Filmovi i serije

Televizija (film, serije), glazba, mediji...

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Ferrari
The Little Things ... Denzel, Leto i Malek ...
Gledo netko?
Poslije ovoga pogledah Promising Young Woman i ostavio mi bolji dojam...
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
CrashOverride je napisao/la: 03.02.2021., 17:24 The Little Things ... Denzel, Leto i Malek ...
Gledo netko?
Poslije ovoga pogledah Promising Young Woman i ostavio mi bolji dojam...
Prvi je skuhan, samo da se pristupi konzumaciji. :klopa:
Drugi ću "pristaviti", akBgda.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
I sta kaze majstor @Frantic
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
Pa nisam još pogledao nijedan. :mrgreen:
Prvi je "tu" ali nije odgledan.
A drugi tek treba da bude tu (upravo je u "rerni"). :chill:

Ostadoh ti dužan za TeneT.
Meni je vrlo dobar.
Manje je naporan od Inceptiona, npr.
Nije bilo potrebe za "drugim gledanjem".
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Citam opet i ne mogu da dokucim zasto sam mislio da si pogledo ... Trebalo bi mozda po cvike ić...

A da, lakse ga je bilo probaviti od Inceptiona... Nacin na koji je sve prikazano mi je bas :thumbs: ..
Protagonist, Kat i Sator su mi onak mlaki....

Sad sve pregledavam te filmice koji su cekali svoj red a nisu pod svjetlom reflektora a ima dobih filmica...

Sad se ceka Dune i polazu se nade da Villeneuve nece razocarat...
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
Meni su baš sjeli onakvi kakvi jesu.
Taj neki casual govor, radnje, pokreti, bez neke velike galame i dreke, opušteno....
A odijela (i sakoi,.....) su mi vrh :klanjam:
BTW, mene je od naslonjača (samo leđa da se razumijemo, guzicu nisam digao :mrgreen: ) odvojila "druga" scena na aerodromu. :prcnjau:
I od tada pa nadalje :thumbs:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Obleka je top 👌
Protagonist je šonjo... Cak je i Edward Cullen veca faca :zubo:
Super mi je kako film sjeda na mjesto dok ga gledas...
Ideja mi je odlicna, bondovski twist mi je bvzv...
Zenska osim sto ima 2 m mi je skroz zaboravna..
Fino Alla Fine

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Kad se već o Tenetu priča, da se i ja uključim budući da je to jedan od rijetkih filmova o kojima se u ovoj temi raspravlja, a da sam ga i ja pogledao :)

S nestrpljenjem sam ga očekivao, kao uostalom i svaki Nolanov film. Generalno mi se film svidio, ali ne mogu se odlučiti je li to zbog toga što je film stvarno dobro napravljen ili je do teme filma jer sam uvijek bio fasciniran s konceptom putovanja kroz vrijeme i davao filmovima takve tematike visoke ocjene. Čini mi se da Tenet ima istu boljku kao i Inception - gledatelju se da jako malo vremena da se snađe i odmah se uleti in medias res i onda se dobar dio filma gleda s WTF izrazom lica. Završetak filma je zato jako dobro napravljen i ,što je najvažnije, poprilično je razumljiv tako da gledatelj na kraju ipak ima osjećaj da je razumio film. Tek kad se kasnije krene secirati film se shvati da još uvijek ima stvari koje nisi pokopčao i mislim da je svakako potrebno još koje gledanje.

Film sam pogledao tri puta i nakon svakog gledanja je uslijedila višesatna rasprava, kako o samom filmu, tako i o konceptu putovanja kroz vrijeme i konceptu putovanja u ''krivom'' smjeru. Nakon tri gledanja i 10+ sati rasprave još uvijek postoje dijelovi filma koji su mi neshvatljivi. Stvari se posebno krenu komplicirati kod onog nabacivanja plutonijem u Tallinnu. Taj dio nam je još uvijek potpuna enigma :zubo:

U konačnici, to je zapravo i čar Nolanovih filmova. Rasprave nakon njih su mi draže nego sami film :D

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
@DaveGilmour
Kako je tekla rasprava o gazenju svega sto su nam do sad servirali o putovanju kroz vrijeme ?
Fino Alla Fine

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
@Crash

Kako točno misliš? Ovako na prvu, Tenet se od ostalih filmova te tematike prvenstveno razlikuje po načinu putovanja kroz vrijeme, tj. nije se moguće trenutno teleportirati iz vremenske točke B u A, nego se razlika u vremenu treba uistinu i proživjeti. Osim toga, čini mi se da Tenet poprilično naginje filozofiji kako se putovanjem u prošlost ne može ništa promijeniti jer se ionako sve već odigralo. Putovanjem u prošlost se zapravo samo "osigurava" da se sve dogodi na način na koji se "treba" dogoditi, tj. na način na koji se već dogodilo. To je barem bio neki naš zaključak. Ne znam misliš li na to ili nešto drugo.

Ako govoriš o samoj mehanici vraćanja kroz vrijeme u Tenetu, to nam je bilo jako teško za razumjeti. Morali smo si crtati neke stvari da bi ih u potpunosti shvatili :zubo: Teško nam je drukčije bilo zamišljati svijet naopačke.

Na kraju nam je generalni zaključak bio da je putovanje kroz vrijeme jedan veliki paradoks i da ga se ni ne treba truditi shvatiti na neki racionalan način jer se paradoksi ne mogu u potpunosti shvatiti. Možda taj zaključak proizlazi iz odabira linije najmanjeg otpora kad su nam se mozgovi krenuli pregrijavati od svih rasprava :prcnjau:

Frantic
Formula 1
Formula 1
@Crash, @Dave :pivo:

Al` je ludilo brate, kad "krene naopako" (rekli bi zlo i naopako :mrgreen: ). :dafuq:
Jbte, ja sam imao neki blagi nelagodan (čudan) osjećaj i u stomaku i u glavi, gledajući te scene. :prcnjau:
Da li ste i vi imali takav "nekakav" osjećaj?
Složio bih se s @Daveom, mislim da je TeneT prvi film (možda griješim) koji koncept putovanja predstavlja na takav način, dakle, da vrijeme mora da "proteče", da se tako izrazim.

Evo par slika, možda spoilam jbga, al` šta ću

slika

slika

slika

slika

slika
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
@Dave
Volim kad netko nesto prikaze na drukciji nacin od onoga sto smo do sad vidjali i ovo mi je bas dobro..
Sve rasprave o filmu obicno zavrse kada netko kaze nesto u stilu da je odbacivanje "grandfather" efekta greska u samom filmu, kao da je to nesto poput 2+2=4 a Nolan nam govori da je 5 :mrgreen:

Osobno sam gleda 2 puta, vjerujem da cu jos jednom :zubo:

Da, objasnjavanje paradoksa bas i ne ide 😎
Odustali smo od daljnih rasprava, eventualno ako pogledam jos jednom oa uhvatim jos nesto sto sam propustio 😎

@Frantic
E cuj fotki..... 🤯
Fino Alla Fine

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
@Crash

Slažem se da kod putovanja kroz vrijeme ništa nije tako jednostavno kao 2+2=4. Sama činjenica da je putovanje kroz vrijeme očiti paradoks otvara mogućnost različitim tumačenjima njegovog mogućeg funkcioniranja. Iako, moram priznati da me malo ulovila nespremnog ta konstatacija da ćemo samo zanemariti ''grandfather '' paradoks jer većina ostalih filmova to stavlja u prvi plan. Al' da, i meni je super da je Nolan uzeo neki potpuno novi pristup toj tematici.

@Frantic

Nisam toliko imao osjećaj nelagode koliko sam imao osjećaj opće zbunjenosti :mrgreen: . Za vrijeme prvog gledanja mi mozak uopće nije mogao procesuirati zašto stvari u obrnutom svijetu funkcioniraju na način na koji funkcioniraju. Jednostavno ti film ne daje dovoljno vremena da si sve posložiš u glavi pa samo gledaš u čudu u ekran :mrgreen:

Još jedna zanimljivost vezana uz film, tj. barem je meni i burazu bila jako zanimljiva :) Nakon filma smo malo krenuli raspravljat o svemu i svačemu i meni je tek tada palo na pamet da je ime filma zapravo palindrom i da se savršeno uklapa u radnju filma. Tada se i buraz malo zamislio i sjetio se da je negdje jednom pročitao nešto o setu od 5 palindroma koji datira iz antičkih vremena i kojemu se još uvijek ne zna pravo značenje. Ispalo je da se taj set od 5 palindroma zove Sator square (https://en.wikipedia.org/wiki/Sator_Square), a palindromi su Tenet, Sator, Opera, Arepo i Rotas. Naravno sve riječi se spominju u filmu :)

Frantic
Formula 1
Formula 1
Da, da, to uključuje i blagu zbunjenost, ali i blagu nelagodu (ne mogu naći zgodniju riječ)....
Mislim na one "naopake" scene.
"Muzika" još dodatno to naglašava.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
What's happened, happened
Dosta ljudi otpise film zbog ovoga i smatra ovo pogresnim..
Meni je ovo jedan drugi, novi pristup i bas zbog toga mi je zanimljiv premda mi je nekako onaj "prvi" blizi i recimo tocniji, u mojoj glavi naravno...
Tema za raspravu o filmu ima puno..
Temporal Pincer Movement, Time Inversion, Algoritam.....
Za dobre rasprave iz novih kuteva gledanja uvijek ima mjesta, uz pivu, vino.....

@Dave
Da, citao sam o satorovom squareu jos prije filma 👌
Kad ti film iskace svako malo na neto pocnes svasta guglat....
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
Sinoć pogledah "Irresistible"
https://www.imdb.com/title/tt9076562/

Dobar
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Frantic
Formula 1
Formula 1
Ohooo, danas službeno "izlazi" Zack Snyder's Justice League. :dance:
Mada se već "pojavio", you know what i mean. :chill:
4 h 2 m :kokice:
Samo što moram uhvatit vikend da pošaljem ženu i djecu kod punca i punice, pa da to rahat odgledam. :mrgreen:
Kažu da je puno bolji i "bogatiji" od prvobitne verzije.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
@Frantic
I ja isto cekam da imam dovoljno mira da ga u miru pogledam...
I pogledah ovaj sta Stevom sto si prije spomena 👍
Fino Alla Fine

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
Vidim da su ljudi zadovoljni sa Snyderovom verzijom.

Maxi09
Karting
Karting
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Red Bull
Ja sam definitivno zadovoljan iako je prva polovica malo predugo trajala s obzirom na što se radilo u filmu.
Bilo je nekih nepotrebnih scena, ali mi je drago što je bila suprotnost Wheaton cutu koji je totalno ignorirao Cyborga. Njegova prića je bila super detaljna i dala mu je vrijeme koje je bilo potrebno pa mi se cinilo kao da je on ključan lik u filmu što se i isplatilo.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡