VN Emilia Romagne (Imola) 31. listopad- 1. studeni

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Multi 21 je napisao/la: 01.11.2020., 22:30 A odakle taj dio Ferrarija? Sa Vettelovog bolida?
Bio je kontakt u prvom krugu između K-Maga i Vettela pa je to valjda otpalo s prednjeg krila Vettelovog bolida. Nisam vidio to u snimci.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
1883 je napisao/la: 01.11.2020., 22:01 ...
To je otprilike to sto se tice komunikacije i razrjesenja utrke.
Hvala na detaljnom TR :thumbs:
Ja sam generalno opisao Lewisove probleme sa gumama i motorom, koje često slušamo na TR. Odnosilo se više na prethodne utrke.
Odgovorio si mi sa svojim komentarom i na pitanje koje sam postavio @zekohonda.
Ipak je on pogresno čuo Lewisov TR :cool:

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Ferrari
@Har Kl
Vise manje je meni to jasno..
Ono sto mi nekad ode na džigericu je kad kaze tyreS are bad ili gone i onda odmagli a jos 20 krugova sa odlicnim vremenima :zubo:
A tko se raduje porukama Lewisa da su gume dead je za :facepalm:
Fino Alla Fine

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: McLaren
slika

:rofl: :rofl:
slika

Cale od Lewisa
GP3
GP3
S nama već: 5 god
Navija za: Max Verstappen
_bataziv_0809 je napisao/la: 02.11.2020., 08:00 slika

:rofl: :rofl:
Novi spygate na pomolu :D
slikaALONSO: "VERSTAPPEN IS THE BEST DRIVER IN F1 RIGHT NOW"--------------------------------"MAX VERSTAPPEN YOU ARE THE WORLD CHAMPION!!!"#1-#33".

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
PROLOG: do ovog trenutka ( posta ) nisam sudjelovao na forumu poslije VN Emilia Romagna, niti ga čitao, niti čitao vijesti, ali sam ….. hm…. pogledao utrku.

Zbog obiteljskih obaveza, da ne pravim frku u obitelji stavim VN Emilije Romanja na snimanje ( MAXtv ), i rekoh poslije ću pogledati utrku.
Imola, puno, puno emocija….. Start; solidan. Utrkivanje, dobro. Kad ono kratki, vrlo kratki VSC….. :facepalm:
Odlučim premotati na kraj, kad ono SC,….. stanem, vratim,….pogledam što je…. Verstappen,…. uh, pa i Russell…..
Ništa, nastavim premotavanje,…. Lewis pobjedio, ona mala plava sa repićem, “Lewisova“ skakuće, veseli se,…. Toto plješće,…. OK…. 7. uzastopni konstruktorski naslov,…. Lewis je više nego dobar vozač, itd., itd.

Ali.

Ali. Ja sam CIJELU utrku “pogledao“ u nešto više od desetak minuta,…. Nisam niti gledao cijelu utrku…. Premotao je. Pa tako sam mogao premotati, mjesece, da ne pretjerujem i godine; Lewis-Lewis-Lewis-Lewis, itd.; ;Mercedes, Mercedes, Mercedes, ……. Toto-Toto,…. Itd. Pa kome to treba? Nama? Jesmo li mazohisti, sadisti; sado-mazo….. što je ovo godinama!? I još kažemo da je to OK? Onda je to stvarno sado, mazo ili nešto slično……
….... npr. samo jučer, ….“zabavljamo se“ ( zavaravamo se ) vrlo kratko Riccardovim šuijem ( shoe – ijem ), te danas frkom zbog direktora Masija, i zamalo zgaženih sudaca. :facepalm: …..to su kao događaji koji će privući nove F1 gledatelje!? :facepalm:

Ovo je,….. loše. Stvarno loše. Svaka čast Mercedesu i svemu što ide uz to godinama, ali F1 nikada, ali baš NIKADA ne treba, PONOVNO ovakvu dominaciju!!
Čemu sve ovo služi? Na čast FIA-i, reklama Mercedesu, Liberty Media-i, nekom “BOGU“ u pozadini…… !? :facepalm: Pa ovo je, sucks!!

Ajmo se bar dotaći Mercedsa; bio je 50-tih godina u F1, pa se povukao zbog one frke sa poginulima ( ne pitajte me detalje; neću nikada završiti ovaj post ).
Mercedes se vraća, SAMOZATAJNO sa Ilmorom, potkraj 80-tih, početkom 90-tih godina 20. stoljeća.
Sa McLarenom dolazi do novih velikih uspjeha, ali nakon “slučaja“ Brawn GP i ( nešto kao ) neslaganja sa McLarenom vraća se full u F1. I apsolutno su skuhali tu poparu od hibrida PUNO prije drugih i krenuli gaziti od 2014. pa na ovamo.
Vratila se i “neozbiljna“ Honda, najavivši se 2013. ( kasno ), pa evo sada najavili da odlaze zbog toga i toga ( da ih bar Mugen ponovno uzme, zajedno sa RB, pa da MOOŽŽDAA stignu Mercedes ).
Ferrari se potrudio, pa ga se vratilo nazad ( 2019. ). Bio je Ferrari, nešto kao konkurentan u hibridnoj eri i prije 2019. – da ne griješim dušu.
Renault je malo zakaskao. Ali zato Mercedes STALNO ima potencijala, sa tokenima ili bez tokena, kako se god okrene….. ovo je previše. Pa dokle tako? Do 2022.-e? Do 2026.-e? :facepalm:

EPILOG: Znam da sam subjetivan, nerazuman, sebičan, nelogičan, pristran, ali daj FIA-a, Liberty Media-a, ti neki “BOŽE“ u pozadini, skockajte se….. ovo je mučenje, a ne gledanje F1! :facepalm:
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
Meni je to smetalo do nekog momenta, posle odlaska Alonsa okrenuo sam se ka bukvalnom uživanju u F1. Bio malo pizdio na Mečkine superiorne pobede ali nekako kao da sam odrastao 10 godina u svega 10 meseca te krenuo čak uživati u Mečkinim pobedama i dominaciji. To je sve tako hiruško precizno izvedeno a Lewis kao jedan od najvećih svih vremena sve to lepo odradi. Gušt je za gledati tako nešto.

Elem, imali smo radikalizaciju F1 u 2017 koja je trebala stopirati Mercedes. Nesposobni Ferrari je odneo te šanse, da makar gledamo uslovno rečeno naslednika Michaela kako nastavlja tamo gde je gazda stao. Pa onda promena filozofije aerodinamike Ferrarija koja je bila debakl, pa debakl PJ u Rbu pa nažalost preminuo Marchione koji je mogao Ferrari vratiti na staze stare slave.

Sve se poklopilo da Mečka bude u F1, a Rb i Crveni F1.2. Ferrari je pokušao na neki nelegalan način paliti ulje, nije išlo, ali ja stojim iza toga da Mercedes ne koristi slično a pošto nema izliva inofrmacija kakvih je bilo na relaciji odmetnutog Ferrarijevca-RBa u kojoj je Ferrari ispušio. Umalo smo imali spugate2!!! Bilo kako bilo za ovu 2020 krivi su ni manje ni više sami RB i Ferrari. Zašto recimo nije postojao zajednički dogovor u kojem bi Honda palila ulje na isti način kao i Ferrari? Da zajedno sruše Mercedes sa trona.

Mercedes se iza kulisa smeje kako su si protivnici jedni drugima pucali u noge, a FIA je nedovoljno posvećena motorsportu generalno da bi išta bilo bolje i pravednije. Kao da im je fokus promet/cesta a ne motorsport. Šlampavost u suđenju na utrkama, šlampavost da se u pravo vreme dovedu promene pa šlampavost u vođenju utrka...

Liberty pokušava nešto, ono u 2022 i kasnije 2026 s PJ je zadnja slamka spasa. Ono što je MotoGP dobio pre 10 godina i ono što se upravo sad dešava u WEC, slično će i F1 imati u svom stilu.

A glede Hamiltona i Mercedesa. Uživajte jer se upravo pišu nove stranice istorije. Šta bi vam drugo rekao, zamislite da za jedno 10 godina neko priđe i kaže "kako su Mečka i Hami sve derali na stazi. Šteta što to nisam gledao, mora da je bilo moćno". I onda mu kažeš, "ja sam svaku utrku ispratio i bome bila je demonstacija sile" :klopa:
slika

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: McLaren
Pitanje , jer sam mozda ja toliko neupucen. Ali mislim da nisam.

Jeli pravilo i dalje da dobijes bod za najbrzi krug samo ako si u TOP 10 ?
Koliko znam nije se mjenjalo.

A vec 2 utrke zaredom , neki vozac ode u box pred kraj utrke , izade na 15+ poziciju i Blažičko kaze da mozda uzme bod za najbrzi krug.
Sad za vikend , Abon ode u box , izade na 15oj poziciji i nema nikakve sanse za TOP 10 i on kaze da mozda uhvati bod za FL.

Prvu utrku sam mislio da se zabunio , ali sada vec mislim da covjek nezna do kraja to pravilo , a to bas nije pohvalno za "glavnog" komentatora F1 :D.
slikaslika slika

Kico
Formula 2
Formula 2
S nama već: 5 god 5 mj
Navija za: Honda
Ne moze uhvatit bod za najbrži krug ako nije u top deset,ali moze ukrasti nekom,znam da su na skyu rekli kad je Albon isao po najbrži krug da ga ne moze osvojiti ali Mecki ukrasti moze,samo sto tukac nije ni to napravio!
Engine mode 11!
Position 5!

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
AlkY je napisao/la: 03.11.2020., 21:06 a to bas nije pohvalno za "glavnog" komentatora F1 :D.
Ni prvi ni zadnji blunder tog nekog naseg komentatorskog top tiera...
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god

Spoiler alert - nema Ferrarijevog maestralnog boxa za Vettela :(
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

F12000
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Leclerc
@pigmalion
drago mi je da sve više ljudi dijeli moje mišljenje što se tiče Mercedesa.
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
F12000 je napisao/la: 07.11.2020., 00:34 @pigmalion
drago mi je da sve više ljudi dijeli moje mišljenje što se tiče Mercedesa.
Znači ipak Ferrari nije bio car to beat u 2018.? :pivo:
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
2018. Vettel je trebao pobjediti Vettela a i "pijanduru" ponekad :gandalf: Opet je Hamilton "sretno" osvojio naslov a baš iste godine Mečka je znala da Ferrari vara s PJ pa je pritom spremala DAS i unapred svejedno išla napraviti 110% s razvojem bolida i PJ nebili pobjedili nelegalni Ferrari iduće godine pa si je onda konkurencija pucala u nogu s time što je Ferrari shebo aerodinamiku a RB išao putem nove PJ što im je došla kao amputacija na kratko (a ispostavilo se na dulje) i onda šlag na tortu ,konkurencija si uzima bazuku pa si opet puca jedni drugima u noge s time što je Ferrarijev čovjek procureo informaciju RBu na osnovu čega ih je RB tužio pa onda dođemo u situaciju da ove godine "nemamo" Ferrari a Rb i dalje ima "dečije bolesti" s "novom" PJ a da bude gore RB nema PJ posle 2021.

Mercedes nema konkurencije jer su svi redom iza smotani ko sajle a imaju dobre budžete i dobre ljude a manjka im konzistetnost i to gadno.

Ovo nije kao u Ferrarijevoj dominaciji, tamo je itekako McLaren, BMW Williams i Renault bio kadar. U Mercedesovoj dominaciji imamo nesposobni Ferrari i čangrizavi RB koji se kretensko ponašaju prema proizvođačima PJ.
slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Potrosih 19 minuta na analizu Palmera.. Od 19 minuta 4 minute odose na start Hamiltona i cutting off Gasly i na kraju citavih 5 minuta na Russella...
"Ocon pulls of at the top of Acque Minerali and then he sits in a car for about a minute..."
Fino Alla Fine

F12000
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Leclerc
Ferrari je napisao/la: 07.11.2020., 00:38 Znači ipak Ferrari nije bio car to beat u 2018.? :pivo:
To ne :mrgreen: više sam mislio na odnos Libertyja prema Mercedesu.
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡