odmah biti kao Merc. Bore se od 2014 i niku dalje, uvijek su najslabiji. Honda ih je prestigla, Ferrari će vratiti dio performansi i opet su zadnji...jednostavno se nisu sastavili s ovim konceptom i uvijek su značajan korak iza, što god napravili.
- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 2 mj
- Navija za: Seb
Inače, vidim mnogi stavljaju Haas na zadnje mjesto. Mislim da nema teoretske šanse da Williams bude ispred njih, s obzirom na najavljeni puno bolji Ferarrijev motor u odnosu na prošlu godinu. Ako nisu prošle godine bili bolji, nema šanse da će biti ove godine, kada uglavnom svi prenose većinu prošlogodišnjih bolida. Jedino ako dva rookija ne mognu izvući maksimum. Ali da će po potencijalu bolida Williams biti ispred njih, nema šanse.
- Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Haas čvrsto zadnji. Pogotovo s panjem od Mazepina i Schumachera koji inače ima spor početak i sklon je greškama ili jednostavno ne daje svih 100% u početku.
Haas ima praktički isti bolid kao i prošle sezone, neće ništa donositi od testiranja pa sve do kraja sezone.
Williams će ih rezultatski preskočiti. Da li kroz bodove ili kroz plasmane.
Haas ima praktički isti bolid kao i prošle sezone, neće ništa donositi od testiranja pa sve do kraja sezone.
Williams će ih rezultatski preskočiti. Da li kroz bodove ili kroz plasmane.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

- Pastor
- Formula 1
A šta je to Williams donio sa novim bolidom? Ferrarijev motor će donijeti puno veći napredak nego bilo šta što je Williams uspio ostvariti sa minornim promjenama za ovu sezonu. A i prošle godine su bili iza, kao jedini tim bez bodova... Ove godine garant još gori.
- Ferrari
- Formula 1
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Haas još nije ni upalio bolid zato što Ferrarijevi inženjeri ne mogu u Britaniju.Pastor je napisao/la: 08.03.2021., 17:03 A šta je to Williams donio sa novim bolidom? Ferrarijev motor će donijeti puno veći napredak nego bilo šta što je Williams uspio ostvariti sa minornim promjenama za ovu sezonu. A i prošle godine su bili iza, kao jedini tim bez bodova... Ove godine garant još gori.
Kako god da okreneš Williams će imati više snage u motoru (barem 20 ks) i al pari šasiju. Ima Russella koji je bolji vozač od obojice iz Haas-a.
Isto tako, Williams će SIGURNO donositi neke nadogradnje, dok je Haas otvoreno rekao da ovo što prikažu na prvom danu testiranja je to za ovu godinu. A nisu ni token potrošili.
Haas uzima godinu pauze to je očito, a Williams ima puno veću ambiciju da se vrati u midfield.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

- AlkY
- Formula 1
- S nama već: 8 god 1 mj
- Navija za: McLaren
Takoder sam misljenja da ce Williams biti ispred. To sam rekao jos i prije vise od mjesec dana.
Najblize sta ce te 2 ekipe biti je pocetak sezone , i kako sezona bude odmicala HAAS ce sve vise zaostajati.
Ne znaci im puno bolji motor nego prosle godine , kad ce Williams svejedno imati bolji motor opet.
Sasija , ne vjerujem da ce biti bolja ili puno bolja od Williamsove.
Vozacka postava je na Williams strani.
Plus sta kolega kaze , Williams ce razvijati bolid tokom sezone dok se HAAS nece maknuti. Tj oni jos niti nemaju bolid.
Sa neke logicke strane , jako malo toga ide na mlin HAASu.
Naravno da moze HAAS ubrati neki ultra sretni bod , kad pola grida odustane i bude za taj bod ispred Williamsa.
Ali generalno, vise sanse ima Williams
Najblize sta ce te 2 ekipe biti je pocetak sezone , i kako sezona bude odmicala HAAS ce sve vise zaostajati.
Ne znaci im puno bolji motor nego prosle godine , kad ce Williams svejedno imati bolji motor opet.
Sasija , ne vjerujem da ce biti bolja ili puno bolja od Williamsove.
Vozacka postava je na Williams strani.
Plus sta kolega kaze , Williams ce razvijati bolid tokom sezone dok se HAAS nece maknuti. Tj oni jos niti nemaju bolid.
Sa neke logicke strane , jako malo toga ide na mlin HAASu.
Naravno da moze HAAS ubrati neki ultra sretni bod , kad pola grida odustane i bude za taj bod ispred Williamsa.
Ali generalno, vise sanse ima Williams

- Pastor
- Formula 1
Ma koji razvoj. Neće ni top ekipe možda donijeti jednu veću nadogradnju u sezoni. A to da Haas nema bolid, pa ionako svi prenose većinu od prošle godine. A Haas ima prošlogodišnji bolid, koji je bolji od Williamsa bio i sa Ferrarijevom kantom od lani. Ove godine sigurno Mercedes neće naći više konja od Ferrarija. Nema šanse. A ne treba ni zaboraviti da će dosta Ferrarijeve radne snage preći kod Haasa, tako da će i iz prošlogodišnjeg bolida moći izvući više nego prošlogodišnja ekipa.
Što se tiče vozača, neću lupati ko je bolji od koga, kada ovu dvojicu još nismo vidjeli. Ko zna kako će Micku, a i Nikiti sjesti F1. A to da će se Williams boriti za sredinu grida, čak i da budu bolji od Haasa daleko će biti od sredine grida i bodova. U najboljem slučaju će im trebati odustajanje sedmorice da dođu do jednog boda. A ako budu iza Haasa, što vjerujem da hoće, biće im još teže. Evo ako i ispdane da Mick bude loš u prvoj sezoni, i sve i da se Russell kvalificira ispred njega, ako ćemo gledati po tom utabanom šablonu, onda ne zaboravimo i Russellove loše startove uzeti u računicu. A po tim pretpostavkama, ako ćemo gledati te neke osobine iz prošlosti, onda bi Mick trebao biti odličan starter. Pa iako se Russell nađe jedan startni red ispred njega, mogao bi to na startu izgubiti... Ali neću da lupam o tome, dok ne vidim kako će to izgledati u stvarnosti.
A ako Williams nije sa, kako kažu, preko 50 konja jačim motorom uspio biti ispred, čisto sumnjam da će uz ove minimalne promjene koje su predstavili biti bolji ako im prednost u motoru ostane na samo 20 KS. Ne znam odakle će oni izvući da im šasija parira Haasovoj, ako to nije mogla ni sa 50 KS jačim motorom.
Što se tiče vozača, neću lupati ko je bolji od koga, kada ovu dvojicu još nismo vidjeli. Ko zna kako će Micku, a i Nikiti sjesti F1. A to da će se Williams boriti za sredinu grida, čak i da budu bolji od Haasa daleko će biti od sredine grida i bodova. U najboljem slučaju će im trebati odustajanje sedmorice da dođu do jednog boda. A ako budu iza Haasa, što vjerujem da hoće, biće im još teže. Evo ako i ispdane da Mick bude loš u prvoj sezoni, i sve i da se Russell kvalificira ispred njega, ako ćemo gledati po tom utabanom šablonu, onda ne zaboravimo i Russellove loše startove uzeti u računicu. A po tim pretpostavkama, ako ćemo gledati te neke osobine iz prošlosti, onda bi Mick trebao biti odličan starter. Pa iako se Russell nađe jedan startni red ispred njega, mogao bi to na startu izgubiti... Ali neću da lupam o tome, dok ne vidim kako će to izgledati u stvarnosti.
A ako Williams nije sa, kako kažu, preko 50 konja jačim motorom uspio biti ispred, čisto sumnjam da će uz ove minimalne promjene koje su predstavili biti bolji ako im prednost u motoru ostane na samo 20 KS. Ne znam odakle će oni izvući da im šasija parira Haasovoj, ako to nije mogla ni sa 50 KS jačim motorom.
-
renato2107
- GP3
- S nama već: 9 god 3 mj
Tako je. Prošla godina je bila specifična. Haas je imao problem s bolidom jer ga nisu mogli ušimati, plus problem s motorom. Alfa u usponu usporena s motorom. Tako da s ovakvim stanjem Williamsa, uz povratak samo većine izgubljene snage i malo dobrih preinaka u Haas-u Williams ostaje daleko. Oni su jednostavni stali s razvojem i idejama već par godina i treba im prvo jedna solidna sezona da i u idućoj mogli u povratak u sredinu poretka.
- Pastor
- Formula 1
Mnogi gledaju na najavljeno nerazvijanje kroz sezonu, kao da će doći sa istim bolidom. Već su napravili nekoliko vidljivih promjena, a neke su najavljene za početak sezone. Napravili su više promjena nego ovi što su i prošle godine bili iza njih... Neki kažu kako imaju najprostiju podnicu. Meni Williamsova izgleda prostije. Haas je testirao dvije verzije podnice na testiranju. Ispred zadnje gume imaju horizontalno krilce, koje nisam vidio ni na jednom drugom bolidu. A nebi bilo prvi put da neke veće ekipe kopiraju njihova riješenja...
Testirali su i dvije verzije prednjeg krila. Ubacili su "cape" ispod nosa. A za start sezone najavljuju novo prednje krilo, i poklopac motora. Možda i kod njih vidimo malo "downwash" trenda kao i kod ostalih. Možda neće razvijati kroz sezonu, ali to ne znači da će doći sa potpuno istim bolidom na prvu utrku. Mislim da neće ni ostali oko njih puno razvijati ovogodišnje bolide. A s obzirom da godinama prate Ferrarijev razvoj, uglavnom izgledaju kao godinu stariji Ferrari, čak i sa starim bolidom izgledaju puno kompaktnije od one Williamsove debele mrcine.
Sjećam se da su se vozači dosta žalili na bolid iz 2019 godine. Kada je ono Gunther ušutkao Magnussena, čini mi se. Ali lani su obojica hvalili ponašanje bolida. Samo je problem bila brzina. A to bi trebalo biti riješeno ove godine.
Onda ne treba zaboraviti da je Ferrari smanjio radnu snagu zbog ograničenja budžeta, i kreirali novi odjel. Od kojega će mislim i Haas imati koristi. A neki će od Ferrarijevih ljudi preći direktno u Haas. Tako da, sa ljudima iz Ferrarija vjerujem da bi i stari bolid znali puno bolje iskoristiti nego lani.
Testirali su i dvije verzije prednjeg krila. Ubacili su "cape" ispod nosa. A za start sezone najavljuju novo prednje krilo, i poklopac motora. Možda i kod njih vidimo malo "downwash" trenda kao i kod ostalih. Možda neće razvijati kroz sezonu, ali to ne znači da će doći sa potpuno istim bolidom na prvu utrku. Mislim da neće ni ostali oko njih puno razvijati ovogodišnje bolide. A s obzirom da godinama prate Ferrarijev razvoj, uglavnom izgledaju kao godinu stariji Ferrari, čak i sa starim bolidom izgledaju puno kompaktnije od one Williamsove debele mrcine.
Sjećam se da su se vozači dosta žalili na bolid iz 2019 godine. Kada je ono Gunther ušutkao Magnussena, čini mi se. Ali lani su obojica hvalili ponašanje bolida. Samo je problem bila brzina. A to bi trebalo biti riješeno ove godine.
Onda ne treba zaboraviti da je Ferrari smanjio radnu snagu zbog ograničenja budžeta, i kreirali novi odjel. Od kojega će mislim i Haas imati koristi. A neki će od Ferrarijevih ljudi preći direktno u Haas. Tako da, sa ljudima iz Ferrarija vjerujem da bi i stari bolid znali puno bolje iskoristiti nego lani.
- BoJack
- Karting
- S nama već: 4 god 5 mj
- Navija za: Hamilton, Leclerc, Russel
- _bataziv_0809
- Formula 1
- S nama već: 7 god 1 mj
Svaka cast za kacigu

- Vettel-Ferrari
- Formula 1
- Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Tek sad vidim Mazepinovu kacigu, nice!
Jučer sam se pitao jesam li kod Mazepina seniora vidio petokraku na košulji, a sad sam poprilično uvjeren da je bila. Nisam je povezivso s godišnjicom pobjede nad fašizmom, pa mi je zbog tog bilo čudno otkud ona.

Jučer sam se pitao jesam li kod Mazepina seniora vidio petokraku na košulji, a sad sam poprilično uvjeren da je bila. Nisam je povezivso s godišnjicom pobjede nad fašizmom, pa mi je zbog tog bilo čudno otkud ona.
- _bataziv_0809
- Formula 1
- S nama već: 7 god 1 mj
Zakljucao profil 

- OffLiberyMedia
- Karting
- S nama već: 5 god 11 mj
- Navija za: Da Massi dobije otkaz
[youtube] https://www.youtube.com/watch?v=6ukLvgrCkUc [/youtube]
Nikome ne želim da dobije otkaz osim Michael Masiju.