Williams

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Zašto se ne mogu oteti dojmu da Russell, ako stavimo kvalifikacije na stranu, ima užasnu sezonu? :neznam:

Previše grešaka u utrkama, a i u rezultatima nije nešto dominantan u odnosu na Latifija.
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
F12000 je napisao/la: 28.09.2020., 10:51 Zašto se ne mogu oteti dojmu da Russell, ako stavimo kvalifikacije na stranu, ima užasnu sezonu? :neznam:

Previše grešaka u utrkama, a i u rezultatima nije nešto dominantan u odnosu na Latifija.
Ima jako loše startove u kojima gubi previše pozicija + što radi greške kada se nađe u borbi za poziciju (otiđe široko, prekoči se i slično)

Može biti da je malo zahrđao oko tih borbi jer se prošle godine uopće nije s drugima borio za poziciju. Doduše ne pamtim ga kao nekog super duper overtakera iz F2 dana, ali morao bi se vratiti unazad. Možda me sjećanje vara.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Williams je generalno kanta od bolida.
Imaju prednost nad ekipama koje voze Ferrarijeve motore, ali to se ogleda samo u kvalifikacijama.
U utrci je bolid jednostavno neupotrebljiv. Budu dobri nekoliko krugova i onda počnu propadati.
Radi se o boljoj verziji prošlogodišnjeg bolida, koji je bio ubjedljivo zadnji.
Nisam ih nešto previše analizirao, ali pretpostavljam da imaju problema sa upravljivošću, a samim tim i sa menagmentom guma.

IMO Russell radi odličan posao i jako bih ga volio vidjeti u Mercedesu. Ako ikako može, već slijedeće sezone :thumbs:

monkeyseat
Formula 2
Formula 2
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Diversity
Har Kl je napisao/la: 28.09.2020., 14:12 IMO Russell radi odličan posao i jako bih ga volio vidjeti u Mercedesu. Ako ikako može, već slijedeće sezone :thumbs:
Ja se bojim ako predugo ostane u Williamsu, a ovi ne uspiju sklepat ništa bolje da će završit kao Wehrlein ili Ocon. Obećavala su im se top sjedala, a na kraju...propali talenti (Ocon ne briljira, a Russellla treba tek vidjet iako kao što kažeš, radi dobar posao u recycle bin bolidu).
ˇU jednom vrtu među cvijećem, sićušan grad se sakrio. U njemu žive mala bića, kažu da Graškograd je to.
To znamo samo ti i ja, hajmo ih posjetiti sad i vidjet ćete sitno zrnje i njihov Graškograd!ˇ

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Pa ne bih baš rekao da radi dobar posao, osim u kvalama. Ako se ovako nastavi, odnosno ne uzme ni jedan bod, ili barem još koje 11. mjesto, mogao bi taj ultra talenat i drugu godinu zaredom završiti iza timskog kolege... :P

renato2107
GP3
GP3
S nama već: 9 god 3 mj
Kakav Mercedes, treba njem godina u nekom solidnom bolid sredine, pa da vidimo šta tu može. Mjesto u top bolidu treba zaslužiti, a on to još mora. Da je nešto tipa Lecreca, koji je nikakav bolid gurao u bodove i pobjeđivao timskog kolegu ko od šale, pa i nemaš baš nikog na odabir onda da. Ima Merc puno vozača na ponudi koji su ipak dokazaniji.

Mazzacane
Karting
Karting
S nama već: 7 god 3 mj
Navija za: Minardi
Razlika između Leclercovog Saubera i Russellovog Williamsa - nebo i zemlja. U onom Sauberu je Ericsson 3 puta prošao u Q3.

Kad se već uspoređuje s Leclercom, Russell ništa manje dominantno od Leclerca nije osvojio F3 i F2. Odnos Leclerc / Ericsson i Russell / Kubica, Latifi - također gotovo identičan. Čak je u ove tri kategorije Russell statistički nešto i uspješniji od Leclerca. I sad ako je taj Leclerc prvu sezonu u Ferrariju pobijedio Vettela, a ovu bolje ne spominjati, po čemu Russell ne bi imao rezultate u najmanju ruku jednake Bottasu ako dođe u Mercedes? Naravno da ako razočara, ne bi bio ni prvi ni posljednji vozač koji je dominirao u nižim kategorijama, a onda se u F1 nije proslavio. Samo što to nitko u ovom trenutku ne može znati, a držati ga ovako dugo u Williamsu nema smisla.

Dok je u McLarenu viceprvak F2 Norris kojeg je Russell u F2 bodovno "potukao" jednako kao i Leclerc jednog Markelova, također viceprvaka, sezonu ranije. Slučaj Albona koji je s duplo više F2 staža, u posljednjoj sezoni završio iza Russella i Norrisa, a vozi drugi najbolji bolid ove sezone, možda bolje preskočiti.

Meni Russell također vozi jako dobru sezonu. Ima grešaka, ali čovjeku je druga sezona u F1. Ovi što kažu da je loš... ne znam točno što očekuju od njega da radi u ovom Williamsu. Bude redovno u bodovima i Q3, neko postolje?

renato2107
GP3
GP3
S nama već: 9 god 3 mj
Ne kažem da ne vozi dobro, ali ne bi ga olako bacao u Merc, koji je prvo višestruki bolid šampion, ima na lageru bar 3-4 vozača koje može uzeti k sebi, a dokazaniji...to da nema koga onda ajde nek proba. To bi lako mogao biti posao ko s Perezom u McLarenu.
Rađe bi ja njega negdje u sredini da vidimo kako se tu snalazi, pa onda naprijed.

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Navija za: McLaren
Latifi uopce ne stoji lose a prva mu je sezona.
slika

F12000
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Leclerc
Russell vozi u lošijem bolidu nego Leclerc u svojoj prvoj sezoni, ali svejedno u utrkama nije pokazao nešto poput Bakua 2018, što je Leclerc postigao na stazi i gradskim uvjetima koji mu odgovaraju. Gdje je (tada još najgori Sauber) dogurao do Q2 u kvalifikacijama i onda do sretnog i spretnog P6 u samoj utrci.

Ponavljam, kada se sreća često ponavlja kao u slučaju Hamiltona i Leclerca, onda ona više govori u prilog kvaliteti vozača, koji su 100 drugih stvari odradili ispravno. Russellu očito toga fali, iako se zasad se definitivno dokazao kao odličan "qualifier".
slika

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 8 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Russelll mi nedjeljom ne izgleda baš uvjerljiv.
Siguran sam da je taj bolid nedjeljom zadnji na gridu i da nije lako nešto značajnije postići. Latif ga je pobjeđivao nedjeljom.
Subotom druga priča, Latif dvije klase sporiji vozač, dok Russell redovno taj bolid dovuče u Q2

F1 2020
Karting
Karting
S nama već: 5 god
nije mi jasno to sto pojedinci stalno potenciraju da je russell bolji od wehrleina i ocona te da stoga mercedes misli na njega zbog buducnosti. za wehrleina se jos tamo 2015 govorilo sa vecim epitetima nego danas za russela, a i mislim da je imao bolje partije od ovoga dok nije dosao u f1

Krstas
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Liam Lawson
Uporedite timske kolege Okonove i Paskalove sa Raselovim. Ruku na srce, borbe sa Perezom i sada Rikardom se ne mogu uporediti sa Kubicom i Latifijem. I cinjenica da bi i Eriksen pobjedio Kubicu i Latifija.

Sta hocu da kazem. Rasel se jos nije dokazao da bi pricali da je bolji od ovoga ili onoga. I Paskal je sa Manorom lagano prelazio u Q2. Mora Rasel da predje u jaci tim da bi dokazao koliko moze. To sto pobjedjuje Kubicu i Latifija, ne govori ama bas nista.
Niko od nas ne zna koliko moze Wiliams. Mozda on ima kapacitet da non stop ulazi u Q2. Mozda cak i vise. Mi to ne znamo. Ne znamo jer Latifi nije kapacitet da pobjedjuje Rasela a ne cak nesto vise.

Sve u svemu Rasel mora da prodje u jaci tim da bi mogli rec jeli je za Mercedesa. I Botas je u Wilijamsu bio savrsen. Cak imao bolje rezultate no sto danas biljezi Rasel....
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Paskal je sa Manorom lagano prelazio u Q2.
Nemam podatke ispred sebe, ali Manor je bio daleko od ikakvog Q2 i to se nije redovno događalo, ako ikad.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
https://f1.pulsmedia.hr/statistika-momc ... ezona=2016

Imao je Pascal 3 prolazaka u Q2 s Manorom (i tri puta bio 16.), kolege ni jedan. S tim da treba napomenuti i da je te godine bilo 22 bolida na gridu.

Alonso king
GP3
GP3
S nama već: 9 god 6 mj
Navija za: Fernando Alonso
Zadnjih nekoliko sezona imali smo priliku vidjeti kako rezultati iz nizih kategorija znace samo laksi ulazak u svijet F1. Uspjeh u nizim kategorijama ne znaci nuzno i uspjeh u vrhu. Pocnimo od Vandoormea, tada najdominantnijeg vozaca tadasnje GP2 kategorije. Nakon sto se prosetao kroz konkurenciju, a potom i osvojio prvi bod za Mclaren Hondu na VN Bahreina (kada se takoder za 6 stotinki kvalificirao ispred svjetskog prvaka Jensona Buttona) dizalo ga se u nebesa, a nerijetko i predvidalo da ce uciniti Alonsu isto sto i Hamilton u 2007. Dobio je priliku u F1, jedva izlazio iz Q1, kasnije se malo poboljsao i osvojio bodove te na kraju karijeru zavrsio poput Nelsona Piqueta pored Alonsa gdje je izgledao poput slabasnog vozaca. Drugi primjer je i Stroll koji je imao otegotnu okolnost pri ulasku u F1 gdje je od samog pocetka bio na udaru kritika kao tatin sin. Sezonu ne pocinje tako slavno, no uzmimo u obzir da ju je i zapoceo pored Felipea Masse. Na kraju sezone zavrsava 3 boda iza momcadskog kolege iako mora se priznati da je tu puno profitirao iz kaoticnijih utrka (npr. P3 u Bakuu). Sljedecu sezonu postaje vodeci vozac Williamsa i za standarde tako mladog vozaca poprilicno uvjerljivo svladava Sirotkina. Mozda i najlosiju sezonu dozivio je prosle godine kada je izgledao kao pocetnik pored Pereza. S obzirom na poprilicno dobre rezultate u nizim kategorijama od Strolla se ocekivalo vise u prve 3 sezone njegove karijere. Te su tri sezone ostavile gorak okus navijacima do te mjere da i sada kad pruza odlicne rezultate i parira jednom Sergiu Perezu navijaci ipak ne priznaju njegov trud i uspjeh te ga silom zele zamjeniti s Russelom ili pak izbaciti iz F1. Treci primjer koji ce i pokazati poantu ovog svega jest Charles Leclerc. Nevjerojatan talent kojem se od prvog dana predvidao Ferrari. Danas ga se zna po fantasticnim rezultatima u Alfa Romeu i pobjedama (ove sezone i demoliranjem) nad Vettelom, no zaboravljaju se njegov sam pocetak u Alfi. Prve 3 utrke, koliko se ja sjecam, bile su poprilicno teske za njega, a u njima je bio poprilicno izjednacen s Ericssonom pa ako ne i na momente losiji. Kako je sezona odmicala Leclerc je pokazao svoju vozacku velicinu i prikazao tad vec iskusnog Marcusa kao slabog vozaca. Stvar svega je u prilagodbi. Nekome ce trebati nekoliko sezoni poput Strollu, no valja uzeti u obzir da si Lance to moze i priustiti, a nekome ce trebati svega nekoliko utrka da pokaze talent. Leclerc je poseban slucaj jer su mu se poklopile sve zvijezde s nesretnom smrcu predsjednika Ferrarija te Raikkonenovom karijerom u zalasku, ali da nije bilo tih performansi mozda danas Leclerca ne bismo gledali u Ferrariju. Ima tu jos puno primjera poput Sainza koji je bio podosta losiji od Maxa u Toro Rossu, a onda daleko bolji od Kvyata. Russel trenutno pokazuje ono sto je pokazao Leclerc jos u 2018. Fantasticna brzina i talent, no bolid je jednostavno daleko od borbe za bodove. Nazalost po Russela, on jos nije osvojio niti jedan bod za tim, a unazad zadnjih sezonu i pol imali smo poprilican broj kaoticnih utrka. Sve to pomalo baca sumnju na sve performanse tijekom kvalifikacija. Potpuno se slazem s komentarom gore da ga ne bi trebalo poslati odmah u Mercedes osim ako ne bude situacija slicna s Leclercom odnosno da Mercedes ostane bez puno opcija. Ja sam jedan od onih kojima je Wehrlein ostao neprezaljen jer ga je stigla sudbina poput Vergnea, a po mojem misljenju pokazivao je i veci potencijal od Francuza. S druge strane uopce ne razumijem ovo cudenje za Ocona. Ja osobno nisam ni ocekivao da ce parirati Ricciardu. Pokazuje manje vise ono sto je pokazivao i onda kada je bio u F1 2017-2018. Konstantan je i dalje, ubire manje bodove i drzi se podalje od kaosa. Situacija izgleda losije jer se vise ne nalazi u Force Indii koja je tada bila daleko najbolji tim u “midfieldu”. Jedino sto bih mogao okarakterizirati kao pad u performansama jesu losije predstave u kvalifikacijama, no nista vise od toga. Trenutno ga ne bih previse kritizirao i vec ga slao u mirovinu zbog Gaslya jer sljedece sezone ga ceka prvi pravi izazov. Ako bih morao usporediti njega, Wehrleina i Russela kao vozace Mercedesove juniorske akademije reci cu kako su Russel i Wehrlein pokazali malo veci potencijal od Ocona po pitanju brzine. Nazalost, Russelov potencijal cemo vidjeti tek kada dobije iskusnijeg momcadskog kolegu i malo brzi bolid. Isprike za ovu “bibliju” od komentara u kojem su sadrzane 90% stvari o drugima i 10% o Williamsu, ali vidio sam kako se otvorila tema o mladim vozacima i njihovim potencijalima pa sam se dotakao malo teme. Zakljucak svega: ne valja rano donositi zakljucak :) Da se mene pita ja bih dobrano izmijesao grid i potpuno drukcije sastavio postave.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Jeli to avalon naučio koristiti tačke i pisati velika slova? :mrgreen:

Opravdanje za Strolla za prve sezone u F1 je i to da je došao direktno iz F3. Bio je nezreo vozač.

Kruži trač da bi Russel mogao ostati bez mjesta. Perez bi mogao upasti umjesto njega... Mene nebi iznenadilo. Mercedes ne daje neke pare da kupi mjesta svojim vozačima. Zato su ispušili i Wehrlein i Ocon, a mogao bi sada i Russel. Williams ga je tada ueo, jer su se morali zadovoljiti sa bilo čime što im Mercedes da. A vjerovatno je igralo ulogu i što je britanac u jednoj od najuspješnijih britanskih ekipa, pa Claire i nije tražila previše novca. Ali opet nije bilo dovoljno, jer su svejedno prodali ekipu ove godine...

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari
https://twitter.com/WilliamsRacing/status/1346471868597878784

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Button se vraća u Williams, ali ne kao vozač: https://twitter.com/WilliamsRacing/status/1352588056948305925

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
https://twitter.com/decalspotters/status/1358117651583754245
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡