Uh bas ledena atmosfera
Sebastian Vettel
- _bataziv_0809
- Formula 1
- S nama već: 7 god 1 mj
- Navija za: McLaren

- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 11 mj
- Navija za: Ferrari
Vec 2 dana hocu ovo zaljepit i nikako
Vettel
Posto je sad opet aktualno
Vettel

Posto je sad opet aktualno
Fino Alla Fine
- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 2 mj
- Navija za: Seb
Danas je Vettel vozio Ferrari na filmskom danu. Vozio je sa onim banana krilom pozadi. Što je malo deblje od onog prošlosedmičnog. Ali po ovome izgleda da će imati istu konfiguraciju i ovaj vikend:
https://twitter.com/Vetteleclerc/status/1290943609760620544
-
Har Kl
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Mercedes
Ovo mi zvuči kao patka.
Ne znam koliko je provjereno kad neko kaže italijanski mediji, bez da navede koji su to mediji.
I nakon svega toga se još ogradi sa "bez službene potvrde"
Ali svakako ćemo pratiti razvoj situacije
https://twitter.com/MsportXtra/status/1291297539367538688
Ne znam koliko je provjereno kad neko kaže italijanski mediji, bez da navede koji su to mediji.
I nakon svega toga se još ogradi sa "bez službene potvrde"

Ali svakako ćemo pratiti razvoj situacije

- zekohonda Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: sve powered by honda
na mnogim sajtovima piše isto. jedino mi previše 3 godine.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Seb uvijek potpisuje trogodišnje ugovore.
Ovaj može biti 2+1 s njegovom opcijom produžetka za ovu jednu ekstra godinu (ovisno o tome kakva bude ekipa ili ako se oslobodi jedno top, top sjedalo tipa Merc)
Ovaj može biti 2+1 s njegovom opcijom produžetka za ovu jednu ekstra godinu (ovisno o tome kakva bude ekipa ili ako se oslobodi jedno top, top sjedalo tipa Merc)
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

- CrashOverride Verified
- Formula 1
Ne vidim ni ja zasto je 3 godine previse.. Nema 40..
Fino Alla Fine
- Felipe
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: Massa, Bastianini
- Kontakt:
Pa ja mislim da je previše jer je ovo situacija da vozač koji je za fabrički tim potpisuje za custom tim u kojem nema šansu za titulu, što znači da pristaje da 3 godine ne bude u borbi za titulu. E sada ne znam kakve sve stavke i oute ubacuju u taj ugovor ali vjerujem da Aston Martin neće biti labav po tom pitanju jer im je Vettel premija, a Seb nema mnogo prostora da bude agresivniji u pregovorima.
Obrigado Felipe
- CrashOverride Verified
- Formula 1
Ovo sto je napisa @Ferrari bi bilo mozda i tocno i najblize..
Sljedeca sezona plus ona iza sa novim autima pa bi vidio di stoji i kako i onda ta opcija za trecu godinu..
Sljedeca sezona plus ona iza sa novim autima pa bi vidio di stoji i kako i onda ta opcija za trecu godinu..
Fino Alla Fine
- Ferrari
- Formula 1
1+1 ugovor? Nije to, to.
Ako želiš rezultat s novom ekipom i ako ta ekipa želi imati nekakvo pouzdanje u to da za TEBE rade bolid, ekipu sve...onda im moraš pružiti 3 godine pa makar to bila opcija 2+1. Znači barem 2 sigurne godine.
Ako je ugovor 3 godine onda je po meni to sigurno 2+1 i to s opcijom da Seb odlučuje o svojoj budućnosti.
1+1 ugovori su nekako beskorisni kada prelaziš u novu ekipi i projekt. Opcije uvijek postoje za obje strane tj. klauzule.
Ako želiš rezultat s novom ekipom i ako ta ekipa želi imati nekakvo pouzdanje u to da za TEBE rade bolid, ekipu sve...onda im moraš pružiti 3 godine pa makar to bila opcija 2+1. Znači barem 2 sigurne godine.
Ako je ugovor 3 godine onda je po meni to sigurno 2+1 i to s opcijom da Seb odlučuje o svojoj budućnosti.
1+1 ugovori su nekako beskorisni kada prelaziš u novu ekipi i projekt. Opcije uvijek postoje za obje strane tj. klauzule.

- Vettel-Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
I meni je ugovor od 3 godine previše, a 1+1 je opet premalo, ne baš siguran i smislen po RP tj. Aston Martin, baš kako je @Ferrari napisao. Mislim da bi optimalna opcija bila 2+1 i nadam se da je takav u pitanju, ako su informacije o prelasku u RP točne.
- CrashOverride Verified
- Formula 1
Ne vidim ni ja logiku sa 1+1..
Bilo bi neozbiljno od strane RPa ili AMa..
Bilo bi neozbiljno od strane RPa ili AMa..
Fino Alla Fine
-
Har Kl
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Mercedes
Ma OK, samo što RP ne izgleda još ekipa koja se može boriti za pobjede.Ferrari je napisao/la: 06.08.2020., 12:19 1+1 ugovor? Nije to, to.
RP može nakon starta sezone 2022. onda reći ne treba nam Vettel. Čekamo 2025. i uzeti nekog klinca iz F2 na kojem će Stroll liječiti komplekse.
- Ferrari
- Formula 1
A to za Strolla ne znam baš. Ipak će se ekipa zvati Aston Martin od sljedeće godine. Trebaju im dobri rezultati i laktanje s velikima.Har Kl je napisao/la: 06.08.2020., 12:30Ma OK, samo što RP ne izgleda još ekipa koja se može boriti za pobjede.Ferrari je napisao/la: 06.08.2020., 12:19 1+1 ugovor? Nije to, to.
RP može nakon starta sezone 2022. onda reći ne treba nam Vettel. Čekamo 2025. i uzeti nekog klinca iz F2 na kojem će Stroll liječiti komplekse.
Da, RP/Aston neće biti top ekipa još nekoliko sezona, ali mogu vidjeti scenarij da ova ekipa bude nešto poput Lotusa s Kimijem 2012-2013 kada su zagorčali živote Ferrariju, RBR-u i McLarenu na redovnoj bazi.

- Slavenowsky
- Formula 1
Posto je RP doslovno druga momcad Mercedesa, moguce je i ova opcija: Vettel u RP dvije godine, a 3 moze, a i ne mora da potpise iz jednog razloga, a to je ukoliko Hamilton ode iz Mercedesa nakon 8 titule. Sanse su najvece da ce tako i biti i tako Mercedes ima slobodnog Vettela, a Hamilton penzija ili Ferrari?
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...
- Alen13ASC
- Formula 1
- Navija za: Fernando Alonso
- Kontakt:
Nisam siguran koliko je Vettel "propao" u Ferrariju i koliko ima još brzine u njemu. Možda se resetuje u AM ali ja lično ne verujem da Vettel može u bilokakvom scenariju naslediti Hamiltonovo mjesto bez obzira što je dve godine mlađi.
Verovatno se nećete složiti ali Hamiltonov naslednik u Mečki je Verstappen. To je neko moje mišljenje. Ali isto tako se mora uzeti u obzir hoće li se Vettel "resetovati" u AM.
Verovatno se nećete složiti ali Hamiltonov naslednik u Mečki je Verstappen. To je neko moje mišljenje. Ali isto tako se mora uzeti u obzir hoće li se Vettel "resetovati" u AM.