Racing Point

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 8 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
https://www.racefans.net/2020/08/02/was ... ntic-dash/

Više portala prenijelo.

Sumnja se da je Perez ipak poslovno išao u Mexico, po dodatna sponzorstva.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Ferrari
Vidio i ja jucer ali sam zaboravio nakeljit ovdje..
Fino Alla Fine

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
ako je to istina onda je baš pehist.
slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
zekohonda je napisao/la: 14.07.2020., 13:44 još jedan zanimljiv dodatak s racefansa by rencken:
https://www.racefans.net/2020/07/14/ana ... lear-them/
dok se ferrari 'uključuje' u protest, otmar ponavlja renckenove riječi:

In 2019… the transfer of information on brake ducts was completely legitimate. And we used that data as a reference, a starting point for our brake ducts, completely legally,” he said.

“Renault are trying to impose the 2020 regulations on 2019, making it retrospective.”

https://www.grandprix247.com/2020/08/04 ... t-was-due/
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Daj samo da riješe to već jednom.....
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Stvarno uz ovu F1 i FIA-u više ne znaš što je legalno što ilegalno, a pošto je u ovoj priči povezan Mercedes i njihova sve veća naklonost RP-u bio bi red da se barem nečem pokaže da ne mogu raditi što ih je volja. Meni ovo sve skupa liči na muljažu i Aston Martin mi se čini kao budući Mercedes tim pod drugim imenom kada se Mercedes povuće. Dominacija ekipe pod drugim imenom, F1 zadovoljna jer više ne piše Mercedes nego AM i može reći da imamo "novu velesilu".
Sve mi više miriši na to.
[ link do slike ]
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Meni ovo sve skupa liči na muljažu i Aston Martin mi se čini kao budući Mercedes tim pod drugim imenom kada se Mercedes povuće.
U tom slučaju sam sretan sam zbog Seba :chill:
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
Mercedes se ne povlači, ja ne znam kakve su to priče. Dolaze budžetne kape pa će i jadni Williams moći živjeti a ne mega sila Mercedes. Ovo sve s RP/AM/Merc je sve deo partnerstva, Lawrence Stroll ulaže jako u projekt i uvlači Mercedes u sve to samo je pitanje koliko si je Merc dozvolio da se uvuče u sve ovo.

Dakle imamo dva Spyegate na pomolu, ono vezano uz Ferrarijeve PJ i sad ovo gde bivši RPovac u Renou daje podatke. Sad je meni jasno zašto samo Renault povlači tužbe iz utrke u utrku. Oni jedini imaju pouzdane podatke, nebi bilo logike da McLaren protestira bez nekih dokaza. Renault ima itekakve dokaze, ali na FIA je da rasudi (Isuse oni da rasuđuju, biće svašta).

Ultimativno gledajući, Ferrari i McLaren rade dobar posao glede pobeđivanja RP. Renault je malko daleko ali mogu ih uvatiti. Na kraju bi se moglo ispostaviti da su zahvaljujući karmi izgubili u F1.5, samo da ih Renault uhvati.
slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Ne znam, nije ni bitno da li će Mercedes preseliti u AM ili će ostati ovako kako jest.
Bitno je to da ćemo imati Mercedes A i Mercedes B i da nitko drugi neće ni prismrditi njima.
Dakle još jedno 5 godina minimalno, možda i duže.
Ja se pitam što druge momčadi ne vide to ili svi slijepo vjeruju da će 2022. promiješati karte?
Pa i da ostali budu jako konkurentni sve će to FIA-a podrezati kao i Ferrariju.
Ljudi moji jednom Ferrariju su već sad ugasili blisku budućnost jednim potezom, nigdje ne piše da tako neće biti i sa ostalima. Mercedes se kod svake novotarije hvali, "malo ilegalno" ali opet genijalno, a Ferrarijevci ispadaju debili i varalice bez dokaza.

Kombinacija Mercedes i AM je vrlo pogubna za F1. F1 i FIA-u boli briga, ne trude se pregledati malo taj Mercedes koji ima 1,5 sekundi prednosti, možda i više u rezervi, ali se lupalo po prstima kada je Ferrari bio u ukopanom drugom mjestu i nije bio realna prijetnja. Pa zašto bi se onda trudili i oko ovog rozog Mercedesa. Očito su tu neki dogovori u pitanju. Da se razumijemo Mercedes bi vladao i bez ovih svih sumnjivih novotarija, partnerstva itd...ali u pitanju je budućnost sporta gdje će jedno te isti bezobrazno prešetavati prvenstvom i raditi što ih je volja iz ovoga.
Kladim se da ćemo za jedno X godina kada napokon prestane ovo sve slušati o raznim aferama koje su se dogodile.
Ja se samo pitam zbog čega Ferrari, RB, McLaren i ekipa ne čine po tom pitanju ništa i više manje šute i trpe svaki udarac po prstima. Pa jbt nije da ulažu kikiriki u svaku sezonu, i onda ih ovi još oderu sa sekundu i pol pred kraj ovog trenutnog pravilnika kada bi svako normalan očekivao da će biti gusto i napeto prvenstvo. Ma daj molim te. Priče za malu djecu, ali ponavljam sami su si svi krivi. Mercedes je ovu dominaciju zaslužio, ali ima i vjetar u leđa u obliku F1 i FIA-e. Ovim tempom ne vjerujem baš u nešto drugačiji scenarij ni kod novog pravilnika 2022.
Ja se nadam da sam u krivu. Ako ništa, nadam se ovome što je kolega gore rekao, barem će Vettel biti u konkurentnoj momčadi.
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
@senna
Kakvo bi to bili kolektivni orgazmi od strane Britanaca ako bi se Benz povukao, a Aston Martin došao na mjesto Benza. :chill:
Ipak je Aston Martin jedan ponosa Ujedinjenog Kraljevstva (iako je sama firma u vlasništvu Indijaca, jel) a F1 ekipa bi bila gurana kanadskim novcem,....
Jedino se Seb Vettel onda ne uklapa u priču, ipak bi tu morao biti Lewis Hamilton, ili barem George Russell.
Meni opet miriše na to da će se "kompletna" pamet iz Benza preseliti u Aston Martin, Hamdo će lagano u penziju sa rekordnim brojkama.
E sad, ako budu obje ekipe u F1, nadajmo se da će se 2022. desiti neke promjene u odnosu snaga.
Ako bude takav vjetar od F1, FIAe i Libertya, u leđa Benzu i AMu, jbga, neka se malo drugi zapitaju. Ja bi na mjestu Ferrarija priprijetio nekim vetom ili napuštanjem sporta (RB ima samo tu mogućnost).
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
senna66 je napisao/la: 04.08.2020., 13:25 Ja se samo pitam zbog čega Ferrari, RB, McLaren i ekipa ne čine po tom pitanju ništa i više manje šute i trpe svaki udarac po prstima.
Tu leži odgovor na sva ova naklapanja o teorijama zavjere. Ako ste vi na portalu uspjeli prokužiti FIA-u i razmrsiti to klupko zavjere onda su sigurno to i timovi napravili puno prije vas. I sad ti isti timovi, koji znaju da Mercedes i FIA imaju međusobni dogovor i da varaju gdje god stignu, odlučuju ne poduzeti ništa po tom pitanju i mirno gledaju kako ovi rade budale od njih. Možeš mislit :chill:

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1

DaveGilmour je napisao/la:
senna66 je napisao/la: 04.08.2020., 13:25 Ja se samo pitam zbog čega Ferrari, RB, McLaren i ekipa ne čine po tom pitanju ništa i više manje šute i trpe svaki udarac po prstima.
Tu leži odgovor na sva ova naklapanja o teorijama zavjere. Ako ste vi na portalu uspjeli prokužiti FIA-u i razmrsiti to klupko zavjere onda su sigurno to i timovi napravili puno prije vas. I sad ti isti timovi, koji znaju da Mercedes i FIA imaju međusobni dogovor i da varaju gdje god stignu, odlučuju ne poduzeti ništa po tom pitanju i mirno gledaju kako ovi rade budale od njih. Možeš mislit :chill:
Daj bože da je sve čisto i regularno i da su svi jednostavno ispali totalni nesposobni idioti. Onda ima nade za buduća vremena.

To što si označio i mene kopka, a ukazuje mi na to da su možda i drugi uhvaćeni u sivoj zoni pa ne žele protestirati. Ili jednostavno imaju informacije, ali ne i dokaze, a FIA se eto potrgala uvijek kada je u pitanju Mercedes.

Zar nije zadaća FIA-e istražiti Mercedes i RP, a ne da drugi prikupljaju neke informacije i dokaze? Zašto ne istražiti malo momčad koja je izvukla na neku foru 1,5 sekundi pred sami kraj ovog trenutnog pravilnika, dok drugi ne mogu više ništa izvući. Razumio bi ja da je Ferrari tu jedini gubitnik jer oni su postali sinonim za nesposobnost, ali tu je i RB i ostala ekipa.
Ono jbt, ako su mogli Ferrari svim snagama maltretirati koji je bio ukopan na drugom mjestu zašto tako ne maltretiraju njih...
Provjeri, izvjesti javnost i ekipe o čemu se radi i nema onda teorija zavjera.

slika

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
senna66 je napisao/la: 04.08.2020., 14:35
DaveGilmour je napisao/la:
Daj bože da je sve čisto i regularno i da su svi jednostavno ispali totalni nesposobni idioti. Onda ima nade za buduća vremena.

To što si označio i mene kopka, a ukazuje mi na to da su možda i drugi uhvaćeni u sivoj zoni pa ne žele protestirati. Ili jednostavno imaju informacije, ali ne i dokaze, a FIA se eto potrgala uvijek kada je u pitanju Mercedes.

Zar nije zadaća FIA-e istražiti Mercedes i RP, a ne da drugi prikupljaju neke informacije i dokaze? Zašto ne istražiti malo momčad koja je izvukla na neku foru 1,5 sekundi pred sami kraj ovog trenutnog pravilnika, dok drugi ne mogu više ništa izvući. Razumio bi ja da je Ferrari tu jedini gubitnik jer oni su postali sinonim za nesposobnost, ali tu je i RB i ostala ekipa.
Ono jbt, ako su mogli Ferrari svim snagama maltretirati koji je bio ukopan na drugom mjestu zašto tako ne maltretiraju njih...
Provjeri, izvjesti javnost i ekipe o čemu se radi i nema onda teorija zavjera.
Ne šute RB i Ferrari bezveze, u tome je poanta.
Neće FIA samoinicijativno istraživati Mercedes jer su bolesno brzi, neka Christian ili Mattia na nešto ukažu, ali neće, ne mogu ili ne znaju.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Pa sami su si krivi kako god okreneš, u tome se valjda svi slažemo i jasno je vidljivo. Da li oni rade budale od Ferrarija i RB-a ili su ovi sami nesposobne budale isto je.

slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Nije Mercedes izvukao nešto sada bijesno (svakako su napravili lijepi korak naprijed) već su Ferrari i Red Bull doslovno usporili ove godine.

To se lako vidi prema razmaku McLarena i Renaulta u usporedbi s Mercedesom koji je na sličnoj razini kao i prošle godine. Dok s druge strane vidiš da je Ferrari masivno usporio, a da je RBR također usporio za lijepu marginu.
slika slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Da su nesposobni jesu. To sam i rekao već.

Ali bilo bi lijepo kada bi FIA bila aktivnija, npr. što prije riješiti ovu sagu sa rozim Mercedesom kako se spada i sve ostale stvari koje su "malo ilegalne" i genijalne, a i ti dogovori sa Ferrarijem isto, ne znaš koji se bog desio i što se sve tu mutilo i na čiju korist/štetu ide.
Meni se i ta FIA čini nesposobnom, očito tu jedino Mercedes zna kako s njima i koristi njihovo neznanje u svoju korist. Jbg ako je tako neka se u Ferrariju i RB zapitaju.

Ne bi bilo teorija zavjere da je FIA aktivnija i sposobna. Imam osjećaj da oni kada idu u provjeru ovi im ispričaju priču i ovi kako ne kuže ništa zaključe da je sve okej.

slika

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Sta se tice McLarena , izjavili su da im je tu nesto sumnjivo. I da podrzavaju Renaultov prigovor. Ali samo nesluzbeno podrzavaju.
Sluzbeno nemaju muda podrzati :bang:
slikaslika slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
AlkY je napisao/la:Sta se tice McLarena , izjavili su da im je tu nesto sumnjivo. I da podrzavaju Renaultov prigovor. Ali samo nesluzbeno podrzavaju.
Bit ce suza na kraju sezone.

Što ih košta da se svi fino udruže u protest?
slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Pretpostavljam da im se ne da prolaziti kroz formalnosti potrebne za ulaganje protesta - ako FIA proglasi bolid ilegalnim, Renaultovi protesti će biti dovoljni.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
senna66 je napisao/la: 04.08.2020., 18:29
AlkY je napisao/la:Sta se tice McLarena , izjavili su da im je tu nesto sumnjivo. I da podrzavaju Renaultov prigovor. Ali samo nesluzbeno podrzavaju.
Bit ce suza na kraju sezone.

Što ih košta da se svi fino udruže u protest?
McLaren je u novoj suradnji s Mercedesom od 2021...

Zato i neće biti službenih protesta + ispred njih su.

Isto tako McLaren i Mercedes surađuju i na cestovnim automobilima koji koriste Merc motore.
slika slika
Zaključano
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡