Lewis Hamilton

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Rekao je šta je rekao. Poslije je dodatno pojasnio šta je rekao. Bar Lujo nema problema da kaže ono šta je misli. Još uvijek nije zaposlio PR-a da mu pegla izjave.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Sarma je napisao/la:
LH44 je napisao/la: 10.08.2020., 11:55 @Dani kao da nisi navikao da se Lewisove izjave izvrću i vadi se iz konteksta da bi lik ispao ljiga slika :chill:

Sent from my ATU-L21 using Tapatalk
Lewis: "He [Max] must have less tyre pressure or something."
Zar ovo jučer nije bilo ljigavo?
Ništa se tu ne vadi iz konteksta, osim da se on sam poslije utrke izvlači ( ono šta je rekao ) ...
Užasno loš gubitnik.
Aaaa eto čovjek ti je dao validno objašnjenje s kojim ta radio izjava koja je na prvu zvučala kao da ih tužaka ispadne skroz normalna, jer izgleda da i jesu imali manje pritiske, tj. manje su grijali gume i dizali pritisak od Mercedesa koji su ih kuhali i jeli.

Jasno je meni da poslije blamova kao "interesting tactics" svaka izjava može da baca na to, jbga minuli rad, a i nije baš najstabilnija osoba na gridu, barem van bolida, ali ovaj puta baš ne mislim da je na to mislio, nego više kao poruka inžinjerima da su zajebali postavke, još uzmimo u obzir da Lewis nije bio zadovoljan ovaj vikend, iako nije ni imao nikakav zaostatak.

slikaslika

monkeyseat
Formula 2
Formula 2
S nama već: 8 god 8 mj
Navija za: Diversity
Har Kl je napisao/la: 10.08.2020., 13:45 Rekao je šta je rekao. Poslije je dodatno pojasnio šta je rekao. Bar Lujo nema problema da kaže ono šta je misli. Još uvijek nije zaposlio PR-a da mu pegla izjave.
Laprda on godinama i onda kad ga netko prozove obriše sve postove na Twitteru i sličnim društvenim mrežama. To nije samo njegov problem nego općenito ljudske vrste. Što se tiće PR-a, ne brini, ima on peglače imidža i riječi.
ˇU jednom vrtu među cvijećem, sićušan grad se sakrio. U njemu žive mala bića, kažu da Graškograd je to.
To znamo samo ti i ja, hajmo ih posjetiti sad i vidjet ćete sitno zrnje i njihov Graškograd!ˇ

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Znači prošle sedmice mečkama pukle gume pod pritiskom. :mrgreen:

Alonso king
GP3
GP3
S nama već: 9 god 6 mj
Navija za: Fernando Alonso
Ako je vjerovati slici koja je jucer izasla, Hamilton je u boks usao sa 114 km/h. FIA incident nije stavila ni pod istragu. Vec se nekoliko puta popustilo Mercedesu kod “upitnih” incidenata poput Bottasovog jump starta, ali ovo polako postaje smijesno i za gledati. Po mojem misljenju sramota za cijeli sport.

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Alonso king je napisao/la: 10.08.2020., 18:54 Ako je vjerovati slici koja je jucer izasla, Hamilton je u boks usao sa 114 km/h. FIA incident nije stavila ni pod istragu. Vec se nekoliko puta popustilo Mercedesu kod “upitnih” incidenata poput Bottasovog jump starta, ali ovo polako postaje smijesno i za gledati. Po mojem misljenju sramota za cijeli sport.
Ako je to istina, onda je to katastofalan propust.
Ja nisam primjetio kolikom je brzinom uletio u boks, ali sam vidio da se debelo morao prekočiti pred ulaz.
Možda je ta brzina bila u momentu kad je stao naglo kočiti?

monkeyseat
Formula 2
Formula 2
S nama već: 8 god 8 mj
Navija za: Diversity
Bitna je brzina koju je zabilježio senzor, a to teško da ćemo znat. I kraljicu bi kaznili da uleti tolikom bzinom tako da sumnjam da je to bila brzina ulaska. Možda je senzor ostao na Pelattijevom motoru pa je FIA malo short sa senzorima.
ˇU jednom vrtu među cvijećem, sićušan grad se sakrio. U njemu žive mala bića, kažu da Graškograd je to.
To znamo samo ti i ja, hajmo ih posjetiti sad i vidjet ćete sitno zrnje i njihov Graškograd!ˇ

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: McLaren
Har Kl je napisao/la: 10.08.2020., 13:45 Rekao je šta je rekao. Poslije je dodatno pojasnio šta je rekao. Bar Lujo nema problema da kaže ono šta je misli. Još uvijek nije zaposlio PR-a da mu pegla izjave.
Bitno je sta kolege s pulsa protumace sta je htio reci :prcnjau:
slika

jenson
Formula 4
Formula 4
S nama već: 8 god 9 mj
Navija za: Alpine, Gasly
Alonso king je napisao/la: 10.08.2020., 18:54 Ako je vjerovati slici koja je jucer izasla, Hamilton je u boks usao sa 114 km/h. FIA incident nije stavila ni pod istragu. Vec se nekoliko puta popustilo Mercedesu kod “upitnih” incidenata poput Bottasovog jump starta, ali ovo polako postaje smijesno i za gledati. Po mojem misljenju sramota za cijeli sport.
Ja se ne sjećam da je itko ikada iz neke top ekipe dobio kaznu za prebrzu vožnju u pitlane-u. Dok se kod Marussije, Caterhama, Saubera to nerijetko kažnjavalo. A ne vidim razloga zašto bi se to moglo dogoditi samo manjim ekipama. A kod ovog slučaja je očigledno bilo uvjeta za kaznu, zašto bi inače kočio nakon prelaska one linije?

Frantic
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
Već idu priče kako grafika "kasni" djelić sekunde za stvarnim događajima i kako je ustvari vozio 79 km/h :misli:
Koliko je ovo tačno i šta je stvarno registrovao senzor? :neznam:

screenshot
slika

Po grafici za ovo u BiH ode vozačka koji mjesec (30 km/h više od ograničenja) :mrgreen:
Čudna je ova grafika, kao onomad u Bakuu. :chill:

Dodatnih 5sec na vrijeme ne bi promijenilo ništa u poretku, ali naravno nije to poenta.
Ako je ovo tačno, još jedan u nizu propusta.
I vidi đavla, opet u korist `Amiltona. :mrgreen:
Možda opet dobijemo službeno opravdanje od nadležnih organa, sa grafikom telemetrije.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
_bataziv_0809 je napisao/la: 10.08.2020., 20:35
Bitno je sta kolege s pulsa protumace sta je htio reci :prcnjau:
Kad Lujo kaže bilo šta što se ne sviđa auditorijumu onda on lupa ko Maksim po diviziji. Ako kojim slučajem kaže nešto na što čak ni taj auditorij nema zamjerku, onda je to popeglana PR izjava ;)

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Vjerujem samo Tcam snimci gdje na volanu vrti trenutnu brzinu, ove slike grafika okačite mačku o rep, jedino video dolazi u obzir, a i sa grafikom mora da bude video, a ne samo slika koju možeš namjestiti 300kmh da je išao u momentu kad bolid stoji, nego sve da je sinhronizovano, svako šaltanje brzine i davanje gasa.

slikaslika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Ima ovaj

Ali, ja vjerujem da je sve u redu, čudna je ova grafika nekad :prcnjau:
Npr. nakon ulaska u box sve je na "nuli" :chill: :neznam:
Da je bilo osnova za kaznu, vjerujem da bi senzori to registrovali, suci bi to razmotrili i donijeli odluku u skladu sa pravilima. :thumbs:

Edit (da ne bude zabune)
slika
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Frantic je napisao/la: 10.08.2020., 21:35 Npr. nakon ulaska u box sve je na "nuli" :chill: :neznam:
To se senzor zblesiro jer je greskom zabiljezio prijestup Lewisa pa se resetiro..
Tako je vjerojatno radio i onaj kada Lewis izlazi van gabarita staze pa sucima treba malo duze da poniste vrijeme, taj se senzor na vrijeme ugasio da ne zabiljezi prijestup :chill:
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
CrashOverride je napisao/la: 10.08.2020., 21:51
Frantic je napisao/la: 10.08.2020., 21:35 Npr. nakon ulaska u box sve je na "nuli" :chill: :neznam:
To se senzor zblesiro jer je greskom zabiljezio prijestup Lewisa pa se resetiro..
Tako je vjerojatno radio i onaj kada Lewis izlazi van gabarita staze pa sucima treba malo duze da poniste vrijeme, taj se senzor na vrijeme ugasio da ne zabiljezi prijestup :chill:
Često se Benzovim vozačima "zblesiraju" senzori :chill: :rofl:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Wehrlein94
GP3
GP3
S nama već: 5 god 1 mj
Navija za: Raikkonen
Lewis je zaštićena biljka i onda tu dolazimo do teme "end racism ".
Dakle, ne mogu se dovoljno dobro izraziti,ali iz te "jednakosti" dolazimo da je Lewis zbog boje kože zapravo iznad ostalih kad je pitanje kažnjavanja tema.
Što je opet na neki način rasizam. Zapravo, na temelju nepravdi iz povijesti,radi se nova nepravda i Lewis zbog boje kože biva nekažnjen u situacijama gdje bi bilo koji drugi vozač iz F1 bio kažnjen. Toliko ( opet molim da me se ne bana, možda sam se nespretno izrazio u cijelom ovom postu )

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Šta ja znam, ali meni na tom gore videu kočnica izgleda dobro sinhronizovana. A ako je to snimak sa F1TV valjda se može jasno provjeriti. Nebi bilo smisla da ide neko montirati neku drugu grafiku... A za ovo što se sve ugasi na toj grafici kada uđe u boks, možda je tako za svakog. Jer ima taj neki limiter koji se aktivira. Tu se ja mislim može prekoračiti brzina samo ovako prilikom ulaska, ako ne zakočiš na vrijeme.

I bilo je kazni za prekoračenje brzine i za velike ekipe koliko se ja sjećam.

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Ne vjerujem striktno u te grafike. Ali ako cu razmisljati logicki.
Ako je uspio smanjiti brzinu na dopustenu do crte , zar bi nastavio kociti 10 metara iza linije?
Zar bi htio namjerno usporiti vise nego je potrebno pa gubiti vrijeme ?

Neznam sta je prava istina. Ali ako covjek razumno pogleda i razmisli , evidentno je da je usao prevelikom brzinom.

A sad sta je senzor zabiljezio , tko to zna.
slikaslika slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Pastor je napisao/la: 10.08.2020., 22:27 Šta ja znam, ali meni na tom gore videu kočnica izgleda dobro sinhronizovana. A ako je to snimak sa F1TV valjda se može jasno provjeriti. Nebi bilo smisla da ide neko montirati neku drugu grafiku... A za ovo što se sve ugasi na toj grafici kada uđe u boks, možda je tako za svakog. Jer ima taj neki limiter koji se aktivira. Tu se ja mislim može prekoračiti brzina samo ovako prilikom ulaska, ako ne zakočiš na vrijeme.

I bilo je kazni za prekoračenje brzine i za velike ekipe koliko se ja sjećam.
Boldano - naravno da jeste. :)
A sad da li je "kočnica na grafici dobro sinhronizovana sa videom"..... :trep:
Već ima i videa sa objašnjenjima "zašto nije kazna".
Ma hajd' ba, ko da je šta bitno ;)
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Ima tko primjer drugog vozača sa istom grafikom?
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡