avetma je napisao/la:zelot je napisao/la: 04.03.2021., 12:26
Upravo tako bi trebalo biti. Kupac svetinja.
Zašto?
Da razjasnim nesto na brzinu. Debili koji maltretiraju prodavace, napadaju, vrijedjaju, ni sami ne znaju sto zele pa seru itd. to ne podrzavam. Nisam nigdje rekao da je kupac uvijek u pravu. Nije uvijek u pravu. Kad je je, kad nije nije i tocka.
Nije prodavacima lako ali oni su samo radnici koji rade po nekim pravilima koja je vlasnik naredio.. inace, same prodavace tj radnike razumijem i znam da im nije lako. Radio sam i u kaficima i restoranima i ducanima tako da mi je sve jasno.
E a sad ono zasto...
Pa jednostavno, dolazim i ukazujem svoje povjerenje i dajem novac za nesto... Pricam o normalnim ljudima kakvih je velika vecina. Znaci, ako ja dodjem i kupim npr. mikser. Kupac samom kupovinom kaze da vjeruje da je takav kakav prodavac kaze. Znaci, od mene se ocekuje da dam novac za nesto sto ne mogu probat na licu mjesta al eto kad probam i nije mi to to, onda problemi...
Radili smo svi po svakakvim firmama. Kad stranka kaze dostavi mi u 7 a radi se od 8... Gleda se da se izadje u susret..
Evo koliko samo puta sam narucio stvari tu sa odgodom placanja. Uzmem gume za auto, dodju, smontiram i platim nakon 10 dana.
Znaci razdvojimo krkane koji neosnovano seru psuju itd... Pricamo o normalnom potrosacu koji je ukazao povjerenje a kad nije to to onda frka...
Onaj kome stranka nije svetinja, taj pretezno propadne. Stranku se mora postovat. Nekad je i zajebano jer te stisnu malo ali jbg. Tako je to.
90% stvari koje kupujemo ne mozemo provjeriti i isprobati na licu mjesta a nekad i ako se koze, 10 minuta nije dovoljno. Npr koliko baterija drzi na aku busilici i koliko se puni...
A ovo za majicu sto mi zena kupila... E to je problem kod nasih. Sad ispada da je ona kriva ili sta.
To uopce nije bitno. Mora se ili ne mora bas ta kupiti bas sada. Poanta je, da su pare uzeli a ne zele vratiti. Ne znam kome tu sta nije jasno.
Sta, ocete iznenadit suorugu, kupite joj haljinu ili stikle.. dodjete doma.. premalo. Odete u ducan da uzmete nazad svojih 200 ili 500 kuna jer vam artikl vise nicem ne sluzi a oni kazu ne. Uzmi nes drugo. Nisam ja ni dao nes drugo, oa ni necu nes drugo.
Da su vratili pare, sad bi ja pricao svaka im cast, idem uvijek tamo kupovat jer ako ne vaalja.... A ne, ne idem vise nikad.
Zar nije tako svagdje. Tko ide u kafic, restoran, hotel, apartman.. gdje ga nitko ne jebe 2% i samo gleda da uzme pare.. nitko!
Di idemo? Tamo di nas cijene, postuju i gdje su zahvalni pa ukazanom povjerenju. To preporucujemo drugima a ne one prve od gore.
Odes mehanicaru. Kazes trese nesto. On napravi, uzme pare al opet nije dobro. Odes k njemu a on se izmotava i oce opet naplatit novi popravak. Ocete mu ici opet? A ako kaze sori, daj da vidim sta je. Je, moja greska, evo rijesio sam, oprosti jebiga. E njemu ides stalno...
Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk