VN Abu Dhabija (Yas Marina) 11.-13. prosinca 2020.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
CrashOverride je napisao/la: 13.12.2020., 19:28
Gilles je napisao/la: 13.12.2020., 19:21 Celo ovo kurvanje RB i AT oko vozača mi je bas bzv
Volio bi da Gasly opet ima slicno dobru sezonu i da ode tipa u Renault...
Volio bi da vec sad zamjeni Ocona al jbg..
A za Ferrari ne znam kako cu i sam sljedece godine..
Leclerc mi nije drag a Sainz mi nekako izgleda dobrica ka Vettel...
Ma snaći ćeš se ti, ne sekiram se :D LeClerc je killer, pitanje je dana kad će te osvojiti sa nekim svojim potezom :thumbs:

Nego sjećaš li se sezona, kad smo brojali 100+ dana do slijedeće utrke? Ove sezone već brojimo od broja 97+1 :chill:

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Ferrari
@Frantic
Naravno da je bitno ko vozi :zubo:
Nije mi nesto pretjerano bilo tesko gledat redaljke na Leclercu na nekim stazama..
Doduse, nije da sam bio tuzan kada je malac bio na podiju...

@Har Kl
Slazem se da je mali ubica..
Ne znam bas.. Ne mogu preko tog nekog "pokvarenog" smijeska... Nesto ka kod Maxa..
Nemam problema rec 'bravo.. odlicno..' kada nesto takvo bude ali da cu zaboravit treptat kao recimo u Kanadi kada je Vettel mijenjo 1001 postavku na volanu dok ga je ganjo Lewis, ne vjerujem..

Inace, sezona je bila vrlo dobra...
Nadam se da nece razocarat 2021...
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
@Crash
Nisam ja nikad gotivio Alonsa. :mrgreen:
Ali mi je bilo žao zbog izgubljenih titula 2010. i 2012. (na stranu sad, ko je, i koliko doprinio tom gubljenju titula).
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
Bila je ovo solidna utrka, u stilu Yas Marine, nažalost kockaste Barcelone.

Čestitke Maxu na neverovatnom dostignuću, pobediti Mercedese na Yasu u hibridnoj eri je za naklon.

Čestitke McLarenu na P3, takođe čestitam Perezu na P4. Bila je ovo nevjerovatna sezona, svaka čast svima koji su sve ovo rganizovali uz poštivanje svih mjera zaštite. Nadam se da ćemo dobiti VN Australije s makar 50% kapaciteta gledatelja uz distancu ako je moguće. Skeptičan sam u pogledu razvoja zaraze u svetu kroz 4 mjeseca ali nadam se da će se u mnogom smiriti situacija.
slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Frantic je napisao/la: 13.12.2020., 19:49 @Crash
Nisam ja nikad gotivio Alonsa. :mrgreen:
Ali mi je bilo žao zbog izgubljenih titula 2010. i 2012. (na stranu sad, ko je, i koliko doprinio tom gubljenju titula).
Ista stvar i kod mene..

Cemo da vidimo...
Cu da navijam za Sainza :zubo:
Fino Alla Fine

gidra
Formula 4
Formula 4
Navija za: SF
Red Bull vodi na Twitteru protiv Mercedesa 0:1 gol u gostima :thumbs:
No gidra, no party.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Stroll izgubio treće mjesto Racing Pointu. Red Bull brz, Max odličan. Mogao je i veću prednost nabit. Čak je i Albon počeo loviti Hamiltona, ali i dalje mislim da je nedovoljno od njega za takvu ekipu.

Hard guma je bila najbolja. Ne znam šta je sa ovim medium gumama bilo. Ricciardo i Vettel nisu postigli ništa na puno svježijem mediumu. Šteta zbog SC-a, koji je ostalima dao džaba odlazak u boks. Ne znam kako nisu mogli odgurati bolid u onaj prolaz za nekih par minuta. Da su sposobni, mogli su dok ovi još ni krug ne završe. A oni još i pravi SC aktiviraju... :facepalm: Mogli su Ricciardo i Vettel proći bolje, da je bila normalna utrka.

Pastor
Formula 1
Formula 1
Gume nakon krofni:
slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
[youtube]3br0tDqW3r8[/youtube]
:mrgreen:

Widowmaker
Karting
Karting
Navija za: Mclaren
Pastor je napisao/la: 13.12.2020., 20:21 Stroll izgubio treće mjesto Racing Pointu. Red Bull brz, Max odličan. Mogao je i veću prednost nabit. Čak je i Albon počeo loviti Hamiltona, ali i dalje mislim da je nedovoljno od njega za takvu ekipu.

Hard guma je bila najbolja. Ne znam šta je sa ovim medium gumama bilo. Ricciardo i Vettel nisu postigli ništa na puno svježijem mediumu. Šteta zbog SC-a, koji je ostalima dao džaba odlazak u boks. Ne znam kako nisu mogli odgurati bolid u onaj prolaz za nekih par minuta. Da su sposobni, mogli su dok ovi još ni krug ne završe. A oni još i pravi SC aktiviraju... :facepalm: Mogli su Ricciardo i Vettel proći bolje, da je bila normalna utrka.
Bolid se nije mogao kretati, da li je ostao zaglavljen mjenjač ili nešto drugo, ali nije bilo moguće odgurati ga. Morala je raditi dizalica, a to je automatski full SC

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
Ne slažem se sa većinom apropo Albona, on je ovde savršeno obavio posao No2 vozača. Hamilton je cjelo vreme kukao za gume, da je Albon "u svom maniru" bio sporiji onda bi Hami imao bukvalno bonus pitstop bez gubljenja P3 te bi tako možda na boljim gumama zapretio Bottasu. Hamilton je zbog Albona bio prisiljen voziti na lošijim gumama do kraja utrke.

Naravno ako bi Hami prestigao Bottasa opet niš nebi mogao protiv Verstappena ali ovako je Albon lepo prčio Hamiltona jer mu nije dao pistop, u najbolju ruku Hami bi imao najbrži krug utrke. Možda bi išao na pitstop zbog eto najbržeg kruga ali Apbon ga sađgo.

Svaka čast Albonu na vožnji.
slika

renato2107
GP3
GP3
S nama već: 9 god 3 mj
Pastor je napisao/la: 13.12.2020., 22:16 Gume nakon krofni:
slika
Dokaz koliko su ove gume konstrukcijski jadne...živi balon. Koristi se tek cca 70-80 % gume. :bang:

Michelin i Bridgestone su imali kockastu humu koja je 95% sjedila na gaznoj povrsini.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Ma Albon prvu dobru trku odveze i opet 20 sekundi zaostaje za Maxom, loše je to nakon cijele sezone :chill:
slikaslika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
renato2107 je napisao/la: 14.12.2020., 13:13
Pastor je napisao/la: 13.12.2020., 22:16 Gume nakon krofni:
slika
Dokaz koliko su ove gume konstrukcijski jadne...živi balon. Koristi se tek cca 70-80 % gume. :bang:

Michelin i Bridgestone su imali kockastu humu koja je 95% sjedila na gaznoj povrsini.
A kod Michelina se znala još malo i raširit :chill:
:mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Frantice Frantice.... Ne biti takav...
Svakako da su gume govno...