Čime se bavite

Slobodan offtopic o svim temama koje vas zanimaju, a nemaju veze s ostalim podforumima.

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 4 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
avetma je napisao/la: 22.12.2020., 19:58 A kad je bila odluka za faks onda sam između FERa i Akademije odabrao Akademiju.
Dobra odluka :mrgreen:

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Ferrari
@Vetma, za koji si instrument "specijalizovan" (da se tako izrazim)?
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 1 mj
Ja sam također MIOČanin iz Zagreba. Uvijek sam znao što me zanima, ali me ETF na prvoj godini razočarao sa zastarjelim računarstvom pa sam zaključio da na tu temu nemam kaj naučiti pa sam otišao na Radiokomunikacije, to mi je ispalo prelagano, pa sam upisao i industrijsku elektroniku paralelno da svima dokažem da ja mogu završiti i najteži smjer. Ali onda je uletila IAESTE praksa u Volvu u Švedskoj pa industrijsku nisam nikad završio. Ta IAESTE praksa je za mene štrebera značila jedan poveći reset i šok. To treba svakome u biografiji, pogotovo onima koji studiraju dok žive sa starcima. Srećom, vratio sam se živ i neoštećen. :) Diplomirao sam na zadnjem diplomskom roku na kojem se faks još zvao ETF. Nakon diplome odmah sam upisao jedan vojni postdiplomski koji je obećavao nešto drugo.... a pružao je nastavak studentskog života još koju godinu. Moja buduća mi je predavala... Nakon kratke karijere profesionalnog vojnika, krenuo sam u najizazovniji projekt u mojoj karijeri do sada. U kratko vrijeme sam isplivao u čovjeka koji ga je u tehničkom aspektu vodio. Prešao sam iz MORHa u "industriju". Nakon projekta koji je na koncu napravljen, ali ne do kraja, "industrija" sa malo batrgala, ali na koncu propala i tako sam ja postao poduzetnik iz nužde. Taj veliki projekt je najzaslužniji za moje razumijevanje aerodinamike. Dok sam radio u "industriji". Upoznao sam jednog Amerikanca s kojim sam kasnije radio i još uvijek radim. U međuvremenu smo postali frendovi. Imam svoju softversku firmicu, vrlo lojalne zaposlene. Radili sam vrlo raznolike projekte - velike i male, uvijek komplicirane i nikad jednostavne.... Uglavnom, znatiželjan sam, volim učiti o stvarima izvan svoje struke, a najbolji način da to postignem je da napravim projekt u toj domeni....

Eto, sad jedno 200 ljudi može pogoditi moj identitet.

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Frantic je napisao/la: 22.12.2020., 20:02 @Vetma, za koji si instrument "specijalizovan" (da se tako izrazim)?
Ovo ti je moj drugi (ili prvi, ovisi kako gledaš) ured:

slika

Ja sam ovaj glavonja u sredini, ako se ne kuži radi rezolucije. :mrgreen:
wapi je napisao/la:Moja buduća mi je predavala...
:rofl:

Super priča i inače. Lijepo si napisao ono o resetu koji je potreban svima koji studiraju dok žive sa starcima, odnosno, u istom gradu u kojem su živjeli i prije studija. I slažemo se identično s ovim na kraju. Kao što zelot i Frantic šljakaju po doma, ja po istom principu radim "na mreži". Kad me zainteresirao development za mobitele (u prvom redu da znam da me ne mogu oderati vanjski suradnici kad radim neki projekt) - onda sam napravio Puls aplikaciju. Ili još unatrag, kad me zanimalo kako se radi web, onda sam napravio jedan, pa drugi, pa stoti. Kad mi je diglo živce kako se neprofesionalno ponaša autor stranice F1racing.com.hr onda sam napravio svoju (grandprix.com.hr). Zvuči sve isto, sve je na kompu, ali onaj tko se bavi time zna da nije. Tako sam modelirao u Blenderu, pisao muziku u Cubaseu (evo moja bezvezna muzika na trailer Batmana: https://www.youtube.com/watch?v=ImCE7JizDmc čisto kao eksperiment), radio pripremu za tisak časopisa i knjige u InDesignu, i tako dalje. To je ta znatiželja koju spominješ...

Frantic
Formula 1
Formula 1
Aha, fino, klavir.
Pretpostavio sam. :dance:
BTW, ne prčkam ja doma ni blizu ko @zelot, nije to za iste rečenice :mrgreen:
Čovjek je šampion, prema onome što je napisao, a ima i dobru podlogu (struku/zanat) za to, što jest, jest

Inače, ja sam i "propali", prosječno talentovani, samouki bubnjar.
Koji je zadnji puta sjeo za bubanj prije 15-ak godina.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Jedan od kolega s portala je bubnjar (Luka Kolak), i to prilično dobar. Luke990 (možda si nailazio na njega u komentarima, kaciga Hakkinena je bedž) je multi-instrumentalist, prvotno violinist, ali vjerojatno je još bolji gitarist. Doduše, on je klavijaturist u jednom poznatom HR mainstream bendu, tako da je i tu solidan. Mogao bi se solidan bend složiti od Pulsa, samo fali vokal, ali to je uvijek problem...

Frantic
Formula 1
Formula 1
Od 3000+ registrovanih članova mogao bi se napraviti po bend za svaki žanr muzike. Sa vokalima :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Wow cool Ante, klavir je stvarno vrh. Meni najljepsi instrument za slusat u zivo.. ima ono nesto.. nisam znao da si tako duboko u glazbenim vodama. Skidam kapu stari, svaka cast

Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk

AlkY
Formula 1
Formula 1
Navija za: McLaren
Sta se tice muzike , kao klinac sam dugo svirao trubu, jazz truba se zvala ako se ne varam :D.
Krenuo sam sa engleskim rogom , ali sam se jako brzo prebacio na trubu.
Pa doma sam svirao "sintić" , sam svoj majstor bio hehe.
Ali to je sve bilo prije , sada bi tesko se znao uhodati :).

@Crash , odlicno. Ja obozavam hladnocu i snijeg i led. Ali vjerujem da nije nimalo lako raditi u takvim uvjetima.
Jesi isao u "Ušlo" u Norveskoj ili ? :D
slikaslika slika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
Krstas je napisao/la: 21.12.2020., 17:35 Kuvar.
👨‍🍳
Ovo me slama na životnom nivou, ne znam koliko zarađuješ i kako živiš od plate. Elem, ja sam upisao taj smer bukvalno nedelju dana nakon očeve smrti, ispunio mu želju a mene taj smer ne privlači. Nevolja je što sam u osnovnoj prolazio uglavnom u proseku kao dobraš. Užasno sam bio loš učenik a kasnije u srednjoj ištrebao te prolazio kao odličan.

Radio u struci samo godinu dana i napustio sam kuvarski poziv. Posle toga bilo je dosta lutanja, malo Samsung u Slovačkoj, pa održavao teniske terene pa rad na njivama... Od prosinca 2017 pa do dana današnjeg radim u Aptivu, na ćeliji koja proizvodi instalacije automobila Jaguar E-Pace i sretan sam s time jer ja volim da prčkam oko elektronike.

A u slobodno vreme moddam F1 Challenge 99-02, dizajniram staze, volim praviti onboard zvukove bolida pa grafike.
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Alen13ASC je napisao/la: 25.12.2020., 01:30 ......
A u slobodno vreme moddam F1 Challenge 99-02, dizajniram staze, volim praviti onboard zvukove bolida pa grafike.
I otvaraš teme za VN na forumima F1 portala :mrgreen: :pivo:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
Joj ja zaboravio to da napišem, hvala Frantiče. Meni je to ušlo pod kožu, nije ni hobi a ni posao, ja jednostavno to volim da radim na način koji ne mogu da objasnim.

A zaboravio sam da pohvalim naše muzičare F1 Pulsa, ovladavanje bilo kog instrumenta je za pohvalu :klanjam:
slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
AlkY je napisao/la: 23.12.2020., 09:06 @Crash , odlicno. Ja obozavam hladnocu i snijeg i led. Ali vjerujem da nije nimalo lako raditi u takvim uvjetima.
Jesi isao u "Ušlo" u Norveskoj ili ? :D
Slabo... Oslo bude uglavnom dan, dva na nekom tecaju, kick offu ili tak... Srediste firme je tamo pa je njima lakse da dolazimo mi sa raznih projekata nego oni..

Osobno radije biram zimu nego ljeto.. Nikako ne volim vrucine, kad je hladno obucem se, kad gori sve, gorim i ja...

A zna bit zestoko vrijeme pa bas nije zgodno, imamo onda posebne rezime rada ako su bas neki ekstremi a trenutni posa mi je takav da bas i ne moram van ako su neki ludi uvjeti..

Kisa, vjetar, snijeg su mi sasvim normalni vremenski uvjeti, jednostavno se naviknes..

Nisam bas bio za radit po kisi ali jednostavno ti "udje" i postane ti normalno jer ako recimo radis na zapadnoj obali Norveske tamo kisa pada ca 240 dana godisnje...
Fino Alla Fine

Crankshaft
Karting
Karting
Navija za: Alonso, Renault
Zanimljiva tema, isto sam se i ja znao zapitati još davno prije dok sam bio autor na ovom portalu jer stvarno budeš u toku sa svim događanjima, komentarima, postovima i korisnicima portala pa proradi znatiželja nakon nekog vremena kada vidiš iste nickove koji već dugo vremena i na neki sebi svojstven način komentiraju zbivanja u Formuli 1, a i šire.

Inženjer sam elektrotehnike, ali ne radim u struci (poslovni analitičar za jednu stranu tvrtku). Zadovoljan poslom.

Međutim, sebe bih ipak opisao kao petrolheada, što bi rekli Britanci. Meni su u glavi otkad znam za sebe samo automobili i vožnja. Nedavno imam novi (pomalo skup) hobi, kojeg si prije nisam ni mogao priuštiti jer nisam imao automobil s kojim bih uistinu u tom hobiju mogao uživati, a to je odlazak na stazu i tzv. track dayeve, ili tome slične stvari. A kada toga nema, u slobodno vrijeme vadim mast svom GTi-ju gdje god stignem :) Jako me zanima automobilska tehnika i mehanika, iako nažalost ne znam baš prčkati po automobilima pa za svaku možebitnu nadogradnju idem kod mehaničara. Imao sam želju naučiti više o tim stvarima, ali za to je potreban i alat, i mjesto, i vrijeme, a na kraju krajeva na modernim automobilima ionako sve manje toga pouzdano možeš sam napraviti (netko tko tek kreće u taj svijet), pa sam to ostavio stručnjacima, dok u slobodno vrijeme teoretski čitam i učim o tome jer mi je zanimljivo.

Testarossa
Karting
Karting
S nama već: 6 god 11 mj
Prije svega pohvale za temu.

Ja sam diplomirani inženjer poljoprivrede (uža specijalizacija mi je zaštita zdravlja biljaka i agroekologija). Trenutno sam na master ciklusu studija. Radio sam na nekoliko projekata vezanih za struku. Živim i studiram u Banjoj Luci, a do faksa sam živio u Modriči (opština u bosanskoj Posavini). Zanima me dosta stvari, a sve se uglavnom naslanjaju na upotrebu novih tehnika i tehnologija u realnoj proizvodnoj praksi. U budućnosti planiram da se posvetim razvojnim projektima koji se tiču uvodjenja IT u poljoprivredi i održive upotrbe resursa u poljoprivredi.

Na ovom sajtu sam nekih 2-3 godine, i uspio sam napisati i tri teksta koje je portal objavio.

P.S. Ovisnik sam o visini, jedno ljeto sam proveo radeći pjeskarenje i farbanje mosta u Brčkom, te od tada moram na umjetnu stijenu makar jednom mjesečno. @Crash, zavidim ti na poslu :bonk: :thumbs:
"I am who I am. I don't try to be anybody else or act in any way. I've always been the same idiot." - S.V.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
@CrashOverride Daleko najjači posao radi, MANLY :fakjea: :pivo:
slikaslika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
@Testarossa
Dodji u Dalekovod, primaju montere, place su ok, vani odlicne :zubo:
@LH44 👍
Posa je fizicki, zanimljiv i poprilicno opasan ali kada sam vidio kako se rade jos veci dalekovodi po Kini, Texasu vidim da sam skoro na entry levelu sa ovim nasim "europskim" dalekovodima do 420kV ili 500 ako je DC..
Fino Alla Fine

Leo4
Karting
Karting
S nama već: 4 god 6 mj
Malo sam švrljao po forumu pa naišao na ovu temu pa da se i ja malo predstavim :)

"Diplomirani" autolakirer iz Rijeke 😜 7 godina radim taj posao, od kada sam završio školu. Radim kod privatnika, prezadovoljan poslom, primanjima , šefom..svime ugl.
Želja pomalo dolazi da jednog dana krenem u neke privatne vode, jako volim oldtimere i volio bi se jednom njima samo baviti, ali to je kod nas malo teško dohvatljiv posao možda, vidjet ćemo :) a u slobodno vrijeme trenutno stan preuređujem u koji planiramo useliti kroz 2-3 mj. tako da mi je građevina također na Ti 😁

I naravno svako vece 2-3 sata F1 igranje na laptopu obavezno, to mi je propisana terapija 😜

I to bi bilo to, pozdrav ekipa!

AlkY
Formula 1
Formula 1
Navija za: McLaren
Ajde da je netko zadovoljan sa sefom privatnikom :D
slikaslika slika

Kico
Formula 2
Formula 2
S nama već: 5 god 4 mj
Navija za: Honda
Evo i ja da se malo predstavim sto se tice zanimanja,radio sam sve i svašta,ali nikad nisam bio zadovoljan sa sobom dok nisam poceo polagati keramiku,i sad se bavim vecinom sa keramikom i kamenom,tezak je posao ali da se lijepo zaradit,ali je najbitnije imat zadovoljstvo poslje dobro uradenog posla,ako trebate neki savjet ili imate pitanje o keramici,slobodno možete upitati,ako trebate pitanja i o hidroizolaciji tu sam 😊
Engine mode 11!
Position 5!
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡