Red Bull Racing

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Kico
Formula 2
Formula 2
S nama već: 5 god 5 mj
Navija za: Honda
Nadam se da cemo barem jednu pobijedit, pa mi nece bit zao!! slikaslikaslika[ link do slike ][ link do slike ]
Engine mode 11!
Position 5!

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: sve powered by honda
wear with pride! :klanjam:
ja hoću asics honda f1 merch, ali ga nema za kupit. :(
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Kico
Formula 2
Formula 2
Nadao se da cu nosit to ove godine u Madarskoj ili Monzi pa se desi korona, bit ce za sljedecu god!
Engine mode 11!
Position 5!

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
dobro je, nema štete na pu komponentama:
https://en.hondaracingf1.com/races/2020 ... ppAxPL3RB8
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Kico
Formula 2
Formula 2
Red Bull je sfuso!!
Engine mode 11!
Position 5!

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
anderson o problemima sa stabilnošću, spinovima...btw. jedini koji se izvrtio na testiranjima u barci kojeg sam baš vidio ispred sebe je bio albon u zadnjem sektoru.
https://the-race.com/formula-1/gary-and ... U9owQYzfB8

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Dovoljno sam vidio od Albona u Red Bullu da zaključim da nije za top tim. Da se ne lažemo, i sam njegov dolazak je bio biranje Red Bulla najbljeg od ne tako dobrih kandidata, što su im preostali u njihovoj školi. Ricciardo im je pobjegao. Sainza su sami ispustili, a od ove trojke svu trojicu su vraćali nakon otpisivanja. Albona su već bili otpisali i prije dolaska u F1. Gaslyja nakon fijaska u Red Bullu. Kvyata su isto vraćali u TR, pa izbacivali, i opet vraćali u TR... Možda im je bila bolja opcija da su uzeli Hulka. Ali sad nema greške, imaju slobodnog čovjeka sa kojim ne mogu pogriješiti za sljedeću godinu...

Kico
Formula 2
Formula 2
Vettel, uz nekih 10 mil, mislim da RB nije problem, i sam Matesic to zeli, bilo bi glupo da nemamo nijemca u F1!! Zamisli Njemacke i Nizozemske fanove(iako se bas ne vole) al za RB puno para!!?
Engine mode 11!
Position 5!

Pastor
Formula 1
Formula 1
Ako su bili spremni dati Ricciardu iste pare kao i Maxu, ne vidim problem zašto nebi i Vettelu? Ionako ne vidim problem u parama za njih, posebno sa smanjenim budžetom, u koji ne ulaze plate vozača... Više su spominjali kao problem dva jaka vozača u istom timu. Ali mislim da je sva priča do sada koja dolazi od Red Bulla samo klasična F1 priča, gdje se negira da tu ima išta, da nebi stvarali paniku kod trenutnih vozača. A priča je u pozadini sigurno drugačija. Mislim da svi oni jedva čekaju povratak Vettela, od ove dvojice koji su negirali (Marko i Horner), pa do Neweya i Mateschitza.

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
Ja ne znam koga bi radije, Kvyatu drugu šansu dati koju je realno zaslužio s obzirom da su ga šutnuli nakon 3 loše trke ili Vettela u top ekipu i bolid jer 4x prvak to zaslužuje, the struggle is real :bonk:
RB je i onako pušiona glede drugog vozača, a što je najgore imamo situaciju u kojoj Ferrari harakirijem poklanja drugo mjesto Red Bullu i svejedno im je ko je drugi vozač jer će uz Maxa ostati na drugom mjestu + pokoji poen drugog vozača (puno 4. mjesta, to je najgore od Top2).

Ja bi najrađe gledao recimo Alonsa s Maxom ali to su neka totalno blesava mišljenja, razumna jedino s trkačke strane gledišta...

Uz Albona mogu samo da orže to drugo mjesto i to je to, jer RB sve radi da bi zadovoljio Maxa istovremeno žrtvujući bilo kakve šanse za konstruktorsku titulu (neverovatno glup način razmišljanja jedne top momčadi), umjesto toga ja bi doveo Vettela, šutnuo Albona i jurio konstruktorsku titulu i radio neverovatni posao glede menadžmenta glede rivalstva Seb i Max. RB sad čuva jaja s Maxom i vodonošama i to ih polako ubija...
slika

Kico
Formula 2
Formula 2
Bome RB se raspadaju dijelovi kao i sto su Haasu prije god dvije!! [ link do slike ]
Engine mode 11!
Position 5!

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
Nego, što se tiče RB.
Očekivao sam više od njih. Vidjet ćemo ih u Mađarskoj kako stoje na takvom tipu staze, ali ne izgledaju mi kao da će ove sezone ugroziti Mercedes.
S obzirom da za razliku od Ferrarija ne mijenjaju stalno filozofije, imaju sposobne ljude (nemaju mladu momčad kao Ferrari :gandalf: ) i Maxa očekivao sam više. Možda sljedeće utrke pokažu da sam u krivu.
Što se tiče Albona, lagano postaje Lord Albon, ali ajde, treba vidjeti ostatak sezone. Ako nastavi biti Lord mogao bi RB razmišljati o Vettelu.
Potrebna su 2 jaka vozača. RP i McLaren su dosta dobri....sljedećih godina očekujem i bolji Renault, tako da onakvi kriminalni zaostaci Albona neće biti baš korisni. Još uvijek vjerujem u Albona.
slika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
Malo sam razmišljao o onome što smo videli u Austriji, ono kako Mateshich priča sa Sebom.

I dalje mislim kako je pogrešan pristup u kojem orijentišu tim prema Maxu a da dovode neke mlade spore lavove da mu budu kao poleđina (kao), niti je Gasly tome dorastao a Alex se čini kao uplašeni lav u ovom sporom paketu. Kvjat je ogromni rizik.

RB neće biti u poziciji da se bori za nešto više pored Mečke i 3D printanog W10 te Ferrarija koji se valjda poboljšao. RB je u krizi i to se nebu tako ispravilo u 2021. Horneru treba ekipa koja će izvući maksimum iz pakovanja, Alex to ne može raditi a Max ne može sam voditi cjelu ekipu. Seb i Max kombinacija je ono što Horneru treba, da ima dva dobra vozača koji će izvući maksimum u svakoj trci. RB uz Maxa može gadno propasti.

Gledajte na ovo kao McHonda 2015 i 16, tamo su Alonso i Button izvlačili 110% iz pakovanja zajedno. A trenutno u RB Max ne može biti Isus doveka.

Ja želim da se Seb vrati u RB, to je najlogičniji sled događaja koji može RB vratiti tamo gde pripada a isto tako u novoj eri 2022 treba im vozači koji će s iskustvom moći preležati zajedno dječje bolesti.

A šta za Albona, krivo mjesto u krivo vreme. Isto kao Perez 2013 u McM.
slika

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: Vettel
Kontakt:
Ma nije ti to krivo vrijeme krivo mjesto, pokazuje kvalitet vozača i to je uglavnom to. Dobiješ jakog timskog kolegu i onda kraj njega baš i nije tako blistavo. Perez je samo solidan vozač, dok je Button odličan vozač, a to je pokazao i protiv Hamiltona i Alonsa, taj se čovjek nije imao kome šta dokazivati. Svoju priliku je zgrabio u Brawnu, umjesto Barrichella kojeg su Schumacher i Ferrari jako "zakidali".
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari
Slažem se :thumbs:
Ma kakav Albon, ne znam šta se RB ima misliti, da su pametni odmah bi potpisali Seba, uz neku normalnu pristojnu plaću, uvjeren sam da Sebu nisu bitne pare...

Postava Max - Seb bi bila VRH, pogotovo za novu eru od 2022...

Pastor
Formula 1
Formula 1
Ma po meni to mjesto za Seba nije nikad ni bilo zatvoreno, bez obzira na izjave. Ali Seb sad može birati. I ja bih donedavno bez problema rekao Red Bull, ali sada... Nije ni Red Bull što je nekad bio. Odkad je Seb otišao uvijek daju pusta obećanja. A osim nekoliko dobrih nastupa u drugom dijelu sezone, ništa bitno nisu pokazali. Iz godine u godinu uvijek ista priča. Loše startaju, i onda se polako podižu kako sezona odmiče. Ali to nije dovoljno za naslov. Pitam se jeli možda Aston Martin postao bolja opcija za budućnost od Red Bulla? Sljedeća godina bi definitivno mogla biti bolja za AM (jer će biti otprilike isto kao i ove godine). A šta za 2022? Nova pravila, a AM će se žestoko pojačati do tada, plus imaju iskustva sa smanjenim budžetom. Pitanje je kako će se Red Bull sa tim nositi, kao i ovi ostali veliki timovi... Ali sve mi se čini, kad gladam šta se sve radi (traže se rupe u pravilima), da od ovog ograničenog budžeta neće biti ništa. Opet će veliki naći način da troše koliko god hoće, a glupa FiA neće znati kako da ih spriječi. Pogotovo me strah Mercedesa, koji izgleda sami određuju pravila, i onda kažu FiA-i šta trebaju reći kada se neko pobuni...

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Mene Albon odkad je prešao u RB nije mnogo više oduševio od Gasly-a, njegove rezultate u prvih par utrka sam smatrao dosta mnogo više sretno već spreno iskorištenim dok je Max bio u krizi. Preko zimske stanke i korona krize mi je postao "bliži" i draži, zbog Race to Survive i live streaminga uglavnom s Leclercom, vidilo se da momak uživa i trudi se u tom što radi i što jest, tako da sam fakat želio da vidim nešto više ove sezone od njega, da se barem nekad pokaže konkurentnim Maxu, ali sam početkom ove sezone ostao razočaran s njim, jednostavno mislim da je podkapacitiran da bude dio neke top ekipe i da je u većini vikenda tu negdje oko momčadskog kolege. Tu sigurno svoju ulogu i manjak motivacije i podrške od tima, koji je podređen Maxu, ali svejedno mislim da su i Gasly i on morali bolje, jer to škodi i njihovoj reputaciji, a i ekipi u cijelini.

Nisam siguran koliko bi Red Bullu bio pametan potez dovoditi Vettela, tj. koliko mogu sada promjeniti pristup prema Maxu i uspješno rukovoditi situacijom u ekipi s mladom zvijezdom koji je tu došao kao predodređen (barem u njihovim glavama) za najveće uspjehe i veteranom ekipe koji je uspjehe fakat ostvario i proslavio ekipu i sebe s njima.
Ali sam definitivno mišljenja da s pristupom koji sad imaju neće mnogo dalje dogurati već što jesu, nekako se već vrte u začaranom krugu i mislim da će doći, ako već i nije do zasićenja na relaciji Horner - H. Marko - Verstappen s trenutnim pristupom i pitanje je vremena kad će puknuti to, ako se nešto ne promijeni.
Kako god, izgleda mi da i u Red Bullu moraju ozbiljnije razmisliti o smjeru u kojem idu zadnjih godina i odrediti jasne ciljeve za 2-3 godine unaprijed. Mijenjanje vozača u pola sezone mi govori da oni jasno definirane strategije baš i nemaju, a Maxovi ugovori s klauzulama nisu baš stabilan oslonac za dugoročne planove, a nejga su rekao bih isticali kao presudni faktor za napad na vrh poretka.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
sa f1technicala prijevod:
Red Bull wants to get the car back on track until the next race in Silverstone in two weeks. "We think we have found the fault that lies in the area of aerodynamics. At Silverstone, we know whether we have solved the problem and whether the car is no longer so unpredictable for the drivers," says Marko.

original: https://www.sport1.de/motorsport/formel ... en-schnell

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
još malo s technicala:
Interview with Masamitsu Motohashi in Japanese.
Maybe someone can translate the highlights? Maybe @Ispano?

https://www.as-web.jp/f1/603769?all
I've been a bit busy with work and can't translate the whole article but here are the tidbits:
- The results have been a little disappointing considering the potential of the car that should be there.
- The issue is that AT haven't quite gotten to grips with the car. They don't quite understand where the performance is lacking but is saying it's more an issue of getting the right set up and getting the car in it's sweet spot. They don't feel they went in the wrong setup direction, but the results don't reflect their actual performance. (so perhaps there is a strategy issue)
- It was unfortunate that Pierre suffered engine troubles and then subsequently retired from the race due to gearbox issues, but the race data demonstrated good performance up until his retirement.
I feel RB/AT/HRD have some work to do to understand why their performance is suffering considering their PU should be close to on par with Mercedes. Rob Smedley had a nice breakdown of where the Red Bull was losing time and it appears to be during the middle and exits of medium speed corners. The RB16 matches the Mercedes in Speedtraps but it also seems that Max carries more speed deeper into the corners than Hamilton. Either it's a driveability issue of the PUs power delivery or Max needs to carry a little less speed and let the car settle with minimal lock before putting down the power. Hamilton's angle of entry was far less than Max's and seemed he needed less lock to get around it.

sastančenje prije silverstonea:
https://www.maximumf1.com/formula-1/300 ... -EZQ6w3kvE

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
slikaslika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡