Scuderia Ferrari
- MrDoomroom
- Formula 1
- S nama već: 10 god
@dmw
Bolid je bio za osvajanje prvenstva to sto je Alonso isao na sigurno u oba slucaja to je druga stvar. Imao je sve na raspolaganju ali njegova sposobnost stvaranja pobjednickog tima nije na tako visokoj razini. Zbog toga je Ferrari stagnirao. Uglavnom oni su prosli gore nego Alonso.
Bolid je bio za osvajanje prvenstva to sto je Alonso isao na sigurno u oba slucaja to je druga stvar. Imao je sve na raspolaganju ali njegova sposobnost stvaranja pobjednickog tima nije na tako visokoj razini. Zbog toga je Ferrari stagnirao. Uglavnom oni su prosli gore nego Alonso.
- Frantic
- Formula 1
- Navija za: Ferrari
Znači, kad Alonso osvaja titule, onda je do Alonsa, a kad gubi titule, onda je do bolida i do ekipe
Dalje, ima istine u tome da je nakon Renaulta Alonso vukao "loše i pogrešne" poteze (napuštanje Mclarena, odbijanje Red Bulla,.....)
Dalje, mislim da je Vettel prilično rano 2014. već znao da će u Ferrari, što je u kombinaciji sa nekim kvarovima i pehovima, Benzovom nadmoću, zasićenjem, kao i Riccijevom "glađu" i dobrim vožnjama (to je bio najbolji bolid koji je ikad vozio) rezultiralo time da je Ricci toliko bio bodovno (i po pobjedama) bolji od Vettela.
Uostalom, neko već spomenu, Kvyat je bio bodovno bolji od Riccija (doduše, vrlo malo) prošle godine. Ali, Ricci je "vanzemaljac"koji je "našamarao i oprao", tada aktuelnog 4-strukog prvaka. Jbte, pa šta je onda Kvyat?
Šalim se, naravno, ali malo objektivnosti ne bi škodilo.
Usput, Ricci je postavio i bolje vrijeme od Lewisa u Top Gearu, pa šta sad?

Dalje, ima istine u tome da je nakon Renaulta Alonso vukao "loše i pogrešne" poteze (napuštanje Mclarena, odbijanje Red Bulla,.....)
Dalje, mislim da je Vettel prilično rano 2014. već znao da će u Ferrari, što je u kombinaciji sa nekim kvarovima i pehovima, Benzovom nadmoću, zasićenjem, kao i Riccijevom "glađu" i dobrim vožnjama (to je bio najbolji bolid koji je ikad vozio) rezultiralo time da je Ricci toliko bio bodovno (i po pobjedama) bolji od Vettela.
Uostalom, neko već spomenu, Kvyat je bio bodovno bolji od Riccija (doduše, vrlo malo) prošle godine. Ali, Ricci je "vanzemaljac"koji je "našamarao i oprao", tada aktuelnog 4-strukog prvaka. Jbte, pa šta je onda Kvyat?

Šalim se, naravno, ali malo objektivnosti ne bi škodilo.
Usput, Ricci je postavio i bolje vrijeme od Lewisa u Top Gearu, pa šta sad?
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- dmw
- Baniran
- S nama već: 9 god 9 mj
- Navija za: Alonso
Frantic je napisao/la:Znači, kad Alonso osvaja titule, onda je do Alonsa, a kad gubi titule, onda je do bolida i do ekipe![]()

Ja samo kazem da Ferari nije uspeo 'ispratiti' Alonsa. Alonso od Ferarija nije dobio ono sto je dobio u Renaultu '05 i '06.
- josip123
- GP3
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: Raikkonen,Vettel,Leclerc
Znaci uvijek mora dobiti najbolje???
Glupa ti prica dmw.....

Kad je vec toliko dobar, sto nije sudjelovao u razvoju, napretku, dizanju momcadi... A ja vjerujem da je on jedan od krivaca zasto je Ferrari bio onako los predprosle sezone, i sezona prije.
Glupa ti prica dmw.....

Kad je vec toliko dobar, sto nije sudjelovao u razvoju, napretku, dizanju momcadi... A ja vjerujem da je on jedan od krivaca zasto je Ferrari bio onako los predprosle sezone, i sezona prije.
Zadnja izmjena: josip123, dana/u 12.02.2016., 19:16, ukupno mijenjano 1 put.
Being second is to be the first of the ones who lose.
Ayrton Senna
Ayrton Senna
- hattrick
- Formula 1
- Navija za: Vettel
- Kontakt:
Ne... najbolji dobijaju najbolje.. on očito nije. 

Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. 

- dmw
- Baniran
Gde si ti cuo da vozac razvija sasiju, aerodinamiku, motor, suspenziju i sta ti ja znam sta, daj nebudi smesan. Zasto timovi imaju 500+ ljudi a 2 vozaca. Kome je posao da razvija a kome da vozi.josip123 je napisao/la:
- MrDoomroom
- Formula 1
Kako nije imao? izgubio je dva prvenstva ziheraskom voznjom.dmw je napisao/la:Pa Alonso je najbolji i zasluzuje najbolje, ne? Pritom ne mislim da bolid mora biti ispred konkurencije vec u rangu konkurencije. A to u Ferariju nije imao.
- dmw
- Baniran
U oba slucaja je on sa slabijim bolidom doveo sebe u poziciju da se na zadnjoj trci bori za titulu. Tako da mu se ne moze nista zameriti. A ako ti nije jasno da je RB u periodu od 2010-2014 bio bolji bolid od Ferarija otidji na wikipediu pa pogledaj broj pol-pozicija i pobeda RB naspram Ferarija.
- josip123
- GP3
@dmw, a na kome je posao da daje povratne informacije? Na vozacima!
Tako da i oni imaju upletene prste u razvoj auta.
Daj nemoj se prosipat. Svoje frustracije lijeci negdje drugdje. Pokusavas samo isprovocirat.
Bolan da je bio u mogucnosti i da je kapacitet, on bi osvojio jos nekoliko naslova. A ovako je ostao na "samo" 2

Daj nemoj se prosipat. Svoje frustracije lijeci negdje drugdje. Pokusavas samo isprovocirat.

Bolan da je bio u mogucnosti i da je kapacitet, on bi osvojio jos nekoliko naslova. A ovako je ostao na "samo" 2

Ayrton Senna
Ayrton Senna
- josip123
- GP3
dmw je napisao/la:U oba slucaja je on sa slabijim bolidom doveo sebe u poziciju da se na zadnjoj trci bori za titulu. Tako da mu se ne moze nista zameriti. A ako ti nije jasno da je RB u periodu od 2010-2014 bio bolji bolid od Ferarija otidji na wikipediu pa pogledaj broj pol-pozicija i pobeda RB naspram Ferarija.
Mozda i RedBull nije bio toliko bolji od Ferrarija koliko Vettel od Alonsa.....

Ayrton Senna
Ayrton Senna
-
mzf1
- F1puls vozački prvak
Ovo što si reka je jako zanimljivo i ne mogu reći da si u krivu. Međutim ima jedan još zanimljiviji podatak. Toro Rosso prije Vettel za vrime Vettela i posli Vettela, RB prije Vettel za vrime Vettela i posli Vettela, i Ferrari prije i za vrime Vettela. Sam izvuci zaključak, ja svoj neću nametati.dmw je napisao/la:Gde si ti cuo da vozac razvija sasiju, aerodinamiku, motor, suspenziju i sta ti ja znam sta, daj nebudi smesan. Zasto timovi imaju 500+ ljudi a 2 vozaca. Kome je posao da razvija a kome da vozi.josip123 je napisao/la:
- fap
- Baniran
- S nama već: 9 god 7 mj
- Navija za: mclaren
Eto malo razonode na forumu a ne ko ovih dana nema sve zajedno pet poruka na celom forumu.
Sve u svemu ocekuje nas burna sezona bilo da Ferrari bude dobar bilo da podbaci.Mada se Ferrari isto tako duvao da ce 2014 da budu sampioni pa znamo kako su prosli,tako da iove sezone pitanje sta ce da naprave,a da sad kao imaju novu upravu sposobniju a i velikog Vettela i Kimija da mu cuva ledja

Sve u svemu ocekuje nas burna sezona bilo da Ferrari bude dobar bilo da podbaci.Mada se Ferrari isto tako duvao da ce 2014 da budu sampioni pa znamo kako su prosli,tako da iove sezone pitanje sta ce da naprave,a da sad kao imaju novu upravu sposobniju a i velikog Vettela i Kimija da mu cuva ledja
Navijam za Mclaren,Ferrari,Mercedes,RB,Willijams.
Hamilton,Alonso,Vettel,Raikonen,Baton,Perez.,pa i ja de se pridruzim trendu navijanja za celu F1
Hamilton,Alonso,Vettel,Raikonen,Baton,Perez.,pa i ja de se pridruzim trendu navijanja za celu F1
- dmw
- Baniran
I ti oces da kazes da Alonso ne daje dobre povratne informacije a sa Renaultom je uzo 2 titule. Daj se uozbilji.josip123 je napisao/la:@dmw, a na kome je posao da daje povratne informacije? Na vozacima!
- fap
- Baniran
- S nama već: 9 god 7 mj
- Navija za: mclaren
A sta je to bio RB sa Vettelom 2014mzf1 je napisao/la:Ovo što si reka je jako zanimljivo i ne mogu reći da si u krivu. Međutim ima jedan još zanimljiviji podatak. Toro Rosso prije Vettel za vrime Vettela i posli Vettela, RB prije Vettel za vrime Vettela i posli Vettela, i Ferrari prije i za vrime Vettela. Sam izvuci zaključak, ja svoj neću nametati.dmw je napisao/la:Gde si ti cuo da vozac razvija sasiju, aerodinamiku, motor, suspenziju i sta ti ja znam sta, daj nebudi smesan. Zasto timovi imaju 500+ ljudi a 2 vozaca. Kome je posao da razvija a kome da vozi.josip123 je napisao/la:

Navijam za Mclaren,Ferrari,Mercedes,RB,Willijams.
- Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Ferrari se sigurno "ne duva" da će osvojiti išta!fap je napisao/la:Eto malo razonode na forumu a ne ko ovih dana nema sve zajedno pet poruka na celom forumu.![]()
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

- Kuštelaar
- Baniran
- S nama već: 9 god 10 mj
- Navija za: Ferrari
Alonso najbolji po izboru vozača zadnjih 6 godina, i onda mi se ovdje nađu klaunčine koje tvrde da Ferrari nije osvojio naslov jer je falila prevaga na stazi, a to je vozač. Jebeš današnja vremena, samo internet i mail ti trebaju da svi vide rapsodiju tvoje gluposti! Pa ja sam izvan sebe! Pa ja ne znam...ma nemam pojma!!!