Paddock

☕ Sve teme o Formuli 1 koje ne možete smjestiti u gornje podforume.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Ferrari
Zanimljivo (opet) :mrgreen: :chill:
Očekivao sam Bernardovu pobjedu.
https://www.formula1.com/en/latest/arti ... BTwah.html
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Bome mnogo opcija u igri :misli:

slika

fjaka
Formula 4
Formula 4
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: jordan
ajmo dudlaši, ovo je mater od kojeg f1 vozača? :cheer:

slika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Verstappena?

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Vettel-Ferrari je napisao/la:Verstappena?
Koliko znam nije njegova, ja ću bubnut da je Magnussenovaslika

Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

slikaslika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Maxova mama, koliko znam, nije "blonde with big bubbies".
Dobro, sve se da napraviti. :mrgreen:
Ja ću bubnut Strollova ili Latifijeva.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb
Frantic je napisao/la:Maxova mama, koliko znam, nije "blonde with big bubbies".
Dobro, sve se da napraviti. :mrgreen:
Ja ću bubnut Strollova ili Latifijeva.
Strollova ima više plastike u faci slikaslikaslika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
Pošto je F1 u trenutnoj krizi indetiteta i želi ići putem radikalizma putem NASCARa i slično te beži od tradicionalizma što obrnuti grid dokazuje imam jedan blesavi predlog pa vi razmotrite jer bi to bilo dobro ili ne.

Naime, ispod radara i same kože svedoci smo jednog lošeg trenda koji je nastao 2011 a pritom ne mislim na Pirellijeve papirne gume nego na pravilo preticanja pod DRSom kada si unutar jedne sekunde. To pravilo je možda najgore ikada u F1 historiji, i dalje to tvrdim i ne menjam mišljenje već 9 godina.

Ali ta 2011 je videla nešto veličanstveno, korištenje DRSa kao inovaciju koja ubrzava bolid i koja radi ono što F1 teži a to je biti brža i bolja uvek i svagde a mislim na korištenje DRSa u 100% kruga po želji vozača (sve sesije osim utrke). To prelepo pravilo je sklonjeno, i sada inovacija koja je smišljena da ubrza bolid i ruši rekorde se koristi u svrhe showa. Totalno banalno i nazadno.

Zašto recimo DRS preticanje nije urađeno po principu Chase Leader stila, dakle utrka počne i niko ne sme koristiti DRS i onda od recimo 10 kruga aktivira se to ali sada vozači koji su unutar 1 sekunde ne smeju koristiti DRS a svi ostali mogu osim lidera utrke. I to bez glupih DRS zona, dakle u 100% krugu po želji vozača. To bi opet vratilo Formuli 1 onaj draž sprint utrkivanja kao što smo to imali prilike gledati u vreme dolevanja goriva. Dakle ako već F1 želi od DRSa praviti show, zašto ne upotrebi to na drukčiji normalniji način. A ne da vozač pritisne dugme i pretekne protivnika a ovaj stoji kao patka na stazi. Prilično surovo i neinteresantno.
slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Alen13ASC je napisao/la: 06.06.2020., 13:37 To pravilo je možda najgore ikada u F1 historiji, i dalje to tvrdim i ne menjam mišljenje već 9 godina.
...
Dakle ako već F1 želi od DRSa praviti show, zašto ne upotrebi to na drukčiji normalniji način.
S prvom rečenicom se u potpunosti slažem. DRS je po mom mišljenju najveće zlo ikad uvedeno u F1. Eliminacijske kvalifikacije iz 2016. su mila majka naspram DRS-u prema F1 pravilima i nevjerojatno mi je kako je imbecilnost tog sustava u F1 zajednici potpuno zanemarena i na neki način zapravo prihvaćena.

Slažem se i s drugom citiranom rečenicom - ako već imamo DRS kao dio bolida, zašto već godinama imamo najdebilniji mogući sustav njegovog korištenja? Tvoj prijedlog, iako bi se isto mogao okarakterizirati kao "gimmick", zvuči puno bolje jer za razliku od trenutnog sustava ne ubija čar pretjecanja. Trenutni DRS sustav ne radi ništa osim što ubija pravu borbu za poziciju na stazi.

Nažalost, to se uopće ne smatra problemom. Umjesto da fanovi dižu hajku oko toga po društvenim mrežama, pljuju kao što su pljuvali te eliminacijske kvalifikacije ili dvostruke bodove, to je sasvim prihvaćeno. Ross Brawn mi je prije par godina godinu dao nadu u ukidanje DRS-a svojim izjavama protiv tog sustava, ali od toga više nema ništa i on sada baljezga o čarima obrnutih gridova, sprint utrka i sličnog.

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Da kolega, i meni je pao Brawn u oku, čak ako je vjerovati DRS će biti još jači s novim bolidima. Dakle vraćanje na pre2017 eru, s jednostavnijom aerodinamikom i moćnim DRS.

Gledamo početak kraja prave F1, i to me jako rastužuje. Jeste da će utrke biti zabavne, ali po koju cenu. Ja ne želim taj vid zabave. Ja želim normalne slobodne treninge, normalne kvale i normalnu utrku. Sve nasuprot toga ne treba se bodovati i to bi trebalo biti nešampionska utrka. Dakle ako žele probati, što da ne. Ali nemoj to da uvrstiš u prvenstvo, da sad zbog ludosti neko nefer izgubi titulu. Nije F1 NASCAR, a NASCARizacija F1, o bože. To ubija DNK takmičenja.

Dakle, imaćemo standardizaciju bukvalno u stilu Indycara i NASCARizaciju sportskog djela takmičenja.

TO NIJE FORMULA JEDAN VIŠE :gandalf:
slika

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Ja bih osobno volio da utrke u austriji i gb obje budu normalne, sa istim gumama i sve. Bilo bi mi zanimljivo vidjet pristup momcadi na drugoj utrci. Bi li mijenjali taktike i slicno. A i ne vjerujem da mogu biti iste jer ce vjerojatno uvjeti na stazi biti drugaciji. Em temperatura, em mozda kisa koje u ovo vrijeme ima dosta, em sc mozda i svasta nesto.. nisam siguran da ce ista momcad tj vozac pobjediti na obje, a pogotovo prvih 3 ili 5 da ponove rezultat iz prve utrke.

Edit: sto se drs-a tice.. mozds ne bi bilo lose, kad je vec tu, da naprave tako da vozac ima pravo koristiti ga u recimo 25 krugova ili pola utrke.. pa nek bira kad hoce. Netko bi ispucao brze, netko kasnije.. slicni kao sa kersom i onih 6 sekundi... I to mozda 25 krugova ali da ga koriste bez obriza na zaostatak i mjesto na stazi.. imas recimo 25 krugova ili koliko vec i nakon toga si gotov sto se toga tice.. moze bit razlicito od staze do staze.. os za obranu, os za napad, os za hvatanje nekoga... In lap, out lap...
Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Meni je isto DRS trn u oku, ali smatram da je riječ o nužnom zlu u današnjoj F1. Bez DRS-a bi pretjecanja u cijeloj sezoni mogli nabrojati na prste jedne ruke. Problem ne leži u DRS-u, nego u aerodinamici modernih bolida koja utrkivanje bez DRS-a čini maltene nemogućim. Pravila za 2022. su zamišljena na način da smanje utjecaj ''dirty air-a'' na funkcioniranje F1 bolida i tu nam leži jedina nada za ukidanje DRS-a. Ako se promjena pravila pokaže učinkovitom, a vjerujem da hoće, možemo očekivati povrat ''normalnom'' utrkivanju.

Drugi par rukava je implementacija DRS-a koja je trenutno jako loša. Mislim da je @zelotov prijedlog najbolji i da bi DRS trebao biti korišten po principu ''push to pass'' sustava. Svaki vozač ima X korištenja tokom utrke, a na njemu je da odluči u kojem trenu će ih ispucati.

JP Renault
Karting
Karting
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Renault, ALO, VER
Kontakt:
Ja bih dozvolio korištenje DRS-a na bilo kojem dijelu staze i dozvolio bih da ga svatko koristi koliko god puta hoće. Jedino bih ograničio njegovo korištenje u prvom krugu (radi zgusnutosti poretka) i u slučaju opasnosti na stazi.

Tako bi se mogla stvoriti razlika između vozača u pogledu korištenja DRS-a i njegovog utjecaja na kočenje i prolazak kroz zavoj. Npr. možda bi Ricciardo takvim korištenjem DRS-a unaprijedio svoje divebombeove.

Inače se slažem sa gornjim prijedlozima i potpunim ukidanjem DRS-a.
1992 1993 1994 1995 1996 1997 2005 2006 2010 2011 2012 2013

kimi-f1
Karting
Karting
Navija za: Raikkonen, Mclaren
Mislim da bi korištenje DRS-a kada god to vozač poželi imalo negativan utjecaj jer bi se smanjio učinak zavjetrine. U situaciji kada se dva bolida prate uz dozvoljeno korištenje DRS-a oba bolida imaju manji drag i onda bolid iza iako postiže veću brzinu nego bez DRS-a, postiže manju brzinu u odnosu na bolid ispred.
Osobno sam za potpuno ukidanje drs pa makar imali utrku stratega. Drs smatram preumjetnim.
Ukinite DRS, VSC i bod za FL.

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Ja bih dodao ako već DRS mora biti jednu dodatnu pogodnost sadašnjem pravilu oko DRS-a, a to je da vozač koji se brani može iskoristiti DRS u jednoj DRS zoni, u kojoj smatra da je po njega najkorisnije u tom krugu, dok vozač koji napada ima dosadašnje mogućnosti.

Testarossa
Karting
Karting
S nama već: 6 god 11 mj
Najvise bih volio da ga ukinu ali kada je vec tu mislim da bi bolje bilo da puste vozače da ga koriste kad hoće. Sjećam se VN Velike Britanije iz 2018 kada je bilo dozvoljeno korištenje drs kroz čini mi se zavoj 2. Tada je samo Vettel koristio drs kroz taj zavoj kada je napadao Bottasa.
"I am who I am. I don't try to be anybody else or act in any way. I've always been the same idiot." - S.V.

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Testarossa je napisao/la: 06.06.2020., 23:42 Najvise bih volio da ga ukinu ali kada je vec tu mislim da bi bolje bilo da puste vozače da ga koriste kad hoće. Sjećam se VN Velike Britanije iz 2018 kada je bilo dozvoljeno korištenje drs kroz čini mi se zavoj 2. Tada je samo Vettel koristio drs kroz taj zavoj kada je napadao Bottasa.
Da upravo tako, malo da se vozači istaknu na više polja. A ovako deluje sve sterilno i bezukusno.
slika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Članak na službenoj F1 stranici povodom Russelovog osvajanju virtualne F1 sezone:

https://www.formula1.com/en/latest/arti ... C4MUZ.html

Virtualna F1 ne može pokazati pravu brzinu i kvalitet vozača, ali sigurno da se radna etika i trud i tako ogleda, tako da i ta virtualna titula ima šta za reći o Russelu, ako ništa drugo jer je pronašao način kako da se promovira kao najbolji među nekolicinom kolega. Koliko god se činilo neozbiljno na prvu, mislim da je uradio jako pametnu stvar :thumbs:

Ja bih rekao da je uz Verstappena i Leclerca sigurno najbolje što možemo vidjeti od nove generacije vozača. Naravno tek ćemo vidjeti njegove prave dosege u konkurentnijoj momčadi, a vjerujem da na to nećemo dugo čekati.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Sve ukazuje na to da bi mogli gledati jako brzog vozača. Sve što je do sad radio je urađeno na visokom nivou.
Problem je što do sad nije imao pravi reper. tj. Kubicu je glat pobijedio, ali u zraku visi da je Kubica vozio jednom rukom :)
Zato bih ja volio, da ga Mercedes dovede slijedeće godine umjesto Bottasa, jer tek pored Hamiltona bi se moglo ocijeniti gdje i šta je.

F1 2020
Karting
Karting
S nama već: 5 god
bolji od wehrleina sigurno nije
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡