VN Emilia-Romagne (Imola) 16.-18. travnja 2021.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

FernandoMclaren
Karting
Karting
S nama već: 8 god 9 mj
Navija za: Alonso, Leclerc, Ferrari
Druga utrka sezone, na rasporedu je Imola!
slika

Prva F1 utrka održana je 1980. godine kada se ovdje umjesto u Monzi održala VN Italije. Prvi pobjednik bio je Nelson Piquet u Brabhamu. Najuspješniji vozač je Michael Schumacher sa 7 pobjeda iako se tada utrka održavala pod imenom VN San Marina. Lani je pobjednik bio Lewis Hamilton ispred Bottasa i Ricciarda.

Duljina staze: 4.909km
Broj krugova: 63
Rekord kruga:
-utrka: 1.15:484 - Lewis Hamilton
-apsolutni: 1.13:609 - Valtteri Bottas

slika

Prilično zatvorena staza na kojoj nije jednostavno prestizati. Jedna drs zona, zavoj broj 2 je najbolja šansa za pretjecanje.

Krug sa Pierreom Gaslyjem:

Odličan proboj Kvjata nakon restarta:

Borba Schumacher vs. Alonso:

Alokacija guma:
slika
Iz Pirellija predviđaju utrku sa jednim zaustavljanjem, slično kao prošle godine prije nego što je karte promiješao Safety Car.

Proteklih nekoliko dana slušamo svakakve izjave iz Mercedesa i Red Bulla. Očito je da je Red Bull konačno napravio konkurentan bolid koji će konstantno moći parirati Mercedesu. Ostaje pitanje hoće li se i Perez nakon problema u Bahareinu uključiti u borbu za postolje. Nadamo se ponovo dobroj borbi za pobjedu. Kvalifikacije i strategija bit će vrlo važne jer je teško prestizati u podjednakim bolidima. Vremenske prognoze su također zanimljive, za nedjelju je najavljena kiša.

Što se midfielda tiče, McLaren se malo izdvojio na vrhu, ali očekujemo jak AlphaTauri koji se prošle godine ovdje iskazao sa odličnom brzinom. Tsunoda nakon sjajnog debitantskog nastupa najavljuje kako ima samopouzdanja te dobro poznaje Imolu. Ferrari bi mogao također biti dosta jak jer u kvalifikacijama pokazuju bolji tempo nego u utrci, a i konfiguracija staze mogla bi im odgovarati. Alpine donosi nadogradnje te se nadaju prvim bodovima. Aston Martin također želi bolji rezultat nego u Bahreinu, a i Vettel sigurno želi što prije zaboraviti prošli vikend. Ne može se otpisati ni Alfa Romeo koja je značajno napredovala i odvojila se od začelja.

Čini se da je Williams ipak malo ispred Haasa, a i dojam popravlja mnogo iskusniji Russel. Od Haasa nema nikakvih očekivanja te se nadamo da će Mazepin uspjeti nekako preživjet prvi krug i doći do cilja ovaj put.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Hvala na otvaranju! :pivo:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: McLaren
Hvala hvala :D.

Ova su utrka ceka kao da je stanka izmedu sezona , a ne izmedu utrka.
slikaslika slika

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Kisna Imola :dance:
slika

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Ne znam za vas al ja nekako imam osjecaj kao da svaka sljedeca utrka je odlucujuca za prvenstvo

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Ti imas onu foru " sljedeca 2 tjedna su kljucna" , samo je to preneseno na utrke :D
slikaslika slika

BoJack
Karting
Karting
S nama već: 4 god 6 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Russel
Nitko se ne raduje toliko kiši kao mi F1 fanovi :D Ali ako nam je već pokvarila vikend, barem da pada i u Italiji

zelot
Formula 1
Formula 1
AlkY je napisao/la:Ti imas onu foru " sljedeca 2 tjedna su kljucna" , samo je to preneseno na utrke :D
Rano je govoriti ali ja sam siguran da je rbr daleko daleko bezi od merca i da se max nece prosetat bas ali nece imat ni previse muke tj tocno onoliko koliko ce mu ham sam stvorit. Bolid mu mece bit minus jer su jaki.

Stoga mi je, nakon svih godina, cudno gledat hama u slabijem bolidu i to jos protivkoga, maxa i pereza...

Mozda grijesim, ali ja i dalje mislim da je rbr stroj, i sad nakon prve utrke (ok, i prvih 3 ako treba) u rbr su skuzili def. da imaju bolji bolid i automatski mogu bit slobodni u svim segmentima.

duldul
Karting
Karting
S nama već: 6 god 11 mj
hvala fernando :vozi:

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 4 mj
BoJack je napisao/la: 14.04.2021., 16:54 Nitko se ne raduje toliko kiši kao mi F1 fanovi :D Ali ako nam je već pokvarila vikend, barem da pada i u Italiji
Kiši se raduju fanovi RB-ja zbog perfeknog mehaničkog gripa, kao i oni iz Mercedesa. ..mi,, ferarijevci smo malo i zabrinuti

Gilles
GP3
GP3
gjoko-mkd je napisao/la:
BoJack je napisao/la: 14.04.2021., 16:54 Nitko se ne raduje toliko kiši kao mi F1 fanovi :D Ali ako nam je već pokvarila vikend, barem da pada i u Italiji
Kiši se raduju fanovi RB-ja zbog perfeknog mehaničkog gripa, kao i oni iz Mercedesa. ..mi,, ferarijevci smo malo i zabrinuti
Inače po suvom kidamo slikaslikaslika

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
zelot je napisao/la: 14.04.2021., 17:42
AlkY je napisao/la:Ti imas onu foru " sljedeca 2 tjedna su kljucna" , samo je to preneseno na utrke :D
Rano je govoriti ali ja sam siguran da je rbr daleko daleko bezi od merca i da se max nece prosetat bas ali nece imat ni previse muke tj tocno onoliko koliko ce mu ham sam stvorit. Bolid mu mece bit minus jer su jaki.

Stoga mi je, nakon svih godina, cudno gledat hama u slabijem bolidu i to jos protivkoga, maxa i pereza...

Mozda grijesim, ali ja i dalje mislim da je rbr stroj, i sad nakon prve utrke (ok, i prvih 3 ako treba) u rbr su skuzili def. da imaju bolji bolid i automatski mogu bit slobodni u svim segmentima.
I ti počeo piliti. :mrgreen:
Eto, s jedne strane stvarno bi volio to vidjeti, dosadio Benz i Bogu i naradu (a i da slušamo vitešku kuknjavu, koja bi na ovoj strani medalje bila zanimljiva i smiješna).
S druge strane ne bi to volio da vidim, jer ako bi prednost stvarno bila "toliko velika", mislim da će nam Max u tom slučaju, bez obzira što još uvijek nije na Lewisovom nivou rutinerstva, priuštiti (opet) prilično dosadno prvenstvo (na ovoj strani viteška kuknjava bi postala dosadna).
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Frantic je napisao/la: 14.04.2021., 21:06
zelot je napisao/la: 14.04.2021., 17:42

I ti počeo piliti. :mrgreen:
Toliko je počeo piliti, da će ostati bez lancola u motorki.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

zelot
Formula 1
Formula 1
Ne ne, ozbiljno.od testiranja mi rbr izgleda i ulijeva frku. Stvarno su od prvog trenutka na stazi na odlicnoj razini...

hattrick
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Nema labavo!!

slika

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
Što ekstravagantnije to bolje, rekao bi Hamsta.

hattrick
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
podsjeća me na 2002, samo na baby blue varijantu sa uzorkom šahovskog stoljnjaka:

slika

slika

slika

slika

slika

slika
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Hvala na otvaranju @FernandoMclaren :thumbs:
Imola, pijesak i kiša ne bi trebali omanuti.
Nadam se da je Mercedes ustabilio zadnji kraj.

Donijeli su novi difuzor
slika

FIA će nadzoriti limite staze u zavojima 9, 13 i 15 prema slijedećim smjernicama.
Track limit rules for the Emilia-Romagna GP explained
Turn Nine - Exit
a) A lap time achieved during any practice session or the race by leaving the track on the exit of Turn Nine, will result in that lap time being invalidated by the stewards. A driver will be judged to have left the track if no part of the car remains in contact with the track.

Turn 13 - Apex
a) A lap time achieved during any practice session or the race by leaving the track on the apex of Turn 13, will result in that lap time being invalidated by the stewards. A driver will be judged to have left the track if no part of the car remains in contact with the track.

Turn 15 - Exit
a) A lap time achieved during any practice session or the race by leaving the track and cutting behind the red, white and green kerb on the exit of Turn 15, will result in that lap time being invalidated by the stewards.

General - Turn Nine Exit, Turn 13 Apex and Turn 15 Exit
a) Each time any car fails to negotiate Turn Nine Exit, Turn 13 Apex or Turn 15 Exit by using the track as described above, teams will be informed via the official messaging system.

b) On the third occasion of a driver failing to negotiate Turn Nine Exit and/or Turn 13 Apex and/or Turn 15 Exit by using the track during the race, he will be shown a black and white flag, any further cutting will then be reported to the stewards. For the avoidance of doubt, this means a total of three occasions combined not three at each corner.

c) In all cases detailed above, the driver must only re-join the track when it is safe to do so and without gaining a lasting advantage. d) The above requirements will not automatically apply to any driver who is judged to have been forced off the track, each such case will be judged individually.
Ukoliko bude kiša, sudije bi mogle imati pune ruke posla.

miki the pirate
Karting
Karting
S nama već: 6 god 7 mj
Jbt gledam f1tv ne radi... live timing radio... koji k... evo sad počelo (5 min kasnije)
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡