VN Emilia-Romagne (Imola) 16.-18. travnja 2021.
-
Har Kl
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Mercedes
Da je otišao nekoliko metara nazad, pa onda naprijed, uvjeren sam da bi podnicom legao na pijesak i onda bi bilo gotovo. A i prednje krilo bi se zakopalo u pijesak pa bi u tom slučaju bio kao grtalica.
Nisam govorio o neuspješnim pokušajima. Govorio sam u uspješnom povratku.
Nisam govorio o neuspješnim pokušajima. Govorio sam u uspješnom povratku.
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari
Komentar mog oca je bio više u smislu da je možda mogao probiti gumu ili još gore, oštetiti prednji ovjes i wishbone,....Vettel-Ferrari je napisao/la: 19.04.2021., 08:13 ....
I meni je to izgledalo blesavo i bio sam ubjeđen da je Bottas u pitanje.
Ali nisam više siguran je li mogao inicijalno drugačije reagirati, tj. je li imao komociju da bolid 2-3 puta popravlja kako bi izbjegao taj zid, jer je postojala mogućnost da sporijom reakcijom zapne u pijesku.
Morao je izaći s barem jednom gumom iz pijeska, a drugačije vjerojatno nije bilo moguće.
Dovoljno bi bilo da je pomjerio wishbone za 1cm.
Zadnjom desnom se popeo na asfalt, potom krenuo nazad, ali kada je dao gasa, obje zadnje gume su mu bile na pijesku.
Evo video koji malo više pokazuje od onog službenog.
Obrati pažnju na zadnju lijevu na 0:51.
Mogao je itekako zaglaviti.
Ne smijem ni pomisliti da je imao sreće što nije zaglavio.

I obrati pažnju na bolid koji prolazi na stazi (ok, bile su žute zastave) na 1:02.

Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
-
dmj
- GP3
- S nama već: 5 god 3 mj
Zanimljiva analiza vezana ponajprije za temperature guma, štošta pojašnjava:
https://www.motorsportmagazine.com/arti ... rtMVp8gcfk
https://www.motorsportmagazine.com/arti ... rtMVp8gcfk
- _bataziv_0809
- Formula 1
- S nama već: 7 god 1 mj
- Navija za: McLaren
Explained: Why Hamilton didn’t break F1’s rules for reversing on track
https://www.motorsport.com/f1/news/expl ... g/6344908/
https://www.motorsport.com/f1/news/expl ... g/6344908/

-
lukarak
- Karting
- S nama već: 6 god 8 mj
- Navija za: Hamilton
Sva sreca koju je imao je cca nulirana s nesrecom 2016. s motorima (tijekom sezone i onda Malezija) i kvarom na zadnjoj utrci 2007._bataziv_0809 je napisao/la: 19.04.2021., 08:36 Dosli smo sad do onoga sto mene žulja, a to je cinjenica da se njemu ovdje medju solidnom vecinom forumasa-manje vise cijela karijera posmatra kao niz sretnih okolnosti bez njegove zasluge.
Tako je bila sreca sto je odmah sjeo u konkuretan bolid, sreca je sto mu je Glok poklonio titulu, sreca je sto je uvijek imao pobjednicki bolid, sreca je jer je presao u Mercedes ciju dominaciju su mu drugi pripremili i omogucili, ukratko svaki determinirajuci moment njegove karijere se tumaci kao sreca.
Sto se boldanog tice, ja volim reci da je ovaj sajt i forum jedan support group F navijaca. Svejedno sudjelujem, citam, pratim, te sam i donator (s najsitnijim iznosom)
Glock uopce nema veze, frajer je bio out of position jer nije bio u boxu. Ko da je netko jucer startao na slicku cca.
Nije on jedini odmah dosao u pobjednicki bolid.
Vozio je protiv 2 svjetska prvaka i obojicu ih pobijedio i jos jednog prvaka kumulativno dobio.
Da, ima srece s bolidom koji se ne kvari. Koliko u tome ima faktora to sto je jedan od njeznijih vozaca prema gumama? Mozda ta njeznost povlaci za sobom i njeznost prema autu?
- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 2 mj
- Navija za: Seb
I dalje nije trebao da slomi krilo. Ovo vraćanje na stazu je bilo potpuno naslijepo. I kada je već izašao na stazu, iza njega projuri neko. Pogledaj kako je smotao dok je vozio u rikverc. Da je smotao u suprotnu stranu, mogao se okrenuti u toj izletnoj zoni, i onda se vratiti na stazu vozeći naprijed...Frantic je napisao/la: 19.04.2021., 09:26Komentar mog oca je bio više u smislu da je možda mogao probiti gumu ili još gore, oštetiti prednji ovjes i wishbone,....Vettel-Ferrari je napisao/la: 19.04.2021., 08:13 ....
I meni je to izgledalo blesavo i bio sam ubjeđen da je Bottas u pitanje.
Ali nisam više siguran je li mogao inicijalno drugačije reagirati, tj. je li imao komociju da bolid 2-3 puta popravlja kako bi izbjegao taj zid, jer je postojala mogućnost da sporijom reakcijom zapne u pijesku.
Morao je izaći s barem jednom gumom iz pijeska, a drugačije vjerojatno nije bilo moguće.
Dovoljno bi bilo da je pomjerio wishbone za 1cm.
Zadnjom desnom se popeo na asfalt, potom krenuo nazad, ali kada je dao gasa, obje zadnje gume su mu bile na pijesku.
Evo video koji malo više pokazuje od onog službenog.
Obrati pažnju na zadnju lijevu na 0:51.
Mogao je itekako zaglaviti.
Ne smijem ni pomisliti da je imao sreće što nije zaglavio.![]()
![]()
I obrati pažnju na bolid koji prolazi na stazi (ok, bile su žute zastave) na 1:02.![]()
- Pastor
- Formula 1
lukarak je napisao/la: 19.04.2021., 19:54Sva sreca koju je imao je cca nulirana s nesrecom 2016. s motorima (tijekom sezone i onda Malezija) i kvarom na zadnjoj utrci 2007._bataziv_0809 je napisao/la: 19.04.2021., 08:36 Dosli smo sad do onoga sto mene žulja, a to je cinjenica da se njemu ovdje medju solidnom vecinom forumasa-manje vise cijela karijera posmatra kao niz sretnih okolnosti bez njegove zasluge.
Tako je bila sreca sto je odmah sjeo u konkuretan bolid, sreca je sto mu je Glok poklonio titulu, sreca je sto je uvijek imao pobjednicki bolid, sreca je jer je presao u Mercedes ciju dominaciju su mu drugi pripremili i omogucili, ukratko svaki determinirajuci moment njegove karijere se tumaci kao sreca.
Sto se boldanog tice, ja volim reci da je ovaj sajt i forum jedan support group F navijaca. Svejedno sudjelujem, citam, pratim, te sam i donator (s najsitnijim iznosom)
Glock uopce nema veze, frajer je bio out of position jer nije bio u boxu. Ko da je netko jucer startao na slicku cca.
Vozio je protiv 2 svjetska prvaka i obojicu ih pobijedio i jos jednog prvaka kumulativno dobio.
Da, ima srece s bolidom koji se ne kvari. Koliko u tome ima faktora to sto je jedan od njeznijih vozaca prema gumama? Mozda ta njeznost povlaci za sobom i njeznost prema autu?

Pogledaj koliko je Rosberg imao problema prethodnih godina... Ako mu je sva sreća nulirana tim jednim otkazivanjem motora, onda su svi ostali sa srećom u debelom minusu...
-
lukarak
- Karting
- S nama već: 6 god 8 mj
- Navija za: Hamilton
Pa imali su obojica odustajanja. I 2014. i 2015. nije bila razlika da je ovisila o jednom ili dva odustajanja jer je bila malo veca razlika. 2016. je bila 5 bodova, to je petina pobjede.Pastor je napisao/la: 19.04.2021., 20:27![]()
Pogledaj koliko je Rosberg imao problema prethodnih godina... Ako mu je sva sreća nulirana tim jednim otkazivanjem motora, onda su svi ostali sa srećom u debelom minusu...
I taj jedan motor je bio zaradjen u Spa startom sa zacelja, tak da su to 2 utrke na koje je utjecalo.
- Frantic
- Formula 1
- Navija za: Ferrari
A meni je smiješno, kako više nego solidan broj Hamiltonovih navijača (čitaj - skoro pa svi) smatra da je 2016. izgubio titulu zbog kvara u Maleziji....
Da je Ron Dennis bio pametan, 2007. bi imao i vozačku i konstruktorsku titulu i sačuvao bi 100 miliončića.
Dennis i Hamilton zadnje 2 trke 2007. (i ne samo zadnje 2 trke)- što bi rekli: Sami pali, sami se ubili
Potrebno je njemu još kubik pehova da bi nulirao svu sreću koja ga je posrala tokom karijere.
Što napisa @Jester: Bolje se roditi kao Hamilton nego sa puno sreće

Da je Ron Dennis bio pametan, 2007. bi imao i vozačku i konstruktorsku titulu i sačuvao bi 100 miliončića.
Dennis i Hamilton zadnje 2 trke 2007. (i ne samo zadnje 2 trke)- što bi rekli: Sami pali, sami se ubili

Potrebno je njemu još kubik pehova da bi nulirao svu sreću koja ga je posrala tokom karijere.
Što napisa @Jester: Bolje se roditi kao Hamilton nego sa puno sreće
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- Wehrlein94
- GP3
- S nama već: 5 god 2 mj
- Navija za: Raikkonen
ljudi dragi,pa Hamilton je L.O.A.T. ... luckiest of all time
jučer je bila samo potvrda.. pazite,frajer je jučer trebao nakon svoje vlastite greške doći do P9 maksimalno jer svih ostalih 8 prvoplasiranih su ga obišli za CIJELI KRUG alooooo,a Hamilton je jučer odnio 19 bodova ....
tko bi drugi imao takvu sreću jučer,nitko,samo L.O.A.T. Lewis ... pričati o Maleziji 2016. je glupost..pa morao je jednom i njemu u 250 utrka riknuti motor..
jučer je bila samo potvrda.. pazite,frajer je jučer trebao nakon svoje vlastite greške doći do P9 maksimalno jer svih ostalih 8 prvoplasiranih su ga obišli za CIJELI KRUG alooooo,a Hamilton je jučer odnio 19 bodova ....
tko bi drugi imao takvu sreću jučer,nitko,samo L.O.A.T. Lewis ... pričati o Maleziji 2016. je glupost..pa morao je jednom i njemu u 250 utrka riknuti motor..
- _bataziv_0809
- Formula 1
- S nama već: 7 god 1 mj
- Navija za: McLaren
Dodao bih i cjelokupnu sezonu 2012. Imam PTSP od njelukarak je napisao/la: 19.04.2021., 19:54
Sva sreca koju je imao je cca nulirana s nesrecom 2016. s motorima (tijekom sezone i onda Malezija) i kvarom na zadnjoj utrci 2007.

Glock naravno da nema veze, on je jedino Massi mogao donijeti titulu da mu se kockanje sa gumama isplatilo, sto i dalje ne sprecava da bude i dalje cest "argument".

- Wehrlein94
- GP3
e moj bataziv,pa 2008.sezona je kozmička nepravda,kao i 2010.
2008. hamilton dobija nadimak hamiltoncheater jer na više utrka te sezone siječe šikane te radi totalnu glupost u Kanadi te ne biva kažnjen na pravi način ( 2 utrke ban minimum za nepoštivanje crvenog svijetla na semaforu te izbacivanje Raikkonena totalno iz utrke za naslov te sezone ) .
2008. hamilton dobija nadimak hamiltoncheater jer na više utrka te sezone siječe šikane te radi totalnu glupost u Kanadi te ne biva kažnjen na pravi način ( 2 utrke ban minimum za nepoštivanje crvenog svijetla na semaforu te izbacivanje Raikkonena totalno iz utrke za naslov te sezone ) .
- Vettel-Ferrari
- Formula 1
- Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Gledam malo usporedbe vremena Verstappena i Hamiltona jučer:

Zapade mi za oko da je Hamilton bio u boksu u 31. i 32. krugu, prije crvene zastave. Pa mi nije jasno što je bio u 32 krugu u boksu, jer ne primjetih u utrci da je 2x ulazio u boks nakon izlijetanja.
Je li tko gledao slučajno Maxov onboard u 30. krugu. Predpostavljam da je Max tad bio u gužvi, što bi objasnilo razliku od 3.3sec u korist Hamiltona u tom krugu. Znam da mi je tad Hamiltonov krug zastrašujuće izgledao, sve tri ljubičasta sektora bila.

Zapade mi za oko da je Hamilton bio u boksu u 31. i 32. krugu, prije crvene zastave. Pa mi nije jasno što je bio u 32 krugu u boksu, jer ne primjetih u utrci da je 2x ulazio u boks nakon izlijetanja.
Je li tko gledao slučajno Maxov onboard u 30. krugu. Predpostavljam da je Max tad bio u gužvi, što bi objasnilo razliku od 3.3sec u korist Hamiltona u tom krugu. Znam da mi je tad Hamiltonov krug zastrašujuće izgledao, sve tri ljubičasta sektora bila.
-
Har Kl
- Formula 1
Taktika (a ne kockanje) mu se isplatilo. Napredovao je jednu poziciju. Bio je sedmi prije boxova._bataziv_0809 je napisao/la: 19.04.2021., 22:04Dodao bih i cjelokupnu sezonu 2012. Imam PTSP od njelukarak je napisao/la: 19.04.2021., 19:54
Sva sreca koju je imao je cca nulirana s nesrecom 2016. s motorima (tijekom sezone i onda Malezija) i kvarom na zadnjoj utrci 2007.
Da, ima srece s bolidom koji se ne kvari. Koliko u tome ima faktora to sto je jedan od njeznijih vozaca prema gumama? Mozda ta njeznost povlaci za sobom i njeznost prema autu?![]()
Glock naravno da nema veze, on je jedino Massi mogao donijeti titulu da mu se kockanje sa gumama isplatilo, sto i dalje ne sprecava da bude i dalje cest "argument".
Zašto nije kockanje, otkriva njegova rečenica
Vidi, glavni problem jučer je bio, povratak Hamiltona na P2. Dok se koprcao u pijesku bila je erupcija slavlja i oduševljenja. Međutim, nakon njegovog uspješnog proboja na P2 + osvojeni bod za FL, došlo je do naglog triježnjenja i erupcije žuči."I actually told the team on the radio that I wanted to come into the pits to change on to wet tyres but they answered that the pits were blocked and there was no chance to get in," he said. "We couldn't do anything about it and had to stay out on dry tyres. As it worked out, pitting would have made no sense because we would have lost even more time."
S obzirom da nema drugog racionalnog objašnjenja, za onako maestralan prodor do P2, ostaje stara dobra vadiona zvana sreća

Vezano za Glock-ov krug, kad pogledaš vidjet ćeš da ga je on odvezao krug bez greške sa slickovima.
- Vettel-Ferrari
- Formula 1
- Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Krenuo sa 9. pozicije na restartu, Kimi i Perez mu poklonili dvije pozicije sa greškama. Prestići 5 znatno sporijih bolida u 28 krugova ne vidim da je bilo išta maestralno, budimo realni.Har Kl je napisao/la: 19.04.2021., 22:33 S obzirom da nema drugog racionalnog objašnjenja, za onako maestralan prodor do P2, ostaje stara dobra vadiona zvana sreća![]()
- Pastor
- Formula 1
Glavni problem je što Hamoljupcima smeta što svi ne svršaju na njegovu vožnju. Pa evo Max je odvezao ove dvije utrke, prvu na Hamiltonovom nivou, nije napravio nikakvu grešku, drugu dosta bolje, pa niko ne svršaje ni na njegove vožnje. Ljude jednostavno nije briga. Dobro, ovdje i nema toliko njegovih navijača, ali nema potrebe da ga se toliko uzdiže. Ali je odjednom problem za Hamoljupce ako ne uzdižemo Hamiltona za jednu ispodprosječnu vožnju. "Ali genijalno se izvukao, i maestralno odradio povratak". Pa ko smo mi da mu ne zaboravimo prethodne greške.
Ova vožnja nikako ne može biti iznad sedmice kad se sve ukupno pogleda. Ali biće portala koji će mu dati više. što će biti najsmješnije od svega.
Ova vožnja nikako ne može biti iznad sedmice kad se sve ukupno pogleda. Ali biće portala koji će mu dati više. što će biti najsmješnije od svega.
- Pastor
- Formula 1
Tsunoda ga je na restartu prestigao sa soft gumama, i sigurno bi mu zadao dosta muka da nije izletio.Vettel-Ferrari je napisao/la: 19.04.2021., 22:44Krenuo sa 9. pozicije na restartu, Kimi i Perez mu poklonili dvije pozicije sa greškama. Prestići 5 znatno sporijih bolida u 28 krugova ne vidim da je bilo išta maestralno, budimo realni.Har Kl je napisao/la: 19.04.2021., 22:33 S obzirom da nema drugog racionalnog objašnjenja, za onako maestralan prodor do P2, ostaje stara dobra vadiona zvana sreća![]()
- Wehrlein94
- GP3
apsolutno se slažem.Vettel-Ferrari je napisao/la: 19.04.2021., 22:44Krenuo sa 9. pozicije na restartu, Kimi i Perez mu poklonili dvije pozicije sa greškama. Prestići 5 znatno sporijih bolida u 28 krugova ne vidim da je bilo išta maestralno, budimo realni.Har Kl je napisao/la: 19.04.2021., 22:33 S obzirom da nema drugog racionalnog objašnjenja, za onako maestralan prodor do P2, ostaje stara dobra vadiona zvana sreća![]()
koja glupost je taj red flag bio jučer,mislim,pravilo da se ovi što zaostaju krug mogu vratit u isti krug sa ostalima..nema logike... to ni u NASCARU nema gdje se moš vratit u utrku da dođeš sa posla na pol utrke da se priključiš pa si u istom krugu sa liderom utrke... pas mater i današnjoj F1

-
Har Kl
- Formula 1
Nikola, ja nikako ne razumijem tu rečenicu, da su mu Kimmi, Perez pa i Tsunoda poklonili poziciju? Zašto bi mu neko poklanjao poziciju, a nije Bottas?
Koliko je to on bio brži u utrci od Pereza, Ricciarda i Norrisa, a koliko je bio brži u kvalifikacijama?
Sem toga pričamo o pretjecanju na polumokroj Imoli. Nađi sličnu situaciju na Imoli sa sličnim zaostacima pa ćemo da usporedimo i vidimo da li je bilo prosječno ili maestralno.
Pastor, 7 je ukupna ocjena kojom bih ga i ja ocijenio. Već sam napisao da je ono bila ogromna greška. Možda 8 na lijepe navijačke oči
Ostatak tvog komentara, sam već odgovorio u prethodnom komentaru.
Koliko je to on bio brži u utrci od Pereza, Ricciarda i Norrisa, a koliko je bio brži u kvalifikacijama?
Sem toga pričamo o pretjecanju na polumokroj Imoli. Nađi sličnu situaciju na Imoli sa sličnim zaostacima pa ćemo da usporedimo i vidimo da li je bilo prosječno ili maestralno.
Pastor, 7 je ukupna ocjena kojom bih ga i ja ocijenio. Već sam napisao da je ono bila ogromna greška. Možda 8 na lijepe navijačke oči

Ostatak tvog komentara, sam već odgovorio u prethodnom komentaru.
Zadnja izmjena: Har Kl, dana/u 19.04.2021., 23:16, ukupno mijenjano 2 puta.