Dani je napisao/la: 30.08.2020., 17:51
Haha a Šumi je kao zaslužio sa ferrarijem koji je imao vlastitu stazu na kojoj je danonočno do iznemoglosti testirao sve dijelove i postavke bolida/gume. neograničeni buđet ne treba ni spominjati. Licemjerno.
U vrijeme Michaela i Ferrarija, pobjeđivali su i Mclaren, BMW Williams, više vozača. 2002 je bila dominacija Ferrarija.
2000 je Ferrari pobjedio Mclaren za 18 bodova. Prvi je bio Michael, tada Mika i David, a Rubens tek četvrti.
2001 Mclaren je imao brz bolid, oba vozača su upisali pobjede ali su imali puno odustajanja. David usprkos tome završio ispred Rubensa.
2003 je Kimi zaostao 2 boda na kraju, Montoya kao treći je zostajao 11. Ferrari, Mclaren, BMW Williams. Tri momčadi za koje su vozili tri vozača koji su bili u maloj bodovnoj razlici u poretku.
2004 većina pobjeda Ferrarija uz Trullija u Renaultu u Monacu te po jedna pobjeda za Mclaren i BMW Williams.
Sad odi i pogledaj Mercedes od 2014. Pogledaj postotak pobjeda, pogledaj zaostatke u kvalifikacijama. Pogledaj sve ostalo. Matematika ne laže.
Onda mi reci koji tim nije do bezvjesti testirao tih godina dok je to sve bilo dozvoljeno? Mclaren nije? BMW Williams nije?
Hajde nauči gledati stvari realno prije nego nekoga pozoveš licemjernim. Pogledaj dobro sve stvari. Mercedes dominira godinama . Dominira razlikom većom nego su to radili Senna i Prost, Michael, Seb u četiri uzastopne godine. Bolid je perfekcija, 7 godina nitko im ne može doći blizu. Ni u strikeing distance, a kamol i zaprijetiti.
I sad ti uspoređuješ takve pobjede bez konkurencije sa Senninima, Michaelovima... Daj me nemoj. Ako ne znaš ništa, ako ne razumiješ ništa, onda me nemoj ni prozivati.
Da, Lewis će biti najtrofejniji svih vremena. Mercedes će mu to omogučiti. To je činjenica. Ali je i činjenica da Lewis iz najboljih dana nije rang Senne i Schumachera u njihovim najboljim izdanjima. Stvari su mu se posložile u njegovim godinama, konkurentnog momčadsko kolegu nije imao, drugi timovi Mercedesu ne mogu ništa i to je to. Nema tu ništa nadrealno, ništa izvanredno. Odličan vozač, ali još bolji tim i bolid.